121274

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • mucsácsó
    én nem tudtam, hogy ennek ez a neve eddig, eddig egyszerűen RPG-like / fos gunplaynek hívtam...
    sajnos ez várható és fix is benne, elég ha megnézed az az 1-2 héttel ezelőtti 20-25 perces gameplayt, nem a lövöldözés miatt fogjuk szeretni, az hétszentség... :( főleg ahol van az a nagydarab nő boss, ott belepumpál vagy 3 tárat és kb egy megtorpanás animáció nincs benne, én nem nagyon szeretem az ilyet :\ erősen Borderlands-Fallout utóérzés...

persze nyilván egy RPG-t nem lehetne máshogy, de azért ezt mindigis irreálisnak tartottam, hogy 20 tár kellje akár még egy bossba is...
  • CptFlint
    Próbáltad a szervíz menüből a rebuild database opciót? Hátha az segít.
  • Evoluti0N
    Akkor ezek szerint mégis csak nem azt csinálom, mint te.
  • Voltan
    Engem elsősorban ez a "bullet spongy gunplay" aggaszt nagyon. Ha van valami, amit utálok, akkor ez az, stílustól függetlenül. Értem, hogy elég nehéz ügy egy rpg rendszerben életre kelteni jó gunplayt, de azért volt példa rá, hogy sikerült, Fallout 3-NewVeg-4, Outer Worlds, például. Utóbbiban kimondottan nagyon rendben volt a dolog.
    Az eddigi CP videókban is feltűnt, hogy igen sok skúló kell némely ellenfélben, tölti bele az ólmot minden látható hatás nélkül, remélem, ez nem lesz majd ennyire nyilvánvaló a véglegesben, mert az számomra elég nagy csalódás lenne...
  • j0nNyKa
    belekotnyeleskedsz beszélgetésekbe azt "álcázva" (annyira nem is), hogy a többiek hülyék mert "lehúznak" valamit

beszélgetünk: nem ellened, nem a várt játékod ellen, nem az eszméid ellen, nem az életed tapasztalatai ellen, nem egy közösség ellen, hanem... beszélgetünk. ha valami, akkor a másik féllel egymás ellen, de én ezt is igyekszem (nem túl sikeresen) kerülni
  • Evoluti0N
    Próbálok valakit meggyőzni, h ne várjon annyira egy játékot, mert szar lesz?
  • j0nNyKa
    ööö biztos nem te csinálod ugyanazt? ez nem lehetséges? :)
  • Evoluti0N
    Két link arról, h milyen lesz a játék.
    Két link arról, h miért lesz szar a játék.

Szerk: Ugyanazt csinálod, mint amit lwb csinált a TLOU 2-vel. Csak te most a Cyberpunk esetében akarsz meggyőzni valakit, h de pedig szar (lesz).

Szerk 2: Arról panaszkodnak többek között, h a posztereken egyiken sincs fehér férfi és kettőn is szerepel fehér nő és fekete férfi együtt. :D

Szerk 3: Jah, most jut eszembe, h a TLOU 2-vel kapcsolatban is nyomtad ezt, h ne dicsérjük már, meg ne várjuk már ennyire. Ez neked valamiféle hobbi? :D
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.07.13. 21:47:58
  • j0nNyKa
    egyébként erősen spoileres kép mindenféle leakelt cuccal a cyberpunkból, aki magának akar felfedezni dolgokat, mint skillek, inventory rendszer, stb, az ne nyissa meg
    kép

ebben a threadben pedig egy vagon spoiler, tényleg minden is van! NE nyisd meg ha érzékeny vagy rá
    Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2020.07.13. 21:10:14
  • j0nNyKa
    szvsz nagyon elbeszélünk egymás mellett, de megpróbálom

"Ennek szerintem semmi köze az alfa/béta dolgokhoz, ez a játék ilyen lesz"
    az alfabéta dolgot értettem pl az awful AI-ra, hogy egy helyben állnak, és... hát ja, erre az egy pontra, dehát épp ezt mondtam, hogy 1-2 dolgot betudhatunk a korai állapotnak, de... hát tulajdonképpen pont ezt mondtam amit te, csak azzal a szemüveggel hogy ez így nekem biztos nem kell, ha "ez a játék ilyen lesz"

