-
Fejlesztettem még egy kicsit a szétszerelőt, meg szépen le is festettem. A pistonokkal egy vonalban van 2 sárga blokk. Azok blast door-ok, az alsó a tetőn van, a felső az oszlopon. Így, ha nagyon nekinyomok egy hajót a tetőnek, akkor a blast door-ok nem engedik tovább menni, mint kellene. A legfelső pistonok 6.5 méterre vannak beállítva, azoknak is van még mozgásterük elvileg.
A lentebbi képeken látható, ahogy szétszedem a 2 Al'kesh-t. Az automatikán van még mit dolgozni, főleg, hogy valamiért elmentek a szenzorok konfig beállításai és hirtelenjében megvicceltem magam egy kicsit. A sebességet is párszor állítom, mert míg az első hajó blokk nem ér a flexhez, addig bírja a nagyobb sebességet, utána meg már csak 0.05 m/s a megengedett. Nagyon szépen bontotta is szét a hajókat, csak hát a sérült blokkokkal így is gond van. El is küldte az egyik flexet és volt egy nagyon durva hintázása is, gondolom mikor felrobbant a flex. Rendesen meg is ilyedtem, hirtelen 5 és 5 között mozgott le/fel a cucc. Gyors bekapcsoltam a hajtóműveket, meg a pistonokat ki, így stabilizálódott a dolog.
Ha ez így marad, akkor jó lesz ez. Még van némi finomhangolás, de már működik.
Majd elfelejtem, egyszercsak volt egy akadása a játéknak, kb mint kreatívban, csak most nem tartott olyan sokáig és utána visszaesett a szim.sebesség 0.10-re. Mindent kikapcsolva meg 0.3 lett. Mentés/visszatöltést követően megint jó lett a sebesség. Kicsivel utána volt a nagy hintázás, de szerintem sokkal több idővel, hogy arra gondoljak, emiatt volt.
Jó lenne egy script, ha lehet írni ilyet. Gombnyomásra szeretném egy bizonyos sebességre beállítani a pistonokat. Az sem lenne rossz, ha időzítő vagy akár szenzor is képes lenne kezelni. Tudom, hogy van gombnyomásra lehetőség, de nekem konkrétan olyan kell, hogy megnyomom a gombot és az adott pistonok beállnak -5 m/s-ra. Érzékel egy érzékelő, adott pistonok sebességét visszaveszi -2-re, másik szenzor -0.05-re, majd a végén kapnak egy +5 m/s-os sebességet, amit szintén egy szenzor kapcsolna, bár ide lehet, hogy tennék egy időzítőt és az kapcsolná.
Még gondolkodom a szenzoros be/kikapcsoláson is, mikor hajó van a flexnél, de van kb 350 flexem és mindegyik alá kellene tenni egy szenzort. Akkor talán jól működne, de még így sem biztos, hogy a szenzor hatósugarát elég kicsire össze tudjam húzni, hogy minden elég közel érjen a flexhez.
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!