Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Mikor jön a nagy fress??
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Kezd a lelkesedésem alábbhagyni emiatt az istenverte nagy betöltési idő miatt.Nem tudom nektek mennyi időt vesz igénybe egy blokk kiválasztása de ami nálam folyik az eszméletlen.
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Van egy baromi naagy hangár ajtóm
A szélén a fekete pöttyök a világítás alatt egy talphoz hasonló reteszelő van berakva.
Ez lenne az elképzelésem
http://kepkezelo.com/images/07glrm55nndjx3yi0h.png
Erre a falra kéne úgy megoldanom a dolgot hogy a pistonok teljesen bele süllyedjenek a falba annyira hogy csak az ajtó lapja álljon ki
http://kepkezelo.com/images/3k3sno04enfmxbgxyuv5.png
Eme remek ajtó konfigot szeretném megoldani átültetni.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=392930069&searchtext=hangar+
Semmi más gondom nincs csak ez a nagy várakozási idő ne lenne.Ja meg nem tudom miért volt az hogy a kolléga hajóját mentem el meglátogatni és akkora dögöt csinált hogy szinte mozogni se tudtam a játékban. Nem tudom mit művelne a gépem ha egy 20 fős szerverre mennék fel egy kicsit körül leskelődni.
Tényleg ezek a szerverek hogy működnek állandóak vagy a játékosok csinálják meg őket saját gépen.Bár most jut eszembe ez hülye kérdés volt mert a múltkor valaki feltévedt a szerveremre nem tudom melyik barát lehetett mert barátoknak csináltam.
Más gondolkodok valami bányász szalag kidolgozáson Arra gondolok hogy gravi generátor segítségével utaztatni kellene a kibányászott ércet😊
Múltkor kollégával szórakoztunk egy aszteroida belsejében labdáztunk az ércekkel.
Láttam olyat is hogy egy gravigenerátor segítségével egy pajzsot kreáltak az ércekből
A szenzorokkal és időzítő blokkokkal aztán már nem nehéz megoldani a többit. Csak annyi plusz tudást kell ismerni hozzá, hogy hogyan néz ki az a parancssor a programozható blokkban, ami a lámpák színét változtatja. (meg persze a villogási üzemmódjukat)
A programozható blokkokat ha kiismered, akkor szinte bármit megvalósíthatsz a játékban. Csináltak már velük automata dokkolót!, amit ha ráraksz egy kis hajóra, akkor: Neked csak közel kell repülni a hajóhoz. A szkript szenzorokkal vízszintbe állítja a dokkolandó hajót, megkeresi a csatlakoztató blokkot, közel repül hozzá és automatikusan csatlakozik is rá. Nem semmi.
https://vimeo.com/115796138
termelés szkript: Ha ismered a programozási nyelvet, akkor valószínűleg könnyen fogsz tudni írni egy ilyen szkriptet. Átfutottam most a Steam-et, hogy csinált-e már valaki ilyet, de sajnos nem találtam. Ha elérkezik a nyári szünetem (augusztustól-szeptemberig) akkor tervezem megtanulni. (Csak ugye nehéz lesz, mert nincs magyar nyelvű segédanyag hozzá.) De addigra legalább hátha kijön a nagy frissítés a Space Engineers-hez.
