37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Stefan99
    Jó, nem értem, majd akkor utána olvasok.:D
    Nem az a gondom, hogy az irányzék csalóka, az a gondom, hogy ha dől a tank, akkor a lövedék két irányban tér el: függőlegesen(ami a gravitáció miatt, ez ok), és vízszintesen.
    Nem az irányzékot figyelem, hanem a célpontot, és mellé és fölé kell lőni, hogy találjon.
    Utoljára szerkesztette: Stefan99, 2015.08.24. 10:52:49
  • foxbat88fx
    épp ezért "megy el" a lövedék jobbra vagy balra... attól függ melyik irányban dőlt meg az irányzék
    nem az irányzék függőleges vonalát kell nézni ilyenkor
    hanem az irányzék középpontjától a vízszintes talajhoz képest oda kell képzelni egy második függőleges vonalat ami ugye 90 fokot zár be a talajnál.

ha a távolban egyenes a talaj akkor ez még könnyű feladat is :D ha a távolban is domb van akkor már necces, de bele lehet jönni
    Utoljára szerkesztette: foxbat88fx, 2015.08.24. 10:39:44
  • Stefan99
    Azt tudtommal függőlegesen hat.:)
  • foxbat88fx
    egy szó a válasz: gravitáció
  • Stefan99
    bocsánat, rossz irányt mondtam, tehát a balra "ferdül" a fegyver tartása, akkor jobbra tér el a lövedék, csinál egy vízszintes kanyart a levegőben.
  • Stefan99
    Vagy ez a fegyver visszarántásától van?(vagy hogy hívják ezt)
    Bár az nem lehet így belegondolva, pont a másik irány.
    Utoljára szerkesztette: Stefan99, 2015.08.24. 10:28:29
  • foxbat88fx
    persze, hogy normális :)
  • foxbat88fx
    bárcsak meglenne mind ami a WT-ben benne van :D
  • Stefan99
    Elképzeltem nyilván, de sajnos nem találtam választ. Milyen fizikai törvény indokolja azt, hogy vízszintesen eltér a lövés, méghozzá elég sokat? Lehet így van, nem vagyok fegyverszakértő, csak nem értem. Akkor pl ha egy pisztolyt így tartasz, elfordítod balra a csuklód, mint a gettógengszterek, akkor ott is el kell hogy balra tartson a lövés.
  • Nohab
    Gondold végig, nem nehéz a válasz. Képzeld el úgy a lövést, mintha a tank mellett állnál és néznéd a röppályát, majd ugyan ezt gondold végig az irányzó helyében.
  • Stefan99
    Az normális egyébként, hogy ha ferdén áll a tankod pl egy dombon, akkor balra-jobbra eltér a lövedék? Van ennek valami reális oka, vagy csak hiba? Olyan mintha bezavarodna a játék motorja, és vízszintesen is számolna vmi gravitációt.
  • Droughert
    Szórás szerintem függ a gunner skillektől is, arról nem írtál, hogy azok milyen szinten vannak.
  • Lokker
    mielőtt elkezdődne a csata gyors csinálsz egy szimulációt azokkal mi? így fel vagy készülve mindenre. :D
  • Szeret6996
    Én hülye meg azt hittem hogy a szél fújja el a lövedéket
  • BaleniX
    Ma volt egy RB meccsem JagdPanther-al Hürtgen Forest-en. A spawnról el lehet látni a pálya másik felére, így beálltam nézni hogy vonul be az orosz gárda a faluba :)
    2000m-ről sikerült egy T-44-et OneShot-olni...
    Úgyszintén 2000-ről egy Is-2-t kigyullasztani majd 3. lövésre felrobbantani. Ritka pillanatok egyike. A szórás viszont néha kezd WoT-os lenni... :/
  • foxbat88fx
    bejön, csak nyisd le és várj :P
    nagyfelbontású kép......
  • kissssss
    semmi nem jön be.
  • foxbat88fx
    kicsit OFF
    ezeket mutattam már????
    nagyon szépen megvannak csinálva.
  • Cobra.
    Mondjuk ma megint a Gaijin szivat, M4A1-el 400m-ről nem tudtam megsebezni az M4A3-at ő meg 2 lövésből megölt...
    Következő meccsen meg M6A1 kapott egy találatot egy SU152-től, killcam-on a 3 ember a toronyban piros lett, persze legénység meghalt üzenetet adott a halálomra... (6-ból 3 ember halt meg max)
    Azt meg se említem, hogy megint több lövésem is eltűnt az éterben nyom nélkül, persze amikor az ellenfél is látott és lőtt rám.
  • Molot115
    Nem lehetetlen sem RB-ben sem pedig SB-ben 1,5km plusszos one shotokat csinálni. De nem is annyira könnyű az igaz. Nem használok semmiféle csalást és mégis sikerült párszor összehozni. Egy idő után mivel nincs sok pálya az ember ráérez hogy mi mennyire van messze. Onnan már nem kell más mint egy kis szerencse meg hogy az RNG is úgy akarja és már meg is van. Aztán persze van hogy látod a távcsővel hogy rövid a lövés de nem sokkal. Feljebb viszed a célkeresztet 1 pixellel kb és a következő lövés hosszú lesz. Akkor inkább úgy hagyod mert olvastad meg tapasztaltad hogy az ágyúknak van szórása. De a következő megint rövid az azt követő meg megint hosszú. Aztán kilövik előled de te már egy teljes perce azzal az 1-el vagy elfoglalva és már 3 ellenfél kiszúrt közbe, és kapod a lövéseket.
  • vajakos21
    SB-n működik a természetes szelekció.Már a reptéren elhullik aki nem tud repülni.Simen sokan repülnének, csak"okosan" kivették a régi eventeket.Így marad a mixed és valami nemzet vs nemzet ami a fos br rendszer miatt sokszor játszhatatlan.
    Egyébkênt én szeretem a mixedet, ettől is jobb mint a wot. Nem arty van hanem repgép amit jóval nehezebb kezelni ráadásul van AA ellene.
  • Big Blaster
    Sajnos a pár másodperc elég kevés, mert csak akkor lő a buzija, ha már megmozdulsz és nem biztos, hogy te veszed hamarabb észre és még rá is tudsz fordulni. Vagy amikor kis szarok ellen jönnek a T-34-el. Akkor meg hiába lősz rá, úgy is hatástalan.

