37364
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
BaleniX #23629 Tegnap meglett a JagdPanther. Az első 3 meccsben lőni se tudtam konkrétan, végül olyan meccsbe rakott, ahol fele enemy csapat IS-2-ből állt, meg H-s KT-ből, nagyon mozdulni se mertem. Fura mód a csapatban volt valahogy egy T-54 meg egy Leo, a Leo rögtön meccs elején belőtt a csapattárs T-54 alá az meg fel is robbant. Csak pislogtam hogy hát ez mivót.... (AB)
USA ágon az M36-ot húzom, annál szembetűnő a nagy átütőerő, remélem hozza majd az M18 színvonalat. Tapasztalatok a JagdPantherrel/M36-al? -
nekem speciel nagyon bevált a ZBK-5 lőszer, szinte minden egy lövés.. már ha jó helyre lövöd.. t10m, is3 one shot, is4m ált. 2 (szemből), maus is 2, leopard 1, m60 szintén 1, nekem bevált.. ja és 15 darab heatfs -t viszek, mellé 3 db 230-as robbanóst.. :)
Utoljára szerkesztette: AIexx, 2015.08.19. 09:14:33 -
Molot115 #23627 Részben ezért is kérdeztem, hogy másnál is használhatatlan vagy csak az RNG szórakozott velem 3 napig, vagy esetleg elfelejtettem játszani. :D
Nekem nem pattan le csak ilyen lehetetlen szögekben. Eddig 2x sikerült egylövéseznem ellenfelet, mind2 leopard volt és a frontpáncél mögötti ammo racket kaptam telibe. Konkrétan ebben a 3 napban megfelezte a killjeimet ez a lőszer. Tegnap nap végén már visszaraktam a legerősebb AP-t hát rögtön 2 egylövéses killel kezdtem a csatát, úgyhogy a különbség szembe ötlő. Amennyire én eddig észrevettem nem is érdemes mást magaddal vinni csak AP-t, vagy esetleg APCR-t vagy APDS-t a komolyabban páncélozott ellenfelek ellen. De ha lehet megoldom inkább azt is AP-val. Ha meg nem megy akkor így jártam. Úgyis sokszor jobban rá vagyok utalva az RNG-re mint a lőszerek képességeire. Hiába ütöm át 3x az APCR-el ha túléli és egy lövéssel kivégez utána. Arról nem beszélve hogy az APCR-ek még pattogósabbak a ferde páncéllemezeken mint az AP-k, nyílván a hegyesebb orrkiképzés miatt. Legalábbis én ezeket tapasztalom, jó hogy van 5-6 féle lőszer amiből 1 vagy max 2 használható. A többi alkalmatlan mindenre a hely foglaláson kívül. Kíváncsi lennék hogy más is így látja-e vagy esetleg a játékstílusom miatt nem működnek bizonyos lőszerek, már ha ez egyáltalán hatással van rá.
Amúgy a kedvemet a T-54től még ezzel a lőszerrel se veszik el részben személyes okok miatt is. Úgyhogy mást kell kitalálniuk... :D
Utoljára szerkesztette: Molot115, 2015.08.19. 07:48:15 -
Flikka #23626 Pár hónapja szereztem meg a ZBK-5 lőszert de nekem csak arra volt jó, hogy leszoktasson a T-54 -ről. Ezzel a tankkal és a lőszerrel több lepattanóm volt mint az összes többivel együttvéve. Szó szerint fostam a "Target undamage"-ket, kb 1-2 olyan csatám volt vele amikor meg mindent átlőtt, egyszer sikerült 2 tankot kiszednem vele 1 lövéssel bár lehet, hogy az egyik robbanása okozott akkora kárt a másikban, hogy kidőlt az is de összességében nagyon bosszantó volt, kb mintha reserve tankkal mentem volna 5-ös szinten, nekiálltam inkább az IS-4 et fejlesztgetni bár az sem egy leányálom. Hozzáteszem mindezt árkád módban és mivel ebben a játékban eléggé domináns a random, lehet, hogy nálad meg egy gyilkológép lesz. Az utolsó előtti frissítés óta ki sem próbáltam, lehet, hogy
azóta változott valami. Remélem, hogy nem vettem el a kedved tőle, 1 próbát mindenképpen megér. -
Molot115 #23625 Hát mednek med de azért a 10 másodperces újratöltéstől nem fogok hanyatt esni. Persze nyugodtan lehet váltogatni a lőszerek között de rengetegszer előfordul hogy nincs idő berakni egy másikat. Ráadásul jelen esetben, mivel csak 34 lőszert lehet berakni nem fogom akármire elpazarolni. Amikor AP-ból átlag 2 kell harckocsinként űrméret allatiból 4-5 Heatból meg érdekes módon szintén 4-5. Akkor elég hamar elfogyna a szegényes lőszer javadalmazás. Ezért AP-t vagy esetleg mellé még APCR-t viszek magammal a keményebb célok ellen. Most 3 napig próbáltam ezt a csodalőszert a HEATFS-t, de egy hulladék az egész. Konkrétan használhatatlan lett tőle a harckocsi, mert ugyan mindent átvisz csak éppen annyit ér mintha befújnék 1 kis légfrissítőt a búvónyíláson. -
Mivel med tankról van szó, gyors reloaddal, és sose vinnék magammal csak egyfajta lőszert. Pont arra való, amire kell. Messziről átüss kb. mindent. Közelről, oldalról meg más kell. Szerintem.
