7903
Space Engineers

Katt a képre
  • Yusukee01
    Aszteroidába / föld alá szabad építeni? Okozhat problémát?
  • RJoco
    Lemented a világot gépre és. ha nem megy, akkor feltöltöd azt.
    Gondolom hamar kiderül a hiba.
    Ha nem akarsz vele vacakolni, akkor szerintem én maradok a torony irányításos módszernél. Mellette lehet a hajót is irányítani, csak kicsit macerásabb, viszont oda lövök, ahova célzok.

Meg azon is gondolkodom, hogy építek inkább egy kis blokkos vadászt, mert a nagy blokkos fix ágyúkkal mindenre lövök, csak arra nem amire szeretnék. Macerás a célzás. Nagyon be kell kalkulálni, hol a cső. Míg a kis blokkosnál a fülke és a cső belefér egy nagy blokknyi helybe.
  • laci4321
    Egyenlőre még nem mertem betenni, mert 2 bugjelentés is van a steam oldalon róla.

Volt már egyszer amúgy egy ilyen mod, az azt csinálta hogy betölthetetlenné tette a világok mentését, valami plusz kódot beléjük írt. Nem szeretném hogy a világ teljesen tönkremenjen, egy picit szerintem várok még.

• RJoco
    A célkeresztes mod mikor fog a játékba kerülni?
  • RJoco
    Azért a connector-os fizika bug nagyon ott van.
    Piston-ra szereltem connector-t és arra csatlakozom, hogy felszállásnál a hajtómű ne sértse meg a másik hajót.
    Rácsatlakozás után, ha nem kapcsolom ki a csillapítást, akkor ott himbálódzik rajta ki tudja meddig? Nem szoktam megvárni, míg szétesik.
    A bázis hajó rögzítve van.
  • RJoco
    Nem. Azt single-ben is mindig írja.
  • Yusukee01
    Az amúgy nem gáz, hogy Low Simulation Quality-t ír folyamatosan?
  • Yusukee01
    Semmi extra, miután kikapcsoltam, visszakapcsolta. Lényegében az amit te mondtál időzítővel, csak én beleraktam egy plusz lépést. Úgy is el kell kezdeni megtanulni a programozást megint.
  • RJoco
    Két karikával 1,6M uránt bányásztam és még rengeteg van a kavicsban.
  • laci4321
    Programozható blokkokkal? Hogyan? :D
  • Yusukee01
    Sikerült megoldanom program blokkal, köszi.
  • laci4321
    Az info menüben meg tudod nézni hogy mi a neve annak a static gridnek ami a tiéd. Mondd meg légyszi ne kelljen átnézni a teljes listát :D

És akkor megmondom a koordinátáit :D

De Julian mószere is teljesen járható út. Egy időzítővel kikapcsolod a medbay-t, hogy azért kapcsoljon is vissza pár perc múlva magától is. És ha bármi van, pl időközben lemerült már a másik bázis, akkor tuti lesz hol újraéledned ismét.
  • RJoco
    Kikapcsolod a közeledben lévő orvosit és akkor a másiknál fogsz éledni.
    Ha nincs messze a bolygótól, akkor simán vissza tudsz repülni szkafanderben a hajódhoz.
    Mondjuk érdemes lementeni a koordinátáit, mielőtt öngyilkos leszel.
    Vagy megvárod Lacit, ő meg tudja nézni a koordinátákat. Bár, akkor hol a kihívás?
    Utoljára szerkesztette: RJoco, 2019.06.20. 13:23:44
  • Yusukee01
    Elkövettem egy apróbb hülyeséget. Bolygóra szállás előtt kipakoltam pár alapanyagot + medbay meg ilyenek. Régen lehetett választani, hogy hol éledjek, ezért nem írtam fel a koordinátákat. Van mód, hogy valahonnan megtudjam a koordinátát? Most már a legközelebbi medbay-nél éledek. Nem hagytam ott olyan sok mindent, de ne legyen ott feleslegesen. Végül is vésztartaléknak jó, csak jó lenne átnevezni static grid-ről. Még a végén kiszedi a takarító.
  • Caliph
    leírásban figyelmeztet hogy mivel sok számítást kell végeznie,ha sok a turret és nagy a csata bizony lesz lag :D
  • thebestgergo
    Smart Turret 2

Ez 1 hete jelent meg. Esetleg érdemes kipróbálni.
  • RJoco
    Az űrben hagysz egy kis bázist orvosival, meg alkatrészekkel, hogy újra tudd kezdeni. Amúgy meg van számolós oldal. Laci linkelte, görgess visszább.
    Bár, ha nem telepakolt hajóval akarod csinálni, akkor mégis csak ki kell pakolni belőle. És akkor ki tudod már számolni.
  • Yusukee01
    Nem jó, csak egyszerűbb úgy számolni. Az első próbát csak nem tele pakolt hajóval kellene, ha esetleg becsapódnék.
  • RJoco
    Kiüríted a tárolókat és megtudod. De miért jó üres hajóval leszállni?
  • Yusukee01
    Azt meg lehet tudni, hogy mennyi a hajó tömege az tárolókban lévő cuccok nélkül? Próbálom kitalálni, le tudnék-e szállni bolygóra
  • RJoco
    Heat Level 500+ értékkel hagytam el a bolygót, de semmi nem vöröslött és deformáció sem látszódott.

Épp szkafanderben menekültem, mikor 0:40-kor valami lett a szerverrel, mert kidobott. Nem örültem neki, de szerencsére meglett a táska tartalma.
  • RJoco
    Azért még éppen működik a TIM. De, ha nem bízol benne, akkor szortírozóval old meg.
    Ha a connector nem jó, akkor merge block-kal tudod még rögzíteni.
    Gravitációban viszont jó a connector is.

