1506
Urban Games: Train Fever
-
#546 Az a helyzet, hogy az okt. 17-i patchből (4519) a wirágbolti 980 megának van írva. Valaki aki letöltötte, meg tudná erősíteni, hogy ez tényleg ekkora ?
Gondolom az eredeti is patch-elt egy ideig, ha valóban ennyi az annyi. -
Austin Bailey #545 Nem biztos, hogy ez annyira jó, mert több idő alatt jutnak el a vasútállomásra, és esetleg a végén meghaladja a 20 percet az utazásuk, és eltűnnek. Illetve ez kicsit olyan, mint az utak szétvágása. Én az utakat sem szoktam szétvágni.
Utoljára szerkesztette: Austin Bailey, 2014.10.19. 07:48:06 -
bfeheer #544 még egy trükk a városi közlekedésre:
egy városon belül két vonal. az első: vasútállomás, munkahelyek, bevásárlóközpont, szórakozóhelyek. a második vonal: lakóépületek bevásárlóközpont, szórakozóhelyek. a vonalak a bevásárlóközpontoknál és a szórakozóhelyeknél fedik egymást.
eredmény: például: azok az utasok, akik munkába igyekeznek vagy a vasútállomásra a lakhelyükről átszállnak egyik viszonylatról a másikra úgy, hogy az utazásért kétszer fizetnek. -
Austin Bailey #543 Na akkor ha még ezt esetleg valaki betenné törtben, akkor megköszönném. Ha fut vele rendesen, vagy legalábbis jobban, akkor megveszem, ha nem jó, akkor nem, mert nálam elég szarul megy. Azért tartok még csak 1943-ban. -
#542 akkor ez a játék hibája. várni kell még jönnek patchok, én se játszok már régóta vele, amíg nincs vágánykezelés állomásra. -
bruna #541 Nincs tele... :D minden játék maxon szépen fut pl Watch dogs Bf-ek NFS-ek stb csak a Train fever nem fut jól... és a win is nemrég lett újra rakva -
#540 És már jelennek is meg a mod-ok az animált jelzőkre. -
#539 sztem tele van szeméttel a géped, rakd újra a windowst. -
bruna #538 Én nem tudom hogy nektek hogy fut a játék de nekem van egy nagy térképem egy rakat vonallal, és jármű módokkal és eléggé akad a játék főleg ha elforgatom a kamerát... (2gb r9 270x , 8x4ghz fx 8350, 8gbram-al) És elvileg ettől az új patchtól jól kéne futni a játéknak és olyanokat írkálnak itt Train-Ferver.net ha jól értem hogy a módok miatt lehet ez és elvielg az egyik tag letörölte az összes módot majd vissza rakta és neki szépen fut tőle a játék ebben lehet valami ? Mert én nem értem hogy ha újra visszatennék minden módot akkor mi változna... ? :S -
Desert #537 alakul
animált jelzők végre -
Borg #536 Na ez már valami... -
#535 Build 4519 (October 17)
Optimized navigation performance (the game runs more fluently when changing the camera)
Optimized rendering performance (the game runs more fluently in general)
Optimized simulation performance (there are less and shorter freezes / lags due to simulation tasks like town growth)
Optimized line manager performance (the game runs fast now also when the line manager window is open)
Optimized track builder performance (eliminated a freeze after constructing tracks)
Optimized fog and far plane
Optimized storage size of large truck cargo station (more storage size now)
Optimized user interface date format
Optimized mouse cursor
Added signal animation (animate old signals and show red / green for modern signals)
Added load game progress bar
Added several level of detail models for vehicles
Added support for Windows XP 64 Bit
Fixed land use layer z-fighting
Fixer buildings level of detail when zoomed in (detailed facades are now shown consistently)
Fixed a crash which occurred in rare cases when cargo items did not find their destination
Fixed music player (store current song title / position in save game)
Fixed pause state (store pause state in save game)
Fixed a track builder bug (it was not possible to build parallel tracks in some cases)
Fixed vehicle loading time (loading time was sometimes calculated incorrectly)
Fixed a bug where cargo items disappeared at stations
Fixed a train station bug (paths of arriving people were not correct)
Fixed train station last platform model
-
Desert #534 #531 Igen tudom, szoktam használni
Nem tudom volt-e már, akkor elnézést az ismétlésért.
A még nem termelő üzemek beindításáról.
