1506
train_fever_banners6z8g.jpg
Urban Games: Train Fever
  • akyyy
    alt+enter
  • nestor_5
    egy olyan kérdésem lenne, hogy rossz a képernyőfelbontás a beállítások menüpont se érhető el. hogyan lehetne megoldani ezt a problémát?
  • Tibbbor
    Mindenkinek nagyon köszönöm a segítséget, így már látom, hogy beindítható a termelés, csak jelezni kell a nyersanyaglelőhelynek és a feldolgozó üzemnek, hogy van igény a termelésükre.Senki nem volt szájbarágós, sőt, én köszönöm, hogy ennyi munkát fektettetek a válaszadásra!További jó játékot nektek!
  • Desert

Egy kép példának.
    Mint látható, vasérc és szén feldolgozó termelése 0
    Szén termelés 3
    Vasérc termelés 0
    Van két város ahova nincs szállítás: Bicester, Liskeard
    Korábban írtam ez egy speciális jó helyzet, mert a vasérc és a szén egy útvonallal felvehető és úgy megy a feldolgozóba, visszafele meg a távolabbi példánk esetén Liskeardba szállítjuk a készterméket.
    Másik útvonal a közelebbi városba csak a késztermék szállítás.

Ezen a képen a kért késztermék igény látható (Cargo items supply)

3 évvel később a termelés

Utoljára szerkesztette: Desert, 2014.11.04. 18:35:07
  • tuvixplayer
    Bocs. ha úgy tűnt, hogy kicsit szájbarágós voltam, de az üzenetváltásokból azt éreztem hogy talán valamilyen alapvető dolgot nem tudsz. És elnézést, ha nem így van, csak segíteni szerettem volna.
  • tuvixplayer
    Kösd össze valamilyen útvonallal a nyersanyag lelőhelyet a neki megfelelő legközelebbi feldolgozó üzemmel, majd ezt a legközelebbi településsel. Alakíts ki ezeket megfelelő sorrendben kiszolgáló vonalat, de kezdetben úgy hogy ne várjon teljes feltöltésre. Helyezz rá legalább egy járművet. Hagyd, hogy elinduljon a vonalon üresen, és egy idő múlva, mihelyst az alapanyag termelő és a feldolgozó 'észreveszi' a használható közlekedési útvonalat, valamint az ellátási igényt, elkezd termelni.
  • Borg
    A kínálat mint olyan ebben a játékban irreleváns... csak a keresleti oldal húzza a dolgokat.
  • Borg
    Az csak egy dolog, hogy privát goods szállítás van e. Ha nincs, attól még csinálhatsz te is. Amennyi goodsot kér a város, annyi nyersanagot fog kérni a gyár is... szóval a városi végével húzod feljebb a láncot. Egy gyárból 4-5 város is lazán elvan.
  • Tibbbor
    Azt hiszem, még mindig nem elég világos, mi a problémám: bekapcsoltam még a pályám elején a cargo szállítás fület és már akkor kiderült, hogy a térképemen CSAK 1 db fatelep termel némi fát, mint nyersanyagot, plusz 1 db fűrésztelep dolgozza fel ezt a fát és készít belőle goods-ot. CSAK és KIZÁRÓLAG ezeknél láthatóak a kis mozgó ikonok(fa ill. láda).Az összes többi nyersanyaglelőhely (olaj, vas, szén) produktivitása NULLA. Ezeknél SEMMIFÉLE privát szállításra utaló ikon-mozgás NINCS. Ebből eredően az olajfinomító illetve az acélmű hiába várja a vasércet, szenet, olajat, soha nem fogok tudni szállítani neki, mert soha nem fognak beindulni ezek a nyersanyaglelőhelyek.
    Legalábbis ezt olvastam a #398-#399-ben.

Ez tényleg így igaz? Mert ha igen, akkor nagyon megszívtam ezzel a térképpel...
  • Desert
    Mindegyik üzem beindul, ha van hova szállítani, az a lényeg legyen 20 percen belül az útvonal szállítása, minél több városba szállítasz egy üzemből, annál többet fog termelni és a nyersanyag igénye is megnő.

Ha gondolod lőhetsz képet a térképről, és tudunk jobban segíteni.
  • Tibbbor
    Kösz a tippet, de a gondom nem a gyárakkal van, hanem azzal, hogy az egész térképen csak egyetlen működő fatelep és egyetlen működő fűrészüzem található, vagyis összesen erről az egyetlen helyről tudok készterméket szállítani a város(ok)ba.Vannak vasércbányák, szénbányák és olajkutak, de ezeknek a termelése NULLA, amiről azt írtátok, hogy max. 1-re lehet feltornázni a termelést - több veszteséges év után - ami nem egy nagy üzlet.
  • Desert
    Szia!
    Itt leírtam #534
  • Faterx
    A kulcs: kereslet-kínálat!
  • Tibbbor
    Iparral kapcsolatos kérdésem lenne. Az egész térképet végigböngésztem, de mindössze egyetlen produktív fakitermelő helyem és szintén egyetlen működő fafeldolgozó üzemem van az egész pályán.Az összes többi termelése nulla.Márpedig korábban azt olvastam, hogy az ilyeneket max. 1-re lehet feltornázni. Hogy lehet ilyen map-on ipart fejleszteni?!
    Utoljára szerkesztette: Tibbbor, 2014.11.04. 10:43:19
  • sanyicks
    És dinamikus útvonalkeresés még mindig nincs...
  • Faterx
    Új Patch!
  • Neoka01
    köszönöm, ezzel könnyebb a modokat kezelni.
  • Borg
    Akkor ezekszerint nem érdemes nagyon ráizgulni az új patchre, mer nem segít az akadáson?
  • sanyicks
    bizony, memory leakel.
  • Nordzso18
    Próbáld ki a Mod Manager nevű programot hozzá. Én azt használom, rendesen megy a játék sok móddal, és ami nem tetszik azt ki is tudod törölni. ;)
  • tuvixplayer
    Ok, én is félreértettem.
  • Austin Bailey
    ha eredeti van, akkor ide:

