1506
Urban Games: Train Fever
-
Austin Bailey #586 (egyébként úgy tűnik hogy mégis utaznak hazafelé az emberek, mert találtam olyan autót, akinek az uticélja home volt.) -
Tarc #585 Sztem az utolsó patch (4519) memory leak-es, mert 1880ban járok, igaz 1000 fős városokkal, és iszonyatosan akad, megette az összes memóriát, konkrétan exit után 15 percig lefagyott az egész gép, mire kilépett. Pedig előző verzióknál semmi baja nem volt, 2030ban sem...
Ja és minden hónap végén leáll úgy 15 mp-re teljesen, majd minden oké...
Másnak is van hasonló baja az új verzióval? Bár valaki írta is ezt a hónap végi dolgot lentebb... -
Tarc #584 A csoportosítás csak megkönnyíti a te dolgodat, összevon magától közeli megállókat egy ikon alá automatikusan, vagy te manuálisan megteheted ugyanezt. Utána járat készítésekor magától választja ki, melyikre gondolsz.
Ha valami gond lenne (nem a jó irányba néző megállót rakja neked, stb) akkor szétveheted őket és kifejezetten a másik megállót megadhatod manuálisan. Nekem sose volt gondom csoportosítva -
tuvixplayer #583 Nem arra gondoltam hogy 1950 után konkrétan változnak a költségek, hanem összehasonlítva 1850-nel. Egyébként még nem tartok 1950-nél.
Mit jelent az egyes megállóknál található csoportosítás és csoportosítás bontás gomb? -
Austin Bailey #582 én nem vettem észre, hogy 1950 után bármi drágult volna -
Tarc #581 "A vonal akkor nyereséges, ha minden megállóban leszállnak és felszállnak, [...] nem lesz több a profit akkor, ha felszállnak az A megállóban, nem szállnak le a B-ben és a C-ben sem, csak a D-ben"
Tapasztalatom szerint ez nem így van, sőt, én pont ilyen helyzetet várok - minél messzebb utazzanak, azaz pont ne 1-1 megállót menjenek.
Viszont újabban rákaptam egy módszerre: Eleinte úgy építetttem ki a járatokat 2 település közt (busz/vili), hogy mindkét városban két külön helyi vonalat raktam keresztbe (saját városhatártól/ig); majd egy harmadik helyközivel összekötöttem ezt a két határmegállót.
Ennél sokkal nyereségesebbnek bizonyult az, ha az egészet keresztben egy db vonallal oldom meg. Azaz egy helyi, egy helyközi, majd még egy helyi helyett full keresztbe egy nagy vonal. Iszonyat pénzek jönnek be vele.
Előtte kevésbé hatékonynak gondoltam volna ezt, mert mi van akkor, ha 1-1 megállót megy valaki a városban, és pont a város utolsó megállójánál leszáll sok ember, fel meg alig, így pár emberrel kell a nagy távot megtenni a másik városig (pedig pont ez hozná a nagy lét).
És mégsincs így, valahogy mindig majdnem max utassal hagyják el a várost a járművek. Csak ajánlani tudom. Biztos az átszállás hiányától attraktív nekik :) -
Tarc #580 Olvastam nemrég, hogy nagyban befolyásolja a fejlődést a kapcsolatok mennyisége, azaz más városokkal együtt elérhető távolságban levő leisure/industrial/commercial épületek száma.
Most új mapet kezdtem, 1850től. Mire elértem 1865-öt, 1,5xesére duzzadt több város, és van amiben már 130 cargo a demand.
Annak tudom be, hogy azonnal coach járatokat indítottam (városok közt), minél többet, nagyon sűrűn (20mp), azaz vonalanként úgy 30-40 lovaskocsival. Hozza is a profitot és fejleszti is ezek szerint a városokat rendesen (persze a gyárak is kiszolgálják maximálisan). -
Tarc #579 - "Nem az a gond, hogy 1950-től jóval többe kerül a járművek üzemeltetése?" - igen, részben, viszont konkrétan pár ember utazik csak velük.
