37364
Hivatalos oldal | Magyar rajongói oldal | Fontos infók kezdőknek!| Tutoriálok | GYIK | War Thunder: Air Forces topikA másokkal való személyeskedés, a provokálás, kötekedés, illetve az alpári nyelvezet, káromkodás a fórumon nem megengedett, ezért külön figyelmeztetés nélkül büntetőpontokkal, bannal jutalmazzuk!
-
Molot115 #26509 Én emlegetek blitzkrieg szintű taktikát? Hol??? :D
Nem mondtad, csak kérdezted hogy hol van a taktika? Erre reagáltam hogy éppen kis mapon sincs! Hát igen 100 méterig 100% hogy el fogom találni, az hogy kill lesz-e az megint más kérdés. Bent a városban nem hiszem hogy sokkal nagyobb távolságra lövöldöznél... Az olyan pályákon ahol meg lehet választani ott se igazán megyek be a házak közé, inkább maradok "nyílt" terepen.
Pont ettől nem tudom élvezni mert a lassú heavymmel ott szerencsétlenkedek a romok között, és kis távolságból semmit nem ér a hú de vastag páncél. Míg messziről nem biztos hogy átlőnek, főleg hogy realisticben lehet hogy nem is tudja meglőni egy kilométerről a gyengébb pontokat. Bent a városban meg 10ből 10x ott fog meglőni ahol neki kedvező.
A bújócskához meg annyit hogy próbálj meg észrevétlen maradni kurskon aztán meg a rajna mellett. Van egy tippem hogy hol lesz könnyebb. Pont te írtad le hogy kurskon nincs fedezék, de oké ez csak egy példa. Eleve sokkal nehezebb bújócskázni egy belátható pályán mint egy olyanon ahol sehol se tudsz 400 méternél messzebb ellátni mert valami természetes vagy mesterséges tárgy belelóg.
A gond az hogy, ahogy a valóságban úgy itt se fekszik a kevésbé mobilis heavyknek a város, itt arról van szó hogy bent a házak között.(igazából semmelyik harckocsinak se fekszik a városi környezet, könnyen belátható okok miatt, de itt a játékban ezekből sok nem érvényesül mivel hogy nem is létezik a játékon belül) Mivel kis távolságból nem tudják kihasználni a páncélt és a gyér mozgékonyság miatt könnyen áldozattá válnak. Persze egy leopárd egy hellcat vagy egy T-44 rendesen lubickol ezek között a körülmények között. De mihelyt nincs meg a kellő mozgékonyság már húzhatod is le a rolót. Míg egy nyitott pályán pont megfordul a dolog mert ott meg nagy távolságból is tudják bántani a puhább járműveket. -
Max_Andaxin #26508 Ma pl. ezen a fosadék "átkelés a rajnán" mappon....3-an mentünk. Két Párduc meg egy T-34-85. az egyik kis utcába befordúltam és hirtelen a semmiből ott volt előttem két Hellcat. Reflexből rádurrantuttam a hozzám közelebb esőre ami azonnal szétrobbant. A társa - aki legalább annyira megréműlt mint én - pánikszerüen leadott rám egy lövést és elkezdett eszeveszetten tolatni. Szerencsére a lövése csak egy enyhébb lefolyású infarktust okozott a legénységem tagjainak, és besárgúltak, de éltben maradtak, és a tanknak sem lett baja. gyorsan kértem közénk egy artyi-t, is. Mire újra töltöttem a hellcat még mindíg tolatott,de miután kapott szemből egy kritikust megállt. Aztán a T-34 is feleszmélt - átért a rom másik oldalára - és végül ő lötte ki. Ez az egész kb 13mp-ig tarott.
De kinek hiányzik ez a ki-ki csikicsuki?...hogy egyszerre 5 felé figyelj....mert bármelyik kanyarban ott lehet az ellen....
Aztán szépen átértünk a respawn-jukhoz és egy Tiger I-el szisztematikusan levadásztuk az újraéledőket....
Ez csata????...ez egy szar....
Inkább 100 olyan mint a videón, amit megosztottam itt a fórumon is....számora az sokkal jobban hasonlít egy tankcsatához.... -
Max_Andaxin #26507
....érdekes, hogy pont KURSK kerül mindíg szóba, pedig az célzás szempontjából egyszerűbb, mint mondjuk Mozdok - legalábbis nekem. A két domb között pl.kb 1500-1600m a távolság. Ha ott vagyok már becsülni sem kell...Egyébként meg ha sokat mész egy bizonyos tankkal, akkor előbb utóbb már becsülni sem kell a távolságot, mert valahogy ráérzel.
Ha ennél közelebb kell lőni - pl egy Párduccal - már nagyon célozni sem kell, hisz olyan sűrű az osztás 800m alatt.