Nem tudom olvastátok-e a hírt: tervezik a játékot áttenni DirektX11-be. Hogy képes legyen több magot is kihasználni a prociból a játék. (Mondjuk hihetetlennek tartom, hogy csak most jutottak el idáig 😄 ) Plusz írnak egy oxigén algoritmust is, és tesznek bele a játékba bolygókat, és növényzetet. (Átemelik a Medieval Engineers-ből)
Még valószínűleg elég sok időbe fog telni mire kész lesznek vele, de már legalább elkezdték 😄
Ez egy kicsit bonyolultabb eset amit kiszemeltem megpróbáltam átültetni a saját leszállómba de amint te is mondtad a lámpasor elnevezése meg csoportosítása kifogott rajtam már.Az én esetemben majdhogynem ennek a sornak a 2 szerese kéne
De a te leírásod alapján megkísérlem újra a feladatot.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.02.23. 09:30:57
A hiba akkor jött elő még hónapokkal ezelőtt, amikor letöröltem 1 blokkot, ami a motor forgó részéhez csatlakozott közvetlenül. Közvetlenül az után, miután kijött az a frissítés a játékhoz, amiben bevezették, hogy le lehessen csatlakoztatni a rotorok forgó részét, majd újracsatlakoztatni. (Attach, Detach) És azóta az egész játékban bugos az összes motor. Már letöröltem, majd újratelepítettem a játékot, bugos maradt. Hiába kezdek új térképet, az új térképen is minden motor bugos lesz. Visszamenőlegesen az összes meglévő motorom is a játékban bugos lett. Egyszerűen hihetetlennek tartom ezt. Nálatok is fent áll ez? Ezzel konkrétan használhatatlan az összes motor a játékban! Pedig mennyi szép dolgot tudnék csinálni velük 😞

Utoljára szerkesztette: laci4321, 2015.02.22. 15:32:35
És el is mondom mi a titok 😊
Javaslat: Úgy rakd le párhuzamosan 2 oszlopba a lámpákat, hogy soronként haladsz nem oszloponként. Így egymás után lesznek a K menüben az 1 sorban lévő lámpák. (Persze miután kilépsz majd a játékból és visszalépsz, úgy is össze lesz keverve... Azt várom már hogy mikor jön be a space engineers-ben a K menüs listában az a lehetőség, hogy egyénileg állíts be sorrendet, vagy mondjuk rakja ABC sorrendbe a dolgokat mindig. Így sokkal könnyebb lenne megtalálni a modulokat. Mert most hogy rendezi őket? Az azonos blokkokat egymás után a letevésük sorrendjében. Ami jó meg minden, de mi van, ha valaki inkább ABC-ben szeretné?)
Össze is dobtam gyorsan egy állomást.
Hogyan állítsd be:
Villogási késleltetés:
Én 14 sor lámpát raktam le. Az egyes lámpasoroknak növeld folyamatosan ugyan annyival a "villogás késleltetését".
Nálam ez hogy nézett ki:
- az első kettő lámpa (első sor) késleltetése 7%
- 2. sor: 14% (+7%)
- 3. sor: 21% (+7%)
- 4. sor: 28% (+7%)
.....
13. sor: 91%
14. sor: 98%
Természetesen máshogy is beállíthatod. És azért döntöttem emellett, mert így kb. akkor indul újra a villogás, amikorra végig és a soron. (A villogási idő 2%-a kihasználatlan) Tehát nincs olyan időpillanat, amikor ne égne lámpa. Ha mondjuk úgy állítod be a késleltetést, hogy 3%, 6%, 9%, 12% ... 39%, 42%, akkor a rendelkezésre álló villogási idő több, mint felében (58% (100-42)) nem fog semmilyen lámpa sem égni.
Eltérhetsz úgy is a sortól, hogy mondjuk: (kettesével haladsz)
1. és 2. sor: 7%
3. és 4. sor: 21% (+14%)
5. és 6. sor: 35% (+14%)
...
13. és 14. sor: 91%
Ilyenkor a világítás sokkal "szaggatottabb" lesz.
Villogási időköz:
Az én esetemben ez 0,4s-on volt. Ez az az idő, ami alatt a teljes lámpasor végigvillog. Tehát minél kisebb, annál gyorsabb a jelzőfényed. (Ehhez van viszonyítva a villogás késleltetése.)
Villogás hossza:
Az éppen látott fénycsík hosszával tudsz babrálni. Ebben az esetben a jelentése kb.: a lámpáknak hány százaléka égjen egy adott csík végigfutásakor.
A hatósugár, fényvisszaverődés és intenzitás már ismerős, valamint a szín beállítása is. Miután megvannak a beállítások, és össze-vissza villog a jelzőfény, akkor nyomj egy ki-be kapcsot az összes lámpára egyszerre. (rakd őket csoportba) Az után jó lesz. Remélem sokat segítettem 😊
Van magyar közösség ahova lehetne csatlakozni?
Ha a félkör alakú blokkokból összerakok egy félkört és azt az alap kockára építem különálló blokk csoportként fogja fel ha ctrl+c nyomok neki akkor látszik hogy külön másolja ki.
A világításnál meg gondoltam hogy az lesz hogy időzítőt kéne csekkolnom rá.
