Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Dropbox - SE
UPS üzemmód ha lenne örülnék, de nincs. Ha egyszer feltöltött az akku, miért süti ki és kapcsolja le a napelemeket? ez vicc 😄
Jelenleg nagyobb a napeneriám mint ami kell a bázisnak így elvileg élhetnék csak erről, de nem merem kikapcsolni a reaktort nehogy ne tudjak visszalépni.
A bolygón 90 perc nappal van ahol vagyok. Ez i dő alatt a napelem ellátja a bázist és fel is tölt akkukat, ha nincs bekapcsolva reaktor.
Ha be van kapcsolva reaktor, feltölt akku reaktor+napelemről, majd mikor feltöltött kikapcsolja a napelemet és akkuról megy minden.
Na de lényegtelen, csinálok egy akku töltő scriptet ami nézi mikor mire van szükség azaz egy automata akku módot.
Ha azt akarod, hogy ne használja a generátort, akkor tegyél le annyi napelemet, ami elbírja az állomásod alap helyzetben és még párat, hogy feltöltsék az akkut. A reaktort kapcsold ki, mikor az állomásnak többletenergia kell, akkor akksiról veszi azt, mikor megint alapállásba állt, akkor elég a napelem és visszatölti az akksit.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Azt szeretném hogy ha van napelem és töltené az akkukat ne használja a rendszer az atomreaktorokat, csak akkor ha lemerültek az akksik pótolja ki a napelemeket a reaktor.
Most az van hogy ha van reaktor fullra elkezd tölteni az elemete maxra...de akkor minek a napelem? 😊 lenne ideje tölteni reaktor nélkül is. Idegesítő hogy ki kell kapcsolnom a reaktort, majd be ha nincs az elemben semmi...
1. kód
Ez a kód változtatja meg az időt, és kiiratja egy panelre.
Kritériumok:
- a timerbock neve nem tartalmathaz szóközt (pl: Timer_Block)
- a panelnek a neve: timerblock neve + Panel (pl: Timer_Block Panel)
Használata:
- az adott gombon kiválasztod a Prog Blockot
- run with argument
- argumentnek megadott a timerblock nevét majd szóközzel elválasztva +- jellel a módositó időt (pl: Timer_Block +1; Timer_Block -10)
- és oké
Ezzel a kóddal csak akkor változik a kirt idő, amikor gombbal változtatjuk
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
void Main(String args)
{
String[] cmd = args.Split(' ');
IMyTimerBlock t = (IMyTimerBlock)GridTerminalSystem.GetBlockWithName(cmd<0>0>);
if (cmd<1>1>.Contains("+"😉)
{
t.SetValueFloat("TriggerDelay", t.GetValueFloat("TriggerDelay"😉 + float.Parse(cmd<1>1>.Replace("+", ""😉));
}
if (cmd<1>1>.Contains("-"😉)
{
t.SetValueFloat("TriggerDelay", t.GetValueFloat("TriggerDelay"😉 - float.Parse(cmd<1>1>.Replace("-", ""😉));
}
IMyTextPanel panel = (IMyTextPanel)GridTerminalSystem.GetBlockWithName(cmd<0>0> + " Panel"😉;
panel.WritePublicText(" " + cmd<0>0>, false);
panel.WritePublicText("\n Delay: " + t.GetValueFloat("TriggerDelay"😉, true);
}
2. kód
Ez a kód arra szolgál, hogy ha nem gombbal változtatjuk az időt, hanem config panelben, akkor is megváltoztassa a kiirt időt
Kritérium:
- A panelnek a neve: timerblock neve + Panel (pl: Timer_Block Panel)
Használat:
- Timerblockban egy önmagát újrainditó cucc(1-10 mp)
- az adott program block: run with argument
- argumentnek megadod a TimerBlock nevét (pl: Timer_block)
- és okéé
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
void Main(String args)
{
IMyTimerBlock timer = (IMyTimerBlock)GridTerminalSystem.GetBlockWithName(args);
IMyTextPanel panel = (IMyTextPanel)GridTerminalSystem.GetBlockWithName(args+" Panel"😉;
panel.WritePublicText(" " + args, false);
panel.WritePublicText("\n Delay: " + timer.GetValueFloat("TriggerDelay"😉, true);
}
Ha szükséges, hogy nézze azt is hogy a timerblock nevében szóköz van, akkor szóljatok és megcsinálom 😊
Remélem tetszik, működik és hasznos lesz számotokra 😊
Steam: Gfegyver
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Én is, bár nem tudom, milyen a felhozatal, ki kellene őket próbálni.
