121274

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Mephike
    Nos én úgy döntöttem, hogy ez a játék még várhat egy kicsit nálam.
  • lwb
    Na, első megbízható leírások megtekintése után csucsima azonnal előrendelve.
  • Evoluti0N
    Nálam már töltődik. Ez a játék után úgysem lesz semmi nagyon novemberig. Úgyhogy utána lehet majd a backlogból szemezgetni, ahogy most a TLOU 2 és a Tsushima között is teszem.
  • n000rbi
    Na, g365-ön dobtak egy 10-est a csucsira, ígéretes :)
  • Probatbicol
    Marco Polo Japánig nem jutott el, csak Kínáig :)
  • Voltan
    A hét szamuráj, Ran, Oni Baba, Yojimbo, A vihar kapujában (Rashomon). Én nagyon szeretem még a Zatoichi-t is, valamint a Lone Wolf and Cub sorozat. Ezek mind alapművek, és még lehetne sorolni.
  • AntiHero
    Alapművüket nem tudom. De nekem ezek maradtak meg.:

• shaddam
    Mik az alapmű szamuráj filmek? Készülődnék a tsushimára
  • Evoluti0N
    Én veszem. Nem várok tőle világmegváltást, de kellemes darabnak ígérkezik. Plusz feudális japán. Hibái ellenére tetszett az utóbbi két AC, ez meg sok szempontból jobbnak tűnik azoktól.
  • Rage47
    jó de az ND, az ő játékaik mindig jól futnak minden PS4-en.
    ez meg egy gen. végi openworld játék egy gyengébb csapattól
  • mucsácsó
    szerintem jól fog, legalábbis gondolom nem lesz nagyon gond, a többi exxel se volt nagyon para, sőt - Lasszó2 is tükörsimán ment nálam - a multiplatform címek a minősíthetetlenül foskókányak csak ilyen téren főleg :D
    Utoljára szerkesztette: mucsácsó, 2020.07.14. 17:24:23
  • lwb
    Igaz, már elfelejtettem. Egyébként NPC-knél lesz itt is más kaszt állítólag. A PnP játékban volt még egy rakás az ebben a játékban játszható hármon kívül.
  • Rage47
    ennyit vártam kb., mármint kevesebbet, mert az első videó alapján elég AC-copy volt, annál kicsit jobb, a mostani videókat nézve.
    Slimen hogy fut vajon? :D
    Utoljára szerkesztette: Rage47, 2020.07.14. 16:52:50
  • j0nNyKa
    az első részről beszéltem, de a másodikban is ugyanúgy 3-3 specializáció volt, ami itt is legalább 6 féle különböző játékstílus (+ egyébként a companionok erre még rátettek, Anders pl baromi izgalmas volt ezzel a kettős énjével, Fenris is tökre új valami volt ezzel a spirit warrior valamijével, stb)
    a balansz kérdés megint más, azzal teljesen egyetértek, mindhárom részben szürreálisan erős a blood mage pl

a 2. bekezdéseddel is kb egyetértek, és ezekről végülis még nem tudunk ~semmit a cyberpunkkal kapcsolatban, szóval simán lehet egy frankó játék belőle, bár hogy őszinte legyek, csodálkoznék - de el tudom képzelni
    Utoljára szerkesztette: j0nNyKa, 2020.07.14. 16:51:33
  • lwb
    De a DA2-ben nem volt semmi specializáció, csak a három alapkaszt. Nem tudom, mi van a leakekben, de a DA3 specializációi lényegében csak 1-1 új skiltree-t nyitottak meg és kész. Ráadásul nagyon bénán volt balance-olva.

Meglátjuk. Sok mindent meg tudok bocsátani a játéknak játéktechnika terén, ha a sztori, a setting, a writing jó. Nekem ez a lényege egy játéknak (ha a TLOU2-es kommentjeimből nem jött volna le :DDD), a játékmechanika másodlagos. A Fallout 4 pl teljesen kidobta a skillrendszert, mégsem tartom rossz játéknak.
  • mucsácsó
    én tényleg elmegyek valami jósnak, vagy valami elemzőnek mostmár... :DDD

biztosan fasza lesz nagyon (úgysincs mivel játszani perpill nagyon), de nem lesz GOTY és Witcher 3 pótlékot sem szabad várni tőle így első blikkre a rivjúkat átfutva gyorsan... :D
  • AntiHero
    Ahogy nézem a teszteket sajnos nem győztek meg. Bàr a story az baromira érdekel.

