121260
status.playstation.comgamefaqs ps4PSN IDs
NEM JELÖLT JÁTÉK SPOILER-ES HOZZÁSZÓLÁS, KÉP KITILTÁST EREDMÉNYEZ!
A warezzal kapcsolatos minden hozzászólás törölve lesz!
SG.hu Discord
-
Zóanagyvarázsló #53943 Iszonyú nagy területeket be lehetett járni alacsony szinten is, csak sokat kellett futni, szinte minden terület teljesen fedezhető volt, ahogy odaengedett (elég hamar) a sztori. Sérthetetlen NPC pedig valóban volt néhány. A lehetőségadás azonban jobban működött abban a lassan ezeréves játékban, mint a teljes filmes lecsövesítés. Tény, hogy lehet csinálni belőle power playt, de közben olyan játékokról van szó, melyekben csak az van :)
Az ostromgyűrűvel inkább a respawn kezelése a gond és a harcért járó XP. Az maga egy olyan mechanikai húzás volt, melyből tökéletesen nem lehetett kijönni (de azért elsőre az is mindenkinek izgalmas nyúlcipős jelenteket hozott, csak később kezdett gyilkolni ott az ember). De ha megtaláltad az easter egget, akkor a teljes sereg kiirtása is narratív értelmet nyert :)
A különböző szintű ellenfeleket és a szabadságot elég jól tudta adagolni a Sir-Tech is (Jagged Alliance 2, Wizardry 8), a JA2-ben akár a gyerekeket is fel lehetett koncolni (a Wiz 8-ban nem voltak) a maga van level scaling, de nem úgy megoldásaival. -
#53942 Én már egy árcsökkentésre várok,már pc-n megtörtént -
#53941 A gothic példa a területi elszeparálásra. Ami néha működik, néha meg nem. Azt azért nem árt tudni, hogy a gothicokban is volt megölhetetlen npc. G1-3-at nézem csak, mert az Arcania az nem gothic ugye. A g1 és a g2 bár adott egy nagy homokozót, ahol elméletben oda mentél, ahová akartál, de valójában mindenki egy optimális nyomvonalon indult el vagy meghalt, az eltérés csak a frakciók választásában mutatkozott meg. Ez is egy megoldás, de ennek is megvan a maga hátránya: belimitálja a játékost. Ráadásul nem is 100%-os a dolog: lásd g2 ork ostromgyűrű, amit kb mindenki levert egy rakás xp-ért, egyesével az orkokat elcsalva. Ezt egyik fejlesztő sem látta előre, ezért furi is az egész chapter meg el is lehet húzni szintben elég hamar. -
#53940 De az dögunalmas lenne, nem? 55-ik szinten 5. szintű farkasokat leverni? 0 xp -ért. Az NG+ nak pont az a lényege, hogy nem logikus, hogy ad még egy kört, ha totál fanatikus vagy, hogy végigvidd újra. -
#53939 De. De ezzel meg az a baj, hogy lényegében lineárissá teszi a játékot. A gothicok csinálták ezt: pl. Gothic 1, ahol az ork részre ugyan átmehettél, amikor akartál, de x szint alatt biztos halál volt. Lényegében így minden végigjátszás ugyanazon a nyomvonalon fog történni. És nagyon sok értelme a Witcherben nem is lenne: Novigradban miért lennének erősebbek a banditák, mint Velenben a szörnyek? Nagy dilemma ez és nem minden rpg-ben működik. A B változat az, hogy unalmas lesz a játék X szint után, mert mindenkihez képest túl erős leszel. -
#53938 "Tovább marad játszható az ingyenes Doom demó"
Ja vagy hogy ez nem rendes végleges demo...áháááá.