Ugye adott a 20 perces időlimit. Olyan város/városok ahova még nem szállítanak készterméket és van megfelelő távolságban üzem és nyersanyag, kiépítjük a depót és 15-17 percre összehozzuk a szállítási időt, a gyár elfogja kezdeni a termelést.
A városi tömegközlekedési irányt pedig még egyszer köszönöm, nagyon beindult az üzlet, egyik városban 100 ezer feletti a haszon 1856-ban. -
Nordzso18 #533 Igen. Telepítéskor automatán regisztrálja magát a játék. -
Timbu #532 A dobozos változat regisztrálható Steamen? -
#531 Gyorsan nyomsz egy delete gombot és bezárja az összes ablakot :) -
Desert #530 A szolnoki Tescoban is van 4 db.
#525 Mivel a pálya elején vagyok, újrakezdem.
Köszönöm a hasznos tippeket/tanácsokat, főleg a buszfordulóst.
A járművek élettartamára figyelmeztető kis ablak nagyon zavaró tud lenni, ha sok jelenik meg egyszerre.
Utoljára szerkesztette: Desert, 2014.10.15. 17:00:52 -
Austin Bailey #529 hát igen -
Austin Bailey #528 tényleg jó volna, de már az eddigi alertek is borzalmasa bekaasztják a játékot -
Austin Bailey #527 1, igen, csak ahhoz rá kell kattintani, vagyis nem veszed észre a problémát, ha csak átsiklas az állomás fölött.
2, én nem vitatkoztam az iránnyal, sőt én is ezt állítottam korábbi,kommentvben, csak ott a lesure-t és a commercialt nem tettem bele, mert nekem eddig az a tapasztalatom, hogy igaziból az ipari zónába valamiért többen mennek. Én csak annyit tettem hozzá, hogy viszont az útvonal visszafelé nem az, hogy Lesure/commercial/industrial -> vasútállomás -> residental, hanem az, hogy lesure/commercial/industrial -> residental ->vasútálomás.
3, De mindegy. Azért mindegy, mert a vasútállomásnak csak az egyik oldalon van bejárata, és a gyaloglás a játékban annyira lassú, hogy megkerülni neki az állomást kb öt perc, míg odavinni járművel kb 10 másodperc. A 20 perces limit úgy működik, hogy ha 20 perc a menetidő, akkor az emberek elindulnak, de ha menet közben kicsúsznak a 20 perből, akkor egyszerűen eltűnnek a vonatról, az állomásról, vagy ahol éppen vannak. Ebből kifolyólag az a cél, hogy legalább a sok pénzt hozó vonatutat megtegyék a 20 perc alatt. Vagyis ha az állomást körbenövi a város, akkor az állomás másik oldaláról ugyanúgy tömegközlekedéssel kell elvinni a bejáratig, mintha a város egy bármely más pontjáról jönne.
Utoljára szerkesztette: Austin Bailey, 2014.10.15. 16:30:55 -
#526 Hát alert több féle is kéne... mondjuk elsőnek arra, hogyha valamelyik vonat "no path" felkiáltással megáll, na meg arra, hogy ha mondjuk 10mp-nél többet áll "waiting to free path" felirattal... volt olyan, hogy egyszercsak 1-2M-el kevesebbem lett.. mondom mi a f*sz.. erre egymással szemben megálltak valamiért. -
#525 Szerintem az új be fog indulni, de figyelj rá, hogy legyen nyersanyag is. -
Desert #524 10 perc körül. Mind a 3 város maxon van 28/28, 29/29, 30/30 az új ahova mennénk 02/21-en áll.
A vonat nagyon ráfizetős így az elején még, vannak tapasztalatok.
Erre a körforgalomra nem is gondoltam -
#523 Jó volna valami alert féleség, ha egy üzem downgradelni készül. Ha véletlenül elrontok valamit a szállítási láncban, csak sokára veszem észre, és tölthetem vissza az akár 4-5 évvel korábbi állást. Illetve valami automatizmust is be lehetne állítani, hogy ha egy jármű már elérte az életkora végét, akkor csattogjon be a depóba, klónozza le magát és helyezze arra a vonalra, amelyiken volt. A kis térképen már kezd idegesíteni a sok járműcsere... Mi lenne a nagy méretű térképen :O A játékidő fele csak a járművek eladásából és vásárlásából áll... -
#522 Én nem használom ezeket a busz-villamos kombinált "állomásokat", hanem csinálok egy körforgalmat a járműveknek általában. Majd ha megpatchelik és pl. ha két busz meg egy villamos jön akkor be tudnak állni egyszerre akkor majd hasznosítom. Jelenleg még sajnos egymás után menetelnek. -
#521 Ott a képen, cargo items supply 24/25. Ez egy telített város goods szempontból, tehát a termelésed stagnálni fog. Ugyanazt az értéket veszi fel amire beállt a gyár. Ha fejlődik az ipari rész a városban, akkor az majd húzza a gyárat is.
