Space Engineers

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

A válasz:
//www.youtube.com/embed/o9xu3neVpoE
És ebből naaagyon jó ötleteket lehet kivitelezni :D
pld ha egy nagyon hosszú ilyet épitesz, kb 30 km-hosszút, akkor egy bolygó körül keringő műholdat máris kapsz :D
vagy egy hajó körül keringő napelemes körgyűrűt, és a videóbol kiderül, hogy lehet nincs összekötve, de az energia átáramlik, szal ez azért egy elég cool cucc :D

Utoljára szerkesztette: SUPERTRABI, 2016.01.24. 22:37:16

Steam: Gfegyver

RoboKutya78
EZT HOGY???
//www.youtube.com/embed/hWfpQ5RlSG4

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

RJoco
Az az egyszerű konténeres kiírós script jól működik nagy konténerrel is. Már csak azt kell megoldani, hogy ne a script-ben kelljen megadni a konti nevét és, hogy működjön csoportra is. Nem ártana, ha az azonos anyagokat össze is adná, ha külön kontikban vannak és úgy írná ki.

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RoboKutya78
star trek Dyson planet jutott hirtelen az eszembe kis kitartással ezt is meg lehetne tervezni már:)akár:)Ha sokszor egymás mellé teszed a karikát és a belsejét letervezed material festéssel már meg is van oldva a dolog:))A gömb belsejébe meg tervezel egy forgó rotoros bizbaszt egy kis aszteroidára teletolod reflektorokkal és megvan a mesterséges napocska is:))
Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.01.24. 12:00:35

COMTRAYA.Steam:Robokutya;Asus RX460 4GB DDR5 Intel I5-7400 3GHz Memoria: 16 GB DDR4 B250G Gaming

Naa, ma nem lépett ki egyszer sem a játék, sőt végig beton stabil volt!
RJoco
19:34-kor frissítette a steam a játékot. Ez patch utáni frissítés, lehet javították is a hibát.

Nálam most 2 GB a lapozófájl, amiből 59MB-ot használt. És érdekes, hogy a W10 értelmesen állította be. A w7 simán beállít egy szép nagyot a 16 GB fizikai RAM alapján.

Amennyiben SSD-d van akkor ajánlott 4-8Gb lapozófájlt rátenni.
Ha merevlemezes HDD-d és úgy érzed kevés a ram akkor 2-4Gb lapozófájlt érdemes rátenni
Aki nem tudná annak mondom hogy a lapozófájl gyakorlatilag olyan mint a ram, csak a megadott értéket az adott háttértárolón kezeli, igy többet bir a gép, de a betöltések lassabbak is lesznek (HDD esetében főleg) mivel nem hiába van külön RAM memória :)

Steam: Gfegyver

RJoco
Esetleg megpróbálhatod még csökkenteni a látótávolságot.

Nekem csak egyszer fogyott el a memória, mikor behozták a bolygót és pár órán keresztül tesztelgettem.
Azóta nem volt ilyen, pedig azért elég sok időt töltöttem bolygón. Igaz, hogy nem a gyári bázissal, hanem én kezdtem el építeni a sajátom.
Jópár napja meg nem játszok a játékkal, de lehet, hogy az új patch-el jött be. Következővel meg majd javítják. Azért érdemes mégegyszer nekifutni és, ha megint előfordul, akkor írni a keen fórumra.

Pont a balesetek miatt kapcsoltam ki az automatikus mentést :D Amikor kicsit is veszélyes/kockázatos dolgot teszek, előtte mentek.

De a levegőben repkedés (ércdetektorral keresni a nyersanyagokat) nem egy veszélyes dolog, kb. 30-40 percig repkedtem, épp mentem visszafelé a bázisra mert merülőben voltak az akkumulátorok. És a bázis előtt 150m-rel kilép. És a bázison akartam menteni. Remek...

