status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
szvsz nagyon elbeszélünk egymás mellett, de megpróbálom
"Ennek szerintem semmi köze az alfa/béta dolgokhoz, ez a játék ilyen lesz"
az alfabéta dolgot értettem pl az awful AI-ra, hogy egy helyben állnak, és... hát ja, erre az egy pontra, dehát épp ezt mondtam, hogy 1-2 dolgot betudhatunk a korai állapotnak, de... hát tulajdonképpen pont ezt mondtam amit te, csak azzal a szemüveggel hogy ez így nekem biztos nem kell, ha "ez a játék ilyen lesz"
"Akció-rpg, nem full rpg, egyébként a Witcherek sem azok voltak."
ami nem lenne gond, ha élveztem volna a harcot a vicserben, illetve ha itt nem írnák a harcról azt, amit
ott van pl a mass effect, az is akció-rpg, abból is hiányoznak az általam hiányolt dolgok, viszont baromi király volt a harc, és emiatt (meg persze a sztori, karakterek miatt) tudtam szeretni
a vicsernél tetszett a világ, so-so a karakterek is, so-so a sztori is, de a harc nagyon lehúzta nálam
szóval tldr semmi bajom azzal hogy akció-rpg, sőt, legyen is az, de akkor az akció rész ne legyen hulladék, ha már az rpg rész nagyrészt nem létezik :)
"Eleve sok játékban nincs is kaszt (falloutok pl., ideértve régiket is), ettől még rpg-k."
igen ez igaz, túlzás volt amit írtam, viszont falloutra is igaz amit egyel fentebb írtam, plusz ott is és a mass effectekben is tudtam többféle játékstílust tolni (melee vs gépfegyver vs sniper, stb), és ez a tényező nálam már sokat billent rpg-irányba, vagyis inkább olyan irányba, hogy érdekeljen az adott cím - vicserben... oké, volt a számszeríj, meg "spellek", de őszintén az egy kardozós játék volt, annál harc szempontból igazán nem több - legalábbis nem dönthettem úgy, hogy íjászt játszok, vagy lopakodós karaktert, vagy varázslót, vagy bármi mást
na és ha itt is ilyen egybites lesz a (nem létező) class rendszer, meg a harc rendszer, márpedig úgy tűnik igen, akkor..... meh, skip
"A DA2 sem. "
ez ugye nem a dragon age 2, amiben voltak jól elkülöníthető kasztok tök más játékstílussal, ráadásul specializációkkal együtt, amiket meg főleg imádok rpgkben? na azé nemá
"Ezt: the game isnt really open world, there is nothing to do, every location is handcrafted (lol, mintha ez baj lenne) but you need to be doing a handcrafted quest to interact or do anything meaningful in the game."
nem nagyon látom hogy jön ide a GTA?! a handcrafted dologról én nem is írtam, pont azért mert szerintem sem baj
vagyis asszem kezdem érteni mit akarsz mondani, szerintem csak simán neki mást jelent az open world mint neked (meg valszeg mint nekem is)
ha jól értem neki az az open world, hogy mész az ismeretlenbe, és beleakadsz egy random dungeon-be vagy questbe (mint pl egy skyrimban), és cserébe a cyberpunkban meg úgy mehetsz? nyitott területekre? ha valami küldetés célzottan odavisz? (nemtom értem-e mibaja van amúgy ennél a pontnál, de szerintem ez)
"Meg ezt: gunplay is bullet spongey, if enemy outlevels you by 3 levels you are basically dead
Ugyanez volt a Witcherben is meg még egy rakás rpg-ben, ahol van szintrendszer nyilván. Halálfejjel szokták jelölni pl. az erősebb ellenfelet (pl. Pillarsban). GTA-ban ilyen nincs, mert az nem rpg."
na várjál azért szerintem nem csak végletek léteznek ám
van az hogy 3 szinttel erősebbet matematikailag nem tudsz megölni, meg van az amikor a játék ad lehetőségeket, hogy akár nálad erősebb területeken is haladj
szerintem itt az a baja, hogy nincs olyan mélység a játékban, hogy bármi lehetőséged legyen az ilyen helyzetekben, mer sima statcheck a játék - neked van X életed meg Y sebzésed, egy picivel is nagyobb szintű valaminek meg sokkalsokkal több élete meg sebzése, és gyanítom és tartok tőle, hogy ez így ennyi
ha és amennyiben tényleg ez van, az azért kurvagáz ám, tökmind1 hogy rpg vagy akció vagy gta klón vagy vicser klón vagy apámfasza, ez kurvagáz
"Egyébként az open world és a linear nem zárja ki egymást. Az összes TES játék a Morrowind óta lineáris mint a fene. Mármint a főszál, gondolom itt sem a mellékküldetésekre gondol a drága orosz."
hááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááát....
főleg ha belegondolsz az előző pontba, hogy nagyobb szintű területen nem is tudsz böfögni se, sajnos nagyon is el tudom képzelni, hogy teljesen lineáris a játék
azért egy tes játékban elkóborolhattál ~bármerre, és ez adott neki open world feeleinget, mi van ha itt nem kóborolhatsz, mer matematikailag esélyed sincs haladni, csak amerre kitalálták? nem mondom hogy így van, főleg nem mondom hogy így legyen, de.... de mi van, ha? mert nekem a fenti pont + a "the game feels like a rail roaded linear experiencee rather than an open world rpg" pontosan ezt jelentik :|