121454
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
kjozsef056 #121454 Kökemény foshalmaz.. De már csak 1 hónap és lejár ez a nyomorultság nem kell többet szarozni... Eskü akkor végre telipakolják majd az összes hónapot ,mert nálam ez így szokott lenne mindig mindenben -
Novemberi PS Plus , részemről rémgyenge (Stray már megvolt,amikor day1 adták extrába)
Stray
EA Sports WRC 24
Totally Accurate Battle Simulator
Utoljára szerkesztette: Seth, 2025.10.29. 16:41:06 -
kjozsef056 #121452 A novemberi ps plusban elvileg ott lesz az anno day one premiumban elérhető Stray macskás game -
kjozsef056 #121451
Utoljára szerkesztette: kjozsef056, 2025.10.24. 22:45:23 -
kjozsef056 #121450 A korábbi szivárgást követően a Sony hivatalosan is bejelentette, hogy milyen alkotásokkal tervezi bővíteni a PlayStation Plus Extra- és Premium-tagságai mellé elérhető játékkatalógust, és bizony elég pontosan sikerült megjósolni az érkezőket. Az alábbi címek mind október 21-én érkeznek meg a kínálatba, bőven kapunk borzongásokat halloweenre, ahogy azt illik:
Silent Hill 2 remake (PS5) - Extra és Premium
Until Dawn remake (PS5) - Extra és Premium
V Rising (PS5) - Extra és Premium
Yakuza: Like a Dragon (PS5, PS4) - Extra és Premium
Poppy Playtime: Chapter 1 (PS5, PS4) - Extra és Premium
As Dusk Falls (PS5, PS4) - Extra és Premium
Wizard with a Gun (PS5) - Extra és Premium
Tekken 3 (PS5, PS4) - Premium -
Nekem szerintem életem első eredeti játéka a Grand Monster Slam volt. Gr
Persze 10 percet sem játszottam vele, mert túl nehéz volt.
A főcímzenéjét imádtam és azóta is bármikor fel tudom idézni (ilyen különlegesség még a C-64 Supremacy, az Amiga Dune és a Spectrum Mystical című játékának a zenéje, illetve PC-n az Icewind Dale első részének a kalandot indító zenéje és a Might & Magic VI - Mandate of Heaven összes zenéje).
A mai játékok közül nehéz eredeti zenéket említeni, bár a Bloodborne ebben is kivétel. :-) -
Evoluti0N #121448 Nekem bejön. Jobban, mint a Tsushima. Változatosabb az open world. Meg sokkal természetesebb az, ahogy felfedezel helyszíneket, ahol aktivitások vannak. Nem modern Zelda szint az open world, de valahol az, meg az Ubi játékok között van, amikor a Tsushima sokkal inkább ubi féle open world design volt.
Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2025.10.09. 10:37:12 -
kjozsef056 #121447 Hamarosan érkezhet a SH2 a sony előfizetéses szolgáltatásába Végre valami na....ideje volt már -
A tushit se vittem még végig, nekem a yotei egyelőre kimarad sokáig. -
TomStorm #121445 Na milyen Yotei?
Én még nem veszem meg mert holnap jön 77-es Oled és jövőhónapban cserélek Pro-ra.Inkább majd azon. -
Nekem ez a japán diáklányos izé, ez nem jön be. Kivárok egy nagy kedvezményre vagy game passra később. -
. -
TomStorm #121442 Silent Hill F lepörgött.Jó volt,tetszett.Voltak benne beteg részek:)
A fegyver elhasználódást kihagyhatták volna.Engem idegesített.Főleg a vége felé Hard-on.Volt mikor nem is találtam és csak rohangáltam,hogy készlegyen feladvány.. -
TomStorm #121441 Mai napig megvan az összes kaland,játék könyvem.Nagy élmény volt anno!:) -
Én meg 9, de én kaptam már zsebpénzt. Mondjuk nagyrészt KJK könyvekre vertem el, azok kb ekkor jelentek meg, legalábbis az elsők, ha jól emlékszem. -
8 éves voltam kb, nem volt zsebpénz :) -
Nem is nagyon emlékszem már a játékra, csak arra, hogy a kazetta borítója jól nézett ki és a grafika, a korhoz képest, nagyon rendben volt. Meg hogy túl nehéz volt a játék és ezért sz.r is. De én nem vertem le a hisztit a szüleimnek, zsebpénzből vettem, játszottam mással aztán. :) -
Mennyi volt az esély arra, hogy nekem is a Red Heat volt az első (és utolsó) eredeti c64 játékom ? :)
Emlékszem leesett az állam a töltőképernyő miatt, a film posztere volt és olyan jól nézett ki. Aztán maga Swarci is remekül animált volt. Nade aztán 10 perc játék után elsirtam magam, annyira rossz és nehéz volt és megbántam, hogy ezt választottam.Apunak épp ott volt az ismerőse , akinek szintén volt gépe, ő nyugtatott le, hogy ne sírjak, várjak holnapig, hoz nekem valamit. Másnap beállított vagy 5 kazettával meg egy füzettel, teleírva játékcímekkel, meg időzítéssel, hova kell tekerni. Maga volt a kánaán. Régi szép idők -
Nekem C64-re kazettán a gyári Red Heat (Vörös Zsaru) Schwarzenegger filmből készült játék volt az első eredetim, de már nem is tudom, hol vettem :) Gáz volt nagyon egyébként, de a filmet szerettem, szóval nyilván kellett. -
C-64-en a Supremacy-t nagyon szerettem, a zenéje valóban brutálisan jó volt. A Mercenary-t én is ismertem, egy barátom nagyon szerette és rengeteget játszott vele.
