status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Prof William
    Final Fantasy 7 Remake

Gyermekkorom egyik első élménye volt a Final Fantasy 7 (és persze a 8) és jó volt újra látni remakeként.
    Amikor el kezdtem játszani vele nem is gondoltam volna, hogy a "remake" szó ennyire helytálló lesz, hiszen [spoiler KOMOLY SPOILER] mint kiderül tényleg egy REMAKE-ről van szó mivel az eredeti FF7 történései egyszer már lejátszódtak és a jelenlegi sztori egy új "idővonal" ahol talán lesz lehetőségünk megváltoztatni pár dolgot. [/spoiler]

Aki teheti inkább a japán hangsávot próbálja ki mert az az igazi. A hangszínészek nagyon odatették magukat. Az angol szinkron nyomába sem ér.

A zenéket imádtam. A régi témák feldolgozásai jól sikerültek és az új zenék is emlékezetesek lettek.

A grafika már más kérdés. Nagyon erős kettősség jellemzi. Egyes helyeken tényleg gyönyörű már majdnem Last of Us 2-minőségű grafika szakasztja le az arcuknak, máshol meg olyan grafikai megoldások vannak, amik már PS1-en is gázak lettek volna. Gyönyörű a táj aztán felnézünk az égre, ahol 2 PS1-es időket idéző helikopter lebeg álló rotorlapátokkal. Összességében mégis jó volt az összhatás.

A harcrendszer természetesen már nem körökre osztott de a helyette kitalált hibrid megoldás is nagyon kézhez álló és pörgős.

A karaktermodellek gyönyörűek (főleg Tifa és Aerith) de még az átlag utcai járókelők is egész jól sikerültek.

A játékmenet nekem tetszett. A játék az eredeti játék első 7-8 óráját dolgozza fel 40-45 órában. Így természetesen jó pár mellékszál/küldetés került bele, de ettől játék még szinte 80%-ban csőjáték. Ami most még nem akkor baj, hiszen a játék első fele az eredetiben is csőjáték volt. Az lesz majd a nagy kérdés, hogy mi lesz, amikor majd második részben kitágul a világ.

Annál a pár próbálkozásnál, amikor megpróbálták kitágítani a világot elég unalmassá válik a játék, de a főszál pörgőssége kárpótol ezért. A főszál továbbra is remek volt, és jó volt újraélni a régi pillanatokat.

Mindent összevetve remek játék volt, ami sok nosztalgikus órát szerzett és képes volt újat is mutatni. Kíváncsi leszek, a második részre, de remélem arra nem kell majd újabb 6 évet várni.