Nem hiszem, hogy ezek ténylegesen állomások-e, hiszen van rajtuk thruster, bár a nevük raiding outpost és raiding station.
A hajóm hegesztő módban arra jó, hogy belepakolok mindent ami összetevő, felhúzom kézzel amit akarok, annak a vázát, ezzel odaállok, és behegesztem, ebbe belefér annyi, hogy nem kell a cargohoz rohangálni állandóan.
Grind üzemmódban pedig amit szét akarok szedni, fogom vagy egy másik hajóval, vagy rögzítem a bázisomhoz mint most. Tény, hogy van, hogy elszabadul pár alkatrész, de általában csak az értéktelenebb részek. Nekem így teljesen kielégít minden igényt, a bázisomat ezzel építettem fel, az első lopott cuccot meg ezzel bontottam szét, végül nem is tartott olyan sokáig.
Ha mégis összefutnék állomással, akkor asszem azt is hajóvá lehet alakítani, ha merge blokkal összekötöm a hajómmal, de lehet pont fordítva, majd kiderül, ha olyan helyzetbe kerülök, vagy csak simán lerakok egy control panelt, és "convert to station", még meglátom, kár, hogy mindig szinte ugyanazokat az elleneket találom.