Eddig egy olyan tank volt, amelyiknél nem tudtam eldönteni hosszas kísérletezés után sem, hogy mivel a legjobb használni. Ez pedig a Walker Bulldog volt. Minden másnál sokszor legjobb az alap. :) -
Molot115 #23623 Olyan fórum társak véleményére lennék kíváncsi akik rendelkeznek T-54mod51-el és a hozzá tartozó ZBK-5 lőszerrel is, és használják vagy használták. Főleg az érdekelne hogy mik a tapasztalatai a romboló erővel kapcsolatban és hogy kizárólagos lőszernek használja vagy csak a jól páncélozott célok ellen visz párat?
Általában csak egyféle lőszert viszek magammal. Bár a mod.49-nél 2 félét használok. -
bgabor911 #23622 Igaz. Ennek ellenére próbál a játék tudományosnak látszani, de humbug az egész. -
foxbat88fx #23621 T-54 100mm-es gunjával 235mm pennel már kikapom szemből is-3at :S -
Stefan99 #23620 0 fok esetén visz át annyit. -
bgabor911 #23619 Lehet érdemes lenne, mert a páncélátütési értékek érdekesen működnek. IS-3at szemből nem tudom átütni a T-32 APCR lőszerével, ami papíron 280mm páncélt visz át 500 méter távolságról. -
foxbat88fx #23618 nekem is hamarosan meglesz is-3.... mármint az exp
de, hogy megvegyem-e azt nem tudom.... nem sokat érhet ez a páncél T-10M ellen.... -
vannak ügyes játékosok az is4-el akik csak 13 lőszert tesznek a tankba, így a jobb oldalra nemkerül lőszerrekesz, ugyanis pont ott szokták HE -vel lőnni, a tornyot ahol forgatja oldalvást, ha meg befordítod félsrégan, a tornyot is egy kicsit, akkor semmi nem fog tudni kilőnni.. csak szárnystabilizált ill. kumulativ, esetleg páncéltörő gránátokkal.. egy tipp.. :D
Utoljára szerkesztette: AIexx, 2015.08.18. 09:16:07 -
egyszerű: bevittél egy t3-as repcsit amikor rakétásat kértél.. ennyi, pl. p47 -
Molot115 #23615 Nemsokára elérkezek az IS3-hoz. Kár hogy RB-ben nem tudom nagy biztonsággal alkalmazni ezt. Max kis távolságból. A 230-as átütésű AP meg párszor kevés lesz... :D -
Brenor #23614 A válasz nagyon egyszerű. A Herkulest azért kapod ha a sajátodnál 2 Ranggal magasabbat lősz ki. Pl Rang 3-mal Rang 5-öst. Namost mivel T-10M tankkal mentél ami a legmagasabb Rangban van, ki van zárva hogy azzal csináltad. Viszont mivel árkádban játszottál meg is van a válasz: Bementél repülős eseménybe, amiben kaptál egy Rang 3-as repülőt, amivel kiszedtél egy Rang 5-ös tankot.
Rejtély megoldva :) -
Luciferkee #23613 Mostanában 8.0 BR oroszokkal játszom. Kicsit megszivattam magam, ugyanis az IS-3, IS-4 tank van meg. Ezek ugyan páncélozottság alapján simán megállják a helyüket 8.0-ban, azonban ágyú alapján már nem igazán. (ne, ne csökkentsék őket, csak elmondtam, hogy mi a véleményem).
RB-t mostanában rikán játszom, ha játszom is a németekkel. Szóval 8.0 AB orosz oldal. Mint mondtam a 122mm ágyúkat kicsit gyengének találom ezen a szinten az átütése miatt. Elkezdtem kicsit játszogatni a HE lőszerével. 42mm-t üt át bárhonnan és kicsit eljátszogattam a gondolattal, hogy mivel minden szir-szarban (bokor, kerítés stb) elakad, gondoltam, hogy akkor pattani sem fog. Igazam lett.
