Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Isaura, Leonszió, hmmm... nem igazán jut eszembe passzoló jármű.
Pár sorozatot én is végig néztem anyám mellett. Na nem mintha nem tudtam volna mást csinálni, de valahogy be volt kenve ragasztóval a tv. Olyansmik, mint a Homok szemei, Rut és Rachel-el, vagy Paula és Paulina (ha Paulina lenne a hajó neve, akkor rózsaszínre kellene festenem - lehet csinálok egyet :D )
Aztán ott van az Esmeralda, hál a jó égnek, ezt nem nézte már anyám, mert melózni járt.
Viszont volt valami más, amiben egy szőke gebe volt a föszereplő, meg valami szadista pénzhajhász a pasija, aztán jött a hős 5 szóból álló nevű ficsúr.
Jah, meg majd elfelejtem, Betty a csúnya lány. Kéne építenem valami rondaságot, ami alatt szépség rejtőzik és akkor lenne hőőő :D
Hogy témánál is maradjunk, onnan jöttek a neves ötlete, hogy a Star Trek Voyager-ben Nealix és a csaja - Kess - néztek régi földi műsort és jól beleparodizálták az argentin sorozatokat egy jelenetbe.
Ezek a nevek ennek a résznek köszönhetőek.
Amúgy: Lorina, Beni (Benjamin), Máté. Ő hármójukat ismerem, akik magyar szülőktől vannak és 10 év alatt. Viszont mással nem találkoztam magyarban, akit így hívtak volna, pedig sok emberrel találkoztam már. Ettől függetlenül a Máté szerintem magyar név, a többi meg behozott. De kitudja...
Warning! Cargo bay open, shields are down!
A mostani sok mosott agyú 30 éves szőke mamának kikiáltott női egyedeket sajnálom meg a gyermeküket akiket ilyen névvel látnak el..
agyamat dobtam azon a pár néven amit a múltkor láttam hogy elfogadtak anyakönyves neveknek.Istenem találkozz mostanában egy 5 éves Gergővel vagy Katalinnal a Gizelláról nem is beszélve.:)
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
No mindegy.
Ha már Esmeralda, akkor tessék megnézni a hajó nevét <#awink>#awink>
Asszem zöldre festem majd a hajót és az Esmeralda vagy az Esmeralda Szeme nevet kapja.
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Utánaolvastam ennek a VCE featúrának, röviden annyi, hogy hardverből kódolja "röptében" a videotartalma H.264-be.
Köszönöm, elvagyok a sima videofelvevővel, ami az alap Capture funkcióból vesz fel, aztán majd kódolom én kézzel (mondjuk az ingyenes Format Factory-val).
Gravity Collector
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.01.29. 16:16:15
Miután bekerültek az ablakok, azóta nehezebben, mert zárt lett és csak a bejáraton lehet bemenni.
Grav.gen. van rajta, de az inkább nekem, mint a begyűjtőknek. Elméletileg oldalt semmi nem mehet el, mert a fúrók mögött körbe van rakva. A fúrók közé is akartam rakni, de sajnos ott már nem volt hely. Hiába, a fékező hajtóműveket is rakni kell valahova. Mást nem, még a belsejébe elférnének, de akkor meg, hogy néz ki?
És gravitációs generátor hogy a begyűjtők működjenek is??a fúrófejek irányába kéne raknod egyet és akkor sikeresebben potyogna a maradék a begyűjtőbe?:)
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.01.29. 11:16:06
3 óra alatt sikerült a vázat megcsinálnom, bár szerintem kelleni fog még rá 1-2 reflektor, mert most csak az elején van.
Az építés projektorral fog történni, a vázat meg később majd elbontom.
8 oxigén tank, 1 hidrogén tank, 6 oxigén farm, 4 oxigén generátor kapott helyet benne. 3 nagy reaktor adja az energiát, 12 nagy és 108 kicsi hajtómű van rajta és 1 JD. 2 kriokomra és 1 egészségügyi állomás is helyet kapott. 1 darab repülőülés van, lehet, hogy kellene valahova tennem vezérlő pultokat is. 8 beltéri ágyú védi a hajó belsejét.
A legfontosabbat majd elfelejtem, 60 fúró van rajta és 60 begyűjtő, hogy a kallódó kavicsokat is össze tudja szedni.
Névötleteket várok fúróhajóra.