De a többi hááàt...
    na majd pénteken kiderül.

• AntiHero
    Ghost of Tsushima (ign)

Pozitívum:

Hangulatos prezentáció, kiváló atmoszféra
    Szórakoztató harcrendszer
    Akciójátékhoz képest részletes fejlődésrendszer

Negatívum:

A mellékküldetéseket túlzottan elnyújtották és feldarabolták
    Apró animációs problémák
    A küldetések útvonaláról letérve bosszantó számláló zavar vissza minket a fő csapásirányba

Végszó:

A Ghost of Tsushima nem mutat újat, nem találja fel a nyílt világú akciójátékok műfaját és még véletlenül sem egy tökéletes produkció. Amiben igazán remekel, az az atmoszféra megteremtése, ami feledteti velünk a sokszor látott játékelemek fölött érzett fásultságunkat. A költészettel felérő képivilág, a gyönyörű zene és az felfedezésre bátorító, intuitív rendszer széllel, rókákkal és madarakkal lelket ad a játéknak, ami ráadásul egy ismerősségében is érdekes történetet mesél majd el nekünk. Mindazonáltal, ha valakit kitör a frász a méretes térképen való barangolástól, ahol felderítendő pontok között botladozó hősünket lassan maga alá temeti a gyűjtögetnivaló holmik sokasága, nem biztos, hogy éppen itt fogja megtalálni a számítását. Aki viszont nyitott egy kifejezetten szórakoztató harcrendszerrel megáldott, szívbe markolóan drámai és vizuálisan elbűvölő keleti szamurájkalandra, azt igenis be fogja rántani a Ghost of Tsushima és el sem engedi majd az epikus végszóig.
  • mucsácsó
    az lesz az, 16:00 opencritic szerint is :)

mondjuk szerintem túl nagy meglepetés senkit nem fog érni, én egy olyan erős 8.0-9.0 közötti átlagot várnék - max néhány 9.0+ - de hamarosan kiderül :D
  • j0nNyKa
    az zsir, csak ha hozzanezem a skill tree-t a leakekbol, akkor ez a 3 kaszt egyenlo egy lofasszal, a da 3 alap kasztja meg specializalhato volt tokmasmilyen jatekstilus fele, amiket nagyjabol fel is soroltam (egeszen pontosan 3x3 spec kaszt volt, de jol elkuloniteni ezekbol inkabb "csak" 7et lehet)
  • lwb
    Lesz vagy három darab kaszt: netrunner, techie és solo. De ugye Dragon Age-ben sem volt több.

forrás
  • n000rbi
    Nekem is a délután 4 rémlik. Az enyém is érkezik pénteken, meglátjuk. Nem nagyon vagyok rácsavarodva, de hátha behúz.
  • Prof William
    Én 16.00-t olvastam. Pénteken már hozza a postás. :)
  • j0nNyKa
    elozo temahoz: watch dogs legion video, spoileres, szokasos, ha erzekeny vagy, NE nyisd meg, szoval amit itt latok, az pl egeszen izgatja a fantaziam, tetszik, varom
  • Kongy
    Jaja, no nem mintha annyira rá lennék hype-olódva, sőt.. :D
    Ubi játékok iránti hype-om nagyjából 10 éve teljesen eltűnt. Talán az AC2-t vártam iszonyatosan legutóbb, és be is váltotta a hozzá fűzött reményeimet.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2020.07.14. 12:23:27
  • j0nNyKa
    jaa most sikerult rendesen elolvasnom, "par honap", nem egy honap, oke fogtam
    elvileg siman lehet csodat tenni par honap alatt, gyakorlatilag majd kiderul - azt sem tudjuk hogy mikori verziobol szivargott pl a 25 perces video, siman lehet hogy meg valami tavalyi allapot
  • mucsácsó
    pont néztem tegnapi nap, ahogy beléptem az Ubis accountba, beta tesztjére még mindig lehet rá jelentkezni, úgyhogy biztos nincs még lelőve a cím :D
  • mucsácsó
    november 19, dede (hacsak nem halasztják el MEGINT... :D)
    csak csodákat szvsz nem kell várni ennyi idő alatt, pláne nem ekkora és ilyen régóta készülő címnél, aminek már áprilisban meg kellett volna jelennie :D
  • Kongy
    A napokban emlegettük, szóval EZ a helyzet a Skull and Bones-al. A Beyond 2-ről persze továbbra sincs semmi hír :D Kicsit olyan ez is, mint a Half-Life 3, azzal a különbséggel, hogy ebből azért már mutattak pár morzsát.
    Utoljára szerkesztette: Kongy, 2020.07.14. 11:17:52
  • j0nNyKa
    mi ez a honap? nem novemberre van igerve?
  • mucsácsó
    persze, ez jobb nem lesz, sajnos :(
    most ebben a pár hónapban már nem fogják átalakítani az egész gunplayt, meg igazából itt nem is nagyon lehetne, lévén RPG-ről van szó (elvileg)
    majd valahogy megszokjuk... :D
  • Ulthanito
    OFF

