1506
train_fever_banners6z8g.jpg
Urban Games: Train Fever
  • ssx22
    Austin Bailey elküldenéd nekem az egyik mentésedet?
  • Austin Bailey
    egyáltalán nem biztos. Én soha nem rombolom le az útkapcsolatot és mégis tömegek utaznak a vonatokon.
  • tuvixplayer
    Jogos, erre nem gondoltam. Azt meg nem tudtam, hogy jelzőt is ki lehet jelölni útvonal megadásakor.
  • Nohab
    Mert vannak olyan pontok, ahol a jelző beszúrása az adott csomópontot ellehetetlenítené. Oda kell a waypont.
  • tuvixplayer
    Ez érdekes, mert ha ugyanazt tudja, mint a waypoint, akkor azt miért csinálták?
  • Desert
    a jelzőt is kilehet jelölni
  • tuvixplayer
    A waypoint-ra gondolsz? Azzal tudod a megfelelő vágányra terelni a vonalat.
    Azt nem tudom, hogy jelzőt is ki lehet-e jelölni.
  • Desert
    Build 4831 (December 17)

Added Norwegian translation
    Added 25% option to vehicle auto replace function
    Fixed a crash which occured during world generation
    Fixed a crash which occured randomly when generating a new game world
    Fixed a vehicle list crash (occured when there are vehicles but no lines yet)
    Fixed a random street builder tool crash

Build 4820 (December 16)

Added vehicle auto replace function
    Added train depot open and close doors animations
    Added Steam guides to main menu and to welcome window
    Added advanced car traffic simulation (cars now “see” the current street speed and traffic jams)
    Added town AI which prevents the player from bulldozing major street connections
    Improved loading speed of vehicles (dependent on number of doors now)
    Improved construction tools (colliding obstacles are now highlighted)
    Improved track builder usability
    Improved street builder usability
    Improved verification of model files (animation and event names are now verified)
    Improved industry selection sound effect metadata (effects are now stored in model file)
    Improved vehicle balancing (lowered TFV price and running costs)
    Improved people and car consistency when modifying streets
    Improved bus and tram stations (more space for passengers now)
    Fixed cannot-delete-railway-track-bug
    Fixed several track builder bugs
    Fixed several street builder bugs
    Fixed people selection when waiting at stations
    Fixed achievement unlocking (unlock only if save game user id matches current user id)
    Fixed several minor issues

Egy kérdés: A vasútvonal kijelölésnél hozzáadható jelzőnek mi a szerepe?
  • tuvixplayer
    Ha meghagytad a két város között az útkapcsolatot, akkor biztosan autóval mennek.
  • Toby0501
    Gondolom valami jogdíj állhat a háttérben.
  • Austin Bailey

Tessék, dobtam. Szerintem nem annyira érdekes. Az állomásnak csak azt a részét használom, ahol a vonat áll. Az a rész, ahol az átmenő vágányok melletti két peron lenne nem üzemel, mert ugyan csináltam vonalat, ami érinti, de ez ominózus vonal egy elátkozott vonal, már akkor sem utazott rajta senki, amikor ezt az állomást még így enm csináltam meg. Tehát igaziból nem tudom, hogy mennyire működne, de az biztos, hogy az egyik oldalon a telekérték magas, a másik oldalon meg nem. Ebből az következik, hogy hiába vonod össze az állomást nem tudják mind a két kijáratot ugyanúgy használni. Nem értem, hogy az állomások miért ilyen szarok.
    Utoljára szerkesztette: Austin Bailey, 2014.12.18. 07:33:38
  • Austin Bailey
    valószínűleg az az oka, hogy az utazás töb mint 20 percet venne igénybe
  • Austin Bailey
    szerencsére az új patch ezt begyorsította az ajtó méretének függvényében.
  • Austin Bailey
    éppen most jött ki az új patch, ami a tgv adatain is módosított. (egyébként miért hívják a játékban TFV-nek??)
  • wollnerd #772
    Aha, már megtaláltam. Én hülye, először a tgv_w1.mdl fájlban kerestem és későn esett le hogy az egy vagon valójában.... XD
  • Austin Bailey
    attól, hogy bnem ismered a játékot, és nem tudod, hogy mi hogy működik.
  • ssx22
    Az mitől lehet hogy csináltam egy villamosvonalat két város között (próbából) tettem rá 25 villamost, nagyon zsír volt minden évente 4-500 ezret hoztak a villamosok, csak sajnos annyi autó lett a városba hogy megbénították a forgalmat,(ez valami bug lehet) aztán gondoltam, inkább csinálok vasutat a két városok között, a villamosok csak a pályaudvarig vigyék az utasokat és ahogy megcsináltam , egy darab utas se volt sehol. Már -1,2 M "hozott" a vasút évente :(
  • Mighty
    Én azt kerestem, hogy mi lehet a vagonok töltési sebessége, de lövésem sincs mire keressek :(
  • tuvixplayer
    Ha megnézed a TGV tulajdonságait a depo-ban, azt hiszem a vonóerőt értékét kell növelned (nem vagyok játék közelben, így csak emlékezetből). Így ezt az értéket keresd a fájlban.
  • wollnerd #767
    Én is meg megpróbálnám javítani a tgv gyorsulását a .mdl fájljában, de nem találom benne a gyorsulására vonatkozó "programkódot"... Próbáltam a google-t is, de nem mutatott semmi eredményt, ezzel kapcsolatban. "top speed" pedig nem befolyásolja a gyorsulást, értelemszerűen.... A "bbMax" meg a "bbMin" nem tudom mire jó, mettől meddig értékekkel fogadható el...
    Te meg tudod mondani, melyik kódrészlet lesz a fájlban? :) (ha lennének kommentek a file-ben, már rájöhettem volna...)
    Utoljára szerkesztette: wollnerd, 2014.12.17. 15:13:22
  • tuvixplayer
    Gondoltam, hogy lementi a gépre, csak nem kezdtem el keresni. Lehet, hogy az általam leírt módszer kicsit nyűgös, de ott lesz a vágólapon a kép.
  • akyyy
    én csak segíteni akartam.
    egyébként nekem a steam ide teszi az F12-vel csinált képeket:
    c:\Program Files (x86)\Steam\userdata\106835103\760\remote\480\screenshots\

