Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2015.05.18. 15:53:53
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Eszement a belső terület kidolgozása.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.05.18. 11:45:13
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Nem lehet megoldani a gravitáció beállítását a magasság megadásánál hogy csak azon a szinten hasson ameddig a generátor van elhelyezve Ne tükörben működjön a magasság beállítás. jó lenne egy felező kapcsolót betenni vagy mínuszos csúszkát kreálni mindegyik adathoz.
De szerintem még a dlc bevezetése se nagyon jó ötlet ebben a műfajban.
Max játszhatatlan lesz a játék egy idő múlva ha ellenőrizetlenül dobálják bele a módokat.
Nem elég, hogy már akkor eladják a játékot és keresnek rajta, amikor még nekik kéne fizetni béta tesztereknek, hogy legyenek tesztelők, és emiatt követelni sem lehet rajtuk semmit, de már programozókat sem foglalkoztatnak, mert a lelkes fizető béta teszterek közül biztos lesznek olyanok, akik majd farigcsálják a kódot és nekik csak annyit kell csinálni, hogy beolvasztják azokat. Zseniális! Így kell 0 kiadással maximalizálni a profitot! :D Tuti be fogják vezetni a fizetős tartalmakat is, miért ne, mégtöbb ZS :D
Ez nekem kb úgy hangzik mintha lemondott volna a játékról a fejlesztői csapat?
Csak az elejét futottam át chromos fordítóval.
Utoljára szerkesztette: VanHohenheim, 2015.05.14. 15:17:20
Gondolom itt nincsen modder köztetek mert talán csak ő tudná erre a választ
A liftek esetében mi a kórságnak kell különböző magasságoknak még egy blokkot készíteni amikor az alap pistonok esetében ott van a lehetősége annak hogy megadjanak egy maximális emelési magasságot és a mérnök ki tudja szuszakolni milyen magasra akar emelni.
Bár a pistonokból is van különböző méretű de ott megértem miért. A liftek esetében nem vágom. Eme utolsó lift esetében az, üveglapra gondolok ott pl mért kell 8 blokkot csinálni az emelési magasság miatt? Ezek miatt egyre nagyobb lesz a játék és egyre átláthatatlan lesz.
Még jó hogy a világítást nem úgy oldják meg hogy amilyen színt akarok olyan blokkot telepítek.
Biggyesszenek rá egy 16 os karikát akkor.
Pl ha már ezeket a programkódokat megosszák leírhatná hogy milyen blokkok legyenek letéve hogy a program fusson.
Vagy csak a blokkok beállítási paneljeiket kéne egy kicsit értelmesen átgondolni és ki lehetne váltani a programozó blokkot
Pl egy ötlet mondjuk az lcd panel esetében megoldható lenne egy kétfunkciós kijelző megoldás gondolok itt a ha parancs használatra világítson kéken ha meg bezárt az ajtó váltson pirosra. vagy az időzítő blokkoknál ha beteszem az eszközt lehetne egy kicsit több a választható parancsmenyiség.
Tényleg sokat képzelnek a megszállott játékosok tudási szintjéről vagy ámerikában az anyanyelvük helyett már c++ ban írják a dolgozataikat a nebulók?
Nem vagyok programozó, de annyit leszűrtem a minimális angol tudásommal, hogy alapvetően úgy kell a játékban programozni, mintha egy rendes C# kódot írnál, azt meg megtanulni/leírni nem lehet csak úgy pár mondatban. Ha meg akarod tanulni, akkor keress a neten egy magyar könyvet a C#-ról kezdőknek.
Amúgy meg szerintem is hülyeség ez ebben a formában. Nem értem mért nem egy jóval egyszerűbb nyelv szerkezetet választottak valami basic alapokon, ahol csak annyit kellene beírni, hogy if szenzor(ajtonal)=1 then ..... Azt meg lehetett volna 1 óra alatt tanulni és nem hiszem, hogy ennél bonyolultabbra szükség lenne.
https://www.youtube.com/watch?v=Xm9MNov5GDA&lc=z13gfjyjkmj3hhslk22bvrg5innjfl4a104
VanHohenheim úgy nyilatkozott, mintha tudná, hogy mivel foglalkoznak magas prioritással, ezért feltételezem, hogy van ilyen oldal, bár lehet, csak tippelt :)
de úgylátom senki de senki nem olvas fórumot vagy nem is keresi arról nem beszélve hogy steamen is fent van egy rakás leírás
c:\Steam\steamapps\common\SpaceEngineers\Tools\ itt egy docu file alapból
Bug report téma még mindig itt van http://forums.keenswh.com/forums/bug-reports.326950/
leírás menete etc. De komolyan ez a hivatalos fórumja a játéknak illene végig nézni mert nem először linkeltem be ide de ezek szerint senkit se érdekel...
Utoljára szerkesztette: VanHohenheim, 2015.05.08. 15:56:58
Ez a szambafejmozgás most komoly így kell kinéznie egy értelmesnek indult játék karakterének nyugalmi helyzetben sodródva az űrben?
Ismétlem nem nem én rángatom a szerencsétlent.
Nekem tegnap összejött. A bolygóm furkálása közben valahogy beleestem a közepébe és esélytelen volt kijönnöm onnan
Nem tudom ilyenkor mit lehetne tenni ha az ember nem használja ezt a tools progit, mert ennek segítségével tudtam adni egy újabb koordinátát a karakteremnek és sikerült kimásznom a buliból.
gyors megoldást várom rá:)
Szeretném ezt a problémát megoldani de félő hogy cc+ lesz.
Van egy ajtó nyitó rendszerem időzítővel amin egy hang is csatlakoztatva van.