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    Van itt valaki, aki fotózik, és Fuji-gépet használ?

Utoljára szerkesztette: Ulthanito, 2020.07.14. 10:16:18
  • Rage47
  • MrAndree
    De, ma jön, IGN azt irta magyar idő szerint 14:00kor jár le az embargó.
  • Rage47
    szerintem ilyen marad a gunplay

mikor jönnek a Tsushima értékelések, nem ma?
  • j0nNyKa
    " de a harcot én pont nem tudom kiemelni."
    hat jo, nekem adta, izlesek i guess (nekem meg a vicser harc nem jott be, ami pedig tudom hogy rengeteg embernek igen)

"Van class rendszer a CP-ban."
    errol van valami forrasod? nekem az jott le hogy nincs, de szeretnek tevedni

"A DA2 az egyetlen DA, ahol nem lehetsz más, csak ember."
    hja igen, hat, mint irtam nekem a tobbi aspektus a fontos, meghat itt elvitazgathatnank a vegtelensegig, hogy mennyire lehetseges beleelni magad mondjuk egy ork karakterbe, de nem nagyon akarok most belemenni, lenyeg hogy a fajvalasztas hianya engem picit sem zaklat fel, mig a kulonbozo jatekstilusok (ami altalaban egyenlo egy kaszt rendszerrel) hianya igen - pl ujrajatszhatosag szempontbol fontos kapasbol
    pl a dragon age 1-et pontosan annyiszor toltam vegig, ~ahany fajta jatekstilusban eltero kaszt van (tank, berserker, ijasz, assa, healer, blood mage)
    ugyanigy egy mass effectet, skyrimot, falloutot is elo tudok venni tobbszor, hisz tudok maskepp jatszani

"Ez már a W3-ban is így volt. Én sem szerettem, ezek szerint visszahozzák, gondolom így akarják mesterségesen lezárni a későbbi részeket a játékostól a játék elején."
    megint izlesnel vagyunk, ugyhogy elfogadom hogy neked tetszett, nalam egyebkent ez volt az, ami miatt a leg-most-pedig-nagyon-megprobalom-szeretni-a-witchert-probalkozasomnal vegul rahagytam, es letoroltem, amikor nem indulhattam el X iranyba szabadon, mert minden agyonvert (mig pl ott egy dragon age, ahol egyebkent vannak konnyebb meg nehezebb teruletek, de alapvetoen olyan sorrendben csinalod, amilyenben szeretned, tudsz normalis tempoban haladni barmelyik elerheto teruleten - na ezt szeretem)

"hogy "nincs értelme", mert "nem tudsz csinálni semmit", ha nem visz oda egy küldetés"
    lehet, de ez igy nekem spec csalodas, ez mar egy fallout 3nak is sikerult nem-is-tudom-hany eve, hogy belebotlottal kuldetesekbe meg eventekbe mindenhol - remelem dolgoznak meg rajta

