1506
Urban Games: Train Fever
-
#386 én csak mokásan vonatozni akartam volna, de itt vérremenno stratégia kell, aztán egyre durvább bugok jönnek elő
de nem baj ugyis itt van már az ujk train simulator, abba kéne megtanulni pályát szerkeszteni, azt mehet a menet :D -
Borg #385 Namost kb 1960-ban tartok már.
A városon belüli ÖSSZES közlekedést meg kellett szüntetnem, mert mind csak masszívan minuszolt, ha busz, ha villamos.
Vonatokból utasszállítóból van ami 1M felett keres egy évben... teherszállításnál ezt csak véresverejtékkel lehet elérni. Egyszerűen bizonyos bányák csesznek felpörögni akármit teszel melléjük. Ott a 3 perces ciklusidejű vonat, erre még 5 év után is 1db-ot termel a bánya...
Az olajnál sikerült kb 10 év alatt 1-ről 28-ra felhúznom a termelést egy kb 3 perces ciklusidővel. De ez a vonat is csak úgy tud plusszos maradni, hogy az olajat beviszi, és a gyárból visszafelé úton a goodsot is elviszi a városba még. Szal kombinálni kell, és állati okosan kiválasztani hogy melyik bányát meg várost kötögeted össze.
Ráadásul nem elég, hogy a balfék készítők nem csinálták meg az állomások vágánybővíthetőségét, még a high-speed sínre sem lehet upgradelni, csak újraépíteni. Bár igazából még egy darab olyan mozdony nem jelent meg, ami tényleg 120 fölé gyorsulna a szakaszon. Még ami 145-öt tudna, azok se nagyon érik el, mert gyengék. Plusz még olyan bug is van, hogy a vonalak kijelölt vágányai néha átugranak másikra... én meg csak lesek, hogy az addig jövedelmező vonalakon hirtelen minusz van, mert 6 vonat vár egyazon vágányra... -
Bandur21 #384 Siralmas, Remélem majd egyszer kijavítják "ha hiba" mert így már sajnálom, hogy kiadtam érte ennyi pénzt.... -
Borg #383 Mint lentebb írtam, nagy pálya, talán 40% beépítve, 25 vonat, 80 autó, és kb 10 másodpercenként megakad.. -
Bandur21 #382 És még egy dolog amire nem tudok választ adni A buszok beragadtak a dugóba... -
Bandur21 #381 Értem. Egy kérdés aki közepes vagy nagy pályán játszik és nem akad a játék annak milyen gépe van mert az enyém most érte el a játszahatlan szintet, Kis pálya 16 vonat meg kb 200 jármű. -
Austin Bailey #380 ez tök jó, de ez egyedi eset, amikor olyan helyen volt a vasmű, hogy egyébként is működött. Nekünk az a problémánk, hogy 0-5 között ragad a termelés akármit csinálunk. -
Bandur21 #379 Jelenleg 239 a termelés a vasmű vonalon :) -
Bandur21 #378 Sziasztok . Olvastam, hogy sokaknak nehézségei vannak a teherszállítással. Nekem a személyszállítással vannak problémáim... :) Na de A Lényeg, nekem az a tapasztalatom, hogy van egy vasművem (Én még kicsi pályán próbálkozok) ami két város között kb félútra fekszik. Ki építettem egy vasútvonalat a vasérc bánya a szénbánya és a vasmű között. Elkezdett termelni a vonal de úgy 55 nél megállt. Ki írta a vasmű, hogy szállítsak több árucikket. Kiépítettem egy teherautó vonalat a vasmű és a az a város között ahová "magától" ment az árucikk. 30 másodperces vonal volt és a termelés felment 80 ra és ismét ki írta ugyan ezt. Egyértelműen többet termelt a szén és vasércbánya is.
