1506
train_fever_banners6z8g.jpg
Urban Games: Train Fever
  • Mighty
    Szerintem végtelen vagy legalább is nagyon sokáig lehet játszani. Nekem van egy mentésem, ahol 2140 körül járok.
  • Desert
    1924 körül jelenik meg a 300-as pályát építhető 2. sín ?
  • tuvixplayer
    Az ebből adódó lassú eljutás hátrányának csökkentésére érdemes lenne kipróbálni egy olyan buszjáratot, amely csak a két állomás között közlekedik. Ha lesz tapasztalatom, majd megosztom.
  • Austin Bailey
    vlójában nem, mert mindegyik vágány csak abból az irányból érhető el, ahol a az állomásának a kijárata van, hiába vonod őket egy csoporba, vagyis az egyik irányból érkező utasokok sokkal hosszabb úton érik el a várost, mert meg kell kerülniük az állomást. Akkor lenne csak jó, ha mindkét kijáratot tudnák használni. Akkor viszont az lenne a legjobb. Sajnos a játék egyik leggyengébb része az állomások.
  • tuvixplayer
    És itt találsz modokat:
    Tram Fever net
  • tuvixplayer
    Legegyszerűbb a mod manager programmal:
    Train Fever Mod Manager
    Néhány mod-ot csak kézzel tudsz feltenni, de mindig le van írva, hogy annál nem használható a mod manager, és az is, hogyan kell kézzel feltenni.
  • ssx22
    Meddig megy az idő? Már 2040-be járok de még mindig megy...
  • nestor_5
    hogyan lehet modot berakni?
  • tuvixplayer
    A közepén két áthaladó vágányú állomás remek ötlet (nem OTTD-ztem):

• tuvixplayer
    Very very thx!!!
  • Austin Bailey
    ezzel, meg ezzel
  • Nohab
    Igen, ott lehet módosítani a járművek adatait.
  • tuvixplayer
    A res\models\model\vehicle\train\ alkönyvtár mdl fájljaira gondolsz?
  • Nohab
    Jaja, az üzemeltetési költségeket eléggé elcseszték. Egy motorvonatnak sokkal többe kerül fenntartása, mint egy hagyományos szerelvénynek. S még lehetne sorolni.
  • tuvixplayer
    Tudja valaki, hogy melyik moddal lehet a következő videóban látható 'hamis' szerelvényeket használni?
  • Borg
    Miért kéne létezzen?
    Egyszerű szövegfileban van minden járműtulajdonság. Csak átírod és kész.
  • Z33noo
    Létezik ilyen mod? mert én nem találtam
  • Borg
    Minimális moddolással ezt kiválóan orvosolni lehet.
    Ha nem javítod ki a TGV gyorsulását, akkor gyakorlatilag meg sem térül soha, annyiba kerül a fenntartása...
  • Z33noo
    Sok mindent el vagy túlrealizáltak, nekem továbbra is a legnagyobb problémám a vonatok gyorsulása és a fékezése ... építek egy pályát ami nyílegyenes, végig 300 a limit rajta, elindul a TGV és fele útig gyorsul, jó esetben eléri a 240-260-as sebességet és elkezd lassulni, hogy meg tudjon állni a következő állomáson, ez nem túl realisztikus például... ez olyan mintha a Szeged-Budapest IC Kecskemétig érné el a (váóóó Magyarország) 120-as tempót, majd elkezdene fékezni, hogy Pesten meg tudjon állni, holott a valóságban már Szeged kijárati jelzőjénél tudna menni 120-al, ha a pálya, a váltókörzet és a sin állapota engedné :D
    Szófosás RulZ :D
  • Austin Bailey
    végülis minda kettőt össze lehet rakni 2 elágazó váltóból, de túl nagy helyet foglal. Kicsit túlrealizálták a vágánygeometria kérdését, és egy 300-as kitérő kb olyan hosszú, mint egy fél város.
    Utoljára szerkesztette: Austin Bailey, 2014.12.12. 14:58:03
  • Austin Bailey
    az tök jó, akkor sok értelme van, hogy felsorakoznak az egyik peronra.
  • tuvixplayer
    Nemhogy x-váltó nincs de még vágány keresztezés sem lehetséges.
  • tuvixplayer
    Ahogy észrevettem, az emberek bármelyik peronról felszállnak az éppen beérkező vonatra, ha arra vártak.
  • Austin Bailey
    én az angolváltót hiányolom. Nem tudom, hogy most arról beszélünk-e.
  • Austin Bailey
    pedig ez így reális, mert ha mindi máshova érdekne, akkor melyik peronre állnának az emberek?
  • wollnerd #721
    Igen, egy vonallal szerettem volna az állomásnak mindkét vágányát használni, de ez maximum a köztes kétvágányú állomásokon tud megvalósulni, a végállomásoknál (legalábbis remélem még csak a jelenlegi build verzióban, de egy későbbiben igen) nem igazán kivitelezhető...
  • wollnerd #720
    Jah, az nagyon hiányzik... Főleg ha már magyar városok...
  • carlson77
    Ha lenne X-váltó ..........
  • tuvixplayer
    Kérdés, hogy mire gondolt wollnerd. Egy vonallal szeretné tetszőlegesen használni az állomás mindkét vágányát, éppen azt, amelyik szabad, vagy két vonalat szeretni itt megfordítani a két vágányt szétosztva a két vonal között.
    Szerintem Nohab arra válaszolt, hogy egy vonal mindig ugyanazt a vágányt használja az állomáson, mert nincs dinamikus útvonalkeresés (ha jól értem a dinamikus útvonalkeresést).
  • BKG
    Ahogy elnézem a képet, azért nem fogják neked a bal oldali vágányt használni, mert arról nem csináltál váltót, hogy fordulás után a jobb vágányra tudjon a vonat áttérni. Csinálj még egy váltót az állomás 1. vg-tól a jobb oldali vg felé, és utána már a jelzőket meg lehet adni áthaladási pontnak, így már meg tudod oldani, hogy az egyik vonal az 1., a másik vonal a 2. vg-t használja.
  • Nohab
    Ezt egy kis érdekességnek beszúrom.