De mindenképp szebb, mint az én Égi fényem. És jobban is fordul.
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
A beállításokat még mindig érdemes átnézni, a tornyok most lőttek, viszont az egyik gattling nem volt bekapcsolva.
A színe is egész jó lett, bár alulra talán több kéket tennék, aki messziről nézi, az higgye azt, hogy az égen egy folt 😄 De ez az én véleményem, amúgy így is tetszik.
A hátuljára a 4-es hajtómű közé-fölé betettem egy projektort, érdemes lenne neked is, így a sérüléseket könnyebb észrevenni és javítani. Persze csak jól beállítva. És persze be lehet tenni elrejtve is, hogy ne legyen sérülékeny helyen, meg szem előtt.
Ami viszont nagyon fontos még, szerintem, az antenna. Az nincs rajta. Egyrészt realitás szempontjából, másrészt, ha eltűnne a fák között, akkor azért meg lehessen találni.
A kis drónokat elég jól elintézi a rakéta, de a sokszögű repülős cuccot is elég jól ki lehet végezni vele.
Ha óvatosan közelíti meg az ember az NPC főhadiszállást, akkor akár még azt is le lehet vele fegyverezni, csak sok idő és lőszer lenne túlélőben. Meg rengeteg türelem.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2015.12.20. 15:08:34
Elvileg kreatívban nem számolja a kontik tartalmának a súlyát. Azt nem tudom, hogy a zsűri figyeli e ezeket is.
A számolós program azért nem lenne rossz.
A táblázat úgy ahogy kész, bár nem a legtökéletesebb, de azért használható.
A súly alapján számolható a felhajtó hajtóművek száma, de a többit csak úgy lehet, ha először felrakod őket és utána számoltatsz az össz súllyal.
Festés, config, missile turret, meg 1-2 aprósággal frissitve
MK 5 Armed
Már csak egy nevet kell neki kitalálni és mehet is contestre.
Feltöltöttem a konténereket minden jóval, de igy a súlya átlépte a 300tonnát, és még nem próbáltam a mozgékonyságát a földön.
A script készül nagy erőkkel, ma sztem meg is lesz.
A számolós program kell-e még, mert emlitetted régebben hogy dolgozol valami excel táblázat számolgatóson és hogy az az a számolgatós lesz-e? Mert a proginak is nekiállnék 😊
Persze semmi sincs ingyen, ha nem nyernénk SE-t, akkor a scriptért cserébe adok egy SE-t, amikor megint fél áron lesz.
Pl. 1. gomb: 1s-sel növel, 2. gomb: 1s-sel csökkent, 3. gomb: 10s-sel növel, 4. gomb: 10s-sel csökkent. És az aktuálisan beállított időt kellene kiíratni az LCD-re.
Bár azért ezentúl jobban oda kell figyelni a tömegközéppontra. Remélem, ha ez rendesen a játékba kerül, akkor jobb megjelenítése lesz a tömegközéppontnak.
Az atmoszféra hajtóműveknek szerintem most is van valamennyi realisztikus hatása. Csak a tetején volt oldalazó hajtómű és mikor oldalazni akartam, akkor kicsit el is döntötte a hajót abba az irányba, amerre menni akartam. Át nem fordultam azért.
Szerintem valami zöld barna vagy homokszín, két árnyalattal lenne jó. Esetleg zöld és egy árnyalata.
Valami katonai, hamár a jellege is az.
Kreatívban próbáltam, akkor nem tudom, mi volt a gond. Majd megnézem mégegyszer.
Ironstorm Missile Platform Nézzétek meg a videót 😄
Arra viszont készüljetek fel, hogy egészen új kihívás lesz így hajót tervezni! 😄
az alsó ágyú, hhmm, passz, nekem mükszik, vagy surviban próbáltad ki? lehet nincs bekötve, na majd megnézem úgy is.
Viszont festésre ötleteket várok XD, semmi jó elképzelésem sincs.
És mindenképp kell neki valami festés, mert a kinézet is fontos és ebbe az is beletartozik.
Viszont az alsó ágyú nekem valamiért nem akart lőni, pedig minden be volt állítva.
Olvass üzit majd.