Jól optimalizálták a játékot. 60 fölé egyáltalán nem megy az FPS, nem csak a töltő képernyőnél.
Bár az eszköz lüktetés ki van kapcsolva, ettől függetlenül az árnyéka lüktet...
És az Építőelem már egy ideje ~0. Most raktam hozzá 100-at, így lett ~100 :)
Azt tudtátok, hogy Pause módban csesztethető a kontroll panel? Ha be akarod állítgatni a dolgokat, de nem vagy o2 vagy energia közelében, akkor szünetre rakod a játékot és úgy állítod be. Na nem mintha használnám, de feltűnt most is, hogy az inventory-mba pakolta konténerből és utána nem tudtam mozogni, mert szünetre volt rakva a játék.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.01.29. 01:01:28
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.01.28. 21:11:55
Ellenben észleli, hogy milyen játékok vannak telepítve, és a közösség "tudata" alapján ajánl optimális beállításokat. Na, a total War Attilát annyira beoptimalizálta Quality-re, hogy a textúra részletességet Medium-ról felvitte Ultrára, de egy csomó mindent (árnyék, fű, hasonlók) levitt Max. Performace-ra, így összességében úgy néz ki a térkép, mintha a leggagyibb textúra részletességgel futna O.o
https://www.dropbox.com/s/n0ju4tpsoiletvz/Configurable%20Automatic%20LCDs%202016.01.28..rtf?dl=0
Linkelve ha meg akarjátok nyitni :)
Most már betehető a GYIK-be :)
Nézegettem a Your uninstaller-t is, mert nagyon hasznos progi, ott az aktuális verzió lett volna 40€ körül és még megvehetted volna a frissítési jogot vagy 50€-ért. Erre én is azt mondtam, hogy neee. 90€-t nem fogok érte kiadni. Gondolkodtam az ESET megvételén is, de baromi drága és honnan tudjam, hogy nem ők gyártják a vírusok egy részét is? Amíg van rá alternatíva, addig nem veszem meg. Utána meg keresek valami ingyenest.
Néha nagyon elgondolkodom én is, hogy megvegyem vagy ne vegyem. Csak akkor veszem meg, ha úgy látom, hogy fogom is használni és nem csak lesz. Ezzel tisztelem meg a fejlesztőket a munkájukért.
De volt már amivel befürödtem. Megvolt virágboltiban, tök jó volt, megvettem eredetibe és a fejlesztésekkel elcseszték az egészet, ráadásul az eredetiség miatt frissítgetett is, ami nem mindig jött jól, tekintve, hogy nem szólt róla. Visszaraktam a virágboltit inkább és be sem aktiváltam. Ez a Sygic volt.
Az éjjel felprogramoztam annak a szép platformnak a sorait. Még a kijelző betűméretet kell beállítanom és tesztet csinálni a darabszámokra, aztán indulhat az üzem :)
Én talán ha egyszer vettem meg egy ACDSee semmiben se voltam előrébb vele mintha virági lett volna még a komolyabb verzióváltást is meg kellett volna vennem.Az még elfogadható lenne ha az ember mondjuk megveszi az 1.0-ás verziót egy programból és jogot kap ezzel arra hogy a nagyobb verziószámmal elérhető programér neki már ne keljen fizetnie akkor talán megérné.
Meg a minap megvettem a VideoPad Editor-t is, mert még akciós volt 33€-ért és elég jól használható program, könnyű kezelni.
Bár mindkettő megvolt(van) virágbolti verzióban, de amennyire lehet, igyekszem tisztán élni. (Csak a Jack van a gyomromban :D )
Azt írja, teljesítménycsökkenés nélkül felvesz, stream-el, meg egyéb dolgok vannak benne.
Hétvégén kipróbálom.
Sajnos a blast door a könnyű blokkal valamiért nem zárt légmentesen. Asszem marad az űrruhás átjárás és a sima zsilipes megoldás. Pedig látványos lett volna. És praktikus is
Na lehet érdemes lenne körül néznem mi okosítottak a játékban már vagy másfél hónapja nem frissítettem:)
Nekem a mechanika nem tetszik. Odaállok, sárga, aztán várok. Esetleg kicsit közelebb állok, ha nm álltam elég közel, de már sárgult. És akkor egyszer csak összeugrik a két test. Semmilyen fizika nincs benne. Az elválasztásnál is odébb tevődik a test és nem szépen leválik. Elég egy kicsit elszámolnia a játéknak a dolgot és már is kárt okoz. Még a játék legelején sokat szívtam ezzel, mert a blokk körül mindig sérülés volt. Aztán javították a dolgot, de még mindig nem tökéletes.
