Train Fever
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Városok fejlődését mennyire lehet felgyorsítani, 100 év után 1950-körül alig 100-120 emberrel nőtt a lakosság száma. Van vonat összeköttetés, a termékek is maximálisan beérkeznek 40/40-re.
Utoljára szerkesztette: klman, 2014.09.10. 12:29:27
Utoljára szerkesztette: klman, 2014.09.10. 12:29:27
A magyar nyelvi fájlok megvannak valakinek?
Egyébként azt nem tudja valaki, hogy mitől akad játszhatatlanul a játék egy 8 giga ramos négy magos 3.3 gigaherzes procis gépen amin van egy radeon 6570-es kártya? Ez azért nem annyira rossz, hogy ezen játszahatatlanul akadjon bár a videókártya már tényleg nem mai darab.
azért mert az útkereszteződásnél először kell behúzni az utat, és utána keresztezni vasúttal.
Utoljára szerkesztette: Austin Bailey, 2014.09.10. 04:34:14
Utoljára szerkesztette: Austin Bailey, 2014.09.10. 04:34:14
még képek...
Német "kollégák" igen keményen nyomják már az ipart!
Pár kép a német fórumról...
Azért jó látni, hogy hova is lehet majd eljutni idővel a játékban!
Pár kép a német fórumról...
Azért jó látni, hogy hova is lehet majd eljutni idővel a játékban!
akinek magyarul van, nem tudná feltenni a magyar nyelvi fájlt / fájlokat
hogyan lehet tehervonatokat összehozni, eddig 2 város kötöttem össze és 1850-ben kezdtem csak személyszállítással kissé sokáig tart annyi pénzt összehozni, hogy gyorsabban tudjak fejlődni
útkereszteződést sem sikerült még csinálni, nem egyszerű játék, de eddig tetszik
hogyan lehet tehervonatokat összehozni, eddig 2 város kötöttem össze és 1850-ben kezdtem csak személyszállítással kissé sokáig tart annyi pénzt összehozni, hogy gyorsabban tudjak fejlődni
útkereszteződést sem sikerült még csinálni, nem egyszerű játék, de eddig tetszik
Szerintem full loadra kell állítani. Ilyenkor csak azt veszi fel, ami már bent van az állomáson és már megy is tovább.
köszönöm szépen a gyors választ
Küld be a vonatot a depo-ba és vásárolj plussz vagonokat. Ezeket automatikusan hozzá fogja kapcsolni. Ha nem akkor a vagon fölött vannak ikonok (felfele nyíl, lefele nyíl, x --> Törlés)
http://pokemon-arena.kyokai.hu Életfilozófiám: \"A bosszú édes, de kalóriamentes!\"
a nem termelő bányák üzemek később beindulnak vajon? mert a map kezdetén van kb. 3 város amik mellett van termelés, a többieknél semmi . valahogy nincs kedvem 30 évet végig unatkozni hogy mi lesz velük....
sziasztok, meglévő vonatra hogyan tudnék plusz kocsikat kapcsolni?
Közvetlenül a finomító mellet van.
Olajszállításnál , egy már termelő olajkútról akarok olajat vinni egy még nem működő finomítóba. A vonat beáll az állomásra, de nem veszi fel az olajat, csak elindul. Ez mitől lehet? (load if available) van beállítva.
én pedig 1950 után azt tapasztaltam hogy inkább az áruszállítás működik előszörre. ( 1950-től a pálya medium nehézségen)
Köszi, igen közben rájöttem, hogy a felsővezeték hiányzott.
vagy felsővezeték hiányzik ha pl gőzöst cseréltél villanymozdonyra
arra, hogy a depó amit kiválasztottál nincs összeköttetésben a vonalla, amire a vonatot küldenéd. Konkrétan írja, hogy nem lehetséges utat találni az állomáshoz.
sziasztok egy már működő vonalon új vonatot akartam a régi helyett indítani, de azt írja ki hogy "unable to find a path to stop". Ezzel mire akar utalni?