akkor fenthagyom a gépen. -
#53935 Értem. Most alkimiat nem is használok, csak kaszabolom őket, néha egy kis tápolós olaj, de semmi más... :( -
#53934 Inkább nagyobbat sebeznek, ennyi a különbség, szintben nem figyeltem, de nem mentek át pirosba(nagy szintkülönbség) az tuti -
#53933 Akkor a nehézség csak annyiban jön elő hogy már az elején táposabb ellenfelekbe botlom? Én sajnos normálon kezdtem, és nem sok kihívás van... most a legnagyobb problémám, hogy túl sok mellékküldetés van már nyitva, és mind 10 szinttel alattam van, nagyon gyorsan fejlődik a karakter :D -
Tommy H #53932 Akkor megpróbálom,köszi! -
#53931 Én most éppen azon játszom és egyáltalán nem nehéz. 1-2 boss szerű ellenfélnél van csak,hogy elég sokáig tart egy küzdelem, de nem vészes. Ha most játszol először a játékkal,akkor nehéz lehet,amíg meg nem érted a harcok logikáját (ami kb annyi hogy ugrálj el,majd az ellenfél csapása után csapj 2-3-mat bele,majd megint ugrálj, repeat, fűszerezve egy kis igni-vel, pajzzsal ha erősebb az ellen, illetve ne felejtsd el használni az olajokat, sokat segítenek. Ha viszont már hosszabban is játszottál vele korábban, akkor nem lesz vele semmi gondod -
LBandi77 #53930 Lehet a farkas is elment farmolni 1 kicsit. -
#53929 Main features in version 3.55 update
This system software update improves the quality of the system performance.
vicces, hogy a sok stability meme után már átfogalmazták :D -
Tommy H #53928 A Hard és a Deathmarch között nagy különbség van?
Gondoltam megveszem ezt a jelenlegi Witcher bundle-t amiben van új kieg.is.
Viszont nem tudom DM(halálfutam) fokozaton mennyire lenne játszható. -
Zóanagyvarázsló #53927 A Gothicokban elég jól működött a "szétbarmolás" és anti-level scaling. -
Zóanagyvarázsló #53926 A játékoknk jutalmazniuk kellene. Végigtoltad egyszer? NG+ban vihetsz mindent tovább, amit megszereztél, és az ellenfelek ugyanolyan erősek maradnak. Igen, ez a jutalom. Az egész level scaling egy nagy faszság, semmi értelme, és nevetséges is.
Az első Ratchet & Clank tudta ezt, a többi már nehezedik, de amelyekkel én játszottam a tápolás - és a személyes tapasztalat - miatt mégiscsak könnyebb lettek NG+-ra.
Hagyományos RPG-kben amúgy nem jellemző a New Game+. Nem is szól másról, mint hogy az elért eredményeket megtartani kívánó, újrajátszást tervező rajongók ki legyenek szolgálva. RPG-k közül a Dragon's Dogma jut eszembe, amiben az NG+ a te álmod, ott hangyákat eltaposni mész, ha elsőre feltápoltad magad. (A kiegészítő ebből a szempontból más, de ott sem a meglévő ellenfelek keményednek, hanem más leosztásban jönnek.)
Én csak az első Witcherrel játszottam, abban próba gyanánt könnyen aláztam az őröket, és a hozzám képest gyengülő lényeket, ott szerencsére nem volt level scaling. -
#53925 W3 hardon nekem mint casual, hozzá nem értő, egyszerű paraszti ésszel gondolkozó és játszó alkalami RPG játékosnak semmiféle olyan kihívást nem állított ami megakasztott volna. Találkoztam benne nem 1-2 eldugott opcionális BOSSal is pl vámpír, ami sokkal erősebb volt, de pár próbálkozásra az is meglett... sőt kifejezetten nem tetszett hogy túltápolódtam és a játék felétől mindenki pusztult aki rám nézett. El nem tudom képzelni hogy normalon ennek mi értelme van, mert az sétaszimulátor lehet lepkéket eregetve és bambit szürcsölgetve szökdelve a réten. -
#53924 Ha ez így működne senki nem tolna soulsborneokat, sem semmit newgameben. -
#53923 Én nem adom a hülyét, ellenben a te hülyeségedtől nagyon fáradt vagyok.
A logikád alapján a főellenfeleken kívül vegyünk ki mindent a játékból, nehogy bárki és bármi legyőzze a griffölő, farkasember-ölő witcher-t.
Mezei bandita, városi őr, farkas, vadállatok, egyszerűbb szörnyek - ezeket le kell gyengíteni, nehogy bármelyik megölje véletlenül.
Tovább megyek, a bossokon kívül minden ellenfelet vegyünk ki a FROM-játékokból is, mert aki egyedül leveri Amygdalát, azt nehogy már egy vasvillás paraszt ledöfje. Ugyanígy, a Diablo-ban se hagyjunk semmilyen ellenfelet - hasonló logika alapján. Stb. SATÖBBI!
Hihetetlenül fárasztó a városi őrös baromságaidat olvasni a Witcherrel kapcsolatban.
Utoljára szerkesztette: Amiga, 2016.06.21. 09:47:03 -
Ulthane #53922 Néha tényleg nem értem, hogy szándékosan adod a hülyét, vagy nem tehetsz róla.