Kicsit macerásabb
Kár hogy nem találom azt a hajót amin ilyen ledsort láttam világítani legalább onnan kimásolhatnám a megvalósítást.
már átnyálaztam 450 oldalt a műhelyelemek közt de nem találom.😞
A villogó ledsor az Programozható Blokk trükközés. Sajnos nem ismerem a programozási nyelvet a játékban, tervezem kitanulni, de egyenlőre nem hiányzik. És elég nehéz is első ránézésre 😞
Esetleg amit meg tudsz oldani: minden újabb sor lámpát egy saját Időzítő Blokkal aktiválsz, és a következő időzítő blokkot is a sorban az előzővel aktiválsz a Trigger Now paranccsal. (magyarul asszem "aktiválás most", vagy "aktiválás". Nem a START!! A start parancs a számlálót indítja el, míg a Trigger Now a számláló kihagyása nélkül azonnal aktiválja az időzítő parancssorában lévő utasításokat.) Persze mivel a trigger now parancs azonnal aktivál, lehet hogy a lámpák olyan gyorsan fognak aktiválódni, hogy nem is látod. Ha le lehetne vinni az időzítő blokkok számlálóját 1 másodperc alá, akkor minden megoldódna 😄 (A START paranccsal könnyű lenne megoldani) De 1-nél kevesebb másodpercet sajnos csak a programozható blokk tud számolni 😞
Hogy 2 ember is jogosult legyen egy hajóhoz azt úgy tudod megoldani, hogy csinálsz egy frakciót, aminek mind a 2 ember a tagja. És a hajó tulajdonosa beállítja, hogy "Megosztás frakcióval". (A hajó K menüjében lehet)
Volna még itt mit finomítani😊
A külső hajó irányítás bevált sikerült összehoznom. Ha most ketten játszanak és mondjuk egy hajó van azt hogy lehet megoldani hogy mind a ketten jogosultak legyenek a hajóhoz?
http://store.steampowered.com/app/244850/
A kamerákkal megszívtam párszor 😊 úgyhogy a felirattal vigyázok az antennákat még ellenőriznem kell a távolságot de azt hiszem azokat maxra húztam fel.
Viszont akkor a távirányító teljesen felesleges a bázisom tetején hisz azt nem akarom irányítani.
Akkor ezek szerint a jeladónak más szerepe nincs mint hogy tudd hogy hol van az a bizonyos tárgy az űrben.
A hajóval kinyitható hangárajtó elméletben 90% ra működik .
Van egy segéd vonal ami piros vagy zöld ha berepülök a területére ami 50 m. Ebbe a sugárban sikerült beállítanom egy érzékelőt ami egy időzítő blokkot irányít amiben van az ajtó és egy hangeffektet szolgáltató hangszóró
Elméletben ha behajtok a bázisra utána életbe lép egy másik időzítő ami x idő elteltével bezárja az ajtót hangjelzés kíséretében.
bázison meg van egy érzékelő ami egy bizonyos távon belül kinyitja az ajtót.
A projekt ami még izgat az az hogyan tudom megoldani azt hogy amikor kívülről hajtok befele és az érzékelő érzi a hajót kinyitja az ajtót hang effekttel eközben míg nyílik az ajtó egy led sor világítson addig míg kinyílik majd amikor becsukódik egy más színnel virítson.
A távirányítani kívánt hajó esetén:
- antenna legyen rajta, aminek a hatótávja elér odáig ahol te vagy éppen (szóval ha 5000m a hatótávja, az irányító hajó antennája is ezen belül kell legyen)
- egy "remote controll" blokk (magyarul asszem "távirányítás"😉 legyen a hajón
- az irányítani kívánt hajó minden egyes blokkjának a tulajdonosa te legyél
- a kamera nem létszükséglet, de nagyon hasznos hogy láss a hajóval amit irányítasz 😄
A távirányító hajó esetén:
- kell legyen rajta antenna (aminek a hatótávja elér az irányítani kívánt hajóig)
- egy irányító ülés, amibe beülsz
Hogy hogyan kapcsolj át a másik hajóra, ha irányítani akarod:
1. Ülj be az ülésbe az irányító hajón és nyomj K betűt.
2. A jobb felső listában válaszd ki az irányítani kívánt hajó nevét. (az én esetemben ezt a hajót úgy hívják, hogy Arrow - a képen. Én magam a Battlewing-ben ülök.)
3. A hajó listájában keresd meg a távirányítás blokkot és kattints az irányítás feliratra.
4. Ekkor már te irányítod a hajót. Bármit nyomsz is, az fog reagálni. Olyan mintha egy székben ülnél az irányítani kívánt hajón. A szék ebben az esetben a távirányító blokk. A kamerát úgy tudod használni, hogy ilyenkor előhozod a G menüt, és a kamerát beállítod valamelyik slot-ba, hogy valamelyik szám megnyomására nézhess vele. Nyomd is le a számot ahova beállítottad és kész is vagy. De vigyázz, hogy ne menj ki egyik antenna hatótávjából sem! Se a távirányító, sem a távirányított antenna hatótávjából.