A gyár miért nem ad rá goodsot? A másik város 20min-en belül van, mennyi az érték a line frequencynél? Mennyi a másik város cargo item supply értéke? Ha vonattal viszed egyszer kétszer megfordul a vonat üresben, mire elkezdi kirakni a másik városnak szánt cumót. Teherautónál szintén elég sok az üresjárat. -
Desert #520
Mutatnál egy képet erről a "Demands" értékről?
Ha nincs végállomás hogyan fordulna meg a villamos? Az, hogy egyik vágányról átugrik a másikra ugyan már, legyünk reálisak folyamatos útvonalat neki.
Kipróbáltam egy mentés után, egy újabb városba szerettem volna szállítani, de a gyár nem ad arra goods-ot és állandóan leáll a termelés.
A fa üzem meg él és virul, 3 városba szállítok onnan.
Az ipari terület szélén van a depo, a vasérc útvonalon, így a feldolgozóból visszafele viheti a késztermék. A fánál szintén.
Korábban is ezen a térképen voltam, akkor a fatelep csődölt be.
A 2. villamos a gőzgépes a 3. a 9 személyes áramos, az drága az utána lévő 2 részes 10 személyes olcsóbb és gyorsabb. -
#519 Van ilyen busz depo, szerintem Desert arra gondolt. A megállók között találod, csak ugye nem sokat ér, mert ahogy az állomásoknál, itt sincs útkeresés, tehát mindig ugyanarra a "platformra" akar beállni a busz. -
#518 bár elég rég játoszttam, de nekem minthza csak sima megállok lettek volna, olyan hogy végállomás, nem létezett. lehet ez a későbbiekben jön? vagy az a végállomás, ami az utolsó megálló a vonalon? mert én mindig összekötöttem őket hogy az utolsó megálló az első megállóhoz közel legyen, amolyan körjárat szerűt. -
#517 A végállomás nem jó, ne használd. Pillanatnyilag az átmenő megállók jobbak. Traffic jam elkerülésére, ha pl. két vonal van ami különböző körökben gyüjti az utasokat, akkor érdemes egymással szemben kivezetni őket. Így a buszok nem torlódnak fel a közös megállónál (pl. az állomás). A vasútról leszálló utas így is, úgy is a megfelelő megállóba megy.
A villamost megéri, de csak a második vagy harmadik megjelenő típust, most nem tudom fejből. Annak az ár/üzemeltetés aránya már jó. A pöfögő buszok kiváltására tökéletes.
A program logikája szerint nem számítana, bár azt sem tudom, hogyan számolja a különböző üzemektől elszállítandó goodsot. Az a lényeg, hogy a városnak van egy felvétele (demands), ha ez már telített pl. 48/48 akkor beállt a szállítás és a város elkezd fejlődni iparban is lassan, de azt a mennyiséget veszi fel amire éppen az üzemed is beállt. Ez végigfut a láncon is, tehát pl. a bánya sem fog többet termelni, mert a lánc végén nem keletkezik több demands. Azt, hogy ezt két vagy több üzemnél milyen formában számolja a program, jelenleg nem ismert.
A vas/szén üzemedből a leírtak szerint minimális része megy abba a városba, ahová a fa üzemed is szállít. A szállíts több goodsot, a másik két városodra vonatkozik ilyenkor, növeld az arra irányuló frekvenciát + jármű beállításával. Feltehetőleg a város valamiért a fa üzemtől várja a több goodsot, ezért kellene oda még több fát szállítanod (hogy felpörgesse a termelést). -
Desert #516 Köszönöm a hasznos tippeket, érdekes az eredmény. Minden lakóövezeti megálló tele van utassal, ezért újabb járműveket állítottam forgalomba. A végállomást én minden esetben a vasútállomáshoz építettem ki, de most úgy, tettem egy sima megállót is vele szembe, de van mikor a sok utas a végállomásra megy, ahol csak 27 ember fér a sima megállóban pedig 60.