Nem rólam van szó. Nem arról van szó, hogy én vagyok gyenge, vagy a szomszéd. Hanem a mögöttes elvről. Hogy minden logikának ellentmond, hogy a szupervicser mutáns semmitől se félő bárkit legyőző karakterrel EGY SZINTŰ legyen egy tetves bugris fapajzsos utolsó város strázsa. Mert ha igen, akkor ő is szupervicser, meg az összes többi katona is. De ha meg így van, akkor miért Geralt az atyaúristen? -
Ulthane #53921 Én azt gondolom, hogy ez csupán fejlesztői fantáziátlanság. Sirva vonyítottam akkor, amikor az alapból lvl 4-es farkas NG+ban lvl 42-es. Ugye azt senki nem gondolja komolyan, hogy uyganaz a tetves farkas az egyik pillanatban farkaserős, a másikban meg olyan erős, mint egy troll?!
A játékoknk jutalmazniuk kellene. Végigtoltad egyszer? NG+ban vihetsz mindent tovább, amit megszereztél, és az ellenfelek ugyanolyan erősek maradnak. Igen, ez a jutalom. Az egész level scaling egy nagy faszság, semmi értelme, és nevetséges is. -
#53920 Még egyszer, ne nem a Witcher a gyenge, hanem te. Megütött a fakardos? Miért engedted?
A Ferrarit is lehet szídni, ha lenyomják egy Skodával, de valószínű, hogy inkább a sofőrben kell a hibát keresni. A játék fejlesztői nem tehetnek róla, hogy nem tudod normálisan irányítani Geraltot.
Menj inkább játszani valami ritmusjátékkal, oda talán kevesebb gomb kell.
-
#53919 > a millió felirattal, értékkel (amitől hányok, lehet emiatt sem voltam vele kibékülve)
Látod, sokaknak ez is kevés :( -
#53918 Csakhogy ezek, vagy legalábbis EZ arpg. Ott, ahol hangsúlyos pl a crafting, ott szintet kell lépni, vagy el lehet dobni az egészet, tizennégyszer ugyanazt craftolni nincs értelme. Ez csak egy aspektusa, de ahol van leveling, ott muszáj a világot ehhez igazítani. Azon pörögni meg totál fail, hogy hogy mitől nagyobb szintű nálad egy mob, pláne egy witcherben, ami jelzi, hogy oké-e neked vagy sem. A cuccát látod, a skilljét nem. De hogy hogy néz ki meg ezredleges, geralt is hótugyanúgy néz ki lvl2-n, meg lvl40-en. Hogy épp mi lyen durvulat van a hüvelybe dugva, azt meg én tudom, másnak nem is kell tudnia..
Az egész azért is kabaré, mert a legmagasabb szintet kivéve az összes harc nudli nehézség, ha nem mész neki olyannak, akinek nem kéne. Node már a a második részt is sokan abbahagyták a nulladik percben a várfalon, mondván, hogy nem lehet legyőzni ballistásokat LEL -
#53917 Megfogadtam a tanácsod, így egy fokkal kezelhetőbbek a harcok. Kicsit takarítottam a hud-ot is, minimális infó van most a képernyőn, sokkal letisztultabb így az egész és nincs az az mmo-s beütése a millió felirattal, értékkel (amitől hányok, lehet emiatt sem voltam vele kibékülve) Szóval folyt. köv., meglátjuk meddig :D -
#53916 Területi elszeparálás nem megoldás? -
#53915 Az. Maga a fejlődés egy óriási hülyeség crpg-kben. Rendes tabletop rpg-ben is fura, de ott ugye nem egy kampány alatt lépsz 30 szintet, hanem mondjuk 2-őt max, ha hosszú, sok alkalmas volt a kampány. CRPG-ben mindent rövidebb idő alatt kell gyorsan a játékos elé tenni úgy, hogy azért a kihívás is megmaradjon.Itt nincs DM, aki mederben tartaná a dolgokat.