A városi mappokkal pedig pont ez a baj "egy városi pálya,mivel ott sok a fedezék,sokan sok helyről leshetnek rád"...ezért nem erre van a tank kitalálva. Ezért nem szeretik a mai napig a harckocsizók a városi harcot...mert ha nincs melletük gyalodság védtelenek....főleg a lassan mozgó tohonya heavy-k ebben a játékban....míg egy Hellcat-el 3x poziciót váltok míg egy IS-2 előre menetből hártafelére vállt. A marker meg jelez a többieknek...de amíg a Hellcat-nek nyoma sincs az IS- még mindíg ott toporzékol.
Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2015.12.15. 21:08:59 -
gstup #26506 :) Itt ti emlegettetek blitzkrieg magaslatú taktikázást a nagy térképeken! :) Én egy szóval sem mondtam hogy a kisebb térképeken a jó taktika miatt élvezetesebb játszani.Lehet távolságot becsülni?Akkor ezek szerint Neked annyira könnyű a "kicsi" és városi pályákon becsülni hogy 1 lövés 1 kill? :) Tudom csak a rossz dmg modell miatt nem(vagy a hit rendszer miatt,tudja a...). Vagy a többi térképen ami nem Kursk?Mert egyik sem olyan nagy,szóval biztos becslés nélkül lehet lövöldözni.."ki lehet használni hogy van a harckocsinak motorja" Miért a városi pályákon nem?Ott nem kell tolaltni,kanyarodni,éles fordulókat venni?És szerintem amit említettél,pont amiatt élvezetesebb egy városi pálya,mivel ott sok a fedezék,sokan sok helyről leshetnek rád.Sokkal jobban meglehet lepni egy ellenfelet aki óvatlan.Az hogy ki hogyan játszik egy pályán( "2 csapat egy része egymásnak rohan egy kereszteződésben 5 perc alatt elhullanak. A maradék meg 20 percet bújócskázik") az meg nem éppen a térképtől függ,hanem éppen az adott játékosok inteligenciájától.Mellesleg a nagyobb térképeken nem szoktak bújócskázni?! -
De mi van ezekben? Ping Pong labda? 101 találat kell a killhez. -
Max_Andaxin #26504
...háááát...én ma kíváncsiságból mentem egy real-t a A13 MK1-el....5kill+2 AI....és 2 KIllsassist...Nekem bejön a Britt ág!
10-12 fok a csőlehajlás???
...a Comet-et már alíg várom...aztán a Centurion Mk3???.meg a "karcsi?"...

Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2015.12.15. 20:44:46 -
foxbat88fx #26503 ááá nekem a Conqueror bejön, igaz a hasa gyenge, de elég mobilis és az ágyúja is fasza... -
meg mi az a baromság, hogy a brit reserve az csak két kör? -
Geciszarok a brit tankok. -
Ninju #26500 Szívesen. :) -
Max_Andaxin #26499
...ja, amúgy meg majd megírom a véleményem ha végre tudok is menni rajtuk egy-egy csatát!
-
Max_Andaxin #26498 
..na tessék...erőll beszélek én is!
-
Max_Andaxin #26497 Meg amúgy is ez a két új mapp még úgyis kiforrja magát...meglesznek majd a bevált útvonalak, ahol "álltalában" felfeljlődik az ellenség...csak idő kérdése!-:)
Az elején az ERŐD pálya is mekkora volt....aztán szépen közelebb rakták egymáshoz a pontokat...lehet itt is így lesz!-:) -
Molot115 #26496 Hát nem azért de a városi pályákon mi is az a taktika amitől olyan jó? Engem tényleg érdekel. Mert semmi taktikát nem véltem felfedezni abban hogy a 2 csapat egy része egymásnak rohan egy kereszteződésben 5 perc alatt elhullanak. A maradék meg 20 percet bújócskázik. Hát tényleg micsoda játékmenet. Állva tapsol minden harckocsizó... Ha bújócskázni akarok akkor majd visszamegyek az oviba. Ja nem mégse mert hogy nem akarok. Ezeken a nagy mapokon legalább lehet mozogni, kell tudni távolságot becsülni, ki lehet használni hogy van a harckocsinak motorja. Mivel tankos játék és nem lövegtornyos, ami annyiból áll hogy gurulok 13,7 métert és már ott is vagyok a foglaló körben. Aztán vagy oldalba lőnek a sarokról 82 centiről vagy nem. -
Stefan99 #26495 azért a tankozásnak tényleg nem az utcai harcokról kellene szólnia alapvetően, erre vannak remek first person shooterek ;) -
Max_Andaxin #26494
-
Max_Andaxin #26493 Há'ne T95-el mennyé' !