"Akció-rpg, nem full rpg, egyébként a Witcherek sem azok voltak."
    ami nem lenne gond, ha élveztem volna a harcot a vicserben, illetve ha itt nem írnák a harcról azt, amit
    ott van pl a mass effect, az is akció-rpg, abból is hiányoznak az általam hiányolt dolgok, viszont baromi király volt a harc, és emiatt (meg persze a sztori, karakterek miatt) tudtam szeretni
    a vicsernél tetszett a világ, so-so a karakterek is, so-so a sztori is, de a harc nagyon lehúzta nálam
    szóval tldr semmi bajom azzal hogy akció-rpg, sőt, legyen is az, de akkor az akció rész ne legyen hulladék, ha már az rpg rész nagyrészt nem létezik :)

"Eleve sok játékban nincs is kaszt (falloutok pl., ideértve régiket is), ettől még rpg-k."
    igen ez igaz, túlzás volt amit írtam, viszont falloutra is igaz amit egyel fentebb írtam, plusz ott is és a mass effectekben is tudtam többféle játékstílust tolni (melee vs gépfegyver vs sniper, stb), és ez a tényező nálam már sokat billent rpg-irányba, vagyis inkább olyan irányba, hogy érdekeljen az adott cím - vicserben... oké, volt a számszeríj, meg "spellek", de őszintén az egy kardozós játék volt, annál harc szempontból igazán nem több - legalábbis nem dönthettem úgy, hogy íjászt játszok, vagy lopakodós karaktert, vagy varázslót, vagy bármi mást
    na és ha itt is ilyen egybites lesz a (nem létező) class rendszer, meg a harc rendszer, márpedig úgy tűnik igen, akkor..... meh, skip

"A DA2 sem. "
    ez ugye nem a dragon age 2, amiben voltak jól elkülöníthető kasztok tök más játékstílussal, ráadásul specializációkkal együtt, amiket meg főleg imádok rpgkben? na azé nemá

"Ezt: the game isnt really open world, there is nothing to do, every location is handcrafted (lol, mintha ez baj lenne) but you need to be doing a handcrafted quest to interact or do anything meaningful in the game."
    nem nagyon látom hogy jön ide a GTA?! a handcrafted dologról én nem is írtam, pont azért mert szerintem sem baj

vagyis asszem kezdem érteni mit akarsz mondani, szerintem csak simán neki mást jelent az open world mint neked (meg valszeg mint nekem is)
    ha jól értem neki az az open world, hogy mész az ismeretlenbe, és beleakadsz egy random dungeon-be vagy questbe (mint pl egy skyrimban), és cserébe a cyberpunkban meg úgy mehetsz? nyitott területekre? ha valami küldetés célzottan odavisz? (nemtom értem-e mibaja van amúgy ennél a pontnál, de szerintem ez)

"Meg ezt: gunplay is bullet spongey, if enemy outlevels you by 3 levels you are basically dead
    Ugyanez volt a Witcherben is meg még egy rakás rpg-ben, ahol van szintrendszer nyilván. Halálfejjel szokták jelölni pl. az erősebb ellenfelet (pl. Pillarsban). GTA-ban ilyen nincs, mert az nem rpg."
    na várjál azért szerintem nem csak végletek léteznek ám
    van az hogy 3 szinttel erősebbet matematikailag nem tudsz megölni, meg van az amikor a játék ad lehetőségeket, hogy akár nálad erősebb területeken is haladj
    szerintem itt az a baja, hogy nincs olyan mélység a játékban, hogy bármi lehetőséged legyen az ilyen helyzetekben, mer sima statcheck a játék - neked van X életed meg Y sebzésed, egy picivel is nagyobb szintű valaminek meg sokkalsokkal több élete meg sebzése, és gyanítom és tartok tőle, hogy ez így ennyi
    ha és amennyiben tényleg ez van, az azért kurvagáz ám, tökmind1 hogy rpg vagy akció vagy gta klón vagy vicser klón vagy apámfasza, ez kurvagáz

