Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Multkor egyébként feltűnt valami komoly pirate hajó, nem station ,hanem large ship sok rakétával előre, de aztán nem sokkal később despawnolt, ahogy néztem az már komoly pusztítást lenne képes okozni a bázisomnak is, pajzsok ide vagy oda.
Egy másik érdekességbe meg konkrétan majdnem beleütköztem, egy kicsit welder hajó, zöld, meg mellette valami félkész hengeres station vagy hajó. Éppen egy föld felé rohanó roncsot üldöztem így csak egy pillanatra álltam meg, mire a másikat elkaptam már ez is despawnolt, azóta sajnos semmi ilyen.
Legutóbb egy ilyen bázist meg nem volt kedvem hazavontatni, még csak ki sem pakoltam, hanem adtam neki egy jó nagy lendületet, és lelöktem a bolygóra, kíváncsi voltam mi lesz a hatás, de csak egy-két nagyobb krátert találtam pár ronccsal, semmi mást, a többi eltűnt.
Sajnos egyszer meghaltam és rossz állomáson éledtem és a csillagkapu sem működött, így visszatöltés lett és vágás. Ahol ugrik a zene ott lett a vágás. Hiába, egyszer mindig meghalok. Utána sajna már sosem az igazi, éjszaka is próbálkoztam egy fogással, elsőre olyan szépen ment minden, míg a nagyágyú le nem lőtt. Utána meg már nem tudtam a célpontra leszállni, így hagytam a csudába.
Szóval amire figyelni kell, hogy nem szabad a legerősebb flexet használni hackeléshez, mert könnyen eltűnhet a blokk...
És nem árt, ha jók az ember reflexei. Nem úgy, mint most az enyémek.
Viszonylag lassan ment a foglalás, mert még új az objektum, most ismerkedtem meg vele. De már legalább tudom, hogy mi, hol van. A konténer szépen tele volt cuccal, bár maga a test nem sokat ér az Argentavis-hoz képest. Viszont ezt tuti hamarabb ledarálná a szétszerelő állomásom.
Sajnálattal konstatáltam, hogy nincs rajta ugró hajtómű (állomásra minek is). Így nem láthatjátok, hogy hazavittem. Legközelebb JD-s hajóval viszem a kis vadászt. Azért 60km nem kis táv és amilyen gyorsan gyorsult, olyan lassan fog megállni is, szóval legalább 15 perc lenne az út.
A videó csak most került fel, a hd minőségre kicsit várni kell.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Leálltak a fejlesztésével de a hozzáférést továbbra is biztosítják vagy mimanó?
Update 10 January. The current codebase is stable, however it is changing values when you simply load and save a game world. I do not recommend using it currently, as it may have unforeseen consequences within the game.
I am waiting on feedback from Keen to look at the issue as it is caused by their code.
Personally I feel, if we can fix this issue, it should be possible to release SEToolbox again.
As of 6th January 2016, SEToolbox is no longer maintained.
The Space Engineers game base has become too complex for me to continue working with to keep SEToolbox working.
I will look in at the SEToolbox code from time to time, to see if it's viable to get working again, but otherwise this is it. It's game over.
I will continue working on the Admin helper mod script, as long as in game script API works and continue to expand functionality there to cope with the loss of SEToolbox.
Thank for your understanding, it has been fun while it lasted.
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Beindította a fantáziám ez a felhőkarcoló.
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Azért a normál ion hajtóműből kellene rá jópár darab, ha 10x-es, fullra pakolt nagy kontikat kellene mozgatni.
http://www.twitch.tv/KeenCommunityNetwork
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.01.15. 20:20:19
A hajóm hegesztő módban arra jó, hogy belepakolok mindent ami összetevő, felhúzom kézzel amit akarok, annak a vázát, ezzel odaállok, és behegesztem, ebbe belefér annyi, hogy nem kell a cargohoz rohangálni állandóan.