Szeretnék ehhez egy Lcd kijelző sort csoportosítani olyan feladattal hogy amíg az ajtó nyílik egy sok képből álló mozgó redalert felirat legyen látható ez a piros villogó kb 10 kép egymásután, Ha kinyílik az ajtó ez a redalert jelzés váltson át zöld mozgó jelzésbe.
úgy megoldható lenne a dolog ha csak egy sima piros jelzés világítana és amikor nyitva az ajtó zöldre váltana de nem lenne animált.
Ötleteket várom vagy esetleg egy cc+ programnyelvet :)
Tényleg az se lenne rossz ha lenne egy lista a számítógép parancsokhoz. Furdalja a kíváncsiságom mit lehetne ezzel művelni, de nem ismerem a nyelvét. Jó lenne ha ezt is átgondolnák a srácok mert ne várják el egy mondjuk 15 éves gyerkőctől hogy perfekt cc+ ismerettel született.
Utoljára én is szakközépben találkoztam napi pár órás szinten ezzel a nyelvvel mégse tudok kiíratni még egy szöveget se.
pl. mikor fogok tudok újra megszületni a hajómban, mert az utolsó patch óta szűkebb helyeken belehalsz a születésbe
és mikor tudok foglalni újra szállító hajókat, mert korábban is rázkódtak, de szintén az uccsó patchben ezt megduplázták, így már a közelükbe menni is életveszélyes, nemhogy beléjük
Amúgy olvasni nem szoktad a kommenteket? :) 650-esben írtam neked, hogy ez a helyzet.
Utoljára szerkesztette: franky79, 2015.05.03. 11:01:39
Csináltam egy napelem kinyitó rendszert egy megalkotott rendszert másoltam le a játék alap dolgaival semmi módot nem tettem fel rá.
Tökéletesen működött a generátorokat lecseréltem a bázison akkumulátorokra simán ellátta energiával a rendszert, mentettem kiléptem.
Másnap jelentkezek befele a játékba egy pillanatig semmi probléma nem volt, majd ahogy elkezdtem közelíteni a napelemhez elkezdett fel le rázkódni szikrázni meg mi anyám, majd egy idő után szétszakadt.
Aztán rávettem magam a más által összerakott elemet hajóvá alakítás után csatlakoztattam a bázishoz. Ez az elem jelenleg nem csinál semmi furát, működik.
Azt hittem azért szakad szét mert pont ott volt vége a gravitációs vonalnak. A fele grav alatt volt a másik nem, így megszüntettem a gravitációt a napelem körül, de ennek ellenére szétszakadt ismét.
Nem értem a dolgot, pedig mindent ugyanolyan elemekkel csináltam meg mint ahogy fel lett építve az eredeti. A motorok 0-180 fordulaton maximális nyomatékkal fordulnak ki a helyükről -1 és 1 es sebességgel haladva a kicsomagolás irányának megfelelően.
Bár vicces hogy egy ablaküveget kellett használnom a piston tetején meg egy blastdor elemet a súlyozásra és az üveg tetején sarok csatlakozással ül a motor nem teljes felületével érintkezve.
Ezt a napelemet használtam fel
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2015.05.03. 09:53:19
Nincs ebbe a rohadt játékban visszalépés gomb baromi zavaró ha egy projekt végrehajtása közben egy piston tetejét lekapod és összedől a rendszer amit kreálsz és nem mentesz közben:)
Épp egy napelem rendszert másoltam lefele amikor belecsíptem a rendszer közepében levő pistonba :(
Lehet arra vártak hogy a skrym féle mod-os dolgot hogy nyeli le a nagyközönség?
Hál isten elvetették a bulit tutti hogy a space enginert is fizetős rendszerbe taszították volna.
CSak két gondom van vele
1 bármit csinálok vele sose fogja egyenesben tartani a falat amit ráteszek egy fél kockával mindig el fog mozdulni nem tudom hogy kell lefixálni a motort hogy ne forogjon.
2. Amikor a motorhoz kapcsoltam a kis blokkot a játékom elkezdett belaggolni szaggatni meg recseg a hang is amíg nem kapcsoltam össze a rotoralkotó elemeket minden okés volt.
Nem tudtok olyan speakerről amibe én tudom megmondani mit játsszon le?
Vagy mennyire bonyolult volna egy sound effekt készletet kreálni?
Csináltunk a kollégámmal egy bázist amire alkottunk egy járművet kis blokokkból gurul meg minden csak túlzottan pattog meg idióta módon kanyarodik. Van rajta tömeg ha azt kikapcsolom elszáll mint győzedelmi. Olyan ötletem támadt mind hogy öko kocsi és konnektorra kéne dugni:)
Összekötővel szerettem volna a bázishoz rögzíteni.Ezt most úgy tudtam megoldani hogy leraktam a Bázisra egy kis hajó talpat arra elkezdtem blokkokból építeni egy falat hogy az összekötőt beleépítem Kiszedtem a talpat és elszállt volna ha nem állok rá a kocsival.Most megfordítottam a leszállótalpat alá álltam a kocsival majd felrögzítettem a talpra. A talpat kikapcsoltam és körbeépítettem.Így úgy néz ki mintha garázsba parkoltam volna vele De brutál nagy helyet foglal 3*5 kockát.Miközben raktam a kis kockákat és az egyik oldalánál úgy nézett ki mintha odatapadt volna de ne.
A bázisunk elég viccesre sikeredett.
Beimportáltam egy hatalmas 3ds gömb bolygót amiről később kiderült hogy a közepe üres. Akkora volt a hely benne hogy elfér mind a 11 materiál egy 100.000 m3 es kisbolygók.