Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
A TextHUD Api az Easy Inventory-nak is kell, meg a BuildInfo-nak 😊 Mindkettő már a TextHUD API-t használja, ha nem lenne a szerveren, akkor bár működne az a 2 mod, de semmilyen feliratot nem látnánk :/
A BuildInfo pedig pl. azért is egy írtó jó mod lett már, mert a rengeteg iszonyat hasznos blokk információ mellett, amit alapból a játékban nem is látnál (pl. hány légzáró oldala van, vagy mennyi a tömege, integritása ("életereje"😉 az adott blokknak), de még azt is látod, hogy ha egy már megépült blokkra állsz, annak mi a neve. Így például a nélkül be lehet azonosítani pl. egy szimpla villanyégőt a bázison, hogy aktiválni kellene az összes megjelenítését a HUD-on, megnézni melyik az, majd kikapcsolni a megjelenítést.. Szimplán csak rá nézel a villanyégőre egy hegesztő vagy flexelővel, és látod a nevét, és már mehet is a villogás beállítás, vagy szín átállítás, stb.. 😄
Amúgy amit én beraktam blueprint kivetítő projektort az még annyival többet tud, mint a most megjelent DLC-s verzió, hogy ha egy létező hajót vetítesz ki, akkor látod a sérüléseket a mini blueprinten 😊
A BP-ket single-ben készítve sem engedi átnevezni. És valami felhőben tárolja. Ennek majd utána kell nézni.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Viszont kivetítővel ki lehet vetíteni és abból meg lehet építeni.
Rajta tartod a célkeresztet az objektumon, ami semmihez nincs csatlakoztatva, de a futómű lehet rögzítve és CTRL+b. A képet utána kell megcsinálni, nekem nem csinált magától.
Az átnevezés kérdéses, azt nekem sem engedte, de épp szerveren voltam.
Vannak a játék módok, mint a túlélő vagy kreatív.
A mod-ok meg kiegészítők, modifikációk (modification).
A hajtóműveknek van sebzése. Szóval a hajtómű sugarába, x blokk távolságra nem szabad tenni semmit. A méretektől függ a távolság. Wiki-n nagyon jó képes szemléltető is van a leírás mellett.
Mod-ok: Ami nálam alap és szerencsére a jelenlegi szerveren is van:
EasyInventory - egérkattintással ki lehet üríteni az eszközökön kívül mindent a hátizsákból. Egérkattintással összeszeded az állomásodról az adott blokkhoz kellő anyagot. Ha nem fér minden bele, akkor sincs gond, a következő körnél csak az elmaradottakat teszi be, könyveli a mod. Ki is írja, hogy, ha valami nem került be és miért. Egérkattintással az adott blokkhoz kellő anyagokat le lehet gyártatni az összeszerelővel, nem neked kell kiklikkelgetni a mennyiségeket.
HudTextAPI+HudLCD: Sajnos a HudLCD nem működik, így nem tudom, hogy mire jó a HudTextAPI. Ezt inkább csak azért írtam ide, hogy volt ilyen is, illetve talán egyszer megint menni fog. Szerven csak a HudTextAPI van most.
ColorIcon: Kiszínezi az ikonokat, mint régen volt. Átláthatóbb a Toolbar.
Most hirtelen ezek jutottak az eszembe.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2019.04.10. 14:11:45
Szép belőle a kilátás, kb, mint egy Asp Explorer-ből.
A többi blokkot még nem építettem meg, jópárra csak ülni lehet, de van ami személyes tároló eszközként szolgál. A fegyver tárt egész jó ötletnek tartom.
A holografikus kivetítő nagyon hasonlít arra a modra, amit te is betettél a játékba, de még azt sem építettem meg.
Ez már önmagában is sok bugot megold.
A projektoros dolgot ki fogom próbálni Julian, köszi a tippet. Olvastam amúgy amit írtál, de már nem emlékeztem rá. a DLC-t én is meg fogom venni, csak jól jön az 😊
Az Empyrion amúgy teljesen más grafikai motorral megy, a Space Engineers VRage motorja teljes mértékben a KSH fejlesztése, és csak az ő játékaikban van (Medieval Engineers). Az Empyrion a Unity motort használja, ami bár eleinte döcögős volt, mire hozzáigazították ehhez a típusú játékhoz, de mivel nagyon sok más játék is, jobban optimalizált is. Nagyon irigylem emiatt az Empyrion-t :/ Ott pl. a folyékony víz, vagy az hogy az épületeknek, falaknak konkrétan belső strukturális teherbírása is számolva van, nem jelent különösebb problémát. (Igen, ott egy baromi nagy, rosszul megtervezett épület vagy épp űrhajó simán összedől.)
Építek egy hajót, de csak én használhatom a frakcióból, mert nekem van csak meg a dlc?!
Azért a korai hozzáférésűeknek adhattak volna valami akciót.
Meg esetleg lifetime seassion pass vásárlási lehetőséget vagy valami.