Őszintén nem tudom mit kezdjek a játékkal :D
RoboKutya78
a mentési laggot megoldották már én annó ezért kapcsoltam ki

RJoco
Automatikus mentés. Túlélőben amúgy sem árt gyakran menteni márcsak a balesetek miatt is. Arról nem is beszélve, hogy 2 óra alatt nagyon sokmindent tud csinálni az ember, de fél óra veszteség is elég kényelmetlen lehet.

RoboKutya78
remélem ez a memoria buli csak bug :) mert akkor fel se megyek most már játszani ezzel a géppel:(

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.01.22. 17:22:26

Fantasztikus, hogy úgy tűnik mostantól nem tűri el a Space Engineers, ha véletlen túlléped a max. memóriamennyiségedet és ahelyett hogy max. belassulna, fogja és kidob a francba a játék. Elkezdtem egy kis túlélőzést a Föld bolygón. Már harmadjára dobott ki a játék, hogy elfogyott a memória és a windows bezárja a játékot, ezzel eddig kb. 2 órányi játékidőm ment eddig el a semmibe. Kell a francnak ezek után túlélőzni....
Itt a válasz a Holographic Radar működésének kérdésére:

//www.youtube.com/embed/ZnxAGYIqfuA

Elég jól néz ki :D Kommentekben olvastam, még a a mod megjelenése után nem sokkal (mikor még nem volt ilyen népszerű) hogy kb. egy 10-est lekap az FPS számból, szóval csínyán kell bánni vele :D (Azóta lehet javított rajta, mert ma is volt egy update!)

Ja és érdemes megfelelő hátteret választani a hologrammnak, hogy lásd is a pontokat :D A fenti videó készítője erre oda figyelt, hogy ne tűnjön fel :D

Az a Descent jó régi játék :D
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.01.22. 15:38:37
reaper5687
Nekem a Miner Wars videóról egyből a Descent ugrott be :)
RoboKutya78
igen a fegyverzet nekem is szemet szúrt:)

A videó elején lévő Miner Wars játék nézése közben akkora Déjá Vu (dezsávű? :D ) érzésem volt, mintha az SE abból vette volna át az alapvető látvány és hangelemeket. A játék menüje, a gépfegyver, de főleg a rakéták hangja, a HUD-on megjelenő piros célpontok. Durva :D
Utoljára szerkesztette: laci4321, 2016.01.22. 12:54:29
RoboKutya78
Ha végigfigyelted a játékot látni a kis ablakban a szövegfelvezetés mellett a karakter képeket.
Kicsit furcsa lehet végig játszani egy játékot úgy hogy rólad mintázzák az egyik karakter külsejét:)

RJoco
Ez rohadt jó. Vajon mikor lesz ténylegesen ilyen a játék? Én nagyon tudnám élvezni.

Sok angol szöveget hallgatok mostanában (sorozatok, játékok) és nagyjából megértem őket. Jobban, mint a német feliratot. A német kollégám viszont úgy beszél angolul, hogy semmit nem értek meg belőle. De ő azt, hiszi, hogy tud beszélni angolul.

RoboKutya78
Nem tudom hogy hívják ezt az orosz emberkét a space csapatában, de furcsa az akcentusa kicsit idegesítő Valakinek nem fekszik az angol nyelv. Én se tudok angolul beszélni sose fogok megtanulni.Pl sose tudom úgy kiejteni a "The" szót hogy az jól hangozzon:)
//www.youtube.com/embed/SdOT5I7pBug

RJoco
Fogalmam nincs.

RoboKutya78
Srácok ez a 3D-sr radar asztal működik is?
Holographic Radar

RoboKutya78
Én most telepítettem először usbről windowst de azt hiszem rá is fogok szokni gyorsan kicsit mintha gyorsabban ment volna:)
---Köszi az aktivátort:)

RJoco
A gépbekapcsolás azért érdekelne. Nekem viszonylag lassan kapcsol be a gép. A régi gyorsabb volt SSD-vel és W7-tel, az új nem lett gyorsabb SSD-vel és W7-tel, sem W10-zel. Most M.2 SSD van benne W10-zel és lassabb lett, pedig a tároló 4x gyorsabb sebességű, mint a sima SSD. Az alaplap öntesztje is lassult, nem értem, hogy miért. És nem is mindig látja bekapcsolás után a sima SSD-t, de akkor a win sem látja. Az M.2-t egyáltalán nem látja az UEFI Storage része, de a boot rész igen és képes róla bootolni.