Utoljára szerkesztette: klman, 2014.09.08. 20:46:36
Utoljára szerkesztette: klman, 2014.09.08. 20:46:36
és ami van az is baromság pl olajkút. Hol van nekik svájcban olajkút??
oké, akkor leírom azoknak akik csődbe mennek, hogy nekem mik a tapasztalataim.
- személyszállítással kell kezdeni, mert a teherszállítás egy csomó ideig veszteséges, amiíg be nem indul
- nem teljesen világos, hogy ha leteszek egy megállót, akkor annak van-e hatótávolsága
mindezekből következően azt tapasztaltam ki, hogy akkor kezdenek működni a dolgok, ha fogsz két várost, amiknek az értékei kiegészítik egymást. Vagyis például az egyikben kevesebb a shopping és több a lesure mint a lakosság, a másikban pont fordítva.
1, először a két városban csinálsz két városi közlekedést busszal vagy villamossal, ami egy vonalban, egy körben behálózza az egész várost A leglehetetlenebb összevissza mindenhova beforduló betérő útvonalat kell kitlaálni, hogy mindent feltárjon (itt nem világos, hogy a buszmegállónak van-e hatótávolsága). Így az emberek elkezdenek utazni a város zónái között. Próbálkoztam úgy is, hogy több vonalat csinálok, hogy hátha az emberek átszállnak, de úgy ne működött, kizárólag csak egy vonallal működött.
2, ezek után kell összekötni a két várost vonattal. Az fog történni, hogy a lakosságszám és a shopping/job/lesure közötti különbség le fog szállni a járműről a vasútállomásnál. és beáll várni a vonatot, hogy átmenjen a másik városba. Így maguk a buszjáratok nyereségesek lesznek, kb pártízezer nyereségük lesz, a vasútvonalon meg kb 200-600 ezer közötti nyereség (én 1850-ben kezdtem mert nekem csak azt engedni a wirágbolti verzió) A 3 millió kezdőpénzből pont két buszjáatot meg egy vasútvonalat lehet építeni ami onnantől kezdbe hoz annyi bevételt, hogy ne kelljem kölcsönt felvenni. Teherszállítással akkor érdemes foglalkozni, ha már a városok össze vannak egymással kötve, mert addigra lesz annyi bevételed, ami kibír egy huzamosabb ideig veszteséges vonalat.
3, teherszállításnál nem szabad full loadra állítani az útvonalbann a nyersanyagos állomást, mert az elején, amikor csak 1-5 a termelés csak akkor rakja ki a terméket, ha közeledik felé az elszállító jármű. Ha full loadon van, akkor egyen bepakol, és aztán a végtelenésgig áll a jármű az állomáson.
Lehet hogy sominden ebből már nem így van, de a 4215-ös verzióval ez működik.
igaziból az a baj a játékkal, hogy unalmas, mert mindetn mindennel összeközögetsz, kb 30 év alatt (medium pályán), és onnantól csak nézel ki a fejeden és várod az új vonatokat
A járművek elöregedését meg érdemes komolyan venni, mert egy járműnek nő a fenntartási költsége ahogy öregszik, viszont ha meghaladja az élettartamát, akkor hirtelen megugrik, és például busznál a 50 000$ nyereség hirtelen lecsökken 16$ nyereségre. Vagyis ha a járműveidet nem cseréled le, akkor egy idő után nem termelnek annyi pénzt hogy le tudd őket cserélni, és szépen tönkremész. Viszonylag lassan lehet tönkremenni, de viszonylag gyorsan kialakul aza helyzet, hogy már nem elég a bevételed, és látod hogy tönkre fogsz menni, de nem tudod elkerülni. Én 40 év alatt mentem tönkre először, vagyis összesen 70 évet vittem végig, és abból 40-ben csak vegtáltam.