Próbáltam ritkítani a járatokat, pl felezni, mondjuk 60mperc követési idődere, de akkor is csak pár ember utazik, és kapásból egy 60 fős residential building mellett van a megálló (a járat pedig nyílegyenesen, buszsávban átvisz 2 zónán át). 1950 tényleg bekavarhat :/
- "esetleg kevés ember van, az is gond lehet. Csak tipp." - sajna nem, 1300 fős településen is ugyanez a helyzet, belvárosban -
Austin Bailey #578 1, ezek nem simek, mivel ez nem sims meg simcity (egyébként nincs olyan hogy "simsek", mert akkor kétszer raktad többeszámba)
2, a vonalnál a megjelenített idő azt mutatja meg, hogy milyen gyakran érekezik busz egy-egy megállóba, vagyis a maximális várakozási időt
3, "város valamiért a vasút közelében fog igazán fejlődni" Nem valamiért, hanem a telekérték grafikonon látszik, hogy a jó közlekedésű helyeken nő meg a telekérték, és oda épülnek a nagy házak. És ez meg is adja a választ a kérdésre, hogy kell-e busz a külvárosba. Igen kell, különben nem nő a telekérték.
4, a vonattal kapcsolatban sem jó a következtetésed. Mivel a vonatok egyre gyorsabbak, ezért egyre kevesebb utast vesznek fel egy-egy megállóban, mivel gyakrabban érkeznek, viszont egyre több az olyan utas, aki nem a következő településre utazik, hanem tovább. Így egyre nagyobb vonatkokat kell venni, és mivel egyre távolabb utaznak ezért egyre töbet fizetnek. Vagyis pont az ellentéte történik annak, amit leírsz. Nem állhat elő az a helyzet, hogy a busznak a vonat kihasználtsága a fele, hanem inkább az van, hogy a vonat van teljesen kihasználva a városi közlekedlés meg kisebb mértékben.
5, az sem reális, hogy minden megállóban felszállnak, ahol le is szállnak, mégpedig azért nem, mert az emberek visszafelé nem utaznak. (legalábbis én ezt vettem észre) Vagyis vannak olyan megállók, ahol soha nem lesz komoly mennyiségű utasod, viszont ha ott nincs megálló, akkor a másik városban nem indulnak el.
Nálam a buszjáratok úgy működnek, hogy lentebb már kitárgyalt irányba haladnak, és a residental zónás megállókban felvesznek 1-4 utast, és összegyűjtik az utasokat, akik mind leszállnak a vasútállomáson, és a helyükre felszállnak újak, akik meg az industrial/lesure/commercial területeket szállnak le. -
bfeheer #577
Én is elég sokat szívtam a városi közlekedéssel. Aztán rászántam néhány órát, amikor is figyelni kezdtem a városban az emberek mozgását.
Tapasztalataim:
A vonal akkor nyereséges, ha minden megállóban leszállnak és felszállnak, illetve a kihasználtság eléri a busz kapacitásának legalább 50%-át. Sajnos nem lesz több a profit akkor, ha felszállnak az A megállóban, nem szállnak le a B-ben és a C-ben sem, csak a D-ben. Tehát a vonal tervezésénél mindenképpen szempont, hogy milyen igények merülnek fel a simsek részéről. A maximális profitot akkor lehetne elérni, ha minden megállóban, minden busz kiürülne a busz és meg is telne.
Az igényeket legegyszerűbben úgy tudod felmérni, hogy ráközelítesz a belvárosra (a külvárosban nem éri meg vonalakat üzemeltetni, persze a város növekedésével célszerű lesz újabb részeket bekapcsolni, illetve átalakítani a hálózatot, mert a város valamiért a vasút közelében fog igazán fejlődni és előfordulhat olyan városrész, ami visszafejlődik). Tehát ráközelítesz a belvárosra és figyelni kezded az emberek mozgását. Hol vannak sokan az utcán, és hova tartanak. A gyaloglásuk irányuk határozza majd meg a viszonylatod vonalvezetését. Amire törekedj, hogy a megállókat tedd kereszteződésekhez közel. Akár lehet két különböző terület határán is (szórakozónegyed, bevásárlónegyed). A lényeg az, hogy ne legyen túl sok megálló a városban egy viszonylaton belül. Mondjuk egy irányba hét megálló elegendő (két végállomás, öt közbülső).