Valakinek tipp arra, megéri-e a villamost közlekedtetni aminek ára drágább, de üzemi költése alacsonyabb és élettartama dupla?
Az számít egy városnak, honnan kapja a goods-ot?
Van egy vas/szén feldolgozó és egy fafeldolgozó, mindkettőből megy be goods, de a vas/szén leáll, pedig megy további 2 városba is és azt írja "Try to ship more goods" 27 a Product értéke
A fa Product 60 és még több fát kér. -
#515 Szia,
Igen van igazság az írásban :)
1. valóban, de ha a buszmegálló ikonra kattintasz akkor látod melyik vonalra hányan várnak. A végállomásnak jelen formában semmi értelme ez igaz. Majd ha lesz waypoint rendszer akkor lesz. Pillanatnyilag én is átmenő buszmegállóval csinálom.
2. ezt hosszasan teszteltem :) tehát féligazság amit írtál. mivel agent rendszer van a játékban, így az iránynak ennek kell lennie. aki a vasúton érkezik az a vasutnál száll fel és megy a leisure / commerical zonába főképpen. a busz utána érinti a residental zónát és ahogy írtad kőrjáratban visszatér az állomásra a residental zóna lakosaival. a közelebbi residentalokat nem kell bekötni (1 utcányi távolság) mert begyalogolnak.
3. ezzel csak annyiban vitatkoznék, hogy pont a 20 perces limit miatt nem mindegy. ugyanis nem csak a célállomáshoz megérkezés, de az onnani elosztás is beleszámít :) tehát nem mindegy, hogy pl. ha ipari részről beszélünk akkor középről hordják szét a cuccot vagy a város széléről. persze 2050-ig így is úgy is működik, remélem változtatnak a rendszeren főleg ha modolható lesz.
A keveredés nálam is megfigyelhető, viszont egy jól struktúrált szállítási lánc csak úgy fo**a a pénzt :)
Utoljára szerkesztette: DonC, 2014.10.14. 16:20:33 -
Austin Bailey #514 nekem lenne három megjegyzésem ezzel kapcsolatban
1, szerintem nem kell groopolni a vasútállomást és a buszmegállót. Nekem úgy is működik és én nem szoktam, mert akkor a vasútállomásnál jelzi ki azt, hogy a buszra hányan várnak, és az zavaró lehet, mert ha például csak elsiklasz a város fölött, akkor nem tűnik fel, hogy például a busz nem tudja elhordani a forgalmat, és emiatt a vasút szállítása csökkenhet. Ha groopolod, akkor is ugyanannyit gyalogolnak. Én nem szoktam azt a hülye végállomást lerakni, hanem egy átmenő állomást szoktam rakni közvetlenül a vasútállomás elé
2, állomás > leisure / industry / commerical > residental zóna Ez igaz, de nekem még ezen kívül az a tapasztalatom, hogy a residental zónát viszont rögtön az állomásba kell bekötni (vagyis körjáratot kellcsinálni), mert elsősorban azok fogják a pénzt hozni, akik vonattal továbbmennek, és így az ő utazásukat kell a leginkább gyorsítani, hogy többen férjenek bele a 20 percbe.
3, Annak, hogy a vasútállomást a város körbenövi semmi jelentősége nincs, mert csak egy ponton kapcsolódik az úthoz, és csak ott tudnak bemenni Vagyis hiába állnak a másik oldalon is házak, azoknak mindenképpen körbe kell menni. Akkor is, ha teszel oda egy buszmegállót, és csoportba vonod a kettőt.
Nálam egyébként a különböző városrészek teljesen összekeveredtek. Kb mindenhol áll minden. -
precise #513 -
#512 Akkor pár gondolat így 150+ óra után :) nehézség hard. (ez csak azt jelenti ebben az esetben, hogy minden k**va drága) és a pénz is nagyon kevés kezdetben :D
Az alaptézis: gondolkodj előre. Amikor megkapod a térképet, akkor alaposan gondold át, mit merre és hogyan lenne érdemes fejleszteni, honnan fog jönni a pénz.
A városi busz vonalak nyereségessé tételéhez:
- A vasútállomás és a buszállomás legyen grupped (ez alap)
- A busz vonala minden esetben állomás > leisure / industry / commerical > residental zónán vezessen át, ebben a sorrendben. Nagyon fontos, hogy az érkező utasok az első három valamelyikébe mennek.
- Elhangzott az okosság már, hogy kevés kanyar!