Ekkor ki építettem egy teherautó vonalat a kicsit távolabb fekvő város között. Ekkor a termelés ismét megugrott 120 körülire mindenhol. Ekkor a vonatot is kellet fejlesztenem mert már több volt a termelés mint a szállított mennyiség. Itt hozzátenném, hogy ezen kívül még van egy fa és egy olaj vonalam is amik egyenként ellátnak egy várost így azokhoz még nem nyúltam. Na és mit ad isten megint ki írta szállítsak több árucikket "mondom hova te nagyon hülye" De mivel, hogy már meghaladta 800k-t a vonal termelése mondom bepróbálkozok egy árucikk szállító tehervonallal egy távoli városnál ahol nem volt semmi árucikk ellátás csak utasforgalom meg helyi járat . Nos ez a lépésem úgy megdobta a termelést 5 éven belül, hogy ismét nagyobb vonat kellet a szénhez és a vasérchez. Most 400 at tudna termelni a vonal és jelen állásban van két árucikk szállító vonal és 3 teherautó vonal ami innen szállít ezekből összeségben közel 5milliós a bevétel. Utasok is többen lettek ahogy növekedett az árucikkek be árramlása a városokba de az utasokhoz nem igazán értek. De ezzel remélem tudtam segíteni. És egyetértek azzal az ötlettel, hogy egy állomásra kéne bemenni a teher és személyvonatoknak. :) -
Austin Bailey #377 szerintem nem egy nagy rejtély, hogy ez a játék hogyan működik. -
#376 köszi ez nem sok.Én úgy vettem ki ,hogy kell lenni egy ilyen menüpontnak.Tévedtem
-
Desert #375 az van, csak éppen nem korrekt
pl van az első "busz" ami a játékban 6 főt szállít, a honlap szerint 12 a kapacitása és 40km/h a max sebessége
jól jönne egy manual a játékfejlesztőitől -
Austin Bailey #374 az a tutorial, hogy elindítasz egy játékot és akkor kiír 3 dolgot, hogy csinálj buszt meg vonatot meg forgasd a kamerát, ha jól emlékszem. -
#373 A kézikönyvbe úgy van írva ,hogy a menübe van Tutorial,viszont mikor elindítom akkor sehol nincs.Másnak is így van? -
Austin Bailey #372 egyébként én úgy csináltam volna meg a dolgot, hogy a peronokat külön kell lerakni, az álomásépületet, ha goodsot akarsz szállítani, akkor raktárakat, ha mondjuk szenet, akkor szénosztályozót, vagy olajtartályokat. Arról már ne is beszélnjünk, hogy nem lehet állomást rakni töltésre, mert, vagy hogy nincs földalatti állomás, nem lehet egymás alatti-fölötti peronokat csinálni, stb. (meg vasúti kereszteződdést sem lehet csinálni), meg maga az alagút sem jó, mert csak rézsűs bevágást lehet csinálni, ami túl sok helyet foglal stb. Rohadt kevés dolgot lehet ezzel a játékban csinálni, ami a vasútban létezik. -
Austin Bailey #371 már az lófasz, hogy a bányából beviszed a nyersanyagot a GYÁRBA, és az elkészített árut meg le kell le kell rakni a városban a GYÁRNÁL
Utoljára szerkesztette: Austin Bailey, 2014.09.18. 21:54:34 -
Austin Bailey #370 Akkor még nem jelent meg. A pózna évekkel előbb megjelenik, mint maga a mozdony. Lehet hogy lett volna, vagy lesz egy másik mozdony, ami miatt korábban jelenik meg. Egyébként az első villanymozdony nem valami jó. Csak 65-tel megy viszont rohadt erős, amire meg semi szükség, mert a teherszállítás egy katasztrófa. Nekem a leghosszabb teherszállító vonatom 4 vagonbóll áll. -
Austin Bailey #369
hát akkor most már minden javítva van
-.-
Utoljára szerkesztette: Austin Bailey, 2014.09.18. 21:49:01 -
Austin Bailey #368 nálam csak kb 10 vonat és kb 110 autó, és ugyanez a helyzet, bár én a medium pályán már az összes város bekötöttem. -
Austin Bailey #367 minden járműhöz oda van írva, hogy mettől meddig jelenik meg, és általában amikor eltűnik, akkor jelenik meg egy másik. 1870 és 1900 között viszonylag jobb villamosok fognak megjelenni, amik egész gyorsak. 1900 és 1920 között a buszokból fognak jobbak megjelenni., illetve teherautók. (mindegyikből 2-2) Mozdonyból 1906-ig nem lesz olyan, ami 50-nél többel tudna menni, viszont akkor kapsz egy olyat, ami 100-zal meg egy olyat, ami 90-nekl megy. Előtte jóoár évvel már megkapod azokat a vasúti kocsikat, amik 100-zal is mehetnek.1920 körül megkapod az elő villanymozdonyt, a krokodilt, de ez csak 65-tel megy. Igaziból eléggé kínszenvedés a játék, mert nagyon lassan telik az idő. Én ezektől az 50-nel menő mozdonyoktól majd' meghaltam annyira idegesített a tötymörgésük.