Nekem is sokkal jobban tetszettek az előző metódus alapján készített videók. De gondolom feliratozni sok idő, ezért inkább váltottak.

Nekem viszont win 8.1-em van, és értelmes embernek tartom magam... :D Hamar meg lehet szokni, és a gép 15 mp alatt 0-ról bekapcsol, ami azért nem semmi.
RJoco
Módosítottak az Update-es videón. Már a második hete ott a képen egy fószer és az dumál. A régi jobban tetszett.

Az új update: fény effekteket módosítottak, bolygós tutorial-t is kapott a játék. És még pár apró javítás. Ha minden igaz, akkor ezek között van az is, hogy nem fog fényproblémát okozni az üvegen a fényszóró.

RJoco
Csak 7-esem. 8-ast értelmes ember nem akar a gépére tenni, hacsak nem eredeti és már eleve úgy vette, akkor elviseli.
Nem találtam torrent oldalon sem.
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2016.01.21. 18:13:23

RoboKutya78
Srácok valakinek nincs véletlenül használható windows 8.1 es aktivátora?

RoboKutya78
!X5V3c106#L4B46w8W!
Én most hasonló kódolást használok szerinted milyen élvezet ezt mind tapipadon beírni-eltalálni, még jó hogy nem remeg a kezem és max kétszer kattanok egy betűre.
Nem tudom telón lehet e olyat hogy a jelszavak betűjét kiírja és ne csak akkor legyen látható egy másodpercre amikor beírom.
De kicseszek vele van hangfelismerés rajta és beállítok egy mondatot jelszónak azt csak rámondom.:) a szavak helyes kiejtését kell gyakorolni max.Meg meg kell tudnom hogy a #@&hasonló karaktereknek hogy kell kiejteni a nevét:)

Utoljára szerkesztette: RoboKutya78, 2016.01.21. 13:28:06

RJoco
A hiba az ön készülékében van.
Nekem is voltak vele gondjaim. Nem csak a programmal, az oldalakkal is. Nem volt hajlandó beléptetni, sokszor a program úgy jelezte, hogy be vagyok lépve, de, ha olyan oldalra mentem, ahol mindenképp kellett a belépés, akkor meg vacakolt.
Jelenleg jó, de ez egy frissen telepített win, friss steam-mel és nem is firefox-ot használok már, hanem chrome-ot.

RJoco
Örülj neki.
Nekem a hétvégén a rocksat-os fiókomat törték fel. És nem én csesztem el valamit. Rockstar = GTA Online.
Sikerült oroszról mindent visszaállítani, kivétel a nick nevem, amit évente csak egyszer lehet állítani. El is ment a kedvem mindentől. De írtam a supportnak és visszalőtték a nevem is. Nem is értem, hogy tudták feltörni a jelszavam úgy, hogy a rockstar nem reagált rá semmit. Azért 8 karakter, számmal, nagy betűvel... Most bonyolultabb, több időbe is telik beírni.