Gondolom rájöttek, hogy új játékosokból már nem fognak meggazdagodni, ezért gyors kiadták a játékot, hogy utána jó pénzért DLC-ket tudjanak eladni a sok kockának.
Hozzá teszem, ha betennék a játékba az AutomaticLCD scriptet, akkor már venném is meg a ronda új pilóta fülkét sok kijelzővel. Vagy legalább hasznos dolgok lennének ott, mint pl. a hajó felhajtó ereje és a teher, ami épp húzza lefele, stb.
A frissítésnek köszönhetően a kijelzők már nem csak díszek, hasznos dolgokat is ki tudnának írni, de jelenleg a HUD-ról tudnak korlátozottan adatot kiírni (sok értelme van, mikor ott a HUD-on...) és órát lehet kirakni...
Viszont ez kiválthatja a HudLCD-t, ha más script-eket rá lehet küldeni majd.
Nem olvastad, hogy pont így jártam én is a kilépéssel?
Később néztem, hogy a blokk elvileg ott volt. Ez okozhatta az anomáliát. De ehhez le kellett kapcsolnom a kivetítést és utána derült csak ki, addig úgy jelezte, mintha még semmi nem lenne ott.
Másik bug volt tegnap előtt, hogy belépéskor nem volt meg a spawn hajóm az állomás összekötőjén. Teljesen láthatatlan lett.
Aztán furcsa volt, hogy a krió feltölti a hidrogén és oxigén készletem, mikor se tartály, se generátor nincs még. Csak a spawn hajón volt.
Majd mikor a hajó hűlt helye környékén ténykedtem, akkor volt olyan pont, ahonnan nem engedett egy bizonyos irányban (a hajó hűlt helye irányába) elmozdulni. Rájöttem, hogy megvan a hajóm.
A tegnapi belépéskor ott is volt. Rá 5 percre ügyesen össze is törtem...
Arra kell figyelni, ha lelépett minden játékos, akkor meg kell várni, hogy mentsen egyet a szerver, különben mit sem ért az üzenet.
De az is eszembe jutott, hogy a szerver log fájlja írja, hogy kik vannak fenn. És talán megkereshetőek steam-en így és személyes üzi is küldhető.
A HudLCD tényleg nem működik. Mondjuk a mostani updatnek köszönhetően talán nem is fog kelleni, ha frissítik az AutomaticLCD-t.
- Honnan jöttél fiam ? - Normann vagyok uram. - Oké Normen, tehát honnan jöttél ?
Még mindig nincs a játékban folyékony víz... 😄 (Csak mod-ként)
Meg időjárás 😄
Mindkettőt beharangozták már akkor amikor a bolygók megjelentek 😄 Szóval még mindig nem érzem késznek a játékot, de már DLC-zünk? 😄
Amúgy is felidegesített egy bug a játékban.. 😄 Konkrétan az, hogy nem tudok lerakni egy pilótafülkét a megfelelő helyre, mert kilép az egész játék :/
Más blokkot nem próbáltam még a bázison lerakni, csak azt a pilótafülkét, de ha kiderülne hogy semmit nem lehet, akkor nem tudom mit csinálnék.. 😄
Ja meg egy másik bug, hogy nem lehetett a bázisomon semmilyen blokkot átnevezni, vagy ki-be kapcsolni a megjelenítését a HUD-on, vagy a kontroll menü termináljában. Konkrétan ez a 3 opció egy az egyben eltűnt a kontroll menüből.. Csináltam képernyő mentéseket is, majd feltöltöm megmutatom. Aztán meg a második bug az volt, hogy nem lehetett lerakni azt a pilótafülkét, mert kidob a szerver. Na szóval frusztrált voltam miatta eleve és inkább megnéztem egy filmet 😄 😄
https://store.steampowered.com/app/1049790/Space_Engineers__Decorative_Pack/?curator_clanid=5134093
Bevallom nem próbáltam meg működtetni ezek miatt, de ha tényleg hiányzik, akkor kipróbálom megy-e még egy offline mapon, és ha igen akkor hozzáadom a szerverhez is. De ez csak szerdán fog megvalósulni, holnap hosszú műszakot viszek a munkahelyen.
Globálban láttam hogy írtál, de abból az jött le hogy nem megy jól neked a játék és újra kel raknod.
Gondolom ezután viszont nem tudtál feljönni, se más mer a friss verzió települt nálad és a szeró meg nem tudott frissülni mer futott.
Fórumra rá szoktam közbe közbe nézni, de valamikor estefele léptem le Giovanni után.
Viszont akartam is kérdezni, hogy a HudLCD miért nem került fel? Vagy csak nekem nem ment? Nagyon hiányzik.
Kijött az új verzió, és nem akarom senki játékát tönkretenni és manuális újraindítással, de 1 ember miatt mások jóformán a nap hátralevő részén nem tudnak fellépni? Erre kell valami megoldás. Volt is valami a Julian a régi szeródon erre.
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.
Az előbbi dc-nél ürült a zsákom.
Most megpakolom megint minden jóval, felmegyek a kivetített hajóra, el akarom kezdeni a hegesztést, erre megint kirak. Ugyan annál a blokknál.