Grind üzemmódban pedig amit szét akarok szedni, fogom vagy egy másik hajóval, vagy rögzítem a bázisomhoz mint most. Tény, hogy van, hogy elszabadul pár alkatrész, de általában csak az értéktelenebb részek. Nekem így teljesen kielégít minden igényt, a bázisomat ezzel építettem fel, az első lopott cuccot meg ezzel bontottam szét, végül nem is tartott olyan sokáig.
Ha mégis összefutnék állomással, akkor asszem azt is hajóvá lehet alakítani, ha merge blokkal összekötöm a hajómmal, de lehet pont fordítva, majd kiderül, ha olyan helyzetbe kerülök, vagy csak simán lerakok egy control panelt, és "convert to station", még meglátom, kár, hogy mindig szinte ugyanazokat az elleneket találom.
Ilyensmi hegesztő/flexelő hajót szoktam látni a tutorialban, meg kezdőhajóként. Én ilyet biztos nem építenék. Max tükör hajóban, egyik oldala csak flexel, másik oldala csak hegeszt. Szerintem hatékonyabb, minthogy vegyítve van.
A foglaláshoz grat! Viszont ezek nagy hajók. Állomást csak úgy elvileg nem vontatsz el. Hacsaknem bug, ami, akkor nálad is él. Ha rádokkolsz egy állomásra, akkor az átalakul hajóvá. Pedig nem szabadna neki.
Lehet nekem is kelleni fog valami szétszerelő állomás, mert befutott egy újabb "szállítmány", most már sokkal jobban, és finomabban ment, és tényleg, ha kiszedem az akksikat, és az urániumot, akkor semmi rángatás, pedig 2 stationt hoztam haza 😊
egyébként én ezzel szedek szét / rakok össze mindent, néha rárakok még plusz 2-2 weldert / grindert ha kell 😊
Utoljára szerkesztette: reaper5687, 2016.01.15. 16:37:13
Szerintem az interior turret nem lő át a falon. Sőt, még a deformált blokkon sem lő át, viszont te át tudsz lőni. Legalábbis jópár patch-el ezelőtt még így volt.
Viszont nálad erősen modolt a játék, shield is van benne, lehet, hogy ez okozza a gondot.
Én rá szoktam rakni a hajóra egy vezérlő gombot, azon keresztül már látom, hogy miket tartalmaz. Hány belső turret van, hány külső állás, hány reaktort kell lebontanom, kell-e akku-t keresnem.
A rakétákon nagyon meglepődtem, hogy ilyen hatékonyak, a small shipen nem volt közel sem ilyen, a hajtőmű a moddoltból a legjobb large shipre való small, így viszonylag szép hajókat lehet csinálni, nem kell telerakni 30 hajtóművel 😊
A következőt már szebben fogom elfogni, de egyelőre még a mostaninak a szétbontása tart, ezek a heavy armor platek nagyon ellenállóak 😊
Közben látom, hogy a yt tényleg berakta HD-re, simán nvidia shadowplayyel vettem fel.
szerk.: az elfordulást nem értettem, végén leszedtem minden hajtóművet, meg 1 gyrot, de még mindig csinálta, otthon láttam már csak, hogy volt még1. Eszembe sem jutott, hogy az uránt kiszedjem, mennyivel egyszerűbb lett volna 😊
Ami viszont zavar, hogy az interior turret simán átlő a falon és sebez, ezt javíthatnák.
Utoljára szerkesztette: reaper5687, 2016.01.15. 13:39:37
Viszont kell a youtube-nak egy kis idő, míg kiadja hd felbontásba a videót. Azonnal nálam sem szokta.
Elég durván osztod rakétákkal. Nameg a hajtómű is durva, a shieldről nem is beszélve. Nagyban leegyszerűsíti a harcot.
Viszont ahogy szétlőtted azt a szerencsétlen hajót 😄
Az a rengeteg használható cucc az enyészetbe ment. Én túlélőben játszom, nekem az is nagy érték, amit te lelőttél.