"Egyébként az open world és a linear nem zárja ki egymást. Az összes TES játék a Morrowind óta lineáris mint a fene. Mármint a főszál, gondolom itt sem a mellékküldetésekre gondol a drága orosz."
    hááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááát....
    főleg ha belegondolsz az előző pontba, hogy nagyobb szintű területen nem is tudsz böfögni se, sajnos nagyon is el tudom képzelni, hogy teljesen lineáris a játék
    azért egy tes játékban elkóborolhattál ~bármerre, és ez adott neki open world feeleinget, mi van ha itt nem kóborolhatsz, mer matematikailag esélyed sincs haladni, csak amerre kitalálták? nem mondom hogy így van, főleg nem mondom hogy így legyen, de.... de mi van, ha? mert nekem a fenti pont + a "the game feels like a rail roaded linear experiencee rather than an open world rpg" pontosan ezt jelentik :|
  • nyzoli
    Helló! PS4 hez kérnék segítséget, lehet hogy nem pont ez a hely a jó, de ha már itt vagyok. A fiam bekapcsolta a ps4-ét és volt valami elektromos hálózati hiba és leállt. A hiba elhárult, (nem túlfesz volt) és most mikor be akarja kapcsolni csinál egy rendszerellenőrzést és kér egy usb-s frissítést. Megcsináltam frissült is, de mint egy loop újra kéri, mi lehet a gond, lehet kell egy inicializáció? Az lenne a végső megoldás, mert ugye akkor minden eddigi dolog megy a levesbe már ami a gép vinyóján van. Tudtok valami ötletet még ezen kívül?
  • Kandurex
    Nézem ezt a watch dogs 2 vagy mit, de valahogy nem tud ez a cvikkeres medve-disznó maszkos játék meggyőzni. mondjuk az előzőnek se ment....
    Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2020.07.13. 17:55:49
  • AntiHero
  • lwb
    Ennek szerintem semmi köze az alfa/béta dolgokhoz, ez a játék ilyen lesz. Akció-rpg, nem full rpg, egyébként a Witcherek sem azok voltak. Nem hiszem, hogy az rpg-nek feltétele lenne a karaktergenerálás, minden idők egyik legjobb rpg-je, a Planescape Torment is fix karakterrel ment, szinte az összes jRPG fix karakterrel megy. A te definíciód kizárja az rpg-k kétharmadát-háromnegyedét. Ráadásul nem is a jobb rpg-k maradnak bent, mert pl az összes grindy mmo bent marad, de pl már a PST nem.

"valthatok fajt, valaszthatok kasztot (mekkora elvaras mar), jatszhatok tobbfele stilusban (varazslo, ijasz, lopakodo, tank, stb), meg ilyenek"

Ez egy hosszú téma és állandó vita, de szerintem nem ettől rpg az rpg. Eleve sok játékban nincs is kaszt (falloutok pl., ideértve régiket is), ettől még rpg-k. Máshol nem válthatsz fajt (pl. ME), pedig van egy rakás. A játékstílus is lehet kötött: pl mindhárom Witcherben az volt. Itt választhatsz kasztot és játékstílust is, faj meg nincs más, csak ember, szóval nemet is. Ennek megfelelően a CP igazodik a te elvárásaidhoz. A W3 nem igazodott. Sőt, a W1-2 sem. A ME-ek sem, egyik sem. A DA2 sem. A PST-ben is csak az alapképességeket oszthattad el, a faj adott volt, a kasztot meg játék közben "találtad" meg. Volt belőle 3 összesen. Karaktergenerálás ma már van akciójátékokban is, pl. RDRO vagy GTAO, de volt a MGS5-ben és a Far Cry 5-ben is. Ettől még ezek nem lettek rpg-k.

"es nemtom te mit olvastal, a szovegbol az jon at hogy open world rpgre szamitott (merthogy... you know, ezt irja le :D), nem pedig gta-ra"

Ezt: the game isnt really open world, there is nothing to do, every location is handcrafted (lol, mintha ez baj lenne) but you need to be doing a handcrafted quest to interact or do anything meaningful in the game.

Egy rpg-ben (nem mmo-ban) az a jó, ha minden küldetés kézzel csinált és nem valami algoritmus generálja. Egy rpg-ben nem az van, hogy különböző activity-ket csinálsz, mint pl gta-ban elmész kuzin Romannal bowlingozni, hanem hogy az adott küldetést teljesíted. Így volt ez a W3-ban, így van a Pillars of Eternity 2-ben is. Nincsenek ikonvadászós mmo-s activityk vagy gta-s időnyelők pl.

Meg ezt: gunplay is bullet spongey, if enemy outlevels you by 3 levels you are basically dead

Ugyanez volt a Witcherben is meg még egy rakás rpg-ben, ahol van szintrendszer nyilván. Halálfejjel szokták jelölni pl. az erősebb ellenfelet (pl. Pillarsban). GTA-ban ilyen nincs, mert az nem rpg.