Én nagyon korán elkezdtem amúgy eredeti játékokat venni az 576 kByte boltokban, de persze előtte rendeltem az újságokból is rengeteg kalózjátékot már Spectrumra is. Sőt, Kispesten volt egy bolt, ahol a kirakatba is kitették a kalózkazettákat, felcímkézve a rajta lévő játékok neveivel. Kb. 20 cím fért akkor egy 90 perces TDK-ra. Egy órát utaztam érte Budáról.
Amigán a Civ volt az első dobozos játékom.
Most azon agyalok, hogy a GOG-ról újra végigjátszom a Might and Magic VI-VIII-at, ehhez a sorozathoz állandóan visszatérek, a zenéje most is a fülembe cseng a hatodik résznek. -
Hidegen hagy, elég volt megjelenéskor PS4en platinázni. Azért mert szebb meg atomstabil elő nem veszem még1x :) -
kjozsef056 #121433 Juhéj mertek értelmes címet is rakni a premiumba... last uf us 2..végre be lehet kapcsolni a ps-t... -
. -
TomStorm #121431 Ja meg valami nagyon béna joystick.
Aztán jött a mikrokapcsolós joy az mekkora szám volt:D -
TomStorm #121430 Cartridge volt nekem először C64-hez.
Azon volt 3-4 játék valami cirkuszos meg Mario vagy Gianna valami ilyesmi ha jól emlékszem:)
Aztán utána jöhetett a kazettás magnó aztán a floppy -
Én c64-gyel kezdtem, még a szemét nyugatról hozta be apám a 80-as években, mert itt nem lehetett kapni persze semmit sem. Kazettás volt nyilván, lemezmeghajtó akkor még talán nem is volt. Fejállítás itt is ment ezerrel, nem volt garancia, hogy valami el is fog indulni, attól hogy megvolt. A lemezmeghajtó azért óriási ugrás volt, kényelmi szempontból is. Kétoldalas lemezek, lyukasztó meg forgatás :D
Gyári játékunk sose volt, venni se lehetett, de szerzői jogi törvény se volt, az újságok maguk árulták a kalózszoftvereket full legálisan. Ma már ez elképzelhetetlen, mintha mondjuk az ign-ről tudnál letölteni játékot kb.
Ja, Defender of the Crown óriási volt, nekem nagy élmény még a 4X stratégiai játék, a Supremacy és főleg a zenéje. Azt a zenét sokáig el tudtam hallgatni. Volt még ezer, kevésbé ismert játék is nyilván, magyar szöveges kalandok (pl a Sziget) és a Mercenary, ami egy béna Elite klón volt, de nekem az első ilyen játék.
Amigára nem volt pénzem anno, nekem ezért az kimaradt, 93-ban váltottam PC-re, azt le tudtam a szüleim torkán nyomni, hogy kell az iskolához. 386 DX, talán 4 mega ram, ha jól emlékszem. Nyilván dedikált gpu akkor még nem volt. Doom szépen ment rajta és a Mortal Kombat is és ez számított kb. Azóta magam fejlesztem a gépeimet, most i7 13700, rtx 4080, 32 giga ramánál tartok, csak ajándékba vettem prefab gépet eddig, meg irodába. Magamnak mindig én raktam össze és büszke vagyok rá, mert semmi köze a szakmámnak ehhez.
Igen, elnézem, hogy 10 évvel ezelőtti játék (Witcher 3) megver szinte mindent, ami ma kijön, hogy az 5 éves CP2077 még mindig az egyik legszebb játék, ami a piacon van, mintha nem lenne fejlődés egyáltalán. -
Igen, megöregedtünk, ez vitathatatlan és elmúlt az újdonság varázsa is.
Nekem az első egy Philips Videopac volt. Pálcikaemberkék. A második a Spectrum, a játékok töltése kazettáról, az első indulás előtt percekig izgulhattunk (először, hogy kiakad-e :D). Az első jutalom az volt, hogy a játék egyáltalán elindult. Aztán végignyomogattuk a gombokat, ugye, hogy mi mit csinál. De már ott is voltak őrült jó játékok, a Rebelstar 2-t százszor is végigjátszottam.
C-64 - na igen, ez minőségi ugrás volt, és újra átélhettük a csodát. Amit a Cinemaware letett az asztalra (Defender of the Crown), vagy az Infogrames (North & South), és amikor azt láttam, hogy a készítő a Gremlin Graphics, akkor is ujjongtam.