Visszataláltam a bázisomra és minden ott volt, semmi nem tűnt el, mindenben volt energia. Viszont energia takarékosságból lekapcsolhattam a survival kit-et és ezért nem tudtam újra éledni ott.
Ahogy sejtettem, a nagyhoz is annyi medical komponens kell, mint a kicsihez, úgyhogy az új landing pod-ot szét is szedtem, így van már a bázison is survival.
Amúgy is nekicsaptam egy hegy oldalának, még jó, hogy tovább tudtam repülni. Nem szeretem a sötétet.
Viszont megint kidobott a szerver. A szervert látom, meg, hogy 1 ember még benn van, de nem enged be. Gyanítom, hogy a mobil net nem szereti ezt a jellegű kapcsolatot és rövid időn belül tiltja.
Vagy a wifi stick-kel van gond, mert a telón meg van net, míg a gépen teljesen elment.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2019.04.06. 16:26:12
Nem mindegy hogy General Motors, vagy motor generál... Az ígéret szép szó, de a Landwirtschaflicheproduktionsgenossenschaft még szebb.
Annak én is örültem, hogy emelt sebesség van, csak ilyenkor meg is kell állni róla.
Ha frakcióban maradtam volna veled, akkor esélyes, hogy éledhettem volna a bázisodon, ha volt akkor már ilyen klón cuccod.
De mivel kiléptem....
Alapból ugyanabba teszi az új játékosokat. De a konzol oldalon meg tudod nézni, hogy ki van veled frakcióban és, hogy melyikbe is vagy. Ki is tudsz lépni és újat is tudsz létrehozni vagy belépni máshova.
és pehhemre az új bázison nem volt elég anyagom a clon chamber megépítéséhez az előzőt meg a fúrós hajóm rakterébe pakoltam ami velem együtt bevégezte.
Ellemben ami meglepett egy másik bázison éledtem valószínűleg valakinek a kezdeti bázisán.
A szerverről még jó lenne tudni, hogy milyen halál mód van beállítva. Illetve a "végleges" halált nem kellene bekapcsolni, mert anélkül újra lehet éledni egy orvosinál, és talán a basic cuccnál is. Ha viszont ki van pipálva, akkor halálkor minden tulajdon elvész.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.04.05. 17:01:49
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Bár hozzáteszem, hogy nekem single-ben tűnt el a kerekes járművem és most így belegondolva azon is le volt kapcsolva a villany. És az sem 2 blokkból állt. De, hogy single-ben?! <#conf>#conf>
A szemetelés szempontjából értem, hogy kell egy ilyen bele, csak jól is kellene működnie.
megépítettem nagy nehezen a fúrós hajóm és mivel valamivégett nem akartak működni az atmoszférikus hajtóművek ezért az aksit lekapcsoltam hogy ne szívja le az aksit. Ma már csak a helyét találtam sajna.
Valahol a Marson van pár építmény, amit törölni lehet.
Én meg inkább visszamegyek Elite-ezni.
Azt értem én, hogy az energia nélküli dolgokat törli, de nem kb. azonnal kellene és nem úgy, hogy még el sem távolodtam igazán. Elvileg a játékostól való távolság beállítható. Az alap talán 500 méter. Lehet, hogy érdemes lenne 5 km-re állítani.
Kb. 10 blokkból állhatott. És olyan kicsi, cuki akku nem építhető (legalábbis nem találtam), mint amivel a zöld jelű vackok landolnak. Pedig a blokk biztos benne van a játékban.
Újra kell tanulnom, mert sok az újdonság.
Az jó volt, hogy a kezdő hajót nem törölte, azzal járkáltam. Amúgy is csak egy kis vackot adott, amiből bázist nem lehetett építeni, mert nem volt feltöltve semmivel és kis blokkos volt. Szóval...
Az orvositól meg igencsak messze voltam, mert ahhoz, hogy ezüstöt finomítsak a medical komponenshez, rendes finomítót kellett volna építenem. Azt meg gondolom mindenki vágja, hogy 1200 acél lemez nem kevés és akkor a többiről nem is beszélve. Ezért tartottam volna egyszerűbb dolognak megépíteni a kis fúrót és azzal összefúrni a kellő ércet.
Oké, hogy a hidrogén motor sokat zabál, de mégiscsak van valami, amivel fel lehet tölteni az akkukat, mikor nem süt a Nap.
Bár lehet, hogy a szélturbina is működött volna, hiszen légköri hajtóművel közlekedtem a Marson...
Föld alá ritkán építkezem, jobban szeretem a napfényt, mint a mesterséges világítást, ezért is utálom az éjszakát, meg, hogy olyan hosszú. Arról nem is beszélve, hogy mindig kevés a hely.
Amekkora a világ és az égitestek, kicsi esélyt látok arra, hogy bárkibe is belebotolnék csak úgy véletlenül.
A kis hidrogén motort egy kis méretű H2 generátor is el tudta látni. Az 500kW kimenet megvolt neki. Ahogy néztem többet nem is tud.