Az időlimitről. Az első buszod adata mérvadó. Mert miután a legelső busz kihalad a garázsból megjelenik egy idő (mondjuk 5 perc). Ez nem a követési időt fogja meghatározni, hanem a fordulóidőt, azaz amikor A-ból indulva A-ba ér vissza. Tehát ha valaki felszáll az A végállomáson és leszáll a D végállomáson, akkor az azt jelenti, hogy menetidő a két végállomás között 2,5 perc, mert ennyit utazott. Ez az idő relatív állandó (persze idővel növekedhet vagy csökkenhet a vonalvezetéstől, a járművek sebességétől és a keringési sebességtől (mennyi forgalom van az utcákon)). Tehát ezért sem érdemes hosszú városi vonalakat tervezni. Bizonyos esetekben a körjáratok jók lehetnek, de akkor felléphet az a hiba, hogy hiába lesz utas a B és C megállóban, mert az A-ban megtelt a busz és mindenki a D-be igyekszik. Azaz körbeutazzák a vonalat.
A követési távolságot leginkább az fogja meghatározni, hogy mennyire sikerült eltalálni az ideális útvonalat. Ha beletrafálsz, akkor akár 30 másodperc is lehet és azt fogod látni, hogy még így sem tudják a buszok elszállítani az utasokat.
Tény, hogy van a játékban egy csavar. Méghozzá az, hogy ha építesz egy vonalat aminek a fordulóideje mondjuk legyen 20 perc (ugye fentebb már megbeszéltük, hogy akkor a menetidő két végállomás között 10 perc) kevésbé lesz vonzó, ha egy jármű közlekedik rajta, mintha mondjuk kettő.
Gyakorlati példával élve:
1. Tegyük fel simsünk eléri a vonatot, amihez már utazott 2,5 percet (mert a busznak ennyi kellett a két végállomás között), aztán utazik a vonattal 10 percet, majd utazik a másik városban ismét 2,5 percet. Összesen 15 percet töltött utazással (csak a mi hálózatunkon), amiben nincs benne a lakásajtó és a célállomás épülete közötti idő.
2. Tegyük fel, hogy az orra előtt megy el a vonat. Utazott a vasútállomásig 2,5 percet, majd mivel egy vonat jár a viszonylaton várakozik 10 percet, míg a vonat megérkezik B-be, majd ismét 10-et, mire visszaérkezik A-ba. Ekkor ebben a pillanatban el fog tűnni, mert túllépte a 20 perces limitet. Mivel a gép random határozza meg a simsek elindulását, így van aki az előbb említett példába fog bekerülni és van, aki az utóbbiba. De lesznek olyanok is, akik a vonatról fognak eltűnni. Ergó ez nem vonzó és a vonal kudarcra van ítélve.
Tehát sűríteni kell a viszonylatot. Nyilvánvalóan a menetidő idővel csökkenthető hiszen gyorsabb pálya és jobb vonatok lesznek, de a menetidővel érdemes kalkulálni.
Összefoglalva: városi viszonylatoknál kevés megállót kell tervezni, ha több viszonylatra van szükség, akkor érdemes azokat is vasúttal összekötni. A simsek képesek az átszállásra, ha számukra kedvezőbb a te vonaladon eljutni, mint mondjuk gyalog vagy autóval.
Vasútnál a hosszabb, több várost érintő vonalak vonzóbbak, mert így nem csak a szomszéd városba tudnak eljutni.
