121274

status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs

NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!

SG.hu Discord
  • Evoluti0N
    Megaszondom, h mi nem tetszik eddig a játékban. Witcher 3 hasonlat következik. A Witcher 3 dokumentumfilmben beszéltek arról, h sok küldetés többféleképp is elkezdhető. Szóval nem muszáj odamenni a küldetésadóhoz, hanem simán csak véletlenül bele is botolhatsz. Azért csinálták meg így, mert sokszor más játékokban előfordul, h elmész egy helyszínre, ahol később egy küldetés lesz, de mivel nem beszéltél a küldetésadóval, így nem aktiválódott még a küldetés és nincsenek ott ellenségek, meg senki, de látod a helyszínen, h itt történni kéne valaminek, csak a játék még nem áll készen rá és h ez mennyire illúzióromboló tud lenni. Na itt a Tsushimában ez volt már néhányszor.
    Utoljára szerkesztette: Evoluti0N, 2020.07.18. 01:31:29
  • Evoluti0N
    Eddig nekem nem volt opció, h mesterségesen váltani alvással vagy meditálással vagy bármivel. Ez alapján gondolom, h később sem lesz.
  • Prof William
    Nagyjából másfél órát sikerült vele játszanom és eddig nagyon tetszik. A hangulat eddig csillagos ötös és japán szinkron sokkal jobb, mint az angol.
    Aki már többet játszott vele attól csak annyit kérdeznék, hogy a napszakokat lehet majd mesterségesen "váltani" vagy végig csak maguktól fognak telni?
  • AnuluWork #109374
    Elképesztő amit csináltak. Hangulatban, grafikában, témaválasztásban. Imádom.

• Kandurex
    Atyaisten...most nyílt meg a világ, mi volt ez a zene? Mi volt ez az istentelen hangulat? Beszarok. De tényleg.
  • Evoluti0N
    A Witcher 3 és a Read Dead 2 óta nem élveztem ennyire open world játékot.
  • Kandurex
    Fúú gyerekek, ez a Csucsi istentelen egy hangulat bomba! Imádom!
  • n000rbi
    Újrakezdtem japó hanggal. Az elcseszett lip sync ellenére így hangulatosabb. Lássuk meddig bírom a második kört :D
  • AnuluWork #109369
    Féltem, hogy nem lett jó, de meggyőzött. Olyan hangulata van (főleg, hogy egy hete japó kalandfilmeket nézek), hogy amikor ...

SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
    ... jött az első visszaemlékezés, vagyis megkezdődött a harc tanítása, a környezet okán percekig csak döbbenten néztem ki a fejemből, annyira eltalálták azt a részt. És amikor végre nem volt sötét, eső, vihar és egyebek, feltárult a táj. Azóta csak követem a szelet és a faleveleket. Eszméletlen hangulata van a játéknak! Ehhez jönnek hozzá az apró kis szépségek, mint a történetmesélés, felvezetés, tárgyak, felszerelés, stb., ami nagyon megdobja a hangulatot. Gondolkoztam, hogy melyik AC volt számomra ennyire hangulatos az első pillanattól kezdve, és az AC3 BF óta én nem emlékszem sokra, pedig az utolsó két történet bejött. Szóval le a kalappal! Minden japó mániákusnak kötelező!

• sgfool
    Nálam is már két és fél óra belement a ghost of tsushimába, a szamuráj hangulat, a szövegek , a zene és természetesen grafika nagyon rendben. A szélben áramló falevek baromi hangulatos összképet tudnak teremteni. Art része is stílusos. A harcrendszer is teljesen jó és ez még csak fejlődni fog a mozdulatok technikáival. A kamera kezelés kicsit fura, illetve az Mi az, ami hozza a szokásos sajátosságait open world lévén
  • Evoluti0N
    Pár nem japán sírt, h milyen dolog, h amerikaiak csinálnak feudális japán játékot és nem tisztelik a kultúrájukat, meg hasonló baromság. Egy ausztrál újságíró még erre is alapozta a rivjúját és ez miatt alacsonyabban pontozta. Mindeközben a japánok és a japán kritikusok imádják.
  • n000rbi
    Avatar, dinamikus téma és mini soundtrack.
  • Prof William
    Közben nekem is megérkezett!