Elkezdtem az ellséges tankok tornyának a tetejét lőni, mivel ott általában 20-40 mm közötti páncél van. (T54, IS3-4 vonal, M103, M60). 10 esetből 9x egy lövéssel úgy halnak meg, hogy öröm azt nézni.
Német tankok ellen vagyok kicsit gondban, MAUS ellen nem mindig jön be. Panther II, Leopard I simán lőhető HE lőszerrel is (AP is simán átviszi őket), meglövöd a tornyát szemből, a repeszek lefele mennek, driver szinte mindig halott). Jagdtiger sem gond, AP lőszer viszi az alsó frontpáncélt. Sok olyan hülye van, aki meg sem próbálja ezt elrejteni. Tigrisek? Lődd meg a torony tetejét, robban lent minden.
Kívácsni vagyok, hogy meddig hagyják bennt ezt így, ilyen formában.
Pár kép:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
IS-10 Torony teteje: 1 lövés:
T-54 szintén torony teteje: 1 lövés:
-
Ez szintúgy hatalmas baromság.
Minden multiplayer játékban elsősorban a játékosok képessége a meghatározó, ahogy itt vagy wot-ban vagy akármiben.
Pontosan ezért nem szabad az alapján levonni következtetéseket, hogy ki hogy játszik vele.
A tankokat itt is csak is nyers adatok és tulajdonságok mentén lehet összevetni és kijelenteni hogy op vagy up...
Nagyon fontos a "meta" játékot is figyelembe venni, mert az még inkább meghatározó. -
Lokker #23611
-
kissssss #23610 nem hitem volna hogy valaha is rátudom tenni a kezemet egy prém tankra, de úgy látszik ennek is eljött az ideje.
a prém repcsi nem lett meg.
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.08.17. 22:59:42 -
Luciferkee #23609 Szerintem valami high-tier Jetet lőtt le, azért kapta. -
kissssss #23608 nem vittél be véletlenül valami low level vasat és azzal lőttél ki tankot?
(én pl: régebben t50-el szívattam a tigriseket)
ui: ja jó látom csak egy tankra kaptál xp-t, így viszont tényleg rejtély :DD
Utoljára szerkesztette: kissssss, 2015.08.17. 21:19:32 -
Luciferkee #23607 Valami jetet? -
Na ezt magyarázza már meg valaki! Mit lőhettem ki? Birodalmi lépegetőt? :D
Milyen csúcs top tank van még a T-10 felett? :D
Utoljára szerkesztette: AnuluWork, 2015.08.17. 20:15:16 -
Molot115 #23605 Mai 2 legutóbbi csatám. T-54 Mozdok ZBK-5 lőszer. Rálőttem 3 alkalommal 1 Mausra mind átment de kilőtték előlem, utánna megláttam 1 kugelblitzet belelőttem egyből kill assist lett, megláttam egy M103-at 4 lövést kapott ebből 3 a tornyot érte mind átment, rámfordult és kilőtt. Újraéledtem a mod49-el BR-412 lőszer visszaértem a frontra még1 M103 3 lövést kapott oldalról a toronyra mind átment de lebombázták előlem. Következő csata Eastern europe 8 lövés volt a 2 darab M-60 amit sikerült kilőnöm mindegyik átütő találat volt. Ja és szintén a ZBK-5 lőszer. Mindenki vonja le a következtetéseket, már akit érdekel persze... :D -
Lokker #23604 Valamennyit javult a helyzet, de az kritikán aluli volt a játék elején mikor a t-54 hordák befoglalták a cap pontot és te német tankkal még félúton se voltál. -
Stefan99 #23603 Vannak ilyenek is, de a szovjet br8 az egyszerűen tényleg op. Ennek belátásra nem kell más, csak egy kis ész és egy kis objektivitás. Így van ez a játék legelejétől, német oldalon a leoval kicsit javult a helyzet, de ez még mindig csak egy tank. Amivel lehet ugyan szopatni a legerősebb tankokat is, ugyanakkor bármelyik AA is kiszedi a pálya másik végéből. Te telepakolhatod az egész garázs BR 8 szovjet tankokkal, ha viszont engem kilőnek a leoból, akkor panther 2-be pattanok(vagy nyilván AA vagy repcsi. viszont a német AA nem nagyon alkalmazható tankvadászként a zsu-val ellentétben) -
vfrtom1 #23602 Ez így van, ha nem megy nem játszom, de nem képzelek bele mindent kiszámító op programokat. Egyszer megy egyszer nem. Löttek engem is ki op t34-böl 45kph-val robogva házak között 500mröl. Löttem én is ki is2-öt kapáslövéssel tigrissel, mondjuk ott pislogtam is rendesen, mert ha látok olyat gyorsan nyúlcipö van. De azért rájuk lövök. -
manacz #23601 Én tudom magamról, hogy nem játszok valami jól. Hogy is játszhatnék jól, ha 2 hete kezdtem és előtte sosem próbáltam semmi ilyet?