- A követési idő 70-90 sec legyen, tehát nem kell 6-7 busz, elég 3 maximum 4 már az elején is. Folyamatosan figyelni kell, hogy a vonalon melyik jármű nem nyereséges, nekem ilyen nem nagyon volt. Az indításnál megfelelő "térközökkel" indítottam és így a beállított frekvencia egész jól elműködött.
- Érdemes a megállókat kereszteződés elé tenni és nem kell belőlük sok max. kezdetben 5-6. A villamosok megjelenésével a buszok kiválthatók és 4 busz helyett 2 villamossal is meg lehet bizonyos városokat oldani.
- A városok közötti utat azonnal bontani kell, ez alap, különben összeesik a vasúti szállítás (passengers)
- Itt is igaz az, hogy perspektívikusan érdemes 2 vágányos állomásokat ledobálni a várásokba és a határig levágányozni + az állomás előtti un. busz / villamos beállások helyét kialakítani. Ezt a város idővel körbenövi forgalomtól függetlenül, de 20-30 évvel később a város közepén lesz az állomás, legalábbis a lakóövezetek közelében.
Ipar:
- azzal kell kezdeni a ténykedést, hogy a célvárosoknál un. rövidre vágod a környező ipari termelőhelyeket. Alapból, ha össze vannak kötve akkor megindul a sétálás a nyersanyagokkal, ennek előnye, hogy felpörgeti az adott ipartípust, hátránya, hogy te már kevesebb goods-ot tudsz szállítani a városba, mert a város telített lesz nem lesz akkora nyersanyagigénye. Általában felszámolom az utakat teljesen ha nem kellenek, leépítem a város körül a sétálós goods bevitelt, hogy nullára vigyem vissza ezt a mutatót. Ha viszont időben be tudsz csatlakozni a folyamatba, akkor még a visszavágás után a termelés visszaesése előtt el tudsz kezdeni szállítani a városba és gyakorlatilag kimarad az a dolog, hogy meg kell várnod amíg felpörög a termelés.
- érdemes a kezdő város körüli városokba az első adandó alkalommal egy-egy egy vágányos állomást lerakni az ipari területre és kihúzni a vágányokat legalább a város határon kívülre a majdani becsatlakozás(ok) irányába (pénzt nem nagyon visz, legalábbis nem jelentőset). Erre azért lesz szükség, mert ha megfelelően fejlődik a város akkor körbenövi, de neked már ott lesz az állomásod. Csak olyan városba érdemes vasúti szállítást szervezni, ami:
a., átmenő forgalmú, tehát egy goodsot szállító szerelvénnyel kiszolgálható több város láncban. A több várost kiszolgáló goods vonat nem rossz, ha a line érint mondju két várost, akkor egyben felpakolják az igényelt cuccot és mindkét helyen lepakolják ami nekik kell.
b., magasabb a goods értéke 40-nél (ezt ha kizoomolsz a város nevére klikkelve tudod ellenőrizni), az idő múlásával és a város növekedésével ez megy felfele.
- ha a város struktúráját nincs kedved átépíteni (erre a kezdetekben nem igen van lové, hacsak nem easy modban megy a game), akkor a teherpályaudvar telepíthető az átmenő személypáyaudvar mellé, elé, mögé vagy éppen a várost érintő vasúti fővonal városhatáron lévő szakaszára is. ha csinálsz hozzá egy groupped teherautó depót, illetve ledobsz egy teherautó depót az ipari negyedben akkor egy + 1 darab teherautó amit erre a két teherautó depós vonalra beállítasz, megoldja a bulk freightet a város ipari negyede és a teherpályaudvar között (20 perces limitben benne kell lenni!). ennek nyilván vannak struktúrális előnyei is néha, így megoldható, hogy ne kelljen minden felé vasútvonalakat húzni.
- egy 250-re felpörgetett gyár már ki tud szolgáli 2-3 darab 30-50-es igényű várost
- az opel blitzek megjelenése után sokkal egyszerűbb a nyersanyagot teherautóval hordani, kivéve azt az esetet, ha tudsz ingát csinálni (pl. 4 olaj, 4 goods) mert mondjuk A állomáson felveszi az olajat ami A város közelében van, B állomáson leadja a gyárba és felveszi a termést majd leadja A város közelében C állomáson ahonnan rövid úton visszameny A állomásra.