Közben meglett a nagyobbik kis hegesztőm, valamerre halad 12 m/s sebességgel. Ezekszerint nem megsemmisült, hanem egy Connector bugnak köszönhetően elszakadt az állomástól és azóta is halad. Na de majd utánamegyek.
Ja igen, alegfontosabb, 0.98-1 lett a sebesség így, hogy csak pár NPC hajót hagytam meg.
Érdekes, hogy rengeteg aszteroida látható körülöttem, de csak nagyon kevés volt a mentett állásban, amit látott a SET.
Sajnos 0.4 fölé nem ment, vagyis nem lett gyorsabb.
Majd valamikor kipróbálom, de most még kicsit az Elite-t nyúzom, hamár megvettem 😊
Jah, és extraként bekerült az atmoszféra hajtómű animáció.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2015.12.17. 23:39:34
Egy meglevő mod átprogramozása pl a Nasamodé mennyire volna bonyolult gondolok arra hogy a blokoknak a tulajdonságát kéne módosítani levegőáramlási szempontból😊Az építőkockák félkörök ablak légeresztésének megszüntetése volna a feladat.
Én anno 40-ért vettem elővételben, a Horizons-t meg tegnap 38-ért elővételben 😊
90% propaganda, 10% valós.
Nincs külső nézet úgy, mint SE-ben. Van egy Repair mode-nak nevezett nézet, hogy megnézhesd a hajód kívülről.
Viszont a játékban nincs pause gomb, szal, ha megtámadnak vagy valami az utadba kerül, akkor...
Azt nem mondom, hogy nem izgalmas, mert amikor épp tele a raktér és annyi pénzed sem maradt, hogy a biztosítást kifizesd, ha elveszted a hajód, akkor azért rendesen majrézol, ha egy kalóz kiszed SuperCruise módból.
A pvp-re elég kicsi az esély, csak forgalmas, fontos rendszerekben futsz össze játékossal, azon kívül, tényleg hatalmas a galaxis.
A Horizons érdekes lett. Amellett, hogy bekerült megint pár új hajó és bolygós járgány, amivel kavicsokat lehet keresni, amiből aztán ásványi anyagok esnek, amiket összeszedhetsz és fejlesztheted, meg újratöltheted a járgányt, még nem tudom, hogy mit is lehet ténylegesen kezdeni. Bár a ritkább ércekből nem találtam egy darabot sem.
Azért 3 órácskát simán eljátszottam vele.
Szóval aki szereti az űrben röpködést, scannelgetést és kereskedést, annak nagyon ajánlott. Ha mondjuk kalózkodni szeretsz, akkor is ajánlott, az azért elég izgalmi faktort ad, akár szállító hajó kilövése és rakomány begyűjtése (körözés alá kerülsz és a helyi biztonságiak megpróbálnak eltenni láb alól, de, ha elég magasra kerülsz, akkor player-ek is rád mehetnek), vagy csak az űrben kotorászva is lehet értékes dolgokat találni, viszont ezek sajnos valamiért illegálisak. Fekete piacon eladhatod, de ez nincs minden állomáson és a nagy állomások körül mindig van járőr, aki scannelget. Mostmár a gyorshajtást is büntetik, repu romlással, vagyis beszáguldozni sem igazán érdemes. Viszont lopakodó módban is be lehet menni, ami azért elég izgis tud lenni.
Aztán meg ott van a CQC, amit csak a napokban próbáltam ki, de nagyon állat. Amolyan dock fight. Mondanám, hogy nagyon hasonlít a WoT-hoz, de igazság szerint inkább a CoD MP-hez. Vagy 4vs4 megy x kill-ig vagy pontig, nem tudom pontosan vagy zászlófoglalás, de mehetsz mindenki mindenki ellen is.
Amíg nem hozzák rendbe az SE-t, asszem mással fogok játszadozni.
Steamen ennyibe fáj!
Ráadásul 10-15 ezer méter körül a szimulációs sebesség leesett 0.2-re, így fél óra volt elhagyni a gravitációs teret.
A bázisomra érkezéskor meg egyszerűen kilépett a játék.
Viszont eszembe jutott, hogy a Gyógyító állomásokon lehet újjáéledni, ha meghal az ember. Elvileg te választhatod ki, hogy melyiken térj magadhoz. De az is lehet, hogy a legközelebbin ébredsz automatikusan, nem teszteltem. Viszont, ha előbbi, akkor csillagkapu sem kell, hogy lemenjek a bolygóra, egyszerűen csak meghalok és ott kérem az újjáélesztést. (Mert oda is építettem egy állomást.) Ha meg vissza akarok menni, akkor szintén ez a módszer.