Szerencsére az aimbot-ot én még nem vettem észre. Persze lehet, hogy volt ilyen, de nem tűnt eddig fel. Nagy távolságról one-shot-olni nagy szerencsével vagy nagy skill-el szerintem nem lehetetlen. Nekem volt egy olyan szitu, hogy azt hiszem szintén Poland pályán egy M10 jött le a szélmalmoktól én meg a másik oldalon a spawn pont közelében lévő szélső ház mellett álltam SU-122-vel. A távolság szerintem minimum 1 km, de lehet, hogy több is volt közöttünk. Mivel az M10 mozgott, nem lehetett a célzás segítőt sem használni. Megemeltem a csövet és jó sokkal előbbre céloztam és próbáltam követni a mozgást. Amikor elengedtem a lövedéket, magamban már meg is bántam az elfecsérelt lövést, mert szinte lehetetlennek tűnt ilyen távolságról mozgó célpontot eltalálni. Legnagyobb meglepetésemre one-shot lett a lövés. Arra gondoltam, hogy a kilőtt csávó most biztos elmond mindenféle csíternek. Pedig nem csaltam, csak szerencsém volt.
  • Droughert
    RB/SB-ben nincs ilyan probléma, ott bukja az xp-t, és nem biztos, hogy vissza tud jöni, bár ez a kamikaze rázuhanás inkább AB-re jellemző amúgy is.
  • Big Blaster
    Pedig sebez. Kicsit komolyabb tankot annyira nem, de ilyen-olyan demage azért van. Nekem volt olyan, hogy vitte a motort és utolsó pillanatban kioldotta a bombáit. Elmenni nem tudtam, így robbantam is. Egyébként még ha nem is sebez olyan nagyot, akkor is egy igazi baromság direkt rázuhanni a másikra. Ha ilyenkor bukna egy crew-et az illető, biztos meggondolná, hogy érdemes-e kamikaze üzemmódban játszani. Egyébként eléggé hülyeség ez a tank-repülő keverés. Pláne így, hogy szinte korlátlanul lehet repülőt használni. Ettől biztosan nem lesz élvezetesebb a Ground Forces. Aki repülőzni akar, az menjen repcsis csatába. Aki meg tankozni szeretne, azt hagyják nyugodtan tankozni. Annak idején a BF-ben is a repcsisek baszták szét a földiek játékát. Sajnos ez a tendencia itt is kezd jelentkezni. Szerencsére még nem olyan aggasztó a helyzet, de ha tovább erőltetik ezt a vegyes harcot, itt is az lesz.
  • DasIsFuck
    Mert már ment a csata, de ne aggódj lesz majd olyan is amikor nem fogsz időben elérni a cap ponthoz azelőtt, hogy az ellenfél befoglalna.
  • vfrtom1
    Ha beléd esik a repcsi nem sebez. Próbáltam.
  • Szeret6996
    Milyen ismerős, én amikor német tankal játszok szinte mindg ott maradok a meccs első részére egy fedezékben a spawn pontnál. Így kitudom lőni a kis b*ikat!