Egyébként az open world és a linear nem zárja ki egymást. Az összes TES játék a Morrowind óta lineáris mint a fene. Mármint a főszál, gondolom itt sem a mellékküldetésekre gondol a drága orosz.
  • Kandurex
    Másra is elkúrhattak volna ennyi pénzt...
  • j0nNyKa
    SONY PURCHASES $250 MILLION STAKE IN FORTNITE DEVELOPER EPIC GAMES
  • Prof William
    A Colonial Marinest ne is emlegesd. Életem legnagyobb csalódása volt. A trailerek valami kis fasza scriptelt (ebben az esetben ez előny) Modern (Alien) Warfaret -ígértek és erre megkaptuk ezt az izét.
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2020.07.13. 10:40:28
  • mucsácsó
    az már vagy a 3. vagy 4. fejlesztőbrigádnál van, valszeg sokat nem szabad várni tőle - már ha egyszer megjelenik...
    meg PC-n kiszivárgott 2-3 hónapja valamelyik régebbi alfa build is belőle :D

az ilyen átvett kókány vaporware szarokból soha semmi jó nem sült még ki - lásd Aliens Colonial Marines, Duke Nukem Forever, stb.... :D
  • Prof William
    Vagy a Dead Island 2-vel. Pár éve volt egy fasza kis trailer azóta pedig síri csend és hullaszag. Gondolom nem segített sokat hogy a trailer után nem sokkal kijött Dying Light kb megcsinálta ugyanaz. amit a DI2-ben akartak volna.
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2020.07.13. 10:38:07
  • shaddam

Tom rendesen kapja az ívet. Ha jól rémlik ő volt a hírhedt the verge pc-t épít videóban :D
    Utoljára szerkesztette: shaddam, 2020.07.13. 10:25:28
  • Rage47
    Pedig a projekt főnöke emlékszem ott sírt talán az E3 színpadán meghatódva. :D Lehet már tudta, hogy kuka.
    Utoljára szerkesztette: Rage47, 2020.07.13. 10:25:09
  • darkSectorxxx #109274
    Meg az is igen. :D
  • Kongy
    Ugyanaz mint a Skull and Bones-al. :D Már ha arra emlékszik még valaki. Black Flag ripoff, hajócsatás multi mulatság volt, pár éve mutatták be E3-on, azóta síri csend van körülötte.
  • darkSectorxxx #109272
    Ugyanaz mint az Elden Ringgel, vagy Gods & Monsters, megy a levesbe., semmi. :D
  • j0nNyKa
    en ertem a mondatot, es nekem sem ott kezdodik az rpg fogalma amit a witcherben csinalhatsz, hanem pl hogy valthatok fajt, valaszthatok kasztot (mekkora elvaras mar), jatszhatok tobbfele stilusban (varazslo, ijasz, lopakodo, tank, stb), meg ilyenek
    ugyhogy ha felreteszed a witcher fanboy szemuveget, kurvara jogos pontokat ir, amikbol csak 1-2re tudom rahuzni, hogy "jo dehat alfa/ beta meg", a tobbi az design choice

es nemtom te mit olvastal, a szovegbol az jon at hogy open world rpgre szamitott (merthogy... you know, ezt irja le :D), nem pedig gta-ra
    Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2020.07.13. 09:51:48
  • Rage47
    Mi van a Beyond Good & Evil 2-vel?
  • shaddam
    Nekem a unity volt az utolsó. Napokban volt akciós az egyiptomos meg a görög(az mondjuk drágább) elgondolkoztam rajta kell-e ennyiért, de aztán beugrott hogy mindenki mondta mennyire elnyújtott egy játék
  • lwb
    "the game isnt an RPG, you are playing V like you are playing Gerald (lol) of Rivia in the witcher"

Na, ennél a pontnál veszített el az ember engem. Ezek szerint a Planescape Torment sem igazi RPG, mert csak a Nameless One-t tudom alakítani, sőt, ott még a külsején sem tudok változtatni. :)))
    A játékban V-t alakítjuk, aki olyan, mint Geralt vagy Shepard a ME-ből. Van pici mozgástér a személyiségében, de akkor is egy adott karaktert alakítunk, a keretek adottak. Százszor inkább egy fix karakter jól kidolgozva, mint a választás illúziója 0 mélységgel, mint a játékok többségében.