Nehéz optimális megoldást találni, egyelőre egyik crpg-nek sem sikerült. A dungeon crawlerek előnyben vannak, mert ott ugye mindenki ellenség, aki nem játékos. De ahol vannak semleges karakterek, ott már jön a probléma is. Hogy akkor most kit és mit lehessen megtámadni, hogyan kezeljük, ha valamelyik játékos seggfej és mindenkinek neki akar rontani az utcán stb. -
#53914 Azért az elég illúzió romboló, hogy minden veled fejlődik. -
#53913 Ilyen a level scaling, jó reggelt. Egyébként a legtöbb rpg-ben meg az van, hogy ha nem nőnek veled az őrök szintben, akkor meg vagy meg se tudod támadni őket vagy sebezhetetlenek, vagy máshogy büntet a játék. Példál: egyik Bio rpg-ben sem tudsz nem ellenséges célpontot megtámadni: DA, KOTOR, ME. BG-ekben ha nekimész az őröknek, akkor az reputationöd lemegy a béka segge alá, a jó karakterek lelépnek és mindenki ellenséges lesz veled, valamint folyamatosan spawnolja a flaming fisteket. Magyarul vége a játéknak.
Nagyon kevés olyan rpg van, amelyik engedi, hogy szétbarmold a játékot. A régi falloutok jutnak eszembe hirtelen. De pl. Skyrim vagy Oblivion (utóbbiban minden level scaled volt) nem is engedi, hogy egyes npc-ket megölj, sebezhetetlenek. A morrowind megoldása sem volt túl jó, hogy ha megöltél egy key npc-t, akkor kiírta,hogy most már nem tudod végigvinni a játékot.
Igazából ezek kényszerű kompromisszumok, amik azért kellenek, mert egy gép előtt ülve játszol. -
Ulthane #53912 A játék sosem a kihívásról szól, aki kihívást akar, az mássza meg az Everestet, na, az kihívás! A játék a szórakozásról szól.
Vicser vagy vagy nem vagy vicser? Mert ha az vagy, akkor egy utolsó faszparaszt fakardos részeges strázsa ne legyen már veled egy szinten baszod. Totál logikátlan. Te, aki ezerszer erősebb vagy, hiába ütöd, nem szédül meg, de bezzeg a kurva nagy vicser, Temeria tesztoszteronbajnoka, aki puszta kézzel lever Skelligében egy baszom nagy szörnyet, kap egy maflást egy fakardos őrtől, és fél percig ott szédeleg, mint egy hülye. Hát ez giga LOL és gáz, már megbocsáss.
Utoljára szerkesztette: Ulthane, 2016.06.21. 08:16:13 -
#53911 Gyakorolni? Akar a franc meggyőzni bármiről is. -
#53910 Bárcsak a játék is ilyen jó lenne.
-
#53909 10 másodpercig bírtam... beletekertem, még mindig szar volt... hogy lehet ennek 10 millió követője? Vicces legalább? ... -
#53908 Erre mondják hogy rossz reklám is reklám.
Mert rámész, ránézel, hiába mondod hogy nem tetszik, vagy én mondom hogy nekem nem tetszik, 2-en rákattintunk, beszélünk róla, ellenben azokkal akik a tiszta játékért közvetítenek....:) -
#53907 Soha nem lesz olyan jútuber, akinek ne lenne közönsége.
Kisebb vagy nagyobb, de van/lesz.
Én most nem akarok itt nagy általánosságban beszélni, de nekem mondták twitch-en hogy miért nem csinálom többet komolyabban, mikrofon, kamera stb.
Mondom miért?
Én játszom, megosztom ha lehet ha nem befolyásolja a saját játékomat.
Örülök ha kiváncsiak, de nem azzal és azért játszom, amit mások elvárnának.
És mondom neki miért beszéljek?
Mit mondjak?
És minek?
Erre kaptam a választ, hogy bármit, ez kell ma a népnek, a játék, az másodlagos, cirkusz kell a népnek.
Evvan.
Utoljára szerkesztette: darkSectorxxx, 2016.06.20. 23:46:29 -
#53906 És milliók nézik ahogy naponta másik játékot nyom 20 percet. Trú gémer. -
SlickAdam #53905 3 secet birtam.
ez kell a pszicopata vilagnak. pszichopata tartalom, hogy veletlenül se alljon le a nezö szemremegese. -
#53904 Viszont egy normálisabb mobiltelós vr-t is megnéznék, ehhez képest az mennyit tud, mert próbáltam ilyen szedettvedettel, de az szart sem ér. -
#53903 Ja várj a csávót nem vágom, a demo miatt löttem be, random találtam a neten. -
#53902 Ennek is 10 millió feliratkózója van. 5 secet néztem, de nyomtam is ki, mert elviselhetetlen. A "híres" youtuberek 90%a ilyen idióta kiabálós színész, elviselhetetlen
Utoljára szerkesztette: TDC Geronimo, 2016.06.20. 23:15:35