Más: Akik a németekkel játszanak RB-ben (5.7 körül). Nálatok is szinte mindíg az ellenség az első másodpercekben már képes foglalni és foglal is? Miközben ti mégcsak most spawnoltok le szinte!!
    Ez ma volt nagyon zavaró, a map neve nem tiszta csak az, hogy ilyen síkság középen egy nagyobb dombal. 2 bázisunk volt és ugye ha a miénket elfoglalják akkor instant lose. Nos, betöltött azonnal nyomtam is a Pantherre hogy spawnoljak, amit "leszületett" a tank máris foglalták az orosz NEHÉZ!!! harckocsik a pontunkat. Mit ne mondjak mi még közel se voltunk a sajátunkhoz se nem hogy az ellenségéhez!
    Sikerült nagy nehezen elérnem a kiszemelt helyemre, sikeresen megvédtem a bázisunkat. Sajnálatos módon a pálya másikvégéről egylövésezett egy T-34-57. Miután lespawnoltam újra ekor már H1-es Tiger-ben ülve egyből kaptam egy kritikus találatot egy T-34-85-től. Hátulról.
    A meccs végén a statisztikába látszódott hogy toronymagasan vezetek pontban, killben mindenben!
    Mivan itt? Tényleg csak fogyatékosak játszanak a német oldallal vagy mi???
  • Cobra.
    Pár másodpercig a spawnon elvileg sérthetetlen vagy. Inkább az aimbot ellen kellene már lépniük valamit, mert marhára unom, amikor 1+km-ről oneshotolnak dombon vagy más tereptárgyon keresztül.
  • Big Blaster
    +1 dolog, amit utálok: a sok base camper köcsögöt. Még nem is övék az összes pont, de azért már odatolja a rohadt fajtáját. Erre élveznek vagy mi? A legszebb az volt, amikor talán Poland pályán az első dolga az volt három majomnak, hogy nagy ívben a saját pontjukról a miénkre jöjjenek. Mondjuk kettőt menet közben kiszedtünk, de mekkora kreténnek kell lenni már ehhez?
    A base camp a leggerinctelenebb dolog, amit ebben a játékban tenni lehet. Sajnos elég sokan vannak, akik ebben lelik örömüket. Pedig erre is lenne megoldás: a spawn helyek körzetében az ellenfél ne tudjon sebezni. Ezt vajon miért nem vezetik be?
  • _8Rendon
    1. Igazad van . Tank Béta óta már alig (tankos részben) repülök - béna vagyok, szédü - lökött vagyok a lassú NET miatt is.
    2. Szintén igaz: T-34 (-40,-41,-42) trióval ment a tarolás. Sok jó helyezés, győzelem. Működött az MM turbó motor, mert ruszki.
    3. Br 6.7 Ferdim kopasz korában jobbnak mutatkozott, mint kifejlesztve. Kezdetben 4-5 egylövéses. Tolatva gyorsabban megy. Lehet, hogy csak visszavonulásra tervezték ? (Németek v. oroszok) Egyszer sikerült EDDIG 6.7-es GERMÁN tartályokkal 1.helyezés győzelemmel... Ált. még győzelem esetén is veszteséges a parti, ha csak nem sunyítok. Egyre szarabb az MM tankos besorolás.
    RANGOT is árul a Gazsi aranyért ????? Nekem ugyan nincs rá szükségem, mert aranyra nem telik.
  • Big Blaster
    Azt hiszem rájöttem, hogy mi az a két dolog, amit legjobban utálok ebben a gémben. Arcade-ról beszélek, a többit nem ismerem.

