37364
11375847381401621903.jpgHivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topik
A másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
  • Max_Andaxin
    Meg ahogy olvasom, akkor most játszottál vele először. Akkor nem csoda, hogy minden összejön....valahogy ez minden "új" kihúzott tank első néhány csatájával így van. Emlékszem mikor meglett a Párduc D.....realistic, első csata 6 vagy 7 killnél tarottam amikor egy bomba a nyakamba hullott, de addig én is így voltam mint Te.....aztán jött a nehéz időszak....a 3 csata után....Nekem személy szerint feláll a szőr a hátamon mikor ezt olvasom: "OP egy tank"...Lóf****szt !!!!
  • Max_Andaxin
    Már bocsi Kisssssssssssssssssssss! De abban a BR-ben nem tudok olyan tankot mondani, ami nem üti át szemből az IS-2 tornyot - oldalról meg ne is beszéljünk. Az a tnak egy páncélozottabb T-34.....az ágyúja meg...pffff Nekem megvan és gyűlölöm, mert abszolút nem fekszik nekem az a stílus ahogy azzal játszani kell. Gondolom arcad-csatát mentél - mint általában szoktál!? Hagyjuk már ezt az OP-orosz dumát légyszi. Nincs olyan hogy OP egy tank. Csak az adott tank erősebb vagy gyengébb egy-két paraméterben a másiknál!!! Akkor a Hellcat is OP? Mert még nem volt olyan tank a BR-jében, sőt feljebb sem, - és nem a Super Hellcat-ről beszélek - amit nem tudtam volna vele szétlőni? Igaz, hogy egy légvédelmi ágyú darabokra tépi. Ha megtanúlsz használi egy tankot és ki tudod használni az erősségeit, akkor tökmindegy milyen BR-ben milyen tankkal mész....(főleg a 6-ost dobsz a Gazsinál is) ...ha nem, akkor úgyis mindenről lepattansz tök mindegy mivel lősz rá!
  • kissssss
    már 2 hónapja megvan a js-2 de eddig egyszer se mentem vele, tegnap viszont rászántam magam és mentem néhány kört... úgy röviden összefoglalva amire ránéztem az meg is halt azonnal, csak egyszer lőttek ki akkor is az én hülyeségem miatt, szerintem ez 6.0 szinten túl OP nyugodtan mehetne 44-es verzió mellé 6.7-be.

• vfrtom1
    Mea culpa, van előre elrendeltetés . Közvetlen közelről tigrissel oldalba lőttem a t-44-et, tornyon , UNDAMAGED.
  • AIexx
    a tank az lutri, inkább repcsi.. és 6.7 -ben sanszos hogy az ellennél GOF szakasz van, akik ugye mindig nyernek.. csak egy jó csapat kell.. hát igen, de 6.7 -ben már vannak jó és rossz játékosok egyaránt, egy 45% -os kamper elég hogy bukjon a csapat.. és igen az 1000 -re gondoltam, bár a multkor kisorsolta a 25-öst, 1 bukta volt a 26-ból, 1500..
  • foxbat88fx
    tudom hogy arra gondolt :D
    csak nekem nincs kedvem mindig csapatot toborozni :P így neki szoktam állni egyedül ami általában 2 vereséggel indul, mint ma is
    max. arany nem is kell nekem, felesleges, nem tudnám mire költeni..... egy kevéske kéne csak venni 1-2 low BR prém tankot
    prém fiók nem kell mert minden tank megvan ami kellett, prém farm tank sem kell mert megint 6 millánál tartok :D
  • Brenor
    Szerintem Alexx arra gondolt, hogy a max arany :)
    Én is haverokkal szoktam csinálni. Eddig 6-7-et nyomtam le velük és mind 1.000 arannyal végződött, csak egy jó csapat kell :) (Bár a 25-ös már így is húzós menet)
    Utoljára szerkesztette: Brenor, 2015.09.01. 14:12:52
  • foxbat88fx
    nekem is megvan 99%-ban....
    ma is tudtam csinálni 50-et, előtte is 50-et, előtte meg vagy 150-et
  • AIexx
    nincs azzal semmi gond, esetleg ha kell segítség akkor írj privátba, nekünk 99% -ba mindig megvan az arany..
  • foxbat88fx
    ezt a szájbacseszett golden wager-t nem akarják már átdolgozni?!?!?!?!
  • Molot115
    Kurt Reider A legyőzhetetlen Tigris páncélos.
    "A Tigris frontpáncélzata nem döntve készült amelynek valószínűsíthető okai között a sietség és a kivitelezéssel kapcsolatos gyártástechnológiai problémák álltak. Ezt bizonyítja hogy az időközben rajzasztalra került Párduc és Tigris II harckocsikat már döntött homlokpáncélzattal képzelték el."