A forgás csak egy bug, ha kioldod a rögzítést, akkor helyre áll. A probléma, hogy lemeríti az áramforrásokat, ha a csillapítás be van kapcsolva és mennek a hajtóművek.
  • Yusukee01
    Köszi. TIM-t használtam régebben, de láttam, hogy nincs már updatelve.

Más: Hogy érdemes a hajón rögzíteni a pistont? Van piston végén fúró, de ha connectorral rögzítem, az egész hajó mozog magától, csillapítással is. Landging gear régebben felrobbant ilyenkor. Az jó már?

Szerk: azzal is forog a hajó :(
    Utoljára szerkesztette: Yusukee01, 2019.06.18. 08:53:43
  • laci4321
    Én ezt szoktam használni:

Taleden's Inventory Manager - Updated (Unofficial)
  • Yusukee01
    Van most jól működő inventory rendezo script?
  • RJoco
    Sajnálatos tapasztalat, hogy amit a leginkább keresel, azt tálalod meg a legkésőbb. Amit nem keresel, abból egy csomót tálalsz. Még a vassal is így voltam, de végül lett. Mikor jeget kerestem, akkor meg volt minden, csak jég nem. De azért csak meglett.
  • laci4321
    Istenem milyen szerencsések vagytok akkor :D Vagy csak én vagyok szerencsétlen? :D Lehet.. :D
  • RJoco
    Urán is rengeteg van az űrben. A Ravcor körül épp jeget kerestem a leszálláshoz, erre találtam legalább 3 nagy kavicsot uránnal.
    M0ha a Marsnál talált urán kavicsot. Finomítva kb. 30k jött ki.
  • Yusukee01
    Találtam magnéziumot, azóta nem is jönnek.
  • laci4321
    A drón gyár meg tehetetlen az ellen, ha mondjuk nekiküldesz 200m/s-al páncél blokkokat :D (Felgyorsítasz a hajóval a megfelelő irányba, majd lehegesztesz egy páncél blokkot a végéről.)

Csak egy tipp :)
  • laci4321
    Kivéve urániumot az űrben :D :D Van, de eddig még csak egyetlen aszteroidát találtam. Mióta is? Február végén volt azt hiszem a nagy update amiben átállítgatták az uránium előfordulási gyakoriságát :D

De amúgy tényleg minden van.
  • RJoco
    Mindent lehet találni könnyen.
  • Yusukee01
    Magnéziumot mindig nehéz találni? Nem találok sehol, ami elég kellemetlen, mert egy ellenséges drón gyár parkol mellettem. Grinderrel érdekes leszedni őket.
  • RJoco
    Én sem lépek be minden nap, de arra nem emlékszem, hogy 5 napot kihagytam volna.
    Amúgy régebben volt erre is valami opció, de lehet, hogy az mod-os cucc volt. Már nem emlékszem rá. De mintha takarításnál utoljára logolt-at is be lehet állítani.
    Lejjebb írta is Laci, hogy 2 hétre van állítva.
  • i robot
    Hát nekem sajnos nem. Ott vártam a napfelkeltét, szóval elidőztem jó pár percet, de semmi nem töltődött be. Elég balszerencsés vagyok ebben a játékban. (Az is vicces volt pl. amikor a tök új hajómmal telibevertem egy kis aszteroidát teljes sebességgel.)
    Esetleg arra gondolok még, hogy napi szinten be kell lépni?
  • tom36
    tegnap én átnéztem a földi bázisomra ami nincs messze tőletek de nekem még megvolt minden
    viszont amikor az aszteroida bázisomra szoktam ugrani elösször akkor én is mindig úgy látom hogy nincs mag csak a jukak az aszteroidában, de mindig betölti pár másodperc után
  • RJoco
    Én sem tapasztaltam ilyen jellegű dolgokat.
    Mióta meg lett csinálva a szemét takarító, azóta semmi nem tűnt el.
    Kivétel a nem blokk elemek. Azok gyorsan eltűnnek.

Viszont nagyon úgy tűnik, mintha törlődött volna az épület, ha maradéktalanul eltűnt.
  • laci4321
    Sziasztok!

Nem tudom mik lehetnek ezek az eltűnéses dolgok. A szemét törlő annyira szigorú szabályokhoz kötött, hogy szinte nem is töröl semmit, én magam szoktam manuálisan rányomni a törlésre.

Pl. 2 hétig a legutóbbi belépésük óta nem is töröl semmilyen blokkját a játékosoknak. Nekem még soha egy bázis melletti szemetet nem törölt magától.

Nem tudom egy update okozhat-e ilyen hibákat. Az a félúton megrekedés az űr és talaj között meg végképp viszi a prímet. Volt tegnap óta már egy szerverújraindulás, most is ilyen?
  • Caliph
    csak érdekesség képpen linkelem,talán érkezik egy kihívó a stílusban,starbase a címe és itt egy bemutatkozó videó is ,pre alpha változat. idén tervezik az early accesst

Utoljára szerkesztette: Caliph, 2019.06.12. 16:44:45
  • i robot
    Nem hiszem, hogy ellenség lett volna. Csak lenne valami lövés nyom. Szomszédnak is pont ugyanugy eltűnt minden. Több helyen volt újraéledési pont. Legutoljára a holdon ténykedtem és krióban hagytam a faszikámat.
    Itt valami más gubanc lesz. Kb. 4-5 napja nem léptem be, és ha jól tudom volt valami frissités.