1506
Urban Games: Train Fever
-
#666 Első ajtós felszállás -
#665 Egyébként kicsit irreális, hogy a vonatokról le és a vonatokra fel egyesével szállnak az utasok. 100+ utasnál már elég hosszú ideig tart az utascsere :O Ezt jó volna javítani, mert ez több perc, ami beleszámít a 20 perces utazási időbe. -
#664 Nem szól a játék a kisebb peron miatt, simán beáll a vonat, csak lecsapja a vonat elejét, amíg a peronon áll. A hosszabb peronoknál több ember tud várakozni és ha jól tudom, akkor a leghosszabb TGV-hez kell a 320-as peron. -
tuvixplayer #663 Ha jól emlékszem én még csak 160 m-es peronokat használtam (most nem tudom megnézni). Volt már olyan szerelvény, amelyik majdnem kilógott, de szerintem a játék nem fog reklamálni, ha valamelyik nem fog beférni (esetleg nem fog jól kinézni). Este majd utánanézek ennek a peronméretnek. -
Desert #662 Az akadozást nem tudom, nálam is szokott meg meg akadni, ha nagyon sok jármű költségét látom hó végén, de egyébként nem.
Azt vettem észre a frissítésekkel volt némi optimalizáció.
Egyébként szükség lesz később a leghosszabb peronra (320méter) ? A 240méterest szoktam beépíteni.
Tibbbor: erre nem tudom a választ :) -
tuvixplayer #661 Szívesen.
Nem találkoztam angol nyelvű részekkel. Természetesen a MOD-olt objektumokhoz írt magyarázatok nem magyarok.
Én könnyű módban kezdtem, és ez az első térképem, kis méret, 7 településsel. Nem minden településen kezdtem azonnal tömegközlekedést kiépíteni.
Aztán ahogy gyűlt a tudás (hála a fórum lelkes hozzászólóinak) újrakezdtem ugyanezt a térképet a kezdeti mentéséből (nem töröltem ki), de az a verzió azóta is ott áll 1855-nél.
Tervezek egy közepest elkezdeni, de nem tudom, hogy milyen lesz a teljesítmény, a kicsinél is akadozik minden hónap elején, amikor levonogatja a havi működési költségeket. ó lenne, ha legalább a képernyőn felszálló piros számok kiírását ki lehetne kapcsolni (vagy ki lehet, csak nem találtam meg?). -
Tibbbor #660 Tényleg 2050-ig tart a játék?Mert a haverom a virágboltival épp 2062-nél tart. Ez lehetséges? -
Desert #659 Köszi a képeket és az információkat.
Én még nem jutottam tovább sosem 1910-nél mindig újat kezdtem.
A magyar nyelv mennyire teljes, vannak angol szöveg részek? -
tuvixplayer #658 Sorry a bénázásért, még sosem csináltam ilyet. -
tuvixplayer #657
-
tuvixplayer #656
-
tuvixplayer #655 Köszönöm a tippet!
és a másik:
-
Desert #654 ne az sg feltöltőjét használd
pl:http://www.kephost.com
Utoljára szerkesztette: Desert, 2014.11.16. 14:41:24 -
tuvixplayer #653 Csak 35kB-nál nem nagyobb képet hajlandó feltölteni. Megvan nagyobban is a kép, elküldhetem emailben, ha szeretnéd. Vagy hogy? -
Desert #652 igen, arra gondoltam, köszi a választ jónak tűnik, a képről lehetne nagyobb méretet kérni, ez így elég pici -
tuvixplayer #651 Közelebbről az állomás:
Amíg nem volt waypoint, ez a három vonal nem ilyen szabályosan használta az állomás vágányait. -
tuvixplayer #650 -
tuvixplayer #649 A waypointra gondolsz? Kijelölheted vele a vágány egy pontját, majd ezt a pontot felveheted a vasútvonal útvonalára, mint egy állomást. Az útvonal meghatározásakor figyelembe fogja venni. Ezzel elérheted, hogy egy olyan pályaszakaszon, ahol a vágányok elrendezése (váltók) miatt több alternatív útvonal is lehetséges, ne a játék válassza ki találomra, melyiket adja oda az úrvonalnak, hanem te határozhatod meg.
Ha egy állomást több vasútvonal használ, akkor a játék megpróbálja egyenletesen elosztani az egyes vágányok használatát. Ez sokszor nem logikus eredményeket szül, ha a váltók ezt lehetővé teszik.
Akkor is újratervezi ezt az elosztást, ha az érintett pályaszakaszon valamit módosítasz, pl. felsővezetéket teszel le, vagy éppen visszaveszed, vagy váltót törölsz, újat teszel. Ezek is mindig hatással vannak az útvonal választásra.
De ha az útvonal az érintet szakaszon tartalmaz waypoint(oka)t. akkor nem fog alternatív útvonalat kitalálni.
Az előbb már elkezdtem írni ezt a hozzászólást, képet szúrtam volna be, de a feltöltés közben elszürkült, és nem adta vissza a vezérlést, így most nem próbálkozom a képpel., hanem elkezdek egy következő kommentet csak képpel. -
Desert #648 Ez tulajdonképpen mi is ? -
Tarc #647 Megmondom őszintén, nem nagy szám ez az update... egy új busz (ami mondjuk tényleg jól jön időrendben), meg a kereszteződések forgalma javult.