A másik ahogy elöttem írják a tervezés alatt álló konstrukciókat sietve át kellett tervezni mivel nem bíztosítottak volna elegendő fölényt a T-34-el szemben.
  • Garou
    Amugy a program lehet, hogy `41 majusaban indult, de novemberben befejeztek a T34 vizsgalatat, es az egesz programot atirtak. Elotte 30 tonna volt a cel, utana mar 45 tonnas lett a sulyhatar, erosebb loveget kerestek, stb. Ez a Tigris program fordulopontja, ettol az idoponttol szamithatjuk azt a fejlesztest, amibol ez a pancelos szuletett. Az eredeti tervek egy konnyebb es gyengebb gepet eredmenyeztek volna. A kapkodast pedig jol mutatja, hogy a Porsche el sem keszult a toronnyal a hataridore, a Henschel meg igen. Mindekozben ezzel parhuzamosan mar folyt az uj dontott testu hk fejlesztese, es 42 tavaszan a Daimler mar be is mutatta a sajat valtozatat (egy T34 masolat kvazi). Tehat ekkor mar vilagosan latszott, hogy Hitler kerese -az uj hk evekig dominans legyen a harcteren- nem lesz tarthato a keszulo Tigrissel, meg kesz sem volt, de a tobbi projektben mar dontott pancellal terveztek.
  • Garou
    En is a Ford-fele konyvbol vettem. A Porsche-tipus kozepes harckocsinak keszult. Nyilvan a "nullarol" nem azt jelenti, hogy az utolso csavart is a rajzasztalon tervezik meg, de a program beindulasa utan fel evvel mar volt egy mukodo, a vegso allapothoz kozeli prototipusuk.
    Es igen, atmenti megoldasnak keszult, a "regi" generacio utolso kepviseloje, a Parduc es a Tiger II voltak az valodi valtotipusok.
  • Molot115
    Roger Ford A Tigris Harckocsi.
    "A Tigris volt az első olyan német harckocsi amelyet ténylegesen a harci tapasztalatok figyelembe vételével terveztek."
    "A Tigris harckocsi tervezésekor és jellemzőinek meghatározásakor a döntött páncélzat alkalmazására sem a vízszintes sem a függőleges felületeknél nem tettek erőfeszítéseket. Ez vált a Tigris legszembetűnőbb vonásává, és talán árulkodik arról a sietségről is, ahogyan megtervezték, és arról a kétségbevonhatatlan tényről hogy alapvetően átmeneti megoldásnak készült."
    "1942 augusztusában zsákmányoltak egy T-34-t és a vk 3001/3601 programot pár napon belül félbeszakították és egy nehezebb harckocsit kezdtek el fejleszteni, ez lett a Tigris."
  • Rue East
    Miért lenne könnyebb összeilleszteni? A Királytigris és a Párduc teste egy 11 oldalú test, a Tigrisé pedig egy 13 oldalú és csak az oldalai függőlegesek. Ha összehasonlítjuk a kettőt akkor a test eleje egyszerűsödött és a lánctalpak felett lévő rész oldala befelé dől a Párduc/Királytigris testek esetén.
    A belső alkatrészeket beszerelni könnyebb, én azt mondom, azért választották a "doboz" kialakítást, mert abban a legkönnyebb a belső teret kialakítani.
    Pont azért írtam, hogy akkor (a Tigris tervezésekor) még nem gondolták nagy előnynek a döntött páncélzatot, de a T-34 bemutatta, hogy igen is az. A T-34 okozta pánik eredménye a Párduc lett, a Tigrist (a 45 tonnás harckocsi programot) '41 májusában indították, akkor még nem találkoztak a szovjet tankkal a harcmezőn.
  • Molot115
    Hát talán azért mert könnyebb összeilleszteni. Ráadásul a korábban gyártott német harckocsik is hasonló módon készültek.
    Igen ismerték, de pont ezt mondom hogy a T-34 volt a fordulópont ilyen szempontból.
  • Rue East
    Miért lenne könnyebben gyártható a (majdnem) függőleges páncéllemezekből?
    A döntött páncéllemezek a T-34 előtt is ismertek voltak, de azelőtt nem alkalmazták ilyen mértékben a harctereken. Annak a hatására kezdték el a többi harckocsin is azt használni, már amelyiken.
  • Molot115
    A Tigrisnél a függőleges acéllemezeket a könyebb gyárthatóság és az idő szűkössége miatt alkalmazták. Emiatt már a megjelenés pillanatában elavultnak számított a test kialakítása. A Pz3-4 et hiába veszed ide mivel azok háború elötti konstrukciók. Az első harckocsi típus ahol felismerték a döntött lemezek fontosságát az a T-34.
    A tigrist eleve azért hívták életre hogy valamit ki tudjanak állítani a T-34-ek meg KV1-ek ellen. Nem véletlen hogy a Párducnál már döntött lemezek voltak, meg később a KT-nál is.
  • Rue East
    Tigrist 6 hónap alatt a nulláról?
    '41 májusában indult a VK 45 program és '42 augusztusában kezdődött a sorozatgyártás. A VK 45 (H) fejlesztése a VK 36 (H) alapján történt, a Porsche féle Tigris kiindulási alapja pedig a VK 30 (P). A Tigris, mint átmeneti típust nem is értem honnan veszed.
    Amúgy a tervezők tudatosan döntöttek amellett, hogy nem döntöttek... páncélzatot. Ahogy tették ezt a PzKpfW III-nál és IV-nél is, meg egy rakat angol harckocsinál például. A döntött páncélzat csak bizonyos helyzetekben volt előny, leginkább akkor ha két harckocsi egymással szemben, azonos magasságon állt. A harctéren ez viszont nem volt mindig így, ezért akkoriban még nem tulajdonítottak ennek olyan nagy előnyt, amiért megérje feláldozni a jól kihasználható belső teret.
    Utoljára szerkesztette: Rue East, 2015.08.31. 20:54:32
  • Sherman0070
    Valaki tud valamit a "The Mighty Eighth" moziról. Megjelent már? Állítólag 10 részes sorozat lenne mint az Elit Alakulat.
  • Garou
    Igy van. Annyit fuznek csak hozza, hogy az oroszok mar a korai T72-nel is ugy oldottak meg a kotott szogallas miatti problemat, hogy ujratoltes utan a loveg magatol visszaallt a loveskor tartott szogbe.
  • davidbog
    Amit Brenor írt speciálian az AMX-13/Sk-105 kürassierrre igaz. (Amúgy az index.hu - HARCKOCSI- ÉS TANKMÁNIÁSOK!!! topik hszé-ből idézett.)