...Nem ugyanúgy látjuk....de a tankon azért van ágyú, hogy messziről, messzire tudjon lőni nem? azért 1500m-egy mozgó harckocsit eltaláni nem olyan egyszerű nyílván. De pl a német tankoknak az egyik -ha nem az egyetlen
- nagy erőssége. A dűnék között el lehet lavírozni az ellenségig...nem kell leállni 2 kilcsiról küldeni ha nem akarsz. Nyílván kellenek olyan emberek a csapatban aki nem csak vakparaszt módjára - függetlenűl attól, hogy éppe egy LIGHT vagy egy HEAVY tankot irányít - ugyanúgy akar játszani.
Mondom...nem ugyanúgy látjuk....
...arról már ne is beszéljünk, hogy családos vagyok és dolgozom (most is...
)
Utoljára szerkesztette: Max_Andaxin, 2015.12.15. 19:52:50 -
bgabor911 #26492 Mondom, a heat-fs majd meghozza a pusztítóerőt. Vígasztaljon a tudat hogy a ma debütáló angol gépek végig azzal kénytelenek szívni, amivel te most átmenetileg szenvedsz. (kíváncsi vagyok, hány is fog rohangálni belőlük)
Ha a mozgékonyság nem tetszik akkor nem kellett volna heavy ágra menni.
Utoljára szerkesztette: bgabor911, 2015.12.15. 19:48:10 -
foxbat88fx #26491 szerintem is rakat fosok az új mapok..... -
gstup #26490 Tényleg jó a másik is:El Alamein.Azoknak akiknek nincs családjuk és nem dolgoznak! ;) 11 perc volt mire elértem egy foglalási pontot.2 lövés és 2 kill.Ekkor volt még hátra 9 perc és a második pont felé tartottam félúton.Ha 3 órát szeretnék vezetni akkor megveszem az euro track simulatort.Habár az igaz hogy abban is sokat lehet utazni,de nem tankkal.És akkor kérdezem hogy ezeken a nagy térképeken mi az a nagyon élvezetes taktika ami miatt annyira jók?Kurskon semmi fedezet.Megy a 2 km-ről az adok-kapok.1-2 ember flankel,de mivel nincs fedezet,csak reménykedhetnek hogy nem szúrja őket ki senki.Itt még van fedezet,de 10 percet csak utazgatni hogy lássak (talán) egy ellenséges tankot?!És ez még a jó verzió volt.Mennyire örülhetett,hogy 10 perc után meghalt,úgy hogy csak vezetett!!! :D Hát tényleg szuper! -
foxbat88fx #26489 szoktam realistic-ozni is képzeld el :D
szimulátorozni is :) -
Max_Andaxin #26488
.."szerencsére"....csak azt az 1 tank hiányzik a techtree-ből amit meg szeretnék venni...AC IV Thunderbolt...(vagy csak én nem látok???
)
-
Max_Andaxin #26487
-
Stefan99 #26486 én is jobban preferálom a nagyobb pályákat, kivéve a hürtgen forestet, mert az inkább valami alpinistának való, nem tanknak. -
Max_Andaxin #26485 "APA KEZDŐDIK!"....miért van az, hogy egy tankos játékban azokat a pályákat kell szidni, amik alkalmasak a harckocsi hadviselésre?
Ez olyan mint az a szavazás...meg sem mertem nézni a végeredményt...de hogy a legtöbb szavazat a fosadék vároi pályákra esett....Ne sértődjön meg senki, nem személyesnek számon, de akinek ez kell az menjen WOT-ozni.
Nekem a két új mapp máris a kedvenc.
-
Max_Andaxin #26484 fasza.... -
Kösz, jól haladok(k*rvára nem :D). A HEAT-FS lőszert valahogy kiszenvedem, aztán elfelejtem :) Egy szaros Jpanthert nem tudtam átlőni 3 lövésből 80 méterről. Az ehhez hasonló pillanatokért nem érdemes ezzel játékkal sokat játszani :) -
Max_Andaxin #26482
A KV-2 ben van egy gomb amit ha a parancsnok megnyom akkor már nem a NEWTON-i fizika, és nem a földi matematika szerinti hatások érvényelsek a tank 10m-es körzetében....illetve az álltala kilőtt szupertitkos, gyengített plutónimmagvas lőszer aktiválódik a külső burkolat alatt! Most úgy csinálsz mintha Te ezt nem tudnád....
-
Max_Andaxin #26481 ...Átveszem Tőled....Azt a tankok Nekem találák ki!!
(kár hogy nem lehet elajándékozni!-:)))...)
-
Max_Andaxin #26480
HÁT igen...úgy látszik nem csak engem zavar ez a videó....