- személyszállítással kell kezdeni, mert a teherszállítás egy csomó ideig veszteséges, amiíg be nem indul
- nem teljesen világos, hogy ha leteszek egy megállót, akkor annak van-e hatótávolsága
mindezekből következően azt tapasztaltam ki, hogy akkor kezdenek működni a dolgok, ha fogsz két várost, amiknek az értékei kiegészítik egymást. Vagyis például az egyikben kevesebb a shopping és több a lesure mint a lakosság, a másikban pont fordítva.
1, először a két városban csinálsz két városi közlekedést busszal vagy villamossal, ami egy vonalban, egy körben behálózza az egész várost A leglehetetlenebb összevissza mindenhova beforduló betérő útvonalat kell kitlaálni, hogy mindent feltárjon (itt nem világos, hogy a buszmegállónak van-e hatótávolsága). Így az emberek elkezdenek utazni a város zónái között. Próbálkoztam úgy is, hogy több vonalat csinálok, hogy hátha az emberek átszállnak, de úgy ne működött, kizárólag csak egy vonallal működött.
2, ezek után kell összekötni a két várost vonattal. Az fog történni, hogy a lakosságszám és a shopping/job/lesure közötti különbség le fog szállni a járműről a vasútállomásnál. és beáll várni a vonatot, hogy átmenjen a másik városba. Így maguk a buszjáratok nyereségesek lesznek, kb pártízezer nyereségük lesz, a vasútvonalon meg kb 200-600 ezer közötti nyereség (én 1850-ben kezdtem mert nekem csak azt engedni a wirágbolti verzió) A 3 millió kezdőpénzből pont két buszjáatot meg egy vasútvonalat lehet építeni ami onnantől kezdbe hoz annyi bevételt, hogy ne kelljem kölcsönt felvenni. Teherszállítással akkor érdemes foglalkozni, ha már a városok össze vannak egymással kötve, mert addigra lesz annyi bevételed, ami kibír egy huzamosabb ideig veszteséges vonalat.
3, teherszállításnál nem szabad full loadra állítani az útvonalbann a nyersanyagos állomást, mert az elején, amikor csak 1-5 a termelés csak akkor rakja ki a terméket, ha közeledik felé az elszállító jármű. Ha full loadon van, akkor egyen bepakol, és aztán a végtelenésgig áll a jármű az állomáson.
Lehet hogy sominden ebből már nem így van, de a 4215-ös verzióval ez működik.
igaziból az a baj a játékkal, hogy unalmas, mert mindetn mindennel összeközögetsz, kb 30 év alatt (medium pályán), és onnantól csak nézel ki a fejeden és várod az új vonatokat
A járművek elöregedését meg érdemes komolyan venni, mert egy járműnek nő a fenntartási költsége ahogy öregszik, viszont ha meghaladja az élettartamát, akkor hirtelen megugrik, és például busznál a 50 000$ nyereség hirtelen lecsökken 16$ nyereségre. Vagyis ha a járműveidet nem cseréled le, akkor egy idő után nem termelnek annyi pénzt hogy le tudd őket cserélni, és szépen tönkremész. Viszonylag lassan lehet tönkremenni, de viszonylag gyorsan kialakul aza helyzet, hogy már nem elég a bevételed, és látod hogy tönkre fogsz menni, de nem tudod elkerülni. Én 40 év alatt mentem tönkre először, vagyis összesen 70 évet vittem végig, és abból 40-ben csak vegtáltam.
Nem lényeg miről patcheled, beteszed a legújabb exe-t meg ami mellékelve van, és annyi.
C:\Users\Neved\AppData\Roaming\Steam\
C:\Users\Neved\AppData\Roaming\Steam\
sziasztok 3dm-es verzióm van, arra is jó a patch?, meg a kérdésem az h látom h elvileg lenne benne magyar nyelv de a francnak se tudom beállítani
Igen, köszi, az már megvolt, csak nem tudom, hogy jól volt-e patchelve, mivel '15-ös build volt, a patch meg '21-es buildnak való... például a nyelvet sehogysem tudtam átállítani.
