Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
psn: TasManHUN
Rákattanok a mappás modra majd a megosztás gombra
Most már csak egy lépés marad ki
Hogy a kórságba tudom a steamen a jobb oldalon levő képet lecserélni
blueprint megosztásánál rendbe a dolog
Nem tudom játék alatt mért nem kommunikál rendessen a steam ablakokkal a játék
Gondolok itt a modok visszakeresésénél a megnyitás a ws shopban gomb vagy a böngésző gomb nem kóser valami miatt.
Néha jó néha nem.
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Mert a listában egy mappa szerepel a steam logó helyett ha erre tudtok megoldás akkor elmondhetom hogy tudok képet kreálni a monitorra.

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
2) Resize it to 512x512 (may Google help you) --- méretezd át 512x512re
3) Convert it to .dds (Google again 😄) - konvertáld át .dds -re
4) Move it to C/ProgramFiles(x86)/Steam/SteamApps/common/SpaceEngineers/Content/Textures/Models/ - másold át ide
5) Better rename it to something simple. - jobb ha valami egyszerüre átnevezed
6) Now open C/ProgramFiles(x86)/Steam/SteamApps/common/SpaceEngineers/Content/Data/ - nyisd meg itt
7) Here open "LCDTextures.sbc" with Notepad (dont forget to backup it). - nyisd meg ezt a fájlt jegyzetteömbel (vagy tökmind1 szövegszerkesztő) de előtte nem árt a biztonsági mentés
8) Now you need to finish text below (no brackets) : <LCDTextureDefinition> <Id> <TypeId>LCDTextureDefinition</TypeId> <SubtypeId>"Any name for your texture"</SubtypeId> </Id> <TexturePath>Textures\Models\"Texture real name".dds</TexturePath> </LCDTextureDefinition> -írd át ezekre
9) Put your cursor (in file) between </LCDTextureDefinition> and <LCDTextureDefinition>, then click and press "Enter" few times to get some space. vidd oda az egeret a sor végére és nyomj párszor entert
10) Paste your text into file. -- másold be a szövegedet a fájlba
11) Save and launch game. You should see now new texture in list of LCD panel. - mensd el és indisd a játékot
PS Make sure texture is 512x512, otherwise it will be shown on panel either smaller than panel, or oversized. - légy biztos h ekkora a mérete különben vagy ksiebb vagy túl nagy lesz (magyarul nem megfelelő méretü)
Valahogy nem kóser ez a projekt
azt már kiderítettem ha a szélére leteszek egy blokkot akkor nem tudok rácsatlakozni
De miután rácsatlakozok beváltanak a lámák zöldre rácuppan a hajó az állomásra ez szép és jó
csak a leválasztással van problémám
az on off funkciók édes kevésnek minősülnek. Valami leszállótalp funkciónak kéne lennie valahol de semmi
az a hajó örökre ott marad az állomásomon😞
Ez a videó sokat segített hozzá
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
1. kiválasztod a fényképet amit akarsz
2. jpg formátum 512*512 es méretűre kreállod és ebből csinálsz egy dds filet amit dtx5 formátumba készítesz el.
3. megnyitod a AppData\Roaming\SpaceEngineers\Mods mappát
4. ide készítesz egy könyvtárat a mod nevével ebbe készítesz egy Data és Texture mapot a Texture mapba egy video könytárat
5. a texture video mappába bedobod a dds filet
6. készítesz egy sbc filet notepaddal megnyitod
7. az sbc fileba bemásolod ezeket:
<?xml version="1.0"?>
<Definitions xmlns:xsi="http://www.w3.org/2001/XMLSchema-instance" xmlns:xsd="http://www.w3.org/2001/XMLSchema">
<LCDTextures>
<LCDTextureDefinition>
<Id>
<TypeId>LCDTextureDefinition</TypeId>
<SubtypeId>képnév</SubtypeId>
</Id>
<TexturePath>Textures\Video\képnév.dds</TexturePath>
</LCDTextureDefinition>
<LCDTextureDefinition>
<Id>
<TypeId>LCDTextureDefinition</TypeId>
<SubtypeId>képnév2</SubtypeId>
</Id>
<TexturePath>Textures\Video\képnév1.dds</TexturePath>
</LCDTextureDefinition>
</LCDTextures>
</Definitions>
8. Elindítod a játékot készítesz egy új világot megnyitod a módkezelőt, kikeresed a mododat és őrülsz
Ezek után már csak arra lennék kíváncsi hogyan tudom közkincsé tenni az elkészült módomat.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.06.12. 18:46:48
mert én nekem valahogy nem kóser
átméretezem a képet 512*512 re majd kreálok róla egy dds filet dtx5 felbontásra hagyom a fileméretet 512-n,
berakom a mappába, átírom az elérést.