De ott van az összekapcsoló is, a konnektor ugye. 0,3%-os húzóerő van, de olyan mértékben képes rángatni a hajót, mint az esküvői autó a konzervdobozokat. A fizikális része itt sem jó a játéknak. Általában ki is kapcsolom, mert nagyobb tömeg esetén simán szétzúzza a blokkot és a környékét.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.01.27. 11:35:41
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.01.27. 10:36:28
Ezenkívűl ma csináltam 2 állomást, direkt ilyen kísérleti céllal. Mikor az egyiket át akartam alakítani hajóvá, hogy az összekapcsolásnál tuti ne legyen gond, hát nem lehetett. De az info fülön a nevet sem lehetett beállítani.
Pistonra raktam az összekapcsoló blokkot, a másik 'állomásra' fixen raktam ilyen blokkot. Mikor nekinyomtam a piston-nal a blokkokat, nem volt hajlandó összekapcsolni, inkább elmozdult az 'állomás'. Aztán vagy fél percre rá mégis összekapcsoltak, de az állomásom sem állomás volt és olyan lökést kapott az egész, hogy utána győztem hajtóművet rakni rá, meg giro-t, hogy megálljon.
És mindezt egy frissen generált világban.
A bolygó gravitációs határon kívülre rakott állomás blokk nem hullott a bolygóra, még akkor sem, mikor az állomáshoz úgy raktam a blokkokat, hogy azokat már vonzotta a gravitáció. Rakhattam rá vezérlő pultot, reaktort, grav. gent. is, a helyén maradt. Mikor nekiálltam kísérletezgetni az összekapcsolással, akkor egyszercsak hajóvá alakult, fordult egyet és lezuhant.
Utána csináltam a fenti 2. kísérletet.
Az összekapcsoló blokk a 4 sarokra csak később jött.
És most eszembe jutott mégegy. Nem is feltétlen kell ennek úgy záródnia, ahogy jó lenne. Persze így nem lesz szép.
Megcsinálom a mozgó termet normál blokkból, majd oldalra teszek blast door-t. úgy, hogy összekapcsolódjanak, de kereszt irányba, nem a terem hosszába. Ebből két sor kel. A dokkoló részen elvileg elég egy sor is, de lehet 2, akár 3 sort is rakni, vagy telerakni.
A mozgatást még mindig Piston végzi. Ezt pedig úgy kell beállítani, hogy ott álljon meg a terem, ahol a blast door sor jól zár, így megkapom a légmentesen záró területet. És elvileg elég 1-1 sor blast door is, nem is kell több. A dokkoló részen a derékszöghöz jó egy sima blokk is, mert a blast door-ok ott tökéletesen zárnak.
No ezt majd kipróbálom.
Vagy keverem a nasa moddal mert abba tutti van.
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.01.26. 23:47:33
persze ki lehet kapcsolni, single playerben csinálhatsz magadnak is egy "modot", de ha többen akarjátok használni, akkor a workshopból kell leszedni hozzá egyet a szerverre. Annyit még hozzá tennék, hogy 100m/s fölötti sebesség cifra dolgokra képes a nem teljesen stabil elemekkel, mint pl ha connectorral van csak rögzítve valami, esetleg pistonok vannak, de nekem volt egy advanced rotor is, amit ki lehetett hajtani, de ennél a tempónál már nem tudta a helyén tartani és szétverte a "kasztnit" a rajta levő cucc.
Haverommal felvettünk egy föld-hold utat, ha esetleg valakit érdekelne, a 3. videó a listán:
https://www.youtube.com/watch?v=kJdvqE-BA2M&list=PLeOrq2Xxq0Dxr6JlId6McwL_tcx1ZTB6K
Ezt a maximális 100m/s sebesség korlátozást ki lehet valahogyan kapcsolni?
Még van mit átnevezgetni, meg be kell állítani a kapcsolótáblákat is és az összeszerelőket is, de legalább már fel van építve a lényeg. Utána még burkolatot kap és elméletileg alatta lesz egy vezérlő szoba, ahol szintén be lehet állítani az időzítőket, viszont viszonylag 1 helyről és nem kell körbeszaladni a platformot.