Megint kérdés: A mentéseket hol tárolja a játék?
Megint kérdés: A mentéseket hol tárolja a játék?
Helló!
Valaki nem tud egy virágbolti verzió-kompatibilis linket dobni a 4115->4221 patchre? 😊 Előre is köszi!
Illetve, a nyelvválasztást az hol kell/lehet megoldani?
Valaki nem tud egy virágbolti verzió-kompatibilis linket dobni a 4115->4221 patchre? 😊 Előre is köszi!
Illetve, a nyelvválasztást az hol kell/lehet megoldani?
Faterx-nek Magyar nyelvű, de gondolom nem teszi fel. 800 byte körül van a mérete.
Jelenlegi állapotában ez egy egérrágta petákot sem ér. Megint rászántam egy kis időt, de egy óra után csak a hajam tépem...
köszi. meglesem😊
ez most jó a virágboltira vagy csak az originalra?
😄😄
Spoiler (katt a megjelenítéshez)
AMD Phenom II X4 Black Edition 965 ,Gigabyte GA-MA790X-UD3P,6GB Kingston HyperX DDR2 1066mhz,Gigabyte Radeon HD 7850 2GB 256bit OC WindForce Edition
Most megpróbáltam először közúti közlekedést. "Hintós villamosokkal" az egész várost behálóztam, de senki nem száll fel erre se...
"This said, it should be clear that there will be serious updates for the game in the next weeks. You may wonder how our plans for the next days look like. Let us give a short summary:
Improve performance
Reduce size of save game files
Optimize support for people who cannot start the game
Various small visual polish and UI improvements
Provide Mac and Linux versions
"
Improve performance
Reduce size of save game files
Optimize support for people who cannot start the game
Various small visual polish and UI improvements
Provide Mac and Linux versions
"
ok majd megnézem aztán lecserélem őket. köszi. a bányákkal mi a helyzet? elég unalmas kivárni hogy beinduljanak .
Tökéletesen működnek tovább attól hogy megöregednek, csak az üzemben tartási költségük nő meg, eleinte csak pár százalékkal, ahogy telik az idő meg egyre durvább mértékben
kezdtem egy medium pályát 1950-től . egyelőre csak az áruszállítás megy közúton . érdekes hogy hiába húztam fel vasút vonalat alíg utaznak rajta, és így vastagon deficites. az első pályán easy-ben bezzeg tolongtak rajta úgy hogy 2 vonatot is be kellett állítanom egy vonalra. az is zavar hogy tök random az utazók megjelenése. azt hittem ha egy városban van fölös munkahely akkor oda majd akarnak utazni a munka miatt de nem . a másik pedig az hogy alíg van 2 város aminek közelében van termelés ahová érdemes kiépíteni a fuvarozást . megpróbáltam oda is letenni láncot ahol nem volt termelés hátha beindul a járatnak köszönhetően ( mint a személyszállításnál ) de nem. gondolom az évek múlásával esetleg megnyílnak a bányák is??? csak unalmas kivárni mondjuk 1980-ig emiatt .
Utoljára szerkesztette: Hunor1, 2014.09.07. 12:07:11
Utoljára szerkesztette: Hunor1, 2014.09.07. 12:07:11
Hogyan lehet utvonalat megadni? Megvan a depo, megvan a vonat, de csak a garazsba kuldes ikon aktiv, a vonal hozzaadasa szurke.
a jármű mellett van egy kis x jobb oldalon. ráklikkelsz és eltűnik. egyébként én most figyelmen kívül hagytam a figyelmeztetéseket és a járműveim simán fuvaroznak tovább. van amelyik már 47 éve megy . gondolom bug lehet .