Space Engineers
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Ránéztem a másik két állomásra, amelyiken nem dokkol semmi az állomás maradt, amelyiken a fúró hajóm dokkol, az megint hajó és nem állomás.
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Autóversenyt meg ülve szokás játszani.
Állva is nagyon baró, de, ha nincs nagy mozgástered, akkor simán burogatsz és neki mész mindennek. Én nem örülnék, ha leesne az 500 eurós monitorom, mert nagyon meglöktem az asztalt. Szóval ésszel kell azért használni.
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
Mondjuk az Elite-ben nagyon hasznos lenne. De sajnos a fejlesztői változat nekem nem jött be. Igaz, hogy akkor még kicsi volt a videókari hozzá, de a lényeget megtapasztaltam. 1-2 évet érdemes még várni vele, mire ténylegesen kiforr a technológia és olyan megjelenítőt raknak bele, ami szép képet ad.
A súlyról és a kábel elvezetéséről nem is beszélve.
Mondjuk fizetésnél biztos kiderülne, hogy ténylegesen mennyi az annyi.
COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming
"Kurva hideg van a főtáv felmondta Kispesten a szolgálatot tegnap kb 50 fokosak voltak a fűtőtestek most meg itt ölelgetem a notim hogy ne fagyjak meg!!"
Utoljára szerkesztette: SUPERTRABI, 2016.01.06. 18:14:49
Steam: Gfegyver
Elővásárolható az Oculus Rift végleges verziója. Persze ehhez már egy erőmű kell, de az én gépem szerintem megfelelne.
Tippeljetek mibe kerül.
Szóval nem lehetetlen <#awink>#awink>
<#falbav>#falbav>
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.01.06. 14:45:44
Bár valahol elhagytam 2 futóművet. Fogynak rendesen, már csak 1 van rajta.
Lefelejövet még lebegett a kezdő hajó. Kb 4000 méteren állt meg a légkörben.
Látszik a bázisom a bolygóról :)
Az a szürke kis maszat a kereszt fölött.
Nekem volt egy meglepő felfedezésem, a hajón kicseréltem mindent T4-es hajtóműre, jó kis mod, fékezőnek ebből 4 hidrogénest raktam egy irányban, és 500m/s-ről úgy állt meg a 30ktonnás hajóm a levegőben, mintha kidobtam volna a horgonyt. Persze befalta az összes hidrogént ez az akció, de nem volt semmi azért :)
Egy kis szállítóval is át tudok menni, tele anyaggal, max a túloldalt leesik, de azt már szét tudom szedni.
Illetve magával a hajóval is le tudok vinni egy csomó mindent.
A lényeg az lenne, hogy lent ne kelljen felépítenem azt, amit fenn már felépítettem.
Bár mondjuk nem is ez a lényeg.
Csak egy ötlet volt, kíváncsiság.
A lényeg, hogy ott tudjak építeni, ahol éppen kedvem van. És ehhez ne kelljen 10, 20, 30 perceket közlekednem a két hely között.
Gondoltam majd a szuperkapu. Vagy nem működik űr-bolygó viszonylatban vagy egyáltalán nem működik, ezt nem tudom. Az előbbi nem ment. Viszont hatalmas a kapu, tényleg. Még talán az M0 is átférne rajta.
Szóval marad az átgyalogolásos dolog. Vagy építek valamit, ami kicsi és van rajta légköri hajtómű is. Vagy összerakok egy pocsolyaugrót és meglátjuk mit tud a légkörben.
Az M0-ra én is kíváncsi leszek, mert már nagyon rég nem építettem hozzá semmit. Az alján a fúró részbe elvileg befér majd egy teljes aszteroida. De jelenleg nem igazán mozgékony. Fordulni egyáltalán nem tud.
És most ráadásul itt van a bolygós cucc és a bázist is meg akarom csinálni kicsit jobb elosztásban, átjárhatóra gyalogosan és légmentesen zártra.
Bár elvileg az M0 eleve egy bázis. Egy mozgó bázis. Viszont, ha még megpakolom egy rahedli finomítóval, összeszerelővel és konténerrel, az egyéb dolgokról nem is beszélve, hát szerintem nem fogja elbírni a játék. Így is lassan jön be a vezérlő panel (K) a 2000 fúró miatt.