Persze ezzel semmilyen anyagot nem lehet hurcolni, de lent már úgyis hagytam és amúgy is bányász területet kellene keresni.
A videjó 😄
1:30-tól kezdődik az izgalom.
Azt is hozzá kell tennem, hogy valamiért a billentyűzet sem volt magyar, mert 'y'-nal leállt a reaktor, holott a csillapítást akartam bekapcsolni.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2015.12.15. 13:14:42
Aztán egyszer csak pár óra után észrevettem valamit, és hirtelen beugrott hogy nézzem meg a grafikai beállításokat.
És felvetted ezt az akciót videóra? Úgy megnézném 😄 😄
A Bandicam azt csinálja amit kell.
A kérdés tényleg a szerkeszthetőség.
Most akkorát nevettem 😄
A 2 perc szaladás után volt kb fél perc akció, így nem mutatom meg, mert még a végén azt hinnétek, hogy A Gyűrűk Urába csöppentetek.
A lényeg, hogy nem sikerült lekavicsbombáznom a DanielJackson-t, így gondoltam megközelítem gyalogosan. Kb 500m-re landoltam tőle egy domb árnyékában, a rakétatornyok rá vannak állva, engem nem is lőnek, mégha látnak akkor sem. Viszont az ágyútornyok rendesen szórnak még mielőtt kibukkannék a domb mögül, így esélytelen hatástalanítani őket.
Szóval gondoltam, akkor berepülök a kavics szóróval. Valamiért menet közben kiestem a fülkéből (pedig ép volt az is, meg a reaktor is) és nem is láttam, hogy hirtelen bekapcsolódott a Jetpack, ezért bekapcsoltam. Újra. Még épp a Jacksonnak való ütközés előtt sikerült visszakapcsolnom, így 17% életerővel megúsztam és a hajón landoltam. Na igen ám, de utánam jött a hajóm és hát a többit képzeljétek el, én jót röhögök rajta még most is 😄 😄 😄 😄
Nem tudom mit csináltak a játékkal, de a beállítások visszaálltak alap helyzetbe. Én nem csináltam vele semmit, az tuti, lehet, hogy a sok kilépés (kidobás) okozott némi fájl sérülést. Vagy az OBS.
De az is lehet, hogy a W10-zel lesz a gond, mert most már a TC sem hajlandó elmenteni bezáráskor az aktuális helyzetet és Steam sem tud egy játékot egy másik vinyóra frissíteni.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2015.12.15. 00:10:23
Valamivel a készítők is felveszik, meg a gameplay-t készítők is és azért nem olyan rossz azoknak a minősége.
"En Fraps-el veszem fel a dolgokat, vagy OBS-sel (ez ingyenes)
-majd sony vegas proval vagom meg, de ugyan ugy jo pl az adobe premier is."
Nem tudom ez miért van így, valami bug... Nem is szólva arról, hogy a Bandicamos videókat utána nem tudtam szerkeszteni sem Avid Video Studio-val, sem Adobe Premiere Pro-val, Előbbinél a kép szétfolyt, csíkozódott és elcsúszott a hang a képtől, utóbbinál "csak" a hangelcsúszás volt tapasztalható.
Én a FRAPS + Adobe Premier Pro kombót javaslom ha gameplay videót tervezel készíteni. A FRAPS + Avid páros sem vált be. Valami elég komoly dolog lehet a játékkal, nem lehet normálisan videókat rögzíteni. Ja és egyébként a FRAPS is csak úgy a pöpec, ha rögzített FPS számmal veszed fel a játékot (mármint a FRAPS által létrehozott videófájl legyen rögzített FPS-számú, nem a játékot kell rögzíteni)
Amúgy más is írja, hogy nem új dolgok kellenének a játékba (bányászható szikla), hanem a meglévőket kéne fejleszteni és javítani a teljesítményen.
Kíváncsi leszek a Bandicam-ra.
És remélem nem fog ennyiszer kilépni a játék csak úgy.
A Keen fórumon meg azt tanácsolták, hogy takarítsam ki a világom vagy kezdjek új játékot.
El akarom menteni az állást, erre kilép a játék.
EDIT: És elmentette. Viszont a felvevő 100%-ra járatja a procit. Így tuti kipróbálom a másikat majd.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2015.12.14. 18:35:05