csak nem ehez a játékhoz hanem máshoz, nyilván más lesz a számsor középen, de alapjában véve ez lehet az elérésí útja.

meg persze fel is tölti a fiókodba, onnan is be lehet linkelni már ha nyílvános.

esetleg meg lehet probálni ablakban futtatni a játékot és akkor használni a PrntScr gombot, olyankor szokta engedni a képkészítést.
  • Austin Bailey
    te kizárólag csak bunkóságkat tudsz hozzászólni mindenhez.
  • akyyy
    mer aztán a sajátgépre nem menti el egyáltalán mi, hanem egyből "felhőbe" ment.

meg onnan se lehet belinkelni :D
  • tuvixplayer
    Az F12 funkciógomb a játék beépatett képernyő mentése, de az csak a steam fiókodból teszi megoszthatóvá stem-beli barátaid számára (azt hiszem).
  • tuvixplayer
    A szokásos Prt Scr gombbal tudsz screenshot-ot csinálni.. De nem akármikor! Ugyanis a játékra váltás belépő képernyőjét fogja elmenteni. Ezért azt a módszert kell követned, hogy beállítod azt a kameraállást a játékban, amit le akarsz fotózni, majd átlépsz a játékból az asztalra, vagy egy másik megnyitott alkalmazásba, majd visszalépsz a TF-be, és mielőtt elmozdítanád a beállítást, nyomsz egy Prt Scr-t. Ekkor a kívánt képet fogja elmenteni.
  • wollnerd #760
    fraps Ez full verziós, így .jpg-t is tud csinálni.
  • Austin Bailey
    amint megmondod, hogy hogyan kell screeshotot csinálni. Amióta megvettem a játékot azóta a print screennel nem megy. A tört verziónál még lehetett.
  • Timbu
    Inkább rendbe kellene tenniük a földmunkákat. Számomra nagyon kiábrándító ami most van.
  • Mighty
    Dobnál erről egy screenshotot?
  • tuvixplayer
    Kevésbé elegáns megoldás lehet, hogy ha nem hajlandó összevonni a két állomást, akkor nem tökölsz vele tovább, hanem külön hagyod, és a vonal kijelölésénél értelemszerűen az iránynak megfelelő állomást adod meg.
  • wollnerd #755
    Akkor a fejlesztőknek be kellene rakniuk végre egy visszavon gombot...
  • tuvixplayer
    Teljesen igazad van. vagyis ki kellene bulizni a még több vágányú állomást!
  • Austin Bailey
    a visszatöltés nem segít, mert nincs semmilyen támpontod, hogy amikor visszatöltöd, akkor már a jó helyre kerüljön. Illetve ami egyszer sikerült az mé gegyszer nem fog. Egyszerűen kiírja, hogy nem lehet és nem tudod kipipálni a pontosan ugyanúgy behúzott második utat. Nem azt mondom, hogy nem lehet belejönni, de gondolj bele, hogy mivé válik a játék, ha ötpercenként előlről kell kezdeni a mentés betöltésével.
  • tuvixplayer
    Értem, elég nyűgös. A költség faragható, ha előtte mentesz, és ha újra kell kezdeni, akkor visszatöltöd a mentést.
    Egyébként nem tudom, miért csak max 5 vágányos egy állomás. Azt hittem, hogy az idő múlásával lesz több vágányos is.
  • Austin Bailey
    legalább 1 millióba kerül kiépíteni egyet, mert hatszor újra kell kezdeni, és mindig ki kell egyengetni a terepet. Állandóan van valami előre nem látható, vagy érthetetlen zavar, ami miatt nem engedi megépíteni az egyik elemet.
  • tuvixplayer
    És nem szeretted?
  • tuvixplayer
    Valahogy úgy.
  • Austin Bailey
    az biztos hogy nem jó, mert plusz átszállá van a rendszerben. A legegyszerűbben akkor működik, ha átfúrsz az állomás alatt egy alagutat és a busznak egymást követő két megállója a két bejárat. Én ezt az állomástípust már réges régen kipróbáltam.
    Utoljára szerkesztette: Austin Bailey, 2014.12.14. 21:53:21
  • ssx22
    Ja, lehet, én 2080 körül járok, már nem jelennek meg új járművek. Buszból is csak egy fajta van...

Bár Train Fever, egy vonatom sincs. Embereket se szállítok csak nyersanyagokat. Vonatokat valahogy nem tudom nyereségessé tenni
    Utoljára szerkesztette: ssx22, 2014.12.14. 20:33:33