Általánosságban pont előnye, a löveg töltésének az egyszerűsége. Mivel a löveg fixen van beépítve és a torony felső részével együtt mozog könnyen lehet hozzá automata töltőberendezést tervezni. Csak fixen a löveg mögé kell rakni. Hagyományos toronyban a löveg fel-le tud mozogni, és általában csak egy bizonyos löveg szögállásnál lehet újratölteni, mondjuk 2°. Ha a célponthoz 5°-os szögben áll a löveg, akkor az automata töltéskor le kell ereszteni 2°-ra a löveget betölti a töltő, majd újra 5°-ra emelkedik a löveg. Ehhez bonyolultabb mechanika kell mintha csak fixen be van építve a löveg és a töltőberendezés is. Ezért az összes oszcilláló tornyos harckocsi (AMX-13-asok, AMX-50-esek, T69, T57, T54E1, T58) mind automata/félautomata töltőberendezéssel volt ellátva és iszonyatosan nagy tűzgyorsaságokat tudtak produkálni. Igaz hogy ha félautomata akkor a tár újratöltése hosszú és nehézkes feladat volt, a teljesen automata berendezésnél ez a hátrány kiesik.
    Hátránya hogy a torony nem páncélozható erősen. Mert minél nagyobb a torony vastagsága annál nagyobb a tömege is. És mivel a löveggel együtt az egész torony mozog fel-le igen nagy teljesítményű toronymozgatás kell. Ez főleg nehéz harckocsiknál és MBT-knél hátrány ahol követelmény a magas frontális védelem, könnyűtankoknál ez nem volt szempont.
    Illetve az ABV védelem miatt a torony szigetelésere is bonyolultabb, drágább megoldásokat kell kitalálni.
    Utoljára szerkesztette: davidbog, 2015.08.31. 14:03:13
  • Brenor
    Ennyit találtam róla :)