Viszont azt ne mondjátok, hogy normális dolog, hogy egyik meccsen minden lövésem átmegy, maximum 3 lövésből fekszik a t-34 is, utána pedig pattogok le mindenkiről és light tankok kilőnek a pálya másik feléről :) Nem mondom, hogy csalás van meg illumináti, de el kell ismerni hogy van némi randomság a játékban. Én nem hisztizek miatta. Kikapcsolom és folytatom legközelebb...
Utoljára szerkesztette: manacz, 2015.08.17. 10:01:14 -
azért, mert a szar játékosok szerint, akik nemtudnak játszani, inkább azt mondják op orosz, op usa, op minden.. és így leplezik a bénaságukat.. persze ők mindent tudnak hogy kell játszani, igazi profik..
Utoljára szerkesztette: AIexx, 2015.08.17. 09:54:40 -
kissssss #23599 ezek emberek...
ez a két "clone" nevű jómadár már szerepelt egyszer kétszer a wt hírekben és még nyertek is valamit régen (gyanús volt nekem hogy mindkettő benne volt a nyertesek között), legtöbbször különböző listákon a top10 környékén szoktak tanyázni méghozzá irreálisan magas adatokkal(pl: 113millió silver, 98% win rate, stb, stb) -
Lokker #23598 Rendes kill-nek vette. Arra szolgált hogy ne legyen 7v5 meg ilyenek. Olyasmi neveket képzelj el hogy Murphy, Jack, stb. -
Szeret6996 #23597 Szép estét mindenkinek!
Nem szeretnék vitát generálni most ezzel de!
Ahogy észrevettem nagyon sokszor tapasztalom azt, hogy azok az emberkék akik a német oldallal játszanak egyszerűen néha akkora baromságokat képesek művelni hogy az már hajmeresztő!!!!!!!!!
Személyszerint úgy gondolom, hogy a németek nem gyengék (legalább is eddig 5.7 BR)
Szerintem nem a német tankok gyengék, hanem egyszerűen az emberek nem használják úgy őket, ahogy kellene!!
Felsem tudom fogni, hogy mitől szokott az történni hogy én maradok a meccsek végére, ma pl csak én! annyit öltem mint a csapat összessen, a meccs végére volt 3877 pontom, az alattam lévőnek mindösszesen 1760..az ellenség csapatából ketten is 8+ killel végeztek és pontokban is felülmúlták a csapatom többi tagját.
A lényeg, miért van folyton arról szó hogy így úgy szarok a németek meg szétvannak nerfelve?? RB-ben ~70% körüli win rate-em van a Tigrissel, SB-t nem játszok, sima csatát pedig (Nemtudom hírtelen hogy van) csak néha de ott is bőven megvan az +50%-os win rate..
A lényeg a lényeg hogy, a játékosok a rosszak SZERINTEM. -
Molot115 #23596 Értem, és ha kilövöm minek számolja? Mert akit eddig kilőttem és neve volt mindegyiket rendes killnek vette nem AI-nak. -
Lokker #23595 Ha kevés játékos volt akkor előfordult hogy rakott be AI játékost de annak normális neve volt. Legalábbis régen. -
Molot115 #23594 Nem tudom 100%-ra állítani hogy márpedig létező személy van mögötte, de azt se hogy nem. Amúgy WT-ben hivatalosan vannak ilyen AI játékosok névvel? Nem csak a szokásos töltelék tankok? -
Az oroszoknál divatosak az ilyen elcseszett nevek. Adnak maguknak egy számsort, azt jónapot. -
Lokker #23592 annó, WoW-ban lehetett látni hasonlókat és arról biztosan tudta az ember hogy multiboxing -
Molot115 #23591 Hát nem azért de én nem 1 olyan emberrel találkoztam már akikből bármit kinézek, akár jó akár rossz! :D Szóval akár lehetnek valós személyek is. Láttam már olyan nickneveket is amit egyszerűen kizárt hogy ép elméjű ember ad magának. De AI se lehet. :D -
carp3tm0nster #23590 dehogy br8 3 valamennyi lehetett.
@Molot115: Milyen hús-vér játékos ad magának ilyenet nevet? Ráadásul mindjárt kettő? Tutti, hogy nem a szokásos AI playerek...
Utoljára szerkesztette: carp3tm0nster, 2015.08.16. 21:42:32