• Nohab
    Ezt sajnos nem fogod tudni megoldani. Nincs még dinamikus útvonalkeresés a játékban. Az állomás méretét a bevezetni kívánt vonalak száma és típusa alapján kell meghatározni.
  • wollnerd #714
    Hogy a rákba lehet egy két (három) vágányú állomásnak a mindkét platformját kihasználni?! (Csak két állomásos vonallal próbálom, mindkettő végállomás, de sehogy se jön össze) Mindkét állomás előtt vannak váltók hogy helyes irányba tereljék a vonatot a jelzők segítségével.
    De akármit is próbálok a jelzőkkel szórakozni, mindig csak egyik vágányra megy minden irány... -.- Képet is mutatok:

A képen jól látható hogy csak a jobboldali vágányra halandók menni... Akármit is csinálok a jelzőkkel, mindig ez...!!! Hogy lehet megoldani hogy a baloldalira IS menjen, mint a valós életben?! És aztán a vonatok a megfordulásukkor a váltók keresztül mennek a helyes vágányra haladva a másik végállomásra.
    (A harmadik platform nem érdekes, az a garázsból jön. :))

Valakinek 5let a problemre? Köszi.
  • wollnerd #713
    De lesznek olyanok is, akik a vonatról fognak eltűnni.

Ezt így nagyon nem tartom jónak... irreális... Eltűnnek a vonatból? Tán öngyilkosok?! A való életben nem történne ilyesmi...
    Ezt a fejlesztőknek javítaniuk kell, mert igen irreális..!
  • ssx22
    És amúgy meddig megy az idő? Vagy örökké megy csak már nem jelennek meg új járművek?
  • Austin Bailey
    az összes közlekedéses játékban megvan ez az időprobléma. Mégpedig hogy a tömegközlekedés üzemelése egy napi menetrendhez kötött, vagyis a játékok általában a reggeli csúcsforgalmat meg az esti csúcsforgalmat akarják imitálni, a napi ingázását, vagy egyáltalán csak abból kifolyólag vannak az órákban mért időhöz kötve, hogy tudjuk azt, hogy egy busz nyilván nem mehet három hónapig két megálló között. Ugyanakkor ha azt akarod, hogy mindig újabb korszerűbb járműveid legyenek, meg az infrastruktúrát akarod reális időben kiépíteni, akkor meg években kell mérni az időt, és nem órákban. Ha órákban mérnéd a játékaz időt, akkor a feltelepítéshez képest kb hónapokat ülhetnél a gép előtt mire megépülne az első vasútvonalad. A Sim City 4-ben kipróbálták azt, hogy párhuzamos időszámítás legyen, de ott meg az állt elő, hogy mondjuk áprilisban csak délután volt. Szóval a lényeg az, hogy az időkezeléssel kapcsolatban nincs igazán jó megoldás.
  • tuvixplayer
    A 2.5 éves utazási idő limithez képest ezek az adatok nem olyan rosszak.
  • ssx22
    Az a baj hogy túl gyorsan telik az idő. Egy busz több napig kolbászol egy pici városba. Vonatoknak egy hónapig tart eljutni egyik városból a másikba
  • tuvixplayer
    2.5 év
  • Mighty
    Az igényt kell kiszolgálni. A városnak kell árucikk. Az árucikk gyártásához kell nyersanyag. Szén esetében kell még érc is.
    Szóval a városból kell egy tehervonal az üzemig, az üzemtől meg egy vonal a nyersanyagokig. Ha ezek a vonalak 20 percen belül vannak (játékidőben azt hiszem 3 év), akkor beindul a termelés.