"A lengőtornyos megoldás /a torony és a löveg egymáshoz van rögzítve és lövéskor együtt mozognak/ előnye, hogy a nagy mozgó tömeg miatt nagykaliberű fegyver építhető egy könnyű alvázra. Hátránya a töltés bonyolutsága, vagyis az, hogy a tárakat kívülről, kézzel kell feltölteni. Mivel ezek páncélvadász feladatú eszközök, /kirohan, tüzel,eliszkol,/ ez ha nem is teljesen biztonságosan, de valamennyire védetten végre hajtható. Hátránya a kicsi hely, csak a testben lehet elhelyezni a cuccott, és alacsony legénységet kell toborozni rájuk. Az osztrák verzióban pl.max. 170 cm. "

• AIexx
    egy kérdés: mi az az Oscillating turret ??? ki találta ki? mi az előnye ill. hátránya? egyáltalán van értelme??
  • Garou
    A Porsche tornyot nem a pancelzat miatt vetettek el (illetve rendeltek kevesebbet belole), hanem az ergonomiaja miatt, hajlamos volt a szembol beerkezo lovedeket a panceltestre vezetni. A Henschel torony valoban lehetett volna jobban tervezett.
    A Tigris I-nel illetve a Ferdinandnal ugyanazok a dolgok jatszottak kozre: mindegyik atmeneti tipusnak keszult, szoritott az ido (a Tigrist kb 6 honap alatt raktak ossze nullarol), es a vastag pancelzat miatt az akkori viszonyok kozott a tank tulelokepessege jonak volt mondhato, tehat nem erolkodtek a dontott formaval.
  • DasIsFuck
    Így nem csoda, hogy annyira szar a tigris 2...
    BÁr a jéátékban elvileg hasonló értékeket kap mind a két ágyú.
    Ettől függetlenül nem lehet már a 88-assal sem beütni semmi 60 körül döntött dolgot és hát nincs is nagyon semmi ami ne ilyen lenne 6.7-ben.
    IS-2-n és t-44 tornyán van egy kis rész ami nem döntött,t32 tornya túl nagy nyers páncéllal rendelkezik,frontja ugyan úgy 60-ban van döntve.