-
_8Rendon #26479 Köszi Ninju. Egyébként csak AB-ben vergődöm. Az is baj volt: célkeresztem (piros) beleolvad a "gyönyörű" VÖRÖS grafikába. Mindjárt kipróbálom az újítást. -
Max_Andaxin #26478
...Te foxi-:)....a Realistic mod-ot is kár kihagyni ám!! (bocsi nem tudtam kihagyni!-:)...)
-
gstup #26477 Megszületett a legszarabb map:Tunézia.Borzasztó.Eddig a Kursk vitte a pálmát most van ami sza*abb nála. -
Stefan99 #26476 A rangefinder nem működik a játékban másnak sem? leon ki van fejlesztve, de csak 800 méterig mér... el alameinnél pedig hasznát vettem volna.... -
Ninju #26475 Na így már érthetőbb, köszönöm.
Ha alpvetően nem az a baj, hogy akadozik a játék, hanem, hogy nem élesek a tankok, akkor a postFX beállításokkal érdemes variálni. Valaki korábban (jó pár oldallal ezelőtt) ha jól emlékszem beírt, hogy mivel lehet élesíteni picit a körvonalakat. Egyébként a "Render resolution"-t vedd maxra, mert csak akkor számol a tényleges felbontásban (1024x768). Én a vsyncet bekapcsolva tartom, mert úgy nincs az az idegesítő vízszintes törés, ha oldalirányba fordítod el a kamerát. A "grass in optics" opciót érdemes kikapcsolni, főleg ha árkádon kívül másban is játszol. A "Haze" a levegőben lévő párát kellene szimulálja, ettől például tűnhet ködösebbnek a kép. A lebutított zoomot elméletileg kivették, ellenőrizd a beállításaidat a "Controlls"-ban.
Remélem segít valamit. -
foxbat88fx #26474 old video card support-ot kapcsold be és még 2km-ről is látni fogsz mindenkit 28 bokron és 3 házon át -
Molot115 #26473 Hát csak orosz és német tankjaim vannak. Ugye 6.0 BR alá már nagyon régen mentem. Így hát a legtöbb harckocsi amivel játszok a lóerő/tonna lista alsó harmadában foglal helyet. Emiatt karelián nekem a helyváltoztatás valami kín szenvedés. Az orosz harckocsik negatív löveg kitéríthetőségét említettem már? Az átkelés a rajnán egy hulladék. Mi értelme van 4 méterről lőni a másikat? Egy baromság. Ráadásul hiába állsz oda egy heavyvel egy utcába hogy na gyertek. Leveszel arccal egy HEATFS-t és kulloghatsz vissza a fedezékbe, ahol időd sincs gondolkodni hogy mekkora nagymenő voltál mert a kis light szarok ellepnek mint a hangyák. Ott a szűk utcákon a törmelékek között forgolódni egy heavyvel megint földön túli élmény. Maradt normandia ami megint miről szól? Vagy bemész pogózni a városba, vagy pedig 20 percig lövitek egymást a sziklafedezékből a tengerparton. Ja meg bemehetsz a sövények közé ahol meg úgy lőnek ki 3 kilóméterről hogy 5 sor sövény 2 kisebb erdő meg 2 utca tele házakkal takar.
Na én ezért nem szeretem őket. :D -
_8Rendon #26472 Folytatás....."Tudna valaki segíteni egy JOBBAN LÁTHATÓ GRAFIKAI LEGJOBB beállításban ?".... Nagy betűvel írtam a SÓHAJOMAT, de igazad van, mert nem fejtettem ki a gondomat. Olyan tippet, javaslatot szeretnék a grafikai beállítások alkalmazásánál, ami nálam is használható lenne. Gondolok itt a grafika legoptimálisabb tapasztalt alkalmazására:: pl. az Anisotropy, Render resolution mértékére, a VSync be-kikapcsolva jobb-e, melyik legyen bekapcsolva (pipálva) Hase, Shadows, Grass in optics, Clouds in hangar stb.vagy a PostFX milyen adatokkal jó ?
WoT-oztam több 10.000 partit tűrhető grafikával. Armored Warfare-ban látom távolabbról is, hogy az ellen tartályának mely pontját vettem célba. Itt a WT-ben a szégyenletes "parancsnok" titulusig jutottam el. Képtelen vagyok a gépemhez egy olyan tök jó beállítást szerkeszteni ahol pl. 500m távon ÉLESEN lássam a célpontot. Antonék újítják mindig a grafikát én meg egyre hülyébbül, észlelek látok még városi mapon is. Talán még bővebben ? -
kissssss #26471 azért nem szeretik mert nem lehet hatmillió kilométer távolságból spawkillt csinálni, bár ez alól kivétel karélia mert jobb és bal felső sarokban levő spawnpontokat simán be lehet lőni. -
Most kijöttek a brit tankok, csak a játékban le vannak zárolva? Kicsit ködös...