1. bármelyik béna tanker átül repülőbe amikor olyanja van és habár repülni sem tud, arra azért képes, hogy kamikaze módban beléd szálljon. Az, hogy erre van lehetőség akkora faszság, hogy csak na és sokat ront a játék élményen. Nem értem, hogy erre miért van szükség? Ez nem repülés, hanem a többiek játékának elrontása. A fejlesztők miért nem gondolják át ennek a repülős résznek a működését? Miért nem úgy van, hogy aki akar, az kizárólag spawn-kor hozhat repülőt, de ha lelövik vagy lezuhan, akkor azt a crew-t el is veszti, úgy mintha tankból lőtték volna ki. Egy ilyen módosítás után eltűnne a sok buzi kamikaze és csak az ülne repülőbe, aki tudja is használni.

2. Az MM működése meg úgy általában a BR rendszer tényleg elég "érdekes". Egy csúnyán bebukott meccs után megnéztem, hogy melyik csapat milyen technikával harcolt. A győztes csapatban az első három helyen olyan playerek voltak, akiknek volt fejenként 3 db T-34. 41-es, 42-es meg valami prém T-34. Az első helyezettnek volt 17 kill-je. Az csak hab volt a tortán, hogy egy klánban voltak, így össze tudtak dolgozni. A mi csapatunkban én lettem az első, a következő cuccokkal: M16 MGMC (br 2.3), M5A1 (br 2.3), M22 (br 2.0). Egyébként nálunk is volt két player, akiknek volt egy-egy T-34 az egyéb szecskáik mellett, de nem sok vizet zavartak. A többiek hasonló szarokkal harcoltak mint én. Az ellenfélnek volt minimum 9 db T-34, nálunk meg vagy 2 db. Ezt most így hogy? Értem én, hogy a +/- 1 br miatt lehet olyan, hogy T-34-et meg M5A1-et összeereszt az MM, de akkor legalább a csapatok között ne legyen már ekkora aránytalanság játék erőben. Sokkal értelmesebb lenne, ha player szinten is inkább átlagot számolna a br-hez és nem azt nézné, hogy mekkora a legnagyobb br-rel rendelkező tank, mert ez így elég nagy faszság.

Nem tudom miért, de van egy olyan érzésem, hogy adott napon amikor elkezdek játszani, olyan meccsekbe tesz be a szerver, ahol van is valami esélyem jó eredményt elérni. Aztán meccs-meccs után elkezdenek szaporodni a sokkal nagyobb br-rel rendelkező ellenfelek és azt veszem észre, hogy folyamatosan szopok, mert bárkivel találkozok, az szinte biztos, hogy valami olyan vasban ül, amivel egy lövésből kiszed. Tegnap figyeltem ezt meg, amikor M3 Lee-vel mentem. Az első pár meccsen egész jó volt játszani. Pláne az M22 után éreztem sérthetetlennek magam. Nem volt sok kill-em, de minden meccset túléltem. Aztán egyre többször volt olyan, hogy vagy T-34-el vagy Pz.IV F2-vel akadtam össze, akikkel szemben nem volt sok esélyem. A vége felé 4-5 meccs alatt tudtam 1-2 kill-t összeszedni az M3 Lee-vel. Kellőképpen el is ment a kedvem a játéktól. :-(
  • foxbat88fx
    szerencsére ebben a gameben rohadtul nem számít, hogy győzelem-e vagy vereség :D
    persze csak ha golden wager van aktiválva... de egyébként totál mindegy