A waypointokra vártam, de kiderült csak sínekhez való... (nem is értem, egy útra rakható sima dummy waypoint-ot nem lehet nehéz leprogramozni, ez a vasúti pedig egy konkrét modell, több munkával járt).
Mindegy, remélem hetente jön valami patch azért
Utoljára szerkesztette: Tarc, 2014.11.13. 14:45:13 -
#646 Ehhez hasonló problémákat orvosolja. Már ha a waypoint rendszerre gondolsz. -
#645 vagyis ?:O -
bruna #644 Új patch : Less traffic jams, a new bus and… waypoints! -
Desert #643 Ha van másik nyilván hosszabb akkor arra fog menni, de ha nincs akkor megállnak. -
Tibbbor #642 Rövid kérdés: többször írtátok, hogy a városok között érdemes lerombolni az utat(nyilván elég egy szelvényt kitörölni), hogy ne kocsival közlekedjenek az emberek, hanem vonattal). Na most mi van akkor, ha ezt a "lerombolt" utat a teherszállító járműveim is használják? Megszakad az az útvonal? -
Desert #641 Személyszállítás vonattal
Áruszállítás közúton
Kezdés 1850, ahogy fejlődik a város nő az utaslétszám / áru mennyisége, ehhez kell igazodni, a vasúti áruszállítás üzemi költsége elviszi majd a teljes hasznot még ha nyereséges is.
Végállomásoknál 1 vágányú állomás dupla vágányú pálya jelzők használata, állomás távolságú közlekedés.
A Hitelnél nem szabad egyből maximumot felvenni, mert hamar negatívba fordul aztán csak kínlódás. -
Tarc #640 Én mindig úgy kezdem (bár már direkt nem 1950től, hanem pl 1850), hogy buszokat vagyis lovaskocsikat indítok 2 város közt, úgy 6-8 darabbal kezdve és szépen hozzáadni mindig párat (úgy 30ig vagy ahogy kívánja a járat) - majd amikor nagy a létszám, vonattal helyettesíteni. Akkor nem kell várni éveket, hogy beinduljon a közlekedés.
Ugyanez a teherszállításra is - kezdetben lovaskocsikkal, nem baj az ha 30 kell, sokat hoz. Majd mikor van elég termelés, leváltani.
Kár, hogy a vonat mindig kevésbé kifizetődő, mint teherautókkal v buszokkal ugyanaz a táv... (ha közel, ha messze) -
Tarc #639 Elég gáz ahogy működik ja, nem csak teher- hanem személyszállításnál is :/
Amúgy azt javasoltam, hogy legyenek public és privát utak - a meglévőek a város tulajdona, azokból akár egy szeletet lerombolni is kurva költséges lenne, fejleszteni viszont olcsó, hisz segítesz a városnak.
(A baj az, hogy még ha százezrekbe is kerülne egy szelet lerombolás, az nem akadály ha milliók jönnek be) -
nestor_5 #638 áruszállítás -
Desert #637 Melyik?
-
nestor_5 #636 próbáltam 15 évig jó volt aztán $-3 M lett belőle -
nestor_5 #635 közepesen -
Desert #634 Mekkora térképen kezded?
Korábban volt szó róla, hogy max 3 várost között épüljön ki a vasút, és áruszállítással indíts
#631 #632
Engem nem zavar, csak akkor rombolom, ha nem tudom a földutat fejleszteni szilárd burkolatúra, de mindig visszaépítem a kereszteződéseket
-
nestor_5 #633 hogyan lehet jól elkezdeni a játékot akármit csinálok 10 év után mindig csődbemegyek -
Austin Bailey #632 ez engem is zavar -
precise #631 Ami engem zavar -akár mehetne is a fórumba- hogy lehet "cheatelni" az utak lerombolásával. Tehát pl ha van egy teher vonalam, de mellete látom, hogy az árut mozgatja a nép is, csak lerombolom az utat és máris mindent én szállítok. Erre ki lehetne találni valamit. -
tuvixplayer #630 Termék ellátottság. -
nestor_5 #629 Mi az a goods supply? -
nestor_5 #628 kösz a segítséget -
Tarc #627 Csak mondom: a legújabb patch (4587) segített a memory leak problémán; most már csak 1,5 GB ot eszik meg ugyanazon a mapen ami előtte 4 felé ment idővel, majd negyed óráig befagyott kilépésnél. Most semmi baja és alt+tabbal is simán váltogatni lehet. Fejlődik a gém úgy érzem.
Ja amúgy nyitottam egy topicot a hivatalos oldal fórumán, visszajelzéseknek:
http://www.train-fever.com/forums/topic/suggestions-megathread-5/
Bárkinek bármi ötlete lenne, jelezze ott, hátha meglátják a fejlesztők idővel.
(Rem. szabad URLt bemásolni)
Utoljára szerkesztette: Tarc, 2014.11.07. 12:40:49