Egyébként a szövegből picit úgy érzem, hogy az ember valami GTA-ra számított. Ez nem GTA Night City lesz, hanem egy Witcher 3 szerű lineáris RPG egy nagy sand box-ban. Ennek is ígértek, ezt is csinálják. Ha Ubisoftos vagy mmo-s open world grindot hiányol, akkor tényleg rossz játékkal kezdett.
  • Mephike
    Engem sem mozgat az Uborka csapat bemutatója. Az utóbbi pár évben szinte csak és kizárólag a rókabőrnyúzásra mentek rá. Elfogadom ha alaki kedveli őket, de nekem ők eléggé felejtősek.
    Utoljára szerkesztette: Mephike, 2020.07.13. 06:52:34
  • Myselor
    az AC egész kellemesen mutatottt így bizonyos részeken a witcher 3 helyszíneit idézte. a harc is egész korrekt viszont még mindig nem tudom belevágjak e.kimaradt az utolsó 4 AC is.lehet kipróbálom majd a többi skip. :)
  • darkSectorxxx #109265
    Én aztán nem.
  • shaddam
    PS5 launch címektől függ nálam hogy veszem-e vagy majd később akciósan
  • Evoluti0N
    Eh. Egyik oldalon a túl nagy elvárások, meg hype, meg világmegváltás, a másik oldalon meg teljes erőből szarás egy még meg sem jelent játékra.
  • Prof William
    "Látom mindenki hatalmas hype-ban ég a Ubi konferencia miatt."

Hát ilyen bejelentések mellet nem is csoda.

Szexuális zaklatás miatt vezetőknek kellett távozniuk az Ubisoftnál
  • shaddam
    4chanon (hol máshol) szembejött pár cyberpunk leak. Engem nem érintett meg, mondjuk eddig is úgyvoltam a játékkal hogy egynek jó lesz
  • Evoluti0N
    AC nem tűnik rossznak. Arcanimáció ugyanakkor ultragáz. A megjelenést 2 nappal a Cyberpunk elé tenni meg nagy WTF.
    Watch Dogs 3 érdekesnek ígérkezik, de egyelőre nem 0 napos vétel.
    Vicces módon talán a Spiritfarert várom a legjobban. Demóját játszottam és ultracuki kikapcsolódás ezerrel és nagyon bejött.
  • Seth
    Semmi említésre méltó, szokásos
  • Prof William
    Final Fantasy 7 Remake

Gyermekkorom egyik első élménye volt a Final Fantasy 7 (és persze a 8) és jó volt újra látni remakeként.
    Amikor el kezdtem játszani vele nem is gondoltam volna, hogy a "remake" szó ennyire helytálló lesz, hiszen [spoiler KOMOLY SPOILER] mint kiderül tényleg egy REMAKE-ről van szó mivel az eredeti FF7 történései egyszer már lejátszódtak és a jelenlegi sztori egy új "idővonal" ahol talán lesz lehetőségünk megváltoztatni pár dolgot. [/spoiler]

Aki teheti inkább a japán hangsávot próbálja ki mert az az igazi. A hangszínészek nagyon odatették magukat. Az angol szinkron nyomába sem ér.

A zenéket imádtam. A régi témák feldolgozásai jól sikerültek és az új zenék is emlékezetesek lettek.

A grafika már más kérdés. Nagyon erős kettősség jellemzi. Egyes helyeken tényleg gyönyörű már majdnem Last of Us 2-minőségű grafika szakasztja le az arcuknak, máshol meg olyan grafikai megoldások vannak, amik már PS1-en is gázak lettek volna. Gyönyörű a táj aztán felnézünk az égre, ahol 2 PS1-es időket idéző helikopter lebeg álló rotorlapátokkal. Összességében mégis jó volt az összhatás.

A harcrendszer természetesen már nem körökre osztott de a helyette kitalált hibrid megoldás is nagyon kézhez álló és pörgős.

A karaktermodellek gyönyörűek (főleg Tifa és Aerith) de még az átlag utcai járókelők is egész jól sikerültek.

A játékmenet nekem tetszett. A játék az eredeti játék első 7-8 óráját dolgozza fel 40-45 órában. Így természetesen jó pár mellékszál/küldetés került bele, de ettől játék még szinte 80%-ban csőjáték. Ami most még nem akkor baj, hiszen a játék első fele az eredetiben is csőjáték volt. Az lesz majd a nagy kérdés, hogy mi lesz, amikor majd második részben kitágul a világ.

Annál a pár próbálkozásnál, amikor megpróbálták kitágítani a világot elég unalmassá válik a játék, de a főszál pörgőssége kárpótol ezért. A főszál továbbra is remek volt, és jó volt újraélni a régi pillanatokat.

Mindent összevetve remek játék volt, ami sok nosztalgikus órát szerzett és képes volt újat is mutatni. Kíváncsi leszek, a második részre, de remélem arra nem kell majd újabb 6 évet várni.
  • Kongy
    Látom mindenki hatalmas hype-ban ég a Ubi konferencia miatt XD
  • n000rbi
    Vigyázz rá és nem lesz gond.