Train Fever
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Utoljára szerkesztette: Baxo, 2017.09.17. 14:32:47
jajjj, ez a transport fever 😞 😄
̊ ̊̊ ̊̊̊ ̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊ ̊̊̊̊̊̊ ̊̊
Utoljára szerkesztette: Rodman6, 2017.08.16. 03:09:07
Spoiler (katt a megjelenítéshez)

De megvan az Antikvitás és a Múzeumi járat achievement is.
A Metropolisz nehéz, nincs még 1000-es településem.

Végeztem egy tesztet mindkét játékban. Képekkel is, többet mondanak azok.
Mindkét játékban 1850. aug. 3-án indultak el a 96 utaskapaticással az alap európai vonattal.
Train Fever:
1852. okt. 29-én sokkal több utas volt mind a vonaton, mind a két állomáson!
Transport Fever:
összekötő buszjáratok nélkül:
1852. okt. 21-én még mindig csak 12-16 utas a vonaton és kevés utas várakozik!
összekötő buszjáratokkal: (minden városrészlet összekötve) A teszt újrajátszva 1850. aug. 3-tól
1852. okt. 29-én már több utas volt, de még mindig nem teljesen éri el kb. ugyaennyi idő alatt a Train Fever utasszintjét, pedig Train Fever-ben NEM akalmaztam buszjáratokat, csak a Transport Fever-ben.
Tehát a Train Fever-ben könnyebb/jobb játszani az utasgyarapodási szempontból a véleményem szerint... és nyerességesebb is...
Szívesen várom az észrevételeiteket, tapasztalatokat és tippeket hogy ebből szempontból mit hogyan érdemes csinálni a Tranport Feverben hogy több legyen az utasunk/rakományunk!
Én is meg bizonyára mások is nagyon kíváncsiak lehetnek erre!
PC konfigom a Be quiet! Pure Base 500DX White házban: GIGABYTE Z490 GAMING X, Intel i7 10700K 3.8 Ghz (5 Ghz) , 32 GB DDR4 RAM, NVIDIA GeForce RTX3080, Windows 10 Pro 64bit, HP Reverb G2
Innentől már csak olyan egyszerűbbek vannak hátra, mint pl vonatláz, fénysebesség, antikvitás, múzeumi járat 😊
Nehéz szülés volt.