belépek a játékba kirakom az lcd-t
Az lcd képlistájában megtalálom az általam berakott képnevet, de ahogy beállítom totál üres fekete képet kapok akármelyik monitoron is próbálom ki.Ja és a filenevet is átírtam.
mielőtt elaszom meglestem az updatet.
http://forum.keenswh.com/threads/update-01-086-space-race-scenario-scenario-editor.7361910/
nem tudom milyen tulajdonságuak az eredeti dds fileok.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.06.10. 13:50:52
ha a collektor és a konténer között csövet raktál az szerintem nem lesz kóser rakj inkább továbbítót vagy hogy hívjákot és akkor elvileg bele tudsz nyúlni a konténerbe a collektoron keresztül.
Úgy nem enged kivenni csak a collectorból.
Steps: 1) Find pic you want to add.
2) Resize it to 512x512 (may Google help you)
3) Convert it to .dds (Google again 😄)
4) Move it to C/ProgramFiles(x86)/Steam/SteamApps/common/SpaceEngineers/Content/Textures/Models/
5) Better rename it to something simple.
6) Now open C/ProgramFiles(x86)/Steam/SteamApps/common/SpaceEngineers/Content/Data/
7) Here open "LCDTextures.sbc" with Notepad (dont forget to backup it).
8) Now you need to finish text below (no brackets) : <LCDTextureDefinition> <Id> <TypeId>LCDTextureDefinition</TypeId> <SubtypeId>"Any name for your texture"</SubtypeId> </Id> <TexturePath>Textures\Models\"Texture real name".dds</TexturePath> </LCDTextureDefinition>
9) Put your cursor (in file) between </LCDTextureDefinition> and <LCDTextureDefinition>, then click and press "Enter" few times to get some space.
10) Paste your text into file.
11) Save and launch game. You should see now new texture in list of LCD panel.
PS Make sure texture is 512x512, otherwise it will be shown on panel either smaller than panel, or oversized.
amivel animált cuccot is lehet kreállni?
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.06.10. 11:52:48
Csak tegnap óta játszom a játékkal úgy, hogy lenne egy hülye kérdésem!
Survival mód, könnyű kezdés 1. A Javító/bontó hajó tároló konténerében összegyűlt anyagokat, hogy viharba tudom kiszedni?
Am a sensorokkal en is szoktam bajlodni, de sajat megfigyeles, hogy nem akkor erzekelnek amikor az adott objektum a hatosugarukban van, hanem akkor aktivalodnak amikor az adott objektum a hatokoron belul lesz, vagy kivul
Am az elso hely a sensor activation-nel akkor aktivalodik ha BE lep valami/ a masodik pedig akkor ha KI lep az a valami
www.youtube.com/lookusarts -Hearts of Iron 4 -Steel Division 44
A robotpilóta csak az első koordinátához hozzárendelt parancsokat nem hajtja végre. A többit igen. Szóval be tudok rakni 2 GPS koordinátát közel egymáshoz és a másodikhoz rendelve a parancsokat már végrehajtja. (De könyörgöm, mik ezek a bugok?? 😄 )
A szenzorok meg már valószínűleg azóta így vannak, mióta megjelentek a játékban, szóval nem is reménykedem benne, hogy javítva lesznek. (előző hozzászólásomból: "a szenzorok nem érzékelik a tárgyat akkor, ha bekapcsoláskor az a tárgy már az érzékelőterületen belül van. Vagyis érzékelni érzékelik, mert zölden világítanak, csak épp jelet nem hajlandók küldeni a timer blokknak"😉
Már csak nagy hatótávú szenzorok kellenének, egy kis életmegkönnyítésre 😊
Egy kis segítséget ha tudtok erre a problémára javasolni, azt megköszönném 😊
A robotpilóta sem hajlandó aktiválni a timer blokkot miután a helyére manőverezett, hiába rendeltem hozzá a műveletet a GPS koordinátához. Ez gondolom valami bug lenne még, remélem javítják jövő hétre. Nálatok is fennáll ez? Amikor a Keen videót nézem az 1.085-ös frissítésről, akkor nekik működik. (Mert így nincs visszajelzés lehetősége. Amire gondolok: Egy szenzor érzékeli, ha 50m-en belül aszteroida van. Bekapcsolja az irányító szenzorokat, egy 20 perces időzítőt, meg kikapcsolja a robotpilótát. Odamegy a hajó, bányászik 20 percen át, minden OK. Aztán a 20 perces timer blokk elindítja a bázisra visszatérő robotpilótát + még egy időzítőt, ami 5 percre van állítva. Amikor eléri az első GPS koordinátát a hajó, akkor ezt az 5 percre állított időzítőt leállítaná. Ha nem sikerül leállítani az 5 perces időzítőt, akkor bekapcsolódna egy antenna, aminek az lenne a neve, hogy "beavatkozás szükséges". Ergo történt valami amiért nem sikerült elérni az első GPS pontot. Mondjuk túlságosan beásta magát és nincs meg a visszaút, vagy akármi. De ha a robotpilóták nem hajlandók aktiválni a timer blokkokat, akkor erre egyszerűen nincs lehetőség.)