A kulcsszó a menetidőn van! -
Austin Bailey #576 Egyébként nektek mekkorák a településeitek? Mert én 1968-ban vagyok, és még alig lépték túl a 600-at. A települések baromi kcsiik a vasúthoz képest pedig végig növekedtek. 100 év alatt kb 200 lakossal nőtttek a települések. Tekintettel arra, hogy egy 5 schlieren kocsis vonatba 100 utas fér ez baromira kicsi méret, főleg úgy hogy az 5 kocsis schlieren vonat még a 160m-es, vagyis legrövidebb peront sem éri végig. -
Austin Bailey #575 nálam meg van 65 vonal, kb 150 közúti jármű és kb 30 vonat, és a játék gyakolratiéag szaggatottan megy, vagyis pár másodpercenként áll pár másodpercet. Másnak is van ennyi járműve, vagy csak az én gépem gyenge? -
Austin Bailey #574 túl sűrű a járat. 70-90s-os követési idő kell.
"Nem szeretnek átszállni az emberek?"
Miért, te szeretsz? Nyilván nem szeretnek, mert attól hosszabb az utazás. Valószínűleg a villamos miatt nem működik a többi. -
tuvixplayer #573 Nem az a gond, hogy 1950-től jóval többe kerül a járművek üzemeltetése? Az induló települések ugyanolyan kicsik voltak, mint ha 1850-nel kezdesz? Ha igen, akkor még kevés ember van, az is gond lehet. Csak tipp. -
Tarc #572 Én a helyi buszközlekedést nem bírom sehogy se megoldani. Mindig negatívban vagyok, pedig (szerintem) megfelelően építem ki a vonalakat (zónákat, csatlakozásokat figyelembe véve, 20-40s frekvencia), és alig használja bárki. Az összes (az egész mapen kb 25) buszonval negatív 1-200 ezerben van mindig, darabja.
Mindeközben több városon átmegy keresztbe egy villamos vonal, ami meg évi 4M-t generál, darabja.
Nem szeretnek átszállni az emberek?
(Igaz mindig 1950-től kezdek map-et, mostani példa 2030-as map, alig van autós forgalom a városokban) -
#571 Az egyébként nálam egyedi hiba, hogy hosszabb játékidő után véletlenszerű hónap végén pár percre nem válaszol a játék? -
precise #570 nem is könnyű fokozattal van a gondunk, hanem a nehézzel. -
#569 Ez segített!
Köszi, és Neked is, Austin Bailey! -
Desert #568 2,5 év a játékban
Az emberek ha eljutnak a céljukhoz 20 percen belül akkor használják az általad létrehozott tömegközlekedési vonalat/vonalakat illetve a gyárból a feldolgozóba, feldolgozóból a városba. -
tuvixplayer #567 Többen írtátok, hogy könnyen csődbe viszitek a játékot. Én 1923-ban járok és 157 millióm van, igaz könnyű módban kezdtem. A kezdeti konflisos tömegközlekedéssel a településeken 90-93%-os volt a vonal kihasználtság, de később a növekedéssel ez lecsökkent 70-80%-ra, pedig átszabtam, hosszabbítottam vonalakat.
Igyekeztem minél hamarabb vasútvonalakkal lehetőleg két vágányossal összekötni a településeket, majd a több rövid vonalból csináltam két hosszút, amelyek több helységet is érintenek. Hála Austin Baley részletes jelzőismertetésének, már nincsenek szemben várakozó szerelvények.
Teherszállítást később kezdtem, kezdetben csak egy fafeldolgozós vonalam volt, de mostanra minden települést ellátok árucikkel.
A Transport Giant-ben megszokott jármű-upgrade nagyon hiányzik. -
tuvixplayer #566 Milyen hatása van a megálló groop-olásának? Valamit összevon? -
#565 Próbáld meg a működő c***x verzióból a steam_api.dll, steam_api64.dll és c***x.ini fájlokat átmásolni. Most melóból csak annyit tudtam megnézni normális videókártya hiányában, hogy appcrash helyett arra panaszkodik, hogy nem támogatott a videokártya, szóval így működhet a dolog. -
Austin Bailey #564 + miért variálja át az útvonalakat megálló groopolásakor. Engem baromira idegesít, hogy kitalálom az útvonalat, és menet közben derül ki, hogy két megálló között a busz megkerüli a fél várost, mert a program nem a vonal iránya alapján, hanem egyenletesen akarja elosztani a vonalakat a groopolt megállóban. -
Austin Bailey #563 akkor meg kell nézni, hogy van-e codex -féle patch valahol.. Esetleg még azt megcsinálhatod, hogy megkeresed ennek a nem patchelt másolatát, azt telepíted (remélhetőleg telepíteni kell) és aztán felülírod ezzel. A másik ötletem, hogy nem uninstallal, hanem programok eltávolításával szeded le a régit. -
sanyicks #562 még mindig nem lehet vonatot cserélni normálisan elavuláskor? Miért nullázza le az utasokat megállók groupolásakor?
