Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Hosszú kihagyás után ismét elkezdtem a játékkal játszani, survival módban. Láttam, hogy jön egy hajó, gondoltam jó lesz alapanyagnak, így a karakteremmel oda "űrsétáltam", hogy begyűjtsem. Ekkor az a meglepetés ért, hogy kinyírt az üres npc hajó, mert lőttek rám a rajta lévő géppuskák. Ezt még párszor eljátszottam, aztán arra jutottam, hogy esélytelen az npc hajó közelébe kerülni, pedig csak 2-2 géppuska volt rajta.
A kérdésem az, hogyha lőnek rám ezek a nyomorult npc hajók, akkor hogy a bánatban lehet őket elfoglalni? Vagy hogy lehet egyáltalán a közelükbe kerülni, anélkül hogy kinyírnának?
Ha 1024*768 a felbontás akkor 1024 kocka magas és 768 kocka széles lesz a vastagsága egy kockányi.
esetleg képi minőség javítása érdekében a kis hajó nagy hajó állomás minőségi felbontással lehet okoskodni. Png kép esetén aminek nincs háttere azt sajnos szintén kirakja fekete kockával.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.04.05. 23:01:06
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Hát mit mondjak lehet hasznosítani :) szép kis dolgokat lehet vele kreálnia annak akinek egy kicsit is izmosabb géppel rendelkezik esetleg jártas 3ds modellezésben:)
A progi arra képes hogy az általunk elkészített 3ds obj filet beolvassa és lefordítsa a játék nyelvezetére azaz az alap blokkok segítségével krelájon egy mintát amit mi utána ízlés szerint alakíthatunk.
Ne várjatok azonnali szép munkát kb ilyen minőséget kreál.
Lehet vele aszteroidákat is elhelyezni a játéktéren akár csak egy bizonyos materiállból állót
A progi használata egyszerű
Feltelepíted a tools programot
A program megkeresi az általad megnyitott világokat amik közül te ki tudod választani melyiket szeretnéd módosítani
Ha csak simán aszteroidát szeretnél tenni valahová a menüben kikeresed az ide vonatkozó telepítési útmutatót és ki tudod választani milyen anyagok legyenek benne.
Ha esetleg hajót vagy állomást szeretnél kreálni
Keress a neten 3ds hajó vagy űrállomás modelleket Mindenképp kell az obj vagy mtl kiterjesztésű file.
Lehet még Képeket is beimportálni a játékba pl egy logot szeretnél kirakni a bázisod falára vagy egy freskót szeretnél a hangárod tetejére ezt is megteheted
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.04.05. 22:45:30
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Szerverbeállításnál valaki meg tudja mondani mit jelent a
Procedural Density és a Procedural Seed.
Valamint milyen értéket érdemes beállítani hozzájuk.
Azt szeretném elérni, ha beállítom hogy hány nagy aszteroida legyen azok ne egyből a belépésnél jelenjenek meg.
DSn infinity universnél a felnem fedezett asteroidán van esély jég spawnolásra
Fúróhajót mekkora sebességgel érdemes megtolni? Amitől nem tud megtelítődni a drill, meg nem romboló hatású.
Survival-ben megnéztétek már az oxigén fícsört? Amelyik aszteroidákat felfedeztem, hogy milyen ércek vannak rajta, azokra rakhat még vajon jeget?
Features
- space ball
- oxygen for small ships and cockpits
- suit’s oxygen level
- oxygen bottle (inventory item)
- med bay conveyors (to transfer oxygen)
- enclosed cockpit conveyors (to transfer oxygen)
- re-spawn screen shows level of oxygen around medical rooms
- suit consumes less energy when helmet is off
- character with helmet off will not die when energy is 0 (must be inside pressurized room)
- moddable number of subparts for hangar doors
- new features for air vents in ModAPI/Ingame programming
Fixes
- fixed asteroid lag
- fixed turret lag caused by lasers
- fixed loss of grid physics
- fixed airtight hangar doors not venting oxygen when not fully closed
- fixed GPS staying on HUD when unchecked
- fixed air vent venting when it is OFF
- fixed oxygen only passing through connectors on the same grid
- fixed incorrect oxygen level reported on projection
- fixed ice not fall from oxygen generator
- fixed spawn in medical room
- fixed hanger door looping sound
Alapvető játékszabályokat felejtek el!!
Mielőtt nekiállsz valami kétséges kimenetelű akcióhoz MENTSÉL!! Ha már kikapcsoltad az autó mentést.
Befejeztem egy ötletet nem mentettem el belevágtam egy marhaságba most kezdhetek mindent elölről:))
Én ajtónyitást oldottam meg így: beérkezel a hajóval a megadott érzékelő távba a szenzorra rá van téve egy ajtónyitás parancs meg az időzítő blokk amibe több parancsot lehet futtatni ugye, oda beraktam a hang effektet meg felkapcsolja a világítást nem muszáj késleltetést állítani az időzítőnek..
A te esetedben talán műkszik ha a lézer antennához hozzá lehet rendelni az időzítőt beteszed a hangot vagy akár egy rotorra szerelt vész világítást is igazi figyelemfelkeltő dolog lenne <#nevetes1>#nevetes1>
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.04.02. 16:29:33
így csak annyi a kényelme hogy nem kell beülni a szék mellé ha meg akarom nézni.
Sektan Signs nem LCD Symbolsz hanem hajó oldalára tudod hegeszteni pl :P
http://cloud-4.steamusercontent.com/ugc/37486252369832099/4D88BC11DCC9C010FA625D89A299B620E4D80A29/
Saratoga pl
Most még azon gondolkodok hogy egyetlen blokkot teszek be de szerintem az nem számítana.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.04.02. 13:02:24
Hiába lesek meg másnak a megoldását töltöm le a munkáját, ha a kivitelezést nem látom akkor hiába másolom le a megoldást lehet nem mükszik majd.