Szomorúan tapasztaltam, hogy a szenzorok nem érzékelik a tárgyat akkor, ha bekapcsoláskor az a tárgy már az érzékelőterületen belül van.
Vagyis érzékelni érzékelik, mert zölden világítanak, csak épp jelet nem hajlandók küldeni a timer blokknak. No mindegy, ez még megoldható, ha elkezdem pörgetni a hajót. De akkor is feleslegesen nehezíti meg a dolgomat, és szerintem marhaság hogy így van...
Nem is beszélve arról, hogy van egy mod, amivel meg lehet növelni az érzékelők hatótávját akkorára amekkorára csak akarod. (link hozzá) Ha beállíthatnám 500m-re, akkor minden aszteroidához elég lenne 1 db GPS koordinátát beállítani, és meg sem állna addig a kicsike amíg azt az aszteroidát le nem radírozná a térképről. De ez a mod a DX11 alatt nem működik. Amint beindítottam a script-et (a szenzor nevébe kell beírni a hatótávot, ha megfelel a formai követelménynek elindul a script) onnantól kezdve meghalt a játék.És így mivel csak 50m a szenzorok max. hatótávja, 100 m-ként rakni kéne egy GPS koordinátát az aszteroidán belülre is? Ahh.... Megoldható, csak időigényes.
Globuska: bocsi erre nem tudok válaszolni, én nem igazán járok multizni.
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2015.06.09. 00:19:18
es a cirkalo raketa <#hehe>#hehe>
De így mindent összevetve egy 100%-ban automatikus bányászhajót lehetne csinálni. Emberi beavatkozás csak akkor kellene, amikor már egy aszteroidát leradíroztál teljesen a térképről. (Vagy meddő lesz) És azt is csak addig, amíg megadsz 1 új GPS-koordinátát egy másik aszteroida közelében.)
Na egy kicsit fellelkesültem, asszem meg is csinálom 😄
Az új patch-nek köszönhetően mostmár automata dokkolás is lehetséges. Nem rossz 😄 Már csak az kéne, hogy nem csak fix GPS koordinátákhoz lehessen ezt beállítani, hanem viszonyítani. Tehát hogy ne csak fix állomásokra lehessen bedokkolni, hanem mozgó hajóra is automatikusan. Vagy már van ilyen? (Hozzá lehet rendelni mondjuk nem egy GPS koordinátáhozbaz autopilótát, hanem egy antennához?)
A DX11 tényleg király. Csak kéne egy normális fényforrás!! Nem igaz hogy még a reflektor (spotlight) is csak 10 méterre világít el. Egy aszteroida járatot konkrétan lehetetlen normálisan kivilágítani. Ha nem a mérnököt irányítva építek egy hajót (akinek van a fején lámpa) hanem szabad kamerával akarnék építeni (csak mert úgy sokkal könyebb, meg berepülhetek a dolgok belselyébe, stb...) akkor kapásból nem látok semmit a hajó sötét részein. Egy 50-100m világítási hatósugár mondjuk nem ártana. Hogy esetleg kivilágíthassak egy hangárt....
Nem is szólva arról, hogy mióta DX11-en van a cucc, nem megy 30 fps fölé a játék. A szimulációs sebességet tartja legalább 1.0-n ami nagyon jó. De könyörgöm! Van a térképen 10 db nagyméretű páncélblokk egymás mellett, rajta 1 db leszállótalppal meg kb. 50 db kicsi páncél blokk. És ennyi! És már ennyitől 30 fps?? DX9-en ez 80-100 fps. (Csak ott meg az egyszálas számítás miatt a szimulációs sebesség romlik. Egy idő után ezért is untam meg a játékot. 70 fps-el futott és szaggatott a játék (amikor sok objektum volt a térképen), mert a szimulációs sebesség 0.33. És minden lassított és szaggatott felvétel. Egy i7-es Ivy-Bridge procival 😄)
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2015.06.05. 20:35:21
Am a leg leg leg BASIC-eb Dron banyasz hajo> elore nezo sensor (beallitas: asteroid, ha van akkor egy elore nezo hajomuvet kapcsoljon be/ki {force power } meg a drilleket. Es kesz.. oda rakod az asteroida melle, es 5 perc mulva vissza nezel ra.
erdemes meg kikapcsolni a indempenders is.