- a vasútfenntartás ha nem használsz cost modot, nagyon viszi a lovét. ezért kezdő iparosodásnál érdemes 1-1 vagonnal kezdeni és a végpontokra depót tenni. ha a termelés elkezd felpörögni akkor időveszteség nélkül lehet a vonatra kocsit tenni. általában ezt A állomáson érdemes, ahol amúgy is üres lenne a szerelvény. tehát amikor a vonat becsorog A állomásra, mielőtt megfordul és felveszi a nyersanyagot, akkor send depo, kocsi felakaszt, line újra kijelöl és hajrá. ha véletlen a vonat rögtön a gyárba akarna ezek után menni (van ilyen) akkor stop, reverse és start. ebben az esetben megváltozik a céliránya és a helyes állomásra akar majd menni (jelen esetben A állomás)
- folyamatosan figyelni kell, hogy a kiszolgáló gyár mit ír a details fülön ("try more...") felirat. Ha az elszállított goods miatt sír, akkor ideje új város bekötésén gondolkozni mert a gyár hamarosan stagnálni fog. Ha még nyersanyagért sír, akkor egyértelmű, hogy a "rákötött" városok több goodsot tudnának felvenni, tehát még lehet feljebb pörgetni a termelést a nyersanyagok odaszállításával.
- ipari vasútnál nagyon kell figyelni az összes menetidő limitre (a 20 percben mindennek benne kell legyen, a teljes láncnak, ha jól akarod működtetni)
Remélem a kezdőknek tudtam segíteni valamicskét :)
-
Borg #511 1 szén és 1 vas simán ellát egy gyárat akár 400-as termelésen is, ami meg vagy 4-5 várost, vagy még többet is. A goods transport húzza fel a gyárat, ami meg húzza magával a nyersanyag termelőket. Szóval fordítva kell gondolkodni, nem úgy, hogy ha több szenet viszel be, akkor több goods is lesz. Az csak TTD-ben működött :) -
Austin Bailey #510 összekeversz dolgokat
1, attól hogy valami veszteséges még elláthatja a várost
2, az hogy a gyár hány várost lát el az nem a gyártől függ, mert az akrámennyire emelheti a termelését, hanem a várostól, hogy igényel-e még árut, és ha igen, akkor mennyit.
3, "az egész láncba kötött rendszer átcsap negatívba" Ezt a modnatot nem értem. Ezt most pénzügyileg érted vagy azt akarod elmondani, hogy csökkent a termelés
Utoljára szerkesztette: Austin Bailey, 2014.10.13. 11:59:09 -
Austin Bailey #509 szerintem nem olyan nagy trükk az, hogy amikor a városban megjelensz, akkor átszabod az úthálózatót úgy, hogy a keresztutcák egymás folytatásai legyenek. Akkor még nem is kerül milliókba. -
bfeheer #508 keresnék egy jó taktikát az iparvasút nyereségességére. kiépítek egy hálózatot egy nyersanyaglelőhely és egy gyár között (mindkettőnek volt termelési mutatója mikor elkezdtem a játékot). egy darabig szépen profitál is, sőt emelkednek az értékek. aztán az idő előrehaladtával, egyre veszteségesebb és egyre kevesebb nyersanyag lesz. és így az egész láncba kötött rendszer átcsap negatívba.
a másik amire még nem sikerült rájönnöm, hogy egy gyár, hány várost képes ellátni áruval. kezdetben itt sincs gond. becsatlakoztatok a rendszerbe három várost, de később a háromból már csak egy vonal lesz nyereséges.
szóval nem értem az egészet. -
Borg #507 Ez még így is csak egy szívás... azért hogy éppen hogy pluszban legyen a tömegközlekedésed, milliókat herdálni el... Max a legnagyobb városban érdemes, hogy még több utast hordj a vasútállomásra a pereméről is. Talán az 1500-as városomban keresnek annyit, hogy érdemes foglalkozni vele. ha másért nem, a járulékos haszonért, ami a vonatokon csapódik le.
Egyébként meg busszal lehet távolsági járatot is csinálni (ezt sem túl közelre, mert különben az úton autóval mennek a lakosok majd). Autópályát kell építeni buszsávval, és úgy 15-25db buszt rakni rá, 3sec körüli ciklusidőhöz, 1-1 nagy buszállomással a központban. Egy volvo busz nálam keres kb 50 ezret egymaga, és ezt szorozd ki akkor. Ott vagy, hogy 1.2M egy évben. Jó esetben. Ehhez képest van olyan vonatom, ami 7M-t keres egy évben.