Érdekes, hogy míg az egyik helyen azt írja, hogy van oxigén, addig a másik helyen meg fogy az űrruhából. Pedig a pilóta fülkében nem kell levenni a sisakot.
Jó sokat bénáztam az interior turretekkel, meg később hazafele menet van, hogy önálló életre kelt a fogoly, és szökni akart, amin eléggé meglepődtem, de visszanézve jókat röhögtem magamon <#smile>#smile>
Sikerült hazahoznom egy kisebb csomagot, voltak komplikációk, holnap felrakom vagy yt vagy dropboxba, de hazahoztam egy raid stationt, a képen éppen a raktér kipakolása folyt, majd nekiálltam szétflexelni, de el fog tartani egy darabig.
Hazaúton betalált egy másik raid party, egy Assiliant vagy mi be is próbálkozott, de rövid életű volt 😄
Utoljára szerkesztette: reaper5687, 2016.01.15. 01:29:38
Majd veszek fel videót, hogy szoktam csinálni. Ha érdekel.
Ezen a hajón nincs akku és egyedül a távirányítás van nehézpáncél alá építve. De annyira nem vészesen. És csak egy nagy reaktor hajtja.
Ez nem modos hajó, a játék alaptartozéka. Van rajta o2 generátor, összeszerelő és egy nagy konténer tele finomságokkal. Amolyan erősebb kezdőhajónak simán elmenne. Bár finomító nincs rajta, de a kontiban lévő cuccból lehet építeni.
Ha még a gombpanelek is működnek eldobom a hajamat😊
Ha ez nem kerül be a játékba mint alap szett hülyét kapok.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.01.15. 00:36:20
RoboKutya78: Jó sorozat, amikor először linkelted, azóta folyamatosan nézem őket, nagyon tetszik a tajgán rekedt beszámolója, elég életszagú, nagyon átjön a nyomasztó érzés <#smile>#smile>
Utoljára szerkesztette: reaper5687, 2016.01.14. 23:20:43
The KSH roadmap for 2016 – Space Engineers & Medieval Engineers
Amin a legjobban ledöbbentem: nézzétek meg azt a 2 képet! <#ijedt>#ijedt><#merges2>#merges2> Eszméletlen lenne!! Így nézne ki a játék 1 év múlva? Aztamindenit!!
És tervezik a dedikált, KSH által 24/7 üzemeltetett játékszerverek létrehozását, miután befejezték a multiplayer rendbehozatalát!! Jee 😄
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.01.14. 23:13:12
AI Enemies - Waves of NPCs
Nem szoktam survivalozni (egyedül nem találom élvezetesnek), csak akkor vagyok survivalban, amikor épp csatázok egy általam kreatívban tervezett hajóval. Úgyhogy ritkán találkozok alap NPC hajókkal, ez a mod tartalmaz pár jó kis ellenséget 😊 (és soknak nincsenek akkumulátorai)
A csalis tippet köszönöm, használni fogom 😊
reaper5687: Nem hallottam még arról, hogy az NPC hajókat irányító MI egy programmable blokkban futna (vagy ahhoz lenne kötve). Érdekes, ezt ki kell próbálnom 😄 És fel tudnál venni videóra egy ilyen kis hajóelfoglalási akciót? 😄 A csatározást mindig jó nézni 😄
RoboKutya78: Ezt a videósorozatot végignéztem mind a 3 szereplő szemszögéből, és úú most kijött a 7. rész 2 embernél, meg is nézem őket 😄
Az NPC-k ha jól vettem eddig észre, mind megállnak, ha kilövöd a programmable blokkot róluk, már ha megtalálod a nehéz páncél alatt.