Aztán jött az Amiga és újra ránk borította az asztalt. Sid Meier's Civilization - emiatt vettem Amigát. És mennyi jó játékunk volt rá!
Jött a PC és a DOOM, és megint leesett az állunk. A BioWare és az izometrikus 3D, az rts-ek, fps-ek, 3D-s kártyák (Voodoo).
Így visszanézve, folyamatosan forradalmi dolgok történtek.
Most azt mondanám, nem velünk van a hiba, öregen is ugrálnánk, mint a majom, ha a játékiparban ekkora horderejű dolgok történnének.
De mi van ma? Az a hír, hogy remasterelték a remasterelt Last of US-t... Itt tartunk. Új IP alig, remasterek és nulla értékű fércjátékok borítanak el mindent. PS Store-ban is megjelentek már rég ezek az egybites indie kacatok, hát nagyon nem erről kellene, hogy szóljon a konzol. Emlékszem, amikor még létezett PS-en minőségbiztosítás, a mostani játékok kétharmadát be sem engedték volna, nemhogy ezeket a gagyi sex shop simulatorokat meg hentai simulatorokat. :(
Nem csoda, hogy az ideportolt MS játékok tarolnak, a közönség örül, hogy végre igazi játékok jönnek a konzolra...
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2025.09.21. 17:44:52 -
Dettó, csak amiga helyett c64, dune helyett meg mission impossible vagy last ninja. De az is lehet, hogy csak megöregedtünk közben.
CP2077 tényleg adta és még ma is adja azt a feelinget, amit a régi játékok adtak. -
Én is visszafogtam a PS5-ös tevékenységeimet... a gyerekkel LEGO Marvelezünk (Super Heroes 1-2, Avengers) és Marvel Rivals-ozunk, amire valamiért sokfelé láttam haterkedést, pedig nagyon jó.
A PS5 exkluzívok ugye kihaltak, Naughty Dogs játékokkal és Bloodborne-al nosztalgiázok néha.
Ha akarnám, a szívem szakadhatna amiatt, hogy elmúlt a hobbimból az az élvezeti faktor, ami annyira boldoggá tudott tenni korábban. Most ritkán van meg ez a feeling. Cyberpunk 2077 alatt érzem mostanában ezt a régi, önfeledt érzést. De ez nem újkeletű probléma. Néha arra gondolok, hogy a legboldogabb játékos korszakom az volt, amikor Amigán kattogott a floppyban az ELITE II - Frontier, a Fate - Gates of Dawn és az első Dune.
Sajnálom, hogy kihalt az SG, mert sok kellemes emlék köt ide. Ezért is nézek vissza rendszeresen. De valami bennünk is megváltozhatott, mert 10 éve a Claire Exp.33 külön topikot kapott volna és ugyanúgy írtuk volna bele az élményeinket, mint a Bloodborne topikban.
De tudjátok mit, ha kijön egy Bloodborne II és még nem lesz 404 az SG helyén, nyissunk majd neki egy topikot, jó? :-) -
Én még gyűjtök, mármint megveszek kb mindent. Switch 2-őt is behúztam, mondjuk inkább az asszony miatt. Az xbox rog ally kimarad, mert kb 5%-kal több, mint egy szimpla rog ally, az meg már van.
Ps5 pro egyébként eléggé csalódás, ahogy várható is volt, minimális a különbség abban a pár játékban, ami egyáltalán ps5 enhanced. Az előző gen félidei konzoljainál jóval nagyobb volt az ugrás. Ps4 és ps4 pro között ég és föld, hogy az xbox one és a one x-ről ne is beszéljek. -
Én már több mint egy éve nem kapcsoltam be a PS5-öm, talán az új csucsimát megveszem, ha jó a feedback a játékról, de elég ellenszenves a főhős. -
Szerintem nekem má a ps6 is kimarad. -
Evoluti0N #121422 Nekem is becsúszott pár hónapja. Használom relatív rendszeresen. Igaz, hogy PC még mindig a fő platformom, de azért bekapcsolom gyakrabban a PS-t, mint az évenkénti 2 (ideiglenes) exkluzív. Ha valami jó esik PS+-ba, akkor játszom ott. Most is a héten befejeztem a Lies of P-t, meg akkor már megvettem a DLC-t és azt is játszottam. -
Pedig épp most vettem meg a ps5 pro-mat. Miután hónapokig savaztam a gépet ez volt az egyetlen logikus lépés :D -
Hát azért nem csak a fórum fingott ki, hanem a téma is :D -
Kár érte, jó ügynök volt -
fődet rá :( -
El kell engedni sajnos. Már zajlik a végelszámolás. Hacsak nem lesz új tulajdonos akkor záróra. -
Hivatalosan is megdöglött ez a fórum. Több mint két hónapja egy hsz sincs. -
kjozsef056 #121415 Ott már nagy a baj ha másoktól kell adjánlást kérned. A saját szememem kivül nem hiszek senkinek , szerencsére én el tudom dönteni nekem mi tetszik