"Nekem az volt a benyomásom, hogy az FPS nézet és az open world dolog félrevezetett egy rakás embert. Nem rpg-playerek, hanem normie-k, akik GTA-fixet akarnak. Lehet tévedek persze, de a CDPR egyelőre nem szolgált rá, hogy ne higgyek nekik."
    lehet igen, el tudom kepzelni - megneztem az elobb azt a 25 perces izet, es valoban elkepzelheto
    a nezet egyebkent engem szemely szerint annyira nem zaklat fel, nyilvan annak orulok ha van lehetoseg valtani, de egyebkent nem tartom a legfontosabb dolognak
  • j0nNyKa
    nah, kosz, akkor nem szoltam azzal kapcsolatban az ugy viszont kb rendben van, illetve... ja, mondjuk
    nekem szemely szerint jobban tetszene egy skyrim-szeru felig-meddig auto level scaling, de ez mar elfogadhato (mar amennyiben a harc nem szar)
  • j0nNyKa
    bazz ezt nem tudtam eddig megfogalmazni hogy 1-2 sikerjateknal miert nem tetszett a gunplay - ezert, ahogy te leirtad, kosz
    uhm, ez a bullet sponge dolog mondjuk pont olyan cuccnak tunik, amit el tudok kepzelni hogy meg valtozik pozitiv iranyba, foleg ha kapnak savazast miatta meg idoben
  • lwb
    Na, ezt kerestem:

"You can visit the whole city from the beginning of the game.
    The world of the game is freely and completely accessible from the beginning of the game. However, remember that the game does not offer level-scaling. This means that if you enter a high-level location, the enemies can turn out to be too powerful, killing with a single shot/attack."

Forrás
  • lwb
    "ott van pl a mass effect, az is akció-rpg, abból is hiányoznak az általam hiányolt dolgok, viszont baromi király volt a harc"
    Én nagyon szeretem a ME1-3-at, de a harc, na az nem volt nekem sose király. Egy full alap, cover based shooter. Egy 3 centis küszöb már akkora akadály volt, hogy cserébe körbe kellett menni, semmi vertikalitás nem volt benne (MEA ezt orvosolta). Mindez olyankor, amikor egy rakás jó cover based shooter jelent már meg és a ME nem tartozott közéjük. A sztori és a karakterek vitték a hátán persze, de a harcot én pont nem tudom kiemelni.

"na és ha itt is ilyen egybites lesz a (nem létező) class rendszer"
    Van class rendszer a CP-ban.

"ez ugye nem a dragon age 2"
    De bizony, hogy az. A "nem tudsz fajt választani"-ra értettem. A DA2 az egyetlen DA, ahol nem lehetsz más, csak ember.

"cserébe a cyberpunkban meg úgy mehetsz? nyitott területekre? ha valami küldetés célzottan odavisz?"
    Nem hiszem, hogy erről beszélt, mert erre konkrétan már írták a fejlesztők, hogy a játék elejétől kezdve bejárható a város. Nyilván lesznek zárt részek, amik csak a játék végén nyílnak meg (pl. Skuldafn Skyrimben), de a játék nagyrésze bejárható. Arra gondol, hogy nincs semmi, ha odamész, nincs pl. valami activity, ami lekötne. Ezért gondoltam GTA-ra meg a többi ilyenre, mert ott ugye az van, hogy a játék története nélkül is el lehet bohóckodni az open worldben. Sőt, a játék igazi varázsát ez adja, nem is feltétlen a küldetések. A CP nem ilyen lesz, nekem ez nem baj.

"van az hogy 3 szinttel erősebbet matematikailag nem tudsz megölni, meg van az amikor a játék ad lehetőségeket, hogy akár nálad erősebb területeken is haladj"
    Ez már a W3-ban is így volt. Én sem szerettem, ezek szerint visszahozzák, gondolom így akarják mesterségesen lezárni a későbbi részeket a játékostól a játék elején.

"egy tes játékban elkóborolhattál ~bármerre, és ez adott neki open world feeleinget, mi van ha itt nem kóborolhatsz, mer matematikailag esélyed sincs haladni, csak amerre kitalálták?"
    A fejlesztők már az első infoknál mondták, hogy a város teljesen bejárható lesz. Szerintem a 4chanes orosz sem erre gondol, hanem arra, hogy "nincs értelme", mert "nem tudsz csinálni semmit", ha nem visz oda egy küldetés.

Nekem az volt a benyomásom, hogy az FPS nézet és az open world dolog félrevezetett egy rakás embert. Nem rpg-playerek, hanem normie-k, akik GTA-fixet akarnak. Lehet tévedek persze, de a CDPR egyelőre nem szolgált rá, hogy ne higgyek nekik.