Sajnos a kis fighter nem vált be, 1-1 hajót ki tudtam lőni, de nincs elég tűzerő egy small shipben egy talpig nehéz páncélos large ship ellen, amikor meg el akartam vontatni, rákapcsolódtam, és lazán elkezdett ő vinni engem a haverjaihoz. Ezután gyors lelépés, és a small fighter ment a darálóba, a mai program egy large "fighter" 2 shield generatorral, és egy nagy fúziós reaktorral, T4-es small enginekkel, rakétákkal, és elfogó talpakkal. Elneveztem Hunter-Seekernek.
Szóval "say hello to my little friend" <#idiota>#idiota>
A linkelés nem szokott összejönni, így berakom így is - úgy is ahogy látom a kép beszúrása most sem jött össze, hát ez van:
1
2
https://www.dropbox.com/s/0jt1dsheax4hkom/244850_2016-01-14_00005.png?dl=0
https://www.dropbox.com/s/al8chzbqxq1d2t4/244850_2016-01-14_00006.png?dl=0
Utoljára szerkesztette: reaper5687, 2016.01.14. 18:18:13
Ha így haladnak, ki tudja mi lesz a későbbiekben? Az Empyrion mindig is egy kicsit sci-fi szerűbb volt mint az SE, ami tetszik nagyon.
De az utóbbi tényleg sokkal mélyebb, sokkal odafigyelősebb minden hibája ellenére. Előbb utóbb itt is el fog jönni valamiféle MI rendszer, addig is: bőven van még mit kitalálni és megépíteni 😄 , ha pedig elindul a magyar szerver, nem is lesz annyira fontos 😊
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.01.14. 15:25:08
butacska space enginer klon, de van egy bolygorendszer, valamelyik bolygon kezdesz, vannak idegen lenyek es flora fauna is, nem minden bolygon van minden anyag ezert rakenyszerulsz urhajot epiteni es atmenni masik bolygora (marhajol megvan oldva) vannak legkor nelkuli halott boltygok is a gonosz alieneknek meg miondenhol vannak bazisaik + orjaratoznak
lehet epiteni olyan hajot ami melyuri felhasznalasra van tervezve , sima kisebb hajot, siklokat bazist , regebben a melyuri hajo nem szallhatott le atmoszferaba mostmar leszallhat, van egy aszteroida rendszer ahol urbazisokat vedenek robot egysegek , es egy anyag pl csak nemelyik aszteroidan banyaszhato.. nagyon jokis jatek, kar hogy nincs meg benne a space enginer melysege
a video sokat iger de szvsz csak 1 bolygorendszer van meg csak kesz (vagy ha tevedek akkor csak bena voltam 😉
bocs az offert 😉
Utoljára szerkesztette: AnarchoiD, 2016.01.14. 14:48:06
Ha meg velem lenne problemad. minden hetfon-kedden, csutortokon-penteken megtalalsz a Telepy uti Pitbull Gymben. Keresd a "kokszost" en vagyok az.
Komoly lenne ha az lenne a játék célja, hogy "semmisítsd meg az ellenség főhadiszállását" (egy űrállomás) miközben ő a 3 csatahajójával azon van hogy felkutasson téged a csillagrendszerben és elpusztítson 😄 Amolyan túlélő mód lehetne, ahol egy roncsnál kezdenél valahol az űrben, vagy bolygón, és csak úgy tudnád legyőzni az NPC-t, ha te is csatahajót építesz (vagy valami nagy fegyvert). Persze ezt titokban kell tenned, különben megtalálnak, leszednek és éledhetsz újra, kezdheted előröl 😄
(Ehhez mondjuk nem ártana kitalálni valamilyen rejtőzködésre alkalmas opciót, pl. kő színezésű textúrák páncélblokkokra, de a lényeg az lenne, hogy az MI csak akkor támad meg, ha meg is lát.)
És először nyilván neked az ő 3 csatahajóját kellene csapdába csalnod és elpusztítanod, mert ha az állomásra támadsz, akkor ők odaugranak és akkor 1v4 harc van.
Vagy egyszerűen csak 1 ember vs. 1 MI egy csillagrendszerben, és aki meghal 10-szer az veszített.