Ezt a vonatot is úgy kezdtem el hogy a talpakat simán ráfixáltam a sínre sose jutott volna eszembe hogy fel kell fűzni őket a blokra hogy működjön.
Kísérleteztem a kerekekkel is de annak mintha több hely kéne. Meg azelőtt próbáltam ki hogy rájöttem volna arra hogy fel kell fűzni.
----
A tegnapi beírásod egy kicsit lekezelő stílust sugallt azé pattant el bennem a fonal.
----
Amúgy a videók amit linkeltél nekem úgy tűnt hogy a frissítésekkel jövő újításokat mutatja inkább be az a video amit én linkeltem még mindig jobban bemutatja hogy mükszik a kivetítő de ennek ellenére valami miatt még mindig túl messzire vetít és általában vagy jobbra vagy balra eszméletlen távolságba vetíti a síndarabot.Viszont az nem kóser hogy az én videómban odamegy a kivetített blokkhoz és elkezdi felépíteni
Azt nem tudom kreatívba vagy túlélőben művelte, de mivel tudjuk hogy a két módban nem ugyanazon szabályok érvényesek így kérdő nálam kreatívba hogy működik a dolog.
Vicces volt tegnap beállítottam a hegesztőket hogy minél közelebb legyenek a sínhez kicsit túl közel állítottam és az egész vonat a saját tengelye körül pörögni kezdett még jó hogy kikapcsoltam az automata mentést.
Viszont lehet a blastos blokk rossz ötlet mert csináltam egy feltöltő állomást neki és amikor az összekötő alá vezetem a vonatot általában felakad rá. Lehet azé mert a blokk amit leraktam a felső és alsó talpakhoz jobban tapad és ezért dől oldalra ha fordítok rajta talán jobb lesz a dolog.
Utoljára szerkesztette: franky79, 2015.04.02. 10:36:50
Utoljára szerkesztette: VanHohenheim, 2015.04.01. 22:23:38
Vicces ahogy leül a vonat ahogy lekapcsolom:) kicsit bugos lett a vidi nem volt energia a másik kocsin azé nem tudtam visszatolatni rá:)
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.04.01. 21:10:14
Még gyakorolni kell ezt...
ez a kattogás meg tényleg zavaró
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.04.01. 20:52:13
Utoljára szerkesztette: VanHohenheim, 2015.04.01. 17:25:56
Betettem a két hegesztő elé a megdönthető conveyort hogy minél közelebb legyen a hegesztő a sínhez.
Lehet napolom a kivetítőt és inkább a forgató zsámolyt találom fel attól félek hogy az összekötő nem fogja kibírni a vonat súlyát az meg kétséges hogy egy üres lyukon minden talp át tud menni.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.04.01. 11:37:07
amúgy a vezérlő felületén tudod a projekciót tolni minden irányba és forgatni is, szal nem a bp készítésénél kell máshogy csinálni, hanem a beállításokat kell úgy állítani, hogy jó legyen
Ezt a videjót vettem alapul itt a kereszt felül van kirakva viszont a vonalnak nem tudom milyen funkciója lehet a kivetítőn.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.04.01. 10:30:44
Csináltam egy vonatot ami "fütyül" majd meg tökéletesem gurul is.Egy bajom van ha egy bizonyos sebességnél nagyobbat hajtok ki rajta elkezd dübörögni a rendszer, hiába tettem robbanásbiztos blokkokra a síneket.
Hogy lehet megoldani azt hogy semmiképpen ne lehessen 2 Km/h nál többel hajtani a rendszert?
Az a szándékom hogy készítek egy automata építő rendszert a vonat elejébe ami felépíti a sínt. A forgatást meg egy zsámoly segítségével oldom meg ami megfogja a vonatot és a sínnel együtt 45 fokban megforgatja.Sajna ezt tutti nem fogom tudni automata építéssel megoldani.Még ez az egy blokk lerakása is fejfájást okoz majd.
Hogy kell ezeket az automata építő szerkezetek megvalósítani?
ŐŐ van rá valami lehetőség hogy játék közben meg tudjam nézni egy pályán milyen blokkok módok futnak( miből van egy blokk is lerakva)? Mert ugye a mód oldalon csak a hozzáadott kiegészítőket lehet szortírozni azt viszont nem látom hogy ténylegesen melyiket használja.
Elvileg ha feltöltöm alkotásnak akkor teszi be csak azokat az alkotókat amiket tényleg használ ez meg macera.
Letiltottam az egyetlen modot, amit eddig használtam, és működik minden.
Ha gondoljátok, küldjétek át a blueprint fáljt, szívesen ránézek, vagy vegyetek fel steamen és ha tudunk egyeztetni időpontot, akkor beugrok a szerveretekre és ránézek ott.
http://steamcommunity.com/id/yknarf
Szerintem az utóbbi peccsekkel valamit elrontottak.
Kreatívban meggyártok egy hajót esetleg van benne olyan block ami nem gyári és át akarom vinni egy általam nyitott új világba mi a francé nem másolja be úgy hogy ne roppanjon szét a dolog a nem gyári blokok miatt.
Külön pályára akartam tenni az általam készített hajóimat egy gyűjtő pályára és megrökönyödve láttam hogy miután leraktam szétrobbant a cuccom.
Oké azt el tudom fogadni hogy ha más hajóját copizom be és nincs meg a mod amiből készült a hajó akkor szétesik de ha a saját gépemen alkotott hajóval mért szúr ki.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.03.29. 14:21:38
Vicces hogy túlélőben nem mükszik viszont kreatívban összevissza dobálom a cuccokat benne.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.03.29. 14:16:11