Remelem eleg egyszeruen es erthetoen irtam 😄
Btw, ha berakok egy sortert a cargo container elé, hogy a sima követeket mondjuk szarja ki egy ejectoron akkor működik? 😄
https://www.youtube.com/watch?v=WusqF_YFNQ8
Ez a kis flexelo dron jopofa, de nem sokat mutatnak rola a videoban (marmint arrol hogy hogyan mukodik) szerintem ha lecsereled furokra a flexeket, es at allitod a sensorokat asteroid-ra akkor mukodni fog.
De ha olyat akarsz ami tuti mukodik: en szerintem eddig ez a legpraktikusabb auto miner.
https://www.youtube.com/watch?v=EoyRkEevdc4
(biztonsagi okokbol nem kuldhetem el a linket, de masold ki, nagyon fasza kis dron.)
Szerintem minden adott rajta csak a szenzorokat kell átállítani aszteroida érzékelésre illetve megadni neki pár koordinátát hogy mi között keresgéljen. Viszont ha meg lehetne oldani egy auto dokkolást mellé az már tényleg dron lenne
Van valakinek kedve kikísérletezni?
kár hogy nem fotóztam le a történteket
Egyáltalán lehet olyan buli hogy a dx miatt nem megfelelő valamelyik mód? tippelek itt a nasa modra. a jupiter hátteret meg be se tölti.
A másik
Loptam egy kezdőhajót valakitől minden funkiót lefrissítettem én hozzáférésre. addig semmi gondom sincs amíg bent mókolok a kabinban majd amikor kiszállok a karaktert mintha kilőtte volna valami az űrbe legalább 100 kmre elszállok és remeg a karakterem mit a nyárfalevél miután kiszállok és félórás újratöltés után újra jó a dolog de amint ismét beszállok és ki újra kilő.
Viszont kiderült egy komoly gond a mentések, beállítások helyével kapcsolatban. Minden a C:\Users\"felhasználó név"\AppData\Roaming\SpaceEngineers -ben tárolódik, ami most hétfőn, mikor legyalultam a Windows-t a C:-ről szépen elveszett. És nem is lehet máshova átirányítani.
Nem értem miért nem csinálták meg alapból a ...\Dokumentumok\My Games-be, mint minden más játék. Pont az ilyen esetek elkerülése miatt van nálam a Dokumentumok átirányítva a D: partícióra.
nálam pl az S light modell illetne a Nasa mode furcsán más színű dolgokat művel
A jupiter hátteret totál kivette és a csillagos hátteret meg olyan olajfoltos összemosott képpontokat kreált.Majd csinálok képeket róla.
Az S light modell meg olyan mintha hideg fényt adna ki magából
Lehetne egy kicsit több grafikai beállítási mód ha már bebiggyesztették ezt a próbálkozást.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.05.30. 09:16:16
Sürgőbe kéne javaslat ne csak én firkáljak mindig😊
Szeretnék csinálni egy olyan rendszert ami a dokkoló rendszert dokkolás előtt kitolja a hajóból nem akarom hogy a hajón ott látszódjon a dokkoló karom
Arra rájöttem hogy szelepek és összekötőkre lesz szükségem
Arra is rájöttem hogy az összekötőkön levő kis fehér vonalaknak azonos állásba kell lenniük.
Arra viszont nem jövök rá hogy a szelepek tetejére tett összekötők,
1 miért csak darabonként kapcsolódnak fel.
2 miután a 4. összekötő rácsekkol a dologra miért törik szanaszét a szelep teteje?
Nem hinném hogy a szelepek ajtajának is azonos helyzetben kéne állnia? Az lesz most a következő
Vagy baromi gyenge a 4 szelep és azé repednek el?
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=447223881
Most már csak az lenne a tuti ha meg lehetne oldani azt hogy egy szerelő robot járőrözne a bázis körül és a sérüléseket érzékelve megjavítaná azokat.Ha túlélőben tolod akkor meg feltankolna a megfelelő alkatrészekkel és tovább javítana.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.05.22. 23:03:27
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.05.19. 19:14:10
a lenti videjóból talán több látszik a problémából
a félkörök közötti rés izgat hogy azé megy el a levegő
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.05.18. 20:11:49