Az M0 osztályú hajóra kíváncsi vagyok milyen lesz. Én egyelőre maradok az M2 hajóknál :)
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.01.05. 20:28:47
A gravitációs mező megjelenítését javították dx11 alatt (vagy dx9-be állt a játék), mert most jó volt. Elvileg sétálva is be tudom járni a területet.
A piros mező grinder, vagyis a flex. Az a szétszerelő üzem, csak most nincs mit szétszedni.
Az a szép nagy platform eredetileg egy nagy hajó középső szintje. Mert én szeretek középről építkezni :) Csak jöttek más tervek, illetve a gép is kicsi volt még akkor. Most meg már lehet, hogy megmarad állomásnak, csak így a pozíciója nem a legjobb, nincs párhuzamban a másik 3-mal.
Lehet ráveszem magam hátha tudok alkotni valami vackot a notimon:)
Elvileg, ha több tárcsázót rakok egy kapu mellé más-más címmel, akkor úgy is működnie kellene, de még nem próbáltam.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.01.04. 19:26:53
Am nem rossz
A játék sötétebb, a felvevő növelte szerintem a gammát kicsit.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.01.04. 19:15:43
Betöltés után nincs azonnal levegő, ezt csak később számolja bele a játék. Ha nincs rajtad a sisak, akkor elkezdesz fuldokolni. Ez oké, számítok rá és úgy lépek ki.
Viszont a beállításoknak köszönhetően most kinyílt az összes ajtó a csillagkapu teremben, mert abban az 1 pillanatban épp nem volt levegő. Most meg már azért nincs, mert minden nyitva...
Persze ezt mind túlélő módban van értelme kivitelezni
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.01.04. 18:04:31
Sokkal hatásosabb lenne a reaktor termét jól körbe aknázni, ha ellenség megközelíti a reaktort, akkor felrobban az egész. És lehetőleg viszi a behatolót is.
Ugye időzítenem kellett volna az összekötők leválását majd az ajtók kinyitását és a meghajtók indítását.Mivel akkor még nem volt tiszta hogy az alap összekötőknek nem lehet rendes parancsot adni mint a leszállótalpaknak így jegeltem a dolgot:)
Korábban a hajók váltak állomássá, mikor az összekapcsoló blokkal csatlakoztam és nem fordítva. Szétválasztás után meg az 'állomást' kellett visszaalakítanom hajóvá.
Amúgy mi lett volna a célja a kilökő rendszernek?
Utoljára szerkesztette: reaper5687, 2016.01.04. 12:04:29
Én amikor utoljára aszteroidában építkeztem egy egész heti játék időmet szartam el pillanatok alatt a bázist hajóvá alakító probléma miatt:( Akartam készíteni egy reaktort a bázisomhoz amit egy automata kilökő rendszerrel akartam ellátni és amikor a reaktor platformot rácsatoltam az állomásra az állomás azonnal hajóvá vált és a túlterhelt kilökő hajtóművek korai aktiválásának köszönhetően az egész bázist kb 3-4 kockányit belepréseltem a bolygóba így esélytelen vállalkozás lett volna a visszajavítás
Én egy ideje már kikapcsoltam az automatikus mentést, magam mentegetek és gyakran nem is ugyanarra, hanem számozom őket.
Nekem is eltűnt már a hegesztő hajóm. Mikor utánamentem, akkor láttam mennyire odavan. És a connector sérült is volt korábban, csak akkor még nem tűnt fel a dolog. Van pár hajóm.
Volt, hogy az a hajóm kezdett el ugrálni, amelyik meg sem moccanhatott volna. Néhány visszatöltés segített a dolgon és megállt, de nem volt jó a pozíció és kicsit sérült is volt. Utána átalakítottam állomássá.
Célszerű nem csak connectorral dokkolni, hanem a leszállótalpakat is rögzíteni.
A tutorialt végigcsinálva derült ki, hogy a 'P' betű nem csak a futóművet rögzíti, hanem a connectort is kapcsolja. Ami azért elég gáz, ha egy hajómodul connectorral csatlakozik a hajóhoz és te meg a 'P'-vel engeded el a futóművet. A hajómodul meg szépen a helyén marad. Ha nem kívülről szemléled a dolgot, akkor észre sem veszed azonnal.
http://steamcommunity.com/sharedfiles/filedetails/?id=592525729
Utoljára szerkesztette: reaper5687, 2016.01.04. 11:22:19
Kicsit még szépítettem a termen, asszem most már kész van.