Ez a 10.5-ös kt tényleg egy undorító mocsok húzás a gayintól...
  • AIexx
    eleve a porsche torony is egy vicc volt, 100mm, semmi.. a henschelnél se volt annyi eszük hogy megdöntsék, minek is.. ferdinándot se döntötték be, maus -nak is van akkora szinte függőleges pontja.. nemértem a németeket.. értem én hogy vastag, de azért lehetne jobb is..
  • Sherman0070
    Azért tették be hogy az orosz rank5 szaroknak legyen mit lőniük.
  • Molot115
    Az rendben van hogy kellett egy top end! De akkor is berakják ugyanazt egy kicsit nagyobb ágyúval. Ami ráadásul mindent összevetve rosszabb is. :D
    Úgyhogy ezzel az erővel maradhatott volna a sima is.
  • davidbog
    1944. novemberében a Krupp javaslatot tett, egy 10,5 cm L/68-as löveggel felszerelt Tiger II-re. 1945. január 20-áig kivizsgákták és elveteték az öteletet a következő problémák miatt:
    - a 105 mm-es kaliber túl speciális (csak a 10,5 cm-es Flak-ok használtak hasonló lőszert, de AP lőszerből teljesen új gyártósor kellett volna)
    - a löveghez új irányzóberendezéseket kellett volna tervezni és gyártani
    - teljesen újra kellett volna tervezni a tornyot,
    Ez az utolsó volt a legnagyobb probléma. Erre azért lett volna szükség, mert a 10,5 cm-es lövedékek már mindenképpen osztott lőszeresek lettek volna. A Henschel-torony kialakítása nem tette lehetővé, hogy két töltőember legyen a toronyban (ami a játékban van, hogy a löveg mögött is van egy töltő ember az hülyeség), viszont ha nem változtatnak akkor egy töltő emberrel a tűzgyorsasága 2,5-3 lövés/perc lett volna, amit túl kicsinek tartottak.

Magáról a 10,5 cm L/68-ről nem igen tudni semmit. Egy 1946-os angol elemzésben van átütési görbe egy 1000 m/s csőtorkolati sebességű 10,5 cm-es löveghez (a 60°-os átütése megegyezik a 920 m/s-os 12,8 cm-es lövedékével), de ez feltételezhetően csak számított eredmény. Illetve az orosz nehéz harckocsik követelményeinél is szerepel páncélzat kirtériumként egy 1000 m/s-os 10,5 cm-es. De lehet hogy ebben az esetben ez a 10,5 Flak39 AP lövedékkel.
    A '44 végi ellenfelek alapján még nem lett volna szükség a 10,5 cm L/68-ra. De a Kruppnál előrelátóak voltak, ugyanis a 8,8 cm Kwk43 L/71 erősen döntött páncél (vízszintestől számított 30-35°) ellen nagyon gyenge teljesítményt nyújtott. Például már a Párduc 80 mm/35°-os páncéljára se volt elég...
  • DasIsFuck
    Mert nem tervezték akkor még a maus behozatalát és kellett vmi top end a németekhez,mert máskůlönben a t54,is4 hordák hogy szórakoztak volna simbe ęs realisztikusba?

Mosr hogy van maus meg tök jó nekik hogy ott egy haszontalan szar.
  • DasIsFuck
    Is-3,4 t-54,t95...de ezekkel nem is találkozott,illetve ezek közül ami még fejlesztési evben kozel is ált hozzá az os a 88-as ismereteben lett tervezve.
  • Nohab
    "Krupp proposed mounting a new main weapon, the (10.5 cm KwK L/68). Wa Prüf 6 was not supportive of this as the Heer had not accepted the cannon itself."
  • Molot115
    Hát nem tudom mi volt az ok ami miatt annyira kihagyhatatlan volt. Annyival erősebb az az ágyú? Kíváncsi lennék olyan játékos véleményére aki mind2-t próbálta. Ha megnézem a számokat konkrétan elhanyagolható az átütésben jelentkező különbség. Esetleg nagyobb a romboló ereje, csak lassabban tölt újra. A páncélvédelem meg ugyanaz. Azon a szinten nem véd meg...
  • foxbat88fx
    WT-be meg muszáj volt betenni.....
    mit tettek volna be helyette? :D így is elég hulladék a német ág oroszhoz képest
  • Molot115
    Nem létezett és tudtommal nem is volt tervben sem. Inkább a maussal meg a többi agymenéssel foglalkoztak.
  • gstup
    Az Is-4-re és a T-54-re.
  • AIexx
    a 10 és feles tigris 2 -ről tud valaki valamit? létezett egyáltalán? és az a 105 -ös ágyú?? egyáltalán minek tették bele? mire nemvolt elég erős a 88-as??
  • Lokker
    SU-100Y Realistic, egyszerűen beteg ez a tank :D

• kissssss
    néha teljesen elmegy a kedvem a játéktól mikor ilyeneket látok, voltunk négyen akik csináltak is valamit... a többiek meg verték a ***** valahol.