wot-ban volt szar.... vereségnél 50% exp-t kapott az ember ami vicc volt.... 4-500 exp-t egy jobb körre
    itt vereségre is lehet kapni 2-3000-et prém nélkül
  • _8Rendon
    WTh lassan = WoT -tal akar azonosulni vagyis "ALLADIN vagy ANDERSEN meséje kezd lenni. Ennyi! Ha érzed a lassító motort, akkor már verheti a csapat a lompost. Sokszor látom, hogy sokan már az elején lelépnek a parti sorsolásból, az MM játszadozásából. Nem tudtok valami jobb játszhatót ?
  • DasIsFuck
    Tigris 2-vel csak ilyen csatákat éltem át amióta megvan.
    Tigrissel is nagyon nagy százalékban ilyeneket élek át.

Kis szinten is borzalom a német oldallal játszani, de ott legalább ezek ellenére is élvezhetőbb élményt nyújt a játék, mert ott könnyebb "csinálni" valamit ahhoz, hogy behozhass több tankot, sőt ott legalább nem mozgásképtelen vackokkal kell szenvedni immortal t-44-ek és "fair"32-esek ellen...
  • Molot115
    Hát realisticben könnyű beleszaladni a végzetes lövésbe. Amin éppen az se segít sokat amikor egy olyan csatába rak be ami már 3 perce megy. Olyankor van az hogy a spawn pontról se tudsz kigurulni...
  • bgabor911
    Gyakorlás kérdése. Plusz ha az ember arcadeba megy be vele, pontosan látja a markerek miatt hogy honnan jöhetnek a lövések, és annak megfelelően tud helyezkedni a medium tankal. Így sokkal nagyobb az esély a túlélésre. Én nem vagyok különösebben oda az arcadeért, de mostanában több értelme van mint a marker nélküli Realisticba bemenni, ahol megindulsz, kapsz egy lövést a semmiből és vége is a meccsednek. Legalábbis tier5 csatában tapasztalatom szerint így szokott zajlani.
  • Flikka
    Köszi, teljesen igazad van de szerintem nem erőltetem mert 5 méterről pattogok, nem, hogy bárkit is berobbantsak, főleg, hogy állandóan IS-4, T-10 és T-54-ek ellen dob be. Most pl. az 54. másodpercben lőttek ki, a legközelebbi fedezékig sem jutok el vele :D
  • bgabor911
    Városi környezetben oldalba tudod kapni az ellenséges tankokat, és jó részüket berobbantani az alap lőszerrel. Mivel elsőrangúan gyorsul, erre a flankolós harcstílusra nagyon jó. Megyjegyezném, hogy az összes többi tier5 medium is halott pillanatok alatt ha nyílt, fedezék nélküli téren próbál meg harcolni.
  • Panlaj
    Pár nap kihagyás, aztán játék. Volt elcseszett játék, meg jó menet is. Főleg az Ostwind-es volt jó. Alacsonyabb br gépeket rakott be. Utána következőnél már nem. Legalább az utolsó nagyon élvezetes volt. Az első pár percben 2 Tigris. Azzal lett vége, hogy lejárt az idő. Csapatból hárman maradtunk, az ellenből 2. Volt olyan csata is, hogy az ellenséges németek 5 perc alatt kiirtottak minket. Van egy olyan sejtésem, hogy a szivatós ág kicsit másképp néz ki. 1-2 órában a németeknek kedvez, a másik 1-2- ben meg az oroszoknak vagy usankának.

• kissssss
    egyedül az m82 lőszert érdemes használni, igaz szemből ezzel nem fogsz kb semmit se kilőni(max párduc tankokat) de legalább tudsz majd killt szerezni ha sikerül oldalba kapni a figyelmetlen játékosokat, ap meg apcr erősen felejtős.... ezekkel csak + szellőzőnyilasokat csinálsz a másik tankra.