De már készülőben van magyar szerver is, simán össze lehet hozni valami hasonlót 😄
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.01.14. 14:08:49
Robokutya ezt írta. A köveket csak a 9. évadban fedezik fel, mikor találkoznak az Ori-jal. És még akkor sem tudják, pontosan, hogy kell használni. Olyan kis saját gyártmányú terminált nem is látni az SGU előtt sehol.
Erre írtam azt, hogy az SGA-ban sem tudták a kaput hazaugrálásra használni. Csak később volt rá lehetőség, mikor a Földről is meg tudták nyitni, vagy, ha valaki vállalta a hosszú utat a Daedalus-szal.
Igazad van, nem taktikáról volt szó. Nem teszteltem, de, lehet, hogy a tornyok elkezdik lőni a reaktort, ha elég közel vagy már hozzá. Azok megtalálják és kis piros célkereszttel jelölik is, hogy mire lőnek.
Nálam alapbeállítás a nézelődő mód. Nem is piszkáltam, bár eszembe nem jutott volna az ellenfél ily módú kikémlelése.
A gép mindig rendelkezik előnnyel, ezt meg lehetett volna már szokni más játékoknál is. Mivel MI-t még senki nem csinált (addig jó nekünk), így maradnak a kezdetleges algoritmusok. Ha nehezítesz a játékon, akkor pl. a CivV esetén azzal jár, hogy magasabb fejlettségi szintről indul. De okosabb nem lesz. Az Elite-ben azt jelenti, hogy nagyobb fegyver, nagyobb pajzs. De attól még a taktika az, mint a többin.
Szerintem örüljünk neki, hogy ez még kihívást jelent és nem idegeskedést. Gondold el, ha tényleg okos lenne és lerohanna téged...
Az a Decay (magyarul Csali) max. akkor érné meg ha elszórtan tennél a hajóba nagyon sok helyre belőlük, de ettől még te mint személy így is elsődleges célpont maradsz. (Épp ezért gondolkodok pl. egy olyan híd tervezésében, amit regeneratív páncélzat vesz körül, de az elég sok helyet foglal, minimum plusz 3 réteg)
Igaz, hogy ha lelövöm a reaktort akkor annyi neki, de én nem tudom hogy hol van az ő reaktora, csak ha belenézek esetleg spectator kamerával a hajójába (amit survivalban külön engedélyezni kell), vagy ha épp szerencsém van és pont fölötte bontottam szét a páncélt és megláttam. Ő bezzeg tudja hogy én hol vagyok a hajóban, ahogy a reaktoromat is tudja merre van. És ez a lényeg! Nem a taktikáról beszéltünk, vagy hogy így-vagy úgy csináljuk a harcot, hanem hogy a gép rendelkezik egy előnnyel, amivel mi nem.
Egyébként a kamera is ugyan olyan elsődleges célpont mint az emberek, hányszor, de hányszor esett meg már az velem, hogy lelőtte a kamerát a forgatható ágyúmról az NPC, ezért nem tudtam vele tovább lőni, miközben a rajta lévő rakétavetők még a csata végéig is ott voltak. Ha nincs spectator, akkor ki sem látsz a hajódból? Mi lenne ha még a hajókövető kamera is le lenne tiltva? Akkor aztán tényleg vak lennél. De erre szerencsére egy BlueG Radar mod és egy Gun Fire Control System Mk3 megoldás lehet.
Ezért lett volna jó, ha működik a hack mod, de sajnos nem megy.
Én ezért csináltam azt, hogy kamera az orrba és úgy 850m környékéről már le tudtam lőni a tornyait. Ha megközelíted 800m-re, akkor már ő is vissza lő. Így viszont nem. Miután lelőttem a rám ártalmas tornyokat, szépen landoltam rajta, bevágtam magam és tönkre tettem a reaktort. Innen kezdve már gyerekjáték volt és sok időbe telt, mire teljesen elfoglaltam. Ezért készült a szétszerelő állomás. Csak a fegyvereit vágom le, aztán a reaktort visszaépítem, meg elfoglalom a fő irányító széket és irány az állomás. Ott persze a saját fegyvereimet ki kell kapcsolni és mehet is a szétszerelőbe. Legalábbis így volt ez amíg volt ellenség a játékomban.