Mindig amikor új táékot vásárolok újból és újból az eszembe jut, hogy miért kell azt a levakarhatatlan matricát odabaszni a borító közepére, ahelyett hogy mondjuk lehúzható legyen a fóliával együtt, vagy legalább a hátára raknák?

Munka után majd meglesem. A DLC az mit takar? Valami fegyver+páncél szettet?
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2020.07.17. 13:34:33
  • n000rbi
    16-ért vihető tőlem a Csucsi Standard Plus verzió, kétoldalú borítóval, DLC-vel. Mindig erőltetem ezt az AC-féle openworld-öt és nem tanulok belőle :P
  • Ulthanito
    Azt úgyse látod, mivel olvasod a feliratot.

Meg egyébként nem feltűnő. Az engem egyáltalán nem zavar.

Úgy meg pláne nem, hogy játékok tucatjait játszottuk végig értelmezhetetlen szájmozgásokkal az elmúlt 30 évben.
  • AntiHero
    Meg a szàjmozgàs se jó a japàn szinkronra.
  • Ulthanito
    Engem eddig megvett. A japán szinkron zavaró, mert nem tudom olvasni a feliratot rendesen. Szóval lehet átteszem angolra, és majd a következő végigjátszásnál, amikor már nem annyira fontos, mit pofáznak, akkor japán lesz.
  • AntiHero
    Én is toltam 3 óràt. Jó ez, kis zen jàték. Egyenlőre minden pillanatàt élveztem. 60+ óra múlva màr lehet nem fogom. :D

Egy dolog zavart a kamera érzékenysége fordulàskor. (Nem talàltam opciót a beállítàsàra)
  • Prof William
    Nekem is ma viszik ki az átvételi pontra (Posta). Valószínűleg hamarosan szólnak, hogy lehet érte menni.
  • Kandurex
    Jöhet a Csucsi estére :)

Utoljára szerkesztette: Kandurex, 2020.07.17. 09:18:38
  • shaddam
    Cultural appropriation vagy mi ennek a neve. Régebben ilyen memének hittem hogy fehér emberek beszóltak annak a fehérnek aki kimonót vett fel, vagy befonta a haját mint a négerlányok.Hát valóság
    Mondjuk mostanában meg a saját szobraikat kezdték ledönteni, ennél is több mentálisan beteg ember lesz, mert szégyellniük kell az őseiket szerintem.
  • Prof William
    Azt tudtam, hogy a japánok odáig vannak érte, azt viszont nem hogy az emberek utálnák. Eddig csak jókat olvastam róla + ismerősök akik játszanak vele magasztalják. Nem váltja meg a világot, de japán setting elviszi a hátán a játékot.

Vagy ez csak ilyen TLOU2szerű twitter őrjöngés?
    Utoljára szerkesztette: Prof William, 2020.07.17. 08:48:31
  • shaddam
    Olvasgatom melóban a tsushima körüli szarkeverést. Fenemód szórakoztató

Kicsit szomorú vagyok hogy hétvégén nem leszek ps4 közelben, legkorábban vasárnap este állok neki kardozni

Akit érdekelne
  • Ulthanito
    Na, elkezdtem Cusit. Nekem eddig bejön. Fasza kezdés, kellemes látvány, jó kis japán hangulat. Japán szinkront és easy fokozatot belőve szórakoztatom magam.
  • shaddam
    Tlou2 platinázva.Jöhet meló után a tsushima
  • Evoluti0N
    Ghost of Tsushima is being praised by Japanese critics
  • Prof William
    Mondjuk az éjjeli támadást nem csak az elvek miatt alkalmazták kevésszer a világtörténelemben.