Nagyon fontos, hogy a távirányító blokkot megfelelően helyezd el az irányítani kívánt hajón! Különben a lehetetlennel határos lesz irányítani.
Az Előre irány az, amikor a W-vel akarsz mozogni, a felfelé irány pedig amikor az F-el vagy a Space-szel. Ha nem így teszed le a távirányító blokkot, akkor másfelé lesz az előre és felfelé irány.
A kamerát sem mindegy, hogy hogy helyezed el, arra is figyelj. A CAMERA felirat balról jobbra legyen olvasható és ne fejjel lefelé álljon.

Utoljára szerkesztette: laci4321, 2015.02.20. 11:15:55
Elvileg mindenből van egy darab az irányító központ tetején😊 Lehet ebbe a kaszliba kéne bedobnom a repülő üllést elvileg az is van benne nem emlékszem😊
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.02.17. 10:51:49
kell egy jeladó
kell egy antenna
kell egy kamera
Ennek ellenére ha lerakom a bázisomra a repülő ülést vagy a vezérlő pultot és az elérhetőhajókat nézem akkor csak a főbázisomat látom ahova letettem a vezérlőt.
Mi kell ahhoz még hogy lássam a hajóimat a választható hajó listában?
amióta bekapcsoltam a tükrözést azóta minden építkezés kezdeténél a kék fal megjelenik
hogy tudom erről leszoktatni a játékot?
Nem figyelek rá elkezdi a térkép másik felén is építeni amibe belekezdek😊
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.02.14. 00:00:59
A sérüléssel nem lenne gondom csak ne 50% ban zabálja meg a bázisom alját egy sima meghajtó.
Ma kreáltam a hangáramba pár rögzítő talpas leszállót csak az a baja hogy a hajóból nem tudom lekapcsolni csak külső konzollal megy.
Sikerült a hangfigyelmeztetést is megoldanom a közeledésre 1 méter távolságra megszólal a földhöz képest.
De a dokkoló még nem kóser akkor szól csak ha kicsit rántok rajta😊
A következő ötletem egy leszállást segítő villogó lámpasor lenne ami valami hullámzó módon végigfut a leszálló közepén.
Láttam egy hajót amin olyan villogás volt amit szeretnék csak nem találom.
A legvégére valami értelmes kis méretben megoldható nagyméretű hangárajtó kéne de ez egy nagy falat lesz.
De a kérdésem még mindig adott
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.02.11. 06:37:19
Itt a következő ötletem
Az lenne a feladat hogy egy konnektorhoz szeretném csatlakoztatni a hajómat olyan megoldásban hogy amikor rácuppan a tetejére abban az pillanatban egy hangjelzést adjon le a rendszer. mindenem megvan hozzá egy alkalommal sikerült is megszólalnia de pont fordítva, amikor eltávolodtam akkor szólalt meg a nyomorék.Azóta egy mukkot se adott ki.
van egy szenzor a fő dokkon van egy a hajón mind a kettő egy időben kijelez hogy érzékel, a hajóra tettem a hangjelzőt és a hajó szenzorához állítottam be az nem stimmel hogy milyen parancsot adjak a hangszórónak.
Egy megvalósításon gondolkodom de kezdek bepöccenni.
A következőt akarom megvalósítani:
Van egy sok ajtóból álló hangár bejáratom segédfényekkel az oldalán.
Szeretném azt megoldani hogy az ajtók egy bizonyos távolságon belül kinyíljanak a közeledő hajónak.
Megvan az ötlet. Sensort tettem az ajtó tetejére a hangárba raktam egy időzítő kapcsolót amibe beraktam a csoportba szedett ajtókat.
A sensornak megtanítottam az időzítő bekapcsolását. Egy kis időre mintha meg is nyílna az ajtó de azonnal becsukódik.Elvileg az időzítőn van egy egymásod perces késleltetés is.

CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Utoljára szerkesztette: Trucker39, 2015.02.07. 09:57:49
Találtam már sima hangfalat ami egy bizonyos körzetben sugároz egy számot pl mass effekt zenéjét, vagy találtam olyan rotort is ami a megépített állomásodat tudja forgatni és talán a fordulattól függően zenél mint egy nagy lemezjátszó. Ezekkel csak az a baj hogy egy idő után baromira monoton lesz Nincs olyan modul amivel saját zenét lehet berakni? Tudom futtassak winampot , de ha már van ilyen kíváncsi lennék rá.