A lényeg hogy megvan :)
A Steam PC-s programja amúgy is egy fos szerintem, ráférne egy kis teljesítményoptimalizálás, de mindegy :D
Az idegesít a legjobban amikor keresnék a worshopban és rendszeresen kiírogatja hogy nincs találat... Vagy a workshpban való böngészés során lapoznék a 4.-ről az 5. oldalra és kiírja hogy "nincs a keresésnek megfelelő elem"... És vagy 3-4-ször rá kell nyomni a frissítésre és akkor láss csodát előjön az 5. oldal. Meg amúgy is maga az egész program lassú :D
RoboKutya78
Na most már aztán tényleg kezd a hócipőm tele lenni a steammel.Hogy nem tud elmúlni egy hónap se űberbakis hibákkal amikről azt hiszed hogy vége itt a világvége elveszett a fiókod.
Hál isten ma ismét van fiókom ahogy látom, szó szerint egy álmatlan didergős éjszakát okozott ez a dilemma mára.
Még szerencse hogy nem történt komolyabb levédés a tegnapi vissza állításkéréseimből.Gyanús volt hogy rendszerhiba lehet a dolog mert a visszaállítási főoldalon ahova a telefonszámot kell beírni és a visszaigazoló kódot egy piros szöveg éktelenkedett hiba van a levesben felirattal.Nem is jutott eszembe a hivatalos twitter oldalt meglesnem annyira bepánikoltam meg talán fáradt is voltam hajnali egy órakor.
Lényeg megvan még a fiókom.
KÖSZI STEAM!!

RoboKutya78
Hu ha bakter lehet reszeltek a Steam fiókomnak!!
Akinél fent vagyok barátba lesse már meg a fiókot mit lát
Kellett nekem most szopatni magam a telefonos guarddal lehet én csesztem el valamit.
Letiltathattam..
remélem..

reaper5687
Amúgy az NPCket csak a random encounters beállítással lehet bekapcsolni, vagy van más is amit ilyenkor állítgatsz?
Én annyit próbálnék meg az oszlopokkal, hogy a talpak helyett kerekeket rakni, mint az űrliftnél, azok lennének a távtartók, 1-2 talp meg maradhat rögzítőnek.
RJoco
Abban nincs semmi izgalom. És főleg anyag. :)

RoboKutya78
:) Én szóltam Uff:)az oszlopot tekintve:) SeTools-al két pillanat lenne a cserebere :)

RJoco
Örülök, hogy tetszett a videó.
A játék saját zenéje is szólt közben, az én zeném, meg a youtube-ról ment.
Legközelebb megpróbálom beállítani, hogy csak a játék hangját vegye fel.
Vagy más eszközt választok zenehallgatásra, nem ezt a gépet.

Sajnos ebben a világban túl sok is az NPC. Valami bug kerülhetett a mentésbe szerintem. Vagy a játékba.
Az állomásfoglalósnál is éppen csak bekapcsoltam az NPC-ket és elmentem 50km-t, mire láttam 3 állomást is. Kb fél óra játékban. Ezért nincsenek is bekapcsolva most.

A grinder pad tetejével az a baj, mint a videóban is látszik, hogy, ha nagyon erőltetem lefele, akkor eltolódik bele az oszlopokba. Most még ki tudtam szedni gond nélkül, de van amikor szétrobban az oszlop, meg a tető egy része is.
Át kéne építenem blast door-ra az oszlopot, de így, hogy nincs NPC...

reaper5687
Jó videó lett, bár a zenét én is kikapcsoltam, de ez megszokott, ritkán raknak olyan zenét videók alá, amit szeretek <#smile>
Nem semmi mennyi préda volt nálad, nálam pangás van, bezzeg a kreatív világomban összefutottam egy Cerberussal, pillanatok alatt lekapta a pajzsaimat <#smile>
A nagy grinder pad teteje meg nagyon ötletes, le a kalappal.
RoboKutya78
Nekem tetszett a zene ellenére azért végig néztem:)

RJoco
Így van.
Szívesen tettem, remélem nem volt nagyon unalmas.
Legközelebb azért kipróbálom, hogy lehet-e két hangsávos videót tenni a youtube-ra és, hogy kezeli e azt.