Egyébként én is megvettem a bécsi úti tescoban.
Utoljára szerkesztette: sanyicks, 2014.10.21. 23:38:25 -
#561 nálam sajnos így sem okés :( -
precise #560 Ez a 20 perc utazási idő ez mire vonatkozik? normál sebességen 20 valós perc vagy nem értem? -
Austin Bailey #559 igen, komlett uninstall, aztán ami marad, azt is törölni, és aztán ezt bemásolni a helyére. Nekemígy sikerült. -
#558 Köszi a választ!
Tudom, hogy ez a teljes. Elsőnek úgy próbáltam, hogy ezzel felülírtam az előző telepített változatot, aztán már úgy is próbáltam, hogy simán kitömörítve futtattam, de mindig APPCRASH-el, és a "TrainFever.exe működése leállt" az eredmény.
Vagy esetleg komplett uninstall kellene az előző telepített változatnak? pl: valami registry bejegyzés miatt? -
Austin Bailey #557 azért, mert le kell törölni az előzőt, és ezt kell felrakni a helyére, mivel ez nem patch, hanem a patchelt teljes játék. A mentéseket nem érinti, mert azok Codex esetén az AppDatal/Roaming/Steam/Codex mappában vannak. -
Austin Bailey #556 igen, közben én is megtaláltam. -
#555 Nekem ez nem indul, akárhogyan is próbálom :(
Pedig az alap Co*ex féle verzó és arra feltéve az összes patch (4414-ig) tökéletesen ment...
edit:
amúgy ha valahol online megvehető lenne a tescós ár környékén, akkor az is érdekelne.
Utoljára szerkesztette: Zola NFK, 2014.10.20. 22:43:54 -
#554 1. Könnyebben megjegyezhető
2. Sokkal jobban érdekel a magyar téma, mint a külföldi.
3. Nem árt ha nem csak a rosszat látod valamiben.... -
Desert #553 Nem tűnt el, csak másold át a megfelelő helyre
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!
4416
Train Fever\3DMGAME\3DMGAME\local\save\
4519
Train Fever\Profile\ALI213\Saves\save\
Settings: felbontást állítsd át a megfelelőre, vagy töröld ki a Saves mappából a settings.lua fájlt
-
Austin Bailey #552 ez nem a patch, hanem az egész játék, és most eltüntette a mentéseimet. Ráadásuzl a savegame mappából nem lehet visszalépni a menübe. -
Austin Bailey #551 én nem értem, hogy miért jó a borzalmasan koszlott magyar települések rossz élményét ilyen módon belerakni a játékba. -
#550 én megcsináltma utcanevekke, meg borsod megyével, plusz kerestem megközelítő elrendezésű pályát, de hogy megvan-e még a pályakód, azt nemtudom :D -
#549 Még ez sem kizárható. :D -
#548 Ez nem véletlenül az egész játék becsomagolva? Mondjuk sokat nem változtat a dolgon.
Más: Kicsit szórakoztam, hamarosan majd feltöltöm egy két helyre :)
Vagy ha nagyon kapartok, akkor beírom a neveteket utcanévnek :D
Utoljára szerkesztette: Nohab, 2014.10.19. 21:34:24 -
#547 Na ja, kicsomagolva 2,5 giga...
Leszedtem, bemásoltam, működik, minden fasza.
Szokásosan kizoomoltam a térképen teljesen, elindultam scrollal oldalra és továbbra is brutál módon akad ettől a játék.
De akinek kell: torrent link