Ha nem jött be, akkor a támadók számára is iszonyú rizikós volt. Csakis tökéletes terepismeret és csapatirányítás és persze 100%-ig parancskövető katonákkal lehetett kivitelezi és még így is sokszor félrement a dolog.
  • AnuluWork #109350
    Ill. ott a Sekigahara c. film. Abban minden benne van, hogy miként lehet jó pozícióból elveszíteni egy háborút hülye elvek miatt (Pl. éjjel nem támadunk, az parasztoknak való, meg hasonlók.)
  • shaddam
    A legnagyobb hiba hogy nem az én mancsom van a képen :'( Soká lesz még november(?)
  • Kongy
    Picit nagyobbnak tűnik, mint a DS4, ami nem feltétlen baj nekem, amekkora kezeim vannak.
  • AntiHero
    Elvileg ekkora a controller.

• lwb
    Ha van benne golfütő katana helyett, akkor minden oké.
  • Zóanagyvarázsló
    Érdekes, amit írsz, mert én éppen a BioWare említett RPG-it éltem meg fogyatékosnak.

A Mass Effect 1-ben nagyon fapados volt a harc, 2-ben pedig nagyon egysíkú. Nem rég végigment a Gears 1-ből az Ultimate is, illetve egy kihagyott ME2-es DLC, hát borzasztóan unalmas volt harc az utóbbiban (mondjuk gyakorlatilag szólózni kellett, ha van party, vállalhatóbb a játék, így nagyon kilógott a lóláb).

A Dragon Age-ből a 2-től már a demó elvette a kedvem, az 1-et szerettem, de a party miatt a vonzó kasztokat első nekifutásra is ki lehet próbálni, a lehetőségeket pedig eléggé behatároltnak éreztem. Bizonyos specializációg übertáposak voltak, másoknak meg értelme alig volt (arcane warrior vs shape-shifter). Az alapjátékban legalábbis. Újrajátszanám, ha lenne rá időm, de nem elsősorban a kasztok vagy a harcrendszer miatt.

A BioWare-rel amúgy is az baj, hogy szinte csak frontális harc létezik karakterfejlesztési szempontból. Az nem lopakodás, hogy az infiltratorrel néhány másodpercre láthatatlanná válva kibukkanva fedezékből kiosztasz egy fejest (és a közös cooldown miatt a többi képességet már nem is lehet használni, a leghatékonyabb ezt spammelni). A Deus Ex vagy az Alpha Protocol ebből a szempontból sokkal jobb volt - újrajátszásaim is azokban vannak. Ha közepesen normális lopakodás és hekkerképességek kerülnek a Cyberpunkba, már az előrelépés lehet.
  • Prof William
    Ráadásul, ahogy látom egyáltalán nem ügyeltek a játékban a faji sokszínűségre. Sehol egy fekete vagy éppen egy transznemű. (Bár transzneműre japánban azért nagyon esély van az átlagosnál. :) )

Az azért mégis csak gáz hogy 1274-ben a középkori japánban csakis ázsiai kinézetű emberekkel van tele az egész játék. :)
  • Zóanagyvarázsló
    Nálam a Harakiri az, ami veri még A hét szamurájt is, szinte tökéletes az a film. Trélert csak spoilereset találtam belőle első blikkre. A feldolgozást nem láttam belőle.

Könnyedebb, kevésbé ínyenc darab, de műfaj alapvetése a muszasis Szamuráj-trilógia:

Túl komolyan nem vehető, de sörözés közben többször lecsúszott guilty pleasure volt számomra a hentelősebb A sógun árnyéka. Valószínűleg éppen annyira érdemes belőle japán történelmet tanulni, mint a Ghost of Tsushimából.
  • Myselor
    marhára poénos vagy még mindig:)
  • AnuluWork #109341
    A kommentek között a teszter ezt is írja az egyik kommentre:
    "Ne hagyd, hogy az én kérges szívem eltántorítson. Ez egy nagyon szórakoztató és magával ragadó játék és ha szereted a szamurájos témát, ez egész biztosan elkényeztet majd. Lehet, hogy saját pontszámod éppen ezért magasabban lesz. A lényeg, hogy hajrá, és jó szórakozást :)"
  • AnuluWork #109340
  • Ulthanito
    Pedig állítólag túl izmos benne a főhős. És ugye ez a feudális Japánban nem lehetett.
  • Samurai84
    Harakiri, az egyik legjobb