Kit mi motivál, és kit mi kapcsol ki <#wink> Én köszönöm hogy megosztottad a videót!
RoboKutya78
Akkor mutatok valamit hogy lehet még jobban elszúrni egy elméletben jó videónak készülő dolgot egy igazán nem a játékba való zenével.
Nagyon régen Codoztam és készítettem egy saját shotokból egy montázst kicsit viccesre sikeredett a zene alá de nekem ez a stílusom én szeretem az ilyen zenét:)Teszem hozzá ez volt az első cod videóm is:)
//www.youtube.com/embed/fZOyhxC1hLs
//www.youtube.com/embed/5WMojS5ktOA

RJoco
A zenei stílust hardcore-nak hívják, sokan nem bírják, de a hangot le lehet venni. Nekem a kedvencem és ez épp így jött ki, hogy szólt alatta. Amúgy sokkal jobban megy a játék, megadja a ritmust. A populáris, rádióban szóló zenéket nem bírom sokáig hallgatni. Egy idő után hányingerem lesz vagy fejfájásom.
A sci-fi-s ambient az X-ekbe nagyon jó. De ott megvan a látvány is hozzá.
A StarTrek-ekben is a jazz-t preferálják, esetleg a gitár szerű dolgot az original-ban. Mondjuk San Francisco-i a film, szal ez érthető.
Az én hajómon tuti, hogy valami elektronikus (hardcore, trance, nightcore, progressive psytrance) szólna. És csak nagyon ritkán valami komoly zenei stílus (Bach, Bethoven, Strauss, stb). A többi meg...

RJoco
A drónok nincsenek bekapcsolva. Az még lett volna egy szép műsor. Főleg, ha nem találom el rendesen, de az antennát lelövöm, akkor lehet, hogy nem is látom.
Sajnos nincs olyan lámpa, ami elvinne 900m-re. Pedig ez a világűr, szal...

RoboKutya78
Kicsit kemény a zene alá egy idő után döng a feje az embernek tőle nem szerencsés zeneválasztás volt:) Nem is volt erőm végig nézni az egészet.:)Egy sci-fi s ambient jobban esett volna:)
De nem rossz.

Érdekes a zene alatta :D

Amúgy hogyhogy nem küldtek rád drónokat? Az antenna jelzett hogy elkezdte a hajó a dróngyártást, de nem történt semmi.
RJoco
Elkészült az Argentavis foglalós videó.
Itten megtekinthetitek. Jó zsórakozást!
//www.youtube.com/embed/87zgXCGRHnU

RJoco
Köszi.
Azért fogtam ma Argentavis-t is. Visszatöltöttem egy régi mentést, ahol egy kupacon van kb 6. Párszor meghaltam, de a visszatöltések ilyenkor segítenek. És mindet lefegyvereztem.
Közben érkezett egy friss tőlem 4 km-re. Míg egyet elvittem a szétszerelőbe, ott hagytam jelzőfénynek a foglaló hajót. Viszont míg szétszedtem, addig a friss jövevény beállt a többi közé és szétlőtte a vadászom. Bosszúból egy lövés nélkül foglaltam el. De valahol, valaminek nekiment, mert az eleje sérült volt.

Videó is készült a dologról, nem rövid és még össze kell vágnom.

RJoco
A dolgok nem despawnolnak, max te kerülsz ki az antenna hatósugarából. Legalábbis nem tapasztaltam despawn-t.
Mint látható a videón is, éppen csak bekapcsoltam az NPC-ket és elindultam keresni egyet, mire elfoglaltam amit találtam, volt még 2 jel a képernyőn. Ezért nincsenek NPC-k a játékomban, mert a túl sok rettenetesen rontja a szimulációs sebességet.
Amit fogtam, az csak a videó kedvéért volt.

Az, hogy mennyire marad egyben egy hajó becsapódás után, nagyban függ, hogy hogyan érkezik és hova. Ha valami lejtősre, akkor nagyobb az esély, hogy több minden marad belőle, mintha közvetlen becsapódik. Persze a sebesség sem mindegy, mivel nálad nincs korlát, így a gravitációs térben a gyorsulás állandó. Szóval kitudja mekkora sebességgel csapódott be. (Kiszámolható)

Illetve max úgy despawnolhat egy hajó, ha kikerült a hatókörödből és nem mész utána, lehet, hogy eltűnik. De az is lehet, hogy visszafordul, sosem néztem. Ha van bolygó is a pályán és te ott vagy, akkor az összes oda fog becsapódni, tuti nem despawnolnak.