Elég érdekes a depó elhelyezése 😊
Én mindig az állomás végére teszem ha egyvonalas a pálya.
Utoljára szerkesztette: Desert, 2017.03.06. 15:43:51
2 GB tárhely: https://www.dropbox.com/referrals/NTE3MTMzNDk
Nézz végig pár tutorialt a youtube-on 😊
Vágány törléskor, jelző letételekor, törlésekor nincs olyan, hogy útban van egy jármű. Lényegesen jobb a vágányépítés, mint a TF-ben. Amióta megvan a másik játék, a TF-et meg sem nyitottam.
A valtorendszerek, sinek epitese sokkal jobb szabadon huzhatod ossze-vissza a sineket, a jelzok ugyanazok mint itt kb.
Nezzel yt-on videokat, es el tudod donteni, hogy megveszed-e vagy sem
Bocs, hogy ekezet nelkul irok, de igy szoktam meg mikor meg az XT volt a high-end gep..... :)
Még nem vettem, de gondolkozom raja, félek, h lehet, hogy akadna a játék a gépemen.
Nem látok tisztán, a váltórendszerek, jelzők jobban kombinálhatóak a Transporton, mint itt a Train-en!?
Sajnos a terkepek mar regen nincsenek meg......
Viszont a transport feverhez csinaltam egy magyarorszag mapot, ha erdekel elkuldom
Bocs, hogy ekezet nelkul irok, de igy szoktam meg mikor meg az XT volt a high-end gep..... :)
Lehet, hogy volt már, csak én vagyok nagyon figyelmetlen, magyarosítást hogy lehet hozzá találni?
Előre is köszönöm!
A screeneken szereplő Balaton és Velencei-tó térképeket meg tudnád osztani, nagyon szeretnék játszani rajtuk!
Thx!
Fene se érti ennek a lelki világát.
Egyszer visszaesik minden, aztán megjavul, nagy változtatások sehol sem voltak.
A vonat - közút szállítás is visszaesett, pedig megvolt minden hozzá, azt is átraktam vonatra.
1896, elérhető már az első teherautó, a szekerek folyamatos cseréje kezdődhet.
Az 1888-ban megjelenőre lehet át kellene állni.
Igaz azóta kijött a gyári mod, mellyel mégis lehetséges, de az achievementhez mod nélkül kell legyen.
A közúti kapcsolatot amúgy sem szüntettem meg eddig sem.
Ez a térkép azért is szuper, mert az utak eleve messze vannak / sokkal lassabb mint a vasútvonalam.
Csinálok a szénnek egy új, hosszabb vonalat 2 vonattal. így bőven ki fogja tudni szolgálni az 5 rábízott települést.
Hétvégén a személyszállítás egyik vonalát is átalakítottam, a térkép egyik sarkától a másikig tart 5 településsel.
Másik vonal jelenleg 4 települést foglal magába, itt a terepviszonyok miatt drága lesz a bővítés.
Beindult a harmadik személyvonal is szintén jelenleg 4 település között.
Térkép adatok:
Közepes - Flat - 1850
Seed: KtxTgkjJL
Egyébként felesleges két fűrészmalom. Egy is bőven el tudja látni a két város igényét.
Minden 20 percen belül van/ volt. Ezért sem értem, visszaállítom a "régit" így megint beindul az egész.
De állandóan azt írja, szállíts több fa, na most miből, ha nincs mit mert a termelés leáll?
Az előző termelőhelyről leválasztottam az adott települést, úgy tűnik hibás döntés volt. <#confused>#confused>
Két vonat dupla működési költség, de mivel gyorsabb az eljutás többet is hoz mint dupla bevétel.
Plusz még a maradék kettő település is kap árut. Egyik általam épített vonalon.
Így már teljes lenne a térkép, nettó 4M bevétel/év. Lehetne még fokozni.<#smile>#smile>
Talán az a megoldás ezen a szinten, hogy vasúton szállítsuk az árukat, mivel a személyszállítás nem a legjövedelmezőbb ezen a szinten. 😊
Próbaként kreáltam egy vonalat Olajkút - Finomító között, az olajhoz közel van két település, így a finomítótól a good ugyanazzal a vonattal megy vissza, majd onnan közúton be a településekre.
Az út a vasút mellett megy, a vonal 200-ra építve, de csak 180-at tud a vonat, mert fékez, hamar. Azt figyeltem meg olyan városok közé érdemes építeni vasutat melyek nincsenek kapcsolatban közúton.
Utoljára szerkesztette: Desert, 2016.11.29. 21:06:48
Mekkora távolság kell a TGV-nek, hogy feltudjon gyorsulni 300-ra?
Csináltam egy pályát van benne egy kis "hullámvasút" rész 292 eddig a max, aztán fékez.
Azért szép dolog, hogy majd minden embernek van autója 1950-ben és szinte senki nem akar vonattal menni, a városi tömegközlekedésről nem is beszélve. Olyan mínuszok vannak, a teherszállítás kompenzál egy kicsit.
Szépen emelkedik az éves bevétel, a vasúton még elég gyér a személyszállítás.

Azokat ha nem pakolod át az aktívak közé, akkor jó kell legyen mindig.
Épp most gondolkodom azon, el kéne érni végre már a 2000-es éveket. 1950 után nem nagyon voltam még.
Később indítottam egy újabbat, hogy a Haladó-ra be se léptem. Így már jó lett. 😊
Mármost, ha valaki DLC-t használ, akkor azt modnak tekinti a program?
Új pályakezdésnél nézd meg, van-e bármi aktiválva a modok közül.
Indítottam egy új játékot. Közepes térképméret, dombos terep, könnyű gazdaság, spanyol városnevek.
Nem jelöltem meg modokat!
Erre föl kiírja, hogy nem lehet teljesítményeket elérni, mert modok voltak aktívak!!!
Most akkor mi van? Ki lehet valahogy kecmeregni ebből a helyzetből?
(Egyébként nem öcsikre gyúrok, csak szeretném mod-mentesen elérni az 1900. évet, hogy máskor majd akkor kezdhessek)
Jól elbújt 😄