Szerintem amúgy van járműlista a hivatlos honlapon.
Utoljára szerkesztette: Austin Bailey, 2014.09.18. 21:46:28 -
Desert #366 Valaki nem tud egy részletes jármű listával szolgálni?
Olyanra gondolok, mikor jelennek meg az új járművek 1850-1950 között.
Jelenleg 1871-ben járok és még 3 városban hiányzik a vasút, egész jól termeli a hasznot. A felvett 10Millió hitel fele vissza van fizetve.
-
Borg #365 20 vonat, 77 autó... a térképnek jó ha a 25%-át használom jelenleg... és egyre elviselhetetlenebbül akad.. -
Bizó08 #364 Sziasztok!
Nekem csak annyi lenne a kérdésem, ha Win7 32 bites rendszerem van, akkor ugye esélytelen hogy elinduljon a game? mert több virágboltival is probáltam, de hol a fentemlitett gondja támad inditáskor, hol pedig program inditási problémát dobál (5) ös jelöléssel..
A segítő szándékokat előre is köszönöm! :)
Utoljára szerkesztette: Bizó08, 2014.09.18. 19:57:01 -
#363 ezek még csak ilyen javítgatások :) de valóban, szarnak a pofon...
mondjuk egy jármű replace lehetőségnek örülnék a következőben... :D mert marha idegesítő a jól belőtt követési távolságokat minden egyes városban eljátszani 3x harminc évenként.. -
#362 szarnak pofon javitás :D -
#361 Build 4334 (September 18)
Added a button to delete savegames
Added mouse wheel sensitivity setting
Added camera key bindings: tilt with <r> and <f>, zoom with <y/z> and <x>
Added emulation for middle and right mouse button: <ctrl> + left => middle, <alt> + left => right
Improved compatibility with Mac OS X 10.7
Improved screen resolution switching
Fixed a crash while building level crossings
Fixed a texture loading crash
Fixed a crash caused by excess files sitting in folders (“.DS_Store” etc.)
Fixed visibility problem of resolution list in main menu (wasn’t visible on small screens)
Fixed sound of modern open wagons -
Borg #360 Ja, a 100kmh-s gőzös már megvan, de bazi drága a fenntartása. Utána jön egy 90kmh-s, viszont majdnem fele annyi költséggel, az sokkal jobb.
Meg megjelent már az első electric is. Ugyanakkor hiába tudok mostmár villamosított sínt is lerakni, meg póznákkal kiegészíteni is, a depóban továbbra sem jelenik meg az elektromos mozdony...
Ennek van valami további trükkje? -
#359 reméljük ez az állomás dolog modolható lesz majd (most nem az) igazából annyi kellene, hogy az állomásnak meg lehessen adni a lua configban, hogy mit fogadhat még utason kívül. ha már nagyon meg akarták kombinálni ezt, akkor illett volna úgy megcsinálni, hogy pl. a goods-hoz ne kelljen már egy külön állomás is a város mellé, hanem azt pl. fogadja a normális állomás. a teher "állomásoknak" esetleg bulk freightben lenne értelme, mert ez így lóf*sz.