Annak sem örülök egyáltalán, hogy az NPC-k fegyverzete szinte kizárólag feléd irányul, üt egy jukat a hajón és te pont ott vagy amögött a lyuk mögött és vége is a dalnak... Mégis honnan tudná hogy te hol vagy épp a hajóban? Vagy akkor miért nincs nála is valami „főkomputer” amit ha kilősz akkor nem megy többé sehová a gép által irányított hajó sem. Ezt nem érzem fair dolognak. De - bár hatalmas vállakozás - terveznek behozni MI-t a Space Engineers-be, szerintem az meg fog oldani sok problémát, most csak olyan „na legyen azért valami” megoldás van csak. 😊
Az Sgu esetében az öregedést még meg lehetne magyarázni ugye sztázis fülkében végzi a banda teljes legénysége így lehet ennek a mellékhatása.
Érdekes a star wars új részére nem hat az öregedés? Bár visszafele a múltba még mehet a sorozat.(Még nem volt erőm hogy meglessem nem akarok itt is csalódni mint az star trek esetében.Bár megvan rá az esély😞 )
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.01.13. 13:25:07
Az SGA-ban azért találkozhattunk már vele rendesen, de még mindig több volt benne az akció és sci-fi.
Az SGU-t nagyon elcseszték. Érdemi rész igazán az évadok 2. felétől voltak. Túl sok volt az elején a politika. Meg nekem igazán a hazaugrálgatós részek sem tetszettek. Ezeket a részeket teljesen kihagyhatták volna és többet foglalkozhattak volna egymással, a hajóval, az idegenekkel. A másik két sorozatban azért nagyon keveset tudtunk a főszereplők magánéletéről, csak később kerültek bele a sorozatba és azok is inkább a múlt emlékei voltak. És csak minimálisan.
Amúgy meg az egész a pénzről szól. A sci-fi csatorna nem volt megelégedve a nézettséggel és ezért nem kért többet belőle. Ne feledjük, amerikában a 40 perces részbe betolnak 3 reklámblokkot, amit mi szerencsére nem látunk.
Az SGU-t meg a szereplők öregedése miatt már nehéz is lenne folytatni, bár magyarázatot attól még találhatnának a kinézetükre.
Az Sg univers-el csak annyi a bajom hogy nincs befejezve és sajna nem is lesz soha ha igaz.(nem szeretem a részben elkészült sorozatokat amire várni kell hogy folytatódjon) Pedig attól hogy csak egy hajón játszódik és részenként le le néznek egy bolygóra még jó sorozat lehetett volna. Nem tudom miért kapott olyan lenéző kritikát ez a sorozat. Jó lenne ha lenne folytatása.... épp akkor abbahagyni amikor kezdesz belemelegedni. És ugye emiatt a sorozat miatt lett vége az Atlantisznak is ahogy vége lett ha jól emlékszem.
(Bocsi az offért.)
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(
Atlantiszt fogyasztom ki tudja hányadijára😊
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.01.12. 23:58:18
Én is úgy emlékeztem, hogy az ori hajó ovális alakú. És nekik nem is volt más talán. De, hogy wc ülőke?... 😄
A képről ismerős, és, ha jól emlékszem, akkor oda vitték az embereket kísérletezésre a genetikai hiba kijavítása miatt.
Ori hajókra valaki egyszer valaki azt találta mondani, hogy vécéölőke alakúak, vagy valami ilyesmi.
az előző aláírásom szánalmas volt, se nem szellemes, se nem logikus, és még rosszul is volt begépelve, így inkább kiszedtem :(