steam\userdata\your user number\304730\local\save
    Utoljára szerkesztette: Austin Bailey, 2014.10.29. 03:33:29
  • Neoka01
    töröltem a játékot, újra feltettem most működik.. de a modok nélkül. :(
  • Neoka01
    Még egy: hová ment a játék? (hol találom a mentéseket)
  • Neoka01
    Sziasztok,

Eredeti játékom van.
    A http://www.train-fever.net -ről letöltöttem és bemásoltam jó sok mozdonyt, vagont, buszt és villamost a telepített könyvtárba.
    A játék elindul, de amint a vonat depora kattintok a trainfever.exe leállt és kidob a játékból.

Valaki találkozott már ilyennel? mi erre a megoldás?
    csak manuálisan lehet a modokat visszatörölni?
  • precise
    bocsi, magamra értettem, nem rád. sokan arcoskodásnak veszik ha valaki a nehéz fokozatot emlegeti, ezért írtam, hogy nem arcoskodás.
  • Ironman2
    Hali! Ha a #272-ben lévő magyarítást ráteszem a legújabb 4519-re,akkor nem lesz vele gond?
  • Desert
    Ezt nem tudtam eddig, mert én úgy gondoltam, hogy csak egyfajtából, de 4 egységnyit.
  • Mighty
    Nem bug. Ígyy van megcsinálva az áruszállítás. Ha megnézed, egy lovaskocsi el tud szállítani 4 olajat, fát, vasércet, szenet és árucikket egyszerre, tehát 20-at összesen, egyszerre, ha volna egy ilyen vonalad :). Ugyan ez vonatkozik a vonatnál is pl a nyitott vagyonra. Visz szenet és ércet is egyszerre. Vagy a zárt vagonnál fát és árucikket egyszerre. Ezt jól ki lehet használni a profit maximalizálás érdekében :)
  • tuvixplayer
    Tudom, csak azzal később kezdtem foglalkozni.
  • tuvixplayer
    Nem állt szándékomban 'arcoskodni', egyszerűen leírtam, amit tapasztaltam.
  • Desert
    40 utas, utazásonként?
    milyen hosszú az út? mennyi idős a vonat?

Áruszállítással hamarabb pluszba vagy és több a bevétel mint városi tömegközlekedéssel :)

Van egy érdekes észrevételem is, lehet bug, nem tudom
    Adott egy vonal ami érint vasérc és szénbányát, és a szekér felvesz 4-4 egységet és úgy meg a feldolgozóba, az út végén csenget majd 100k visszafele meg elviszi a goods-ot a városba.
  • precise
    könnyű fokozaton a játék nem jelent semmilyen kihívást, ha jelentene akkor azon játszanék. Amikor kezdtem még jelentett, elég sokszor be is csődöltem (tehát nem arcoskodom). De nem értem, hogy kb 40 utassal miért van minuszban állandóan a vonat.
  • tuvixplayer
    Kis pálya, könnyű mód (amíg nem ismerem a játékot, nem szeretem maga, feleslegesen szívatni :). A nagyobb lélekszámú településeken kezdtem 'tömegközlekedéssel'. Amikor ezek már pénzt termeltek, és 2M felett voltam ismét (nem vettem fel plussz hitelt), akkor csináltam az első vasutat a két legközelebbi település között, egyből két vágánnyal. Ha jól emlékszem, ez még 1860 előtt volt.
  • precise
    Nehéz fokozaton a vonatok kifognak rajtam. Amíg lovaskocsikkal oldom meg a közlekedést tök jó minden. Most épp 6 millam ment el egyetlen vonattal. Mikortól érdemes vonatokat csinálni?
  • Desert
    2-3 év alatt nyereséget hoz és gyorsabban mint a vonat, de csak ha közel vannak a települések egymáshoz.

Én próbáltam úgy a két települést összekötni, mindkét települést körbejárta.

• tuvixplayer
    A városok közötti közlekedésre nem túl lassúak a lovaskocsik?
  • Tarc
    Igaz, csak előtte nem csinált ilyet, azaz de, de csak 2-3 mp-re, nem 15.
    Előző patchekkel lazán futott nagy városokkal.
    Azt tettem még, hogy letöröltem 2 vonalat 30-30 lovaskocsival, és az a 2 vonal iszonyatosan mukodokepes volt, vonattal pótoltam utána. Kicsit javult a hónap végi helyzet.
  • tuvixplayer
    Hónap végén szokta levonni a járművek üzemeltetési költségét. Nekem is megakad olyankor, de nem 15 mp-re, mondjuk 2-re. Lehet, hogy a magas lakosságszám is hozzájárul, hiszen a 20 perces utazási idő múlását is csak regisztrálnia kell valahogy, és miért ne hónap végén halmozgassa azt is?
  • tuvixplayer
    Thx!