amúgy belenéztem a lua fájlokba és sajnos az, hogy a város mit vesz fel (illetve az épületek) jelen pillanatban hardcoded a programban, tehát hiába van már cargo mod amiben pl. a supply chain egész pofásra meg van csinálva, az egész nem sokat ér, mert csak egy féle végeredmény lehet (goods). -
Austin Bailey #358 semmi, megoldottam. Nem volt berakva az egyik fájl -
#357 amúgy jól látom, nem és érdemes csoportosítani a vasutállomást a buszállomással? -
Austin Bailey #356 Az első jó mozdony 1906-ban jelenik meg -
Austin Bailey #355 Nem működik. Ferkatam és nem indul ela játék. Nem tudom hogy kéne leszedni. -
Austin Bailey #354 már mióta leírtam, hogy rákattintva a lámpára lehet egyirányúsítani Egyébént van jelentősége én is használom. Kétvágányú vasútvonal végállomásával van olyan, hogy szembemennek egymással a vonatok és oda mindenképpen kell.
Szerintem maguk az állomások vannak elszúrva. Egyrészt nincs külön olyan, hogy teherállomás, hanem általábana személypályaudvarokhoz meg a rendezőkhöz kapcsolódik. A teherátrakó elemek pedig nem ilyenek. Nem olyanok, hogy beáll a vonat egy peron mellé és akkor belepakolnak. Az állomásokat úgy kellett volna megcsinálni, mint a sim cityben a középületeket. -
Borg #353 Igazából ez egy módszer... valamit ki kellett találniuk alapnak. Odáig MÉG nem mennék el, hogy ez rossz megközelítés, de nem az igazi... Talán még tudnak csiszolni rajta, ha dinamikus vágányelosztás lesz, és közös áru pool minden vágányra. Mert ennek a különválasztásnak maximum az utasokhoz van értelme, hogy ki melyik vonalra vár. Ebből is látszik, hogy eleinte csak utasszállításban gondolkoztak a készítők.
Egyébként tegnap jöttem rá arra, hogy a lerakott szemaforokra rá lehet kattintani utólag, és egyirányúvá lehet tenni őket. Csak nem tudom még, hogy ennek mi értelme, ha egyszer egy többvágányos rendszeren a vonatok úgyis automatikusan arra a vágányra mennek, amin nekik menetirány szerinti szemafor van, és nem a háttal lévőre... Nemtom milyen helyzetben lehet szükség erre, hogy még explicit behajtani tilos is legyen.
Nameg egy trükk: DELETE gombbal egyszerre bezárható az összes ablak ;) Hasznos amikor pl 25 új teherautót vesz az ember egy vonalra... -
Austin Bailey #352 ezt értem, hanem csak azt nem értem, hogy mire jó a játékba beletenni egy ilyen kontraproduktív megoldást. -
Desert #351 én csak a teherszállításra gondoltam most és közúton
tömegközlekedés esetén minden állomáson/megállóban load if available van beállítva nálam
-
Borg #350 Mit nem értesz ezen?:)
A játék alapelve, hogy 20 perces ciklusidő a max.
Ha a vonat fullloadra van állítva, akkor az ott várakozással eltöltött ideje is ciklusidő része. Vagyis sok esetben a bánya sokkal jobban felpörög, ha nem fullloados a vonat, hanem gyakrabban közlekedik, de esetleg nem tele. Idővel pont ettől a módszertől lesz tele.
Persze hogy ez miért jó így, szemben a TTD alapelveivel, az más kérdés... ez se valósabb, mint az. Csak más. -
#349 Elvileg a full any azt jelenti, hogy ha van egy olyan szerelvényed ami személy és áruszállító vagont is húz, akkor elég ha csak pl: a személyvagonok megtelnek. Full load esetén pedig minden kocsinak meg kell telnie az induláshoz. -
Austin Bailey #348 hát ez nem nagyon értelmes.
A full any nem azt akarja jelenteni, hogy egyféle nyersanyagból pakol tele, a full all (vagy full of all, most nem tudom) pedig azt, hogy ami az állomáson van, azt mind pakolja be függetlenül attól, hogy többféle? -
Desert #347 Ha a magyarításból jól vettem ki, igaz mivel nem volt teljesen magyar, így maradtam az angolnál
load if available - ha van áru felveszi, ha nincs akkor üresen megy az útvonalon
full any - a szállító megvárja, hogy megteljen pl: szekér esetén 4/4
full load - a szállító a depóra vár, hogy megteljen