A levegő rendszerrel több, mint egy órát elvacakoltam és 4 időzítőt kellett használnom hozzá. Röhej. De most legalább működik.
A probléma abból adódott, hogy az időzítő valahogy nem úgy csinálta a dolgokat, ahogy szerettem volna, ezért +időzítő kellett.
A lényeg, hogy mikor bemegyek az átjáróba, akkor 1 gombnyomásra bezárja az ajtókat - 1. időzítőben, ami elindítja a 2. időzítőt 5mp késéssel: attól függően, hogy épp kifújáson vagy befújáson van a ventilátor, állapotot vált. Ha a légnyomás eléri a 100-at, akkor kinyílik a terembe vezető ajtó. Ha a légnyomás 0-ra csökken, akkor a kijárat ajtaja nyílik ki. Ezt a ventilátor vezérli már.
A teremnek van hangár ajtaja. Ehhez megintcsak 2 időzítő kell. Az 1. bezárja az ajtókat és indítja a 2.-at 5mp késéssel. A ventilátor szintén állapotot vált. És itt is a ventilátor szabályozza az ajtókat. Ha 0 a légnyomás, akkor kinyílik a hangár ajtó. Ha 100, akkor a terem ajtaja nyílik ki.
A bezárás egyszerű, ugyanazokkal a gombokkal, mint a nyitás: szintén záródnak az ajtók és a ventilátorok kifújásra állítódnak. Ha a légnyomás 100, akkor a megfelelő ajtó nyílik.
Sajnos, ha nincs meg az 5mp az ajtó záródása és a ventilátor állapotának változása között, akkor a következő történik:
1. venti beszív, légnyomás csökken
2. ajtó záródik, másik helységben a venti kifúj
3. légnyomás ismét 100, nyílik a bezárt ajtó
4. az elszívó elszív, a kifújó kifúj és matt. Ha az elszívó gyorsabb, akkor kinyílik a megfelelő ajtó és nem lesz nyomás alatt lévő rész. Sőt még levegőt is veszítek.
Bár így belegondolva még kellenek jelző lámpák és egy érzékelő a tetejére, ha hajóval megyek, akkor automatikusan nyíljon a hangár ajtaja.
Most megjegyzi nálam, hogy milyen pózban raktam le az adott blokkból az utolsót, viszont nem jegyzi meg a toolbar konfigját. Még jó, hogy azért ment a játék. Ez a winnek lesz a hibája.
Amúgy meg ne ezen rágódj. Szerezz be egy dx11-es gépet, hogy tudj játszani a bolygókkal!
Eléggé pang a topic. Senki nem épít semmit?
Na ez már aztán tényleg sokk Mondjátok már el nekem a hangeffekteket mi a korságnak kell dx11-elni???
<#wilting>#wilting><#zavart2>#zavart2>
Az egyik állomásomat megint át kellett állítani SETool-ban állomássá. Nem értem én ezt.
A Csillagkapu Terem nagyjából kész, még az átjáró levegőelszívását kell megoldanom, mert onnan most csak kifele szökik, ha kinyitom az ajtót. A termet már lehet légteleníteni, mielőtt kinyitnám a tető ajtókat, így ott nem megy kárba a levegő.
Már csak fel kell tankolnom az Angyal-t és leszállni a bolygóra, hogy legyen egy párja a kapunak. Anélkül sajnos nem működik.
Vagy rakok egyet a hajóra és akkor azt lent tudom hagyni a bolygón. Csak a kutyák meg ne zabálják...
Na srácok mi igazi kispályások vagyunk építészet terén senkit se akarok elszomorítani:) lelombozni )
Messziről azt hittem hogy egy fegyver skin:)
Ezt még mindig nem hiszem hogy csak úgy leül ezért valaki és kipattan a fejéből
Valahonnan jönnie kell a referenciapontnak hogy ez így összejöjjön tudom hogy replika hajó valamelyik játékból de akkor is:) Gratu a tervezőjének.
Encord Gunship
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.01.03. 14:14:26