40521
  • Pio
    Reynad most csinált egy hunter videót, mintha nem így is ez lenne most a legnépszerűbb class magas ratingen. :)

Úgyhogy készüljetek a hunter madnessre, mert amit egyszer Reynad bemutat egy videóban (és nem kerül 15k dustba :) ) az baromi népszerű lesz.

• csonttika72
    Ja, 16-ig húztam fel vele magamat, most rogue-val próbálkozom, meg is rekedtem vele, azt hiszem deck átgondolás lesz belőle.
  • Pio
    Az a ranktól is függ, ha rank25ről indultál, akkor nem olyan nagy dolog, rank20ig nem lehet csillagot veszíteni, szóval az első 5 rank az csak azt mutatja, ki mennyit rankedezett és nem azt, hogy ki mennyire ért hozzá.
    Tippre most, hogy már letisztultabb a mezőny (eltelt 2 hét a szezonból) úgy rank16tól kezd komoly tétje lenni a dolognak, de utána is folyamatosan, érezhetően nehezednek az ellenfelek.
  • csonttika72
    Egy darab murlock sincs benne.
  • DarkHorSe
    Trump's Arena Tier List

Van tobb fele cikk is, szerintem nagyon jo guide.

#1: Part 1: Neutral Commons
    #2: Part 2: Neutral Rares
    #3: Part 3: Neutral Epics and Legendaries
    #4: Part 4: Druid
    #5: Part 5: Mage
  • DarkHorSe
    Hmmm, tenyleg :P Akkor lehet megis csak megeri arenazni :D
  • HunnernesKonge
    Ha goldot kapsz már 4 win visszahozza az árát csak úgy kell hozzáállni, hogy 100 gold a paklit, e helyett te elmész arénába +50 goldért, Ha kapsz rewardként 40-50 goldot, akkor nullára jössz ki. Nyilván ha a paklit figyelmen kívül hagyod, és annak az árát nem számolod bele, akkor kell a 7-8 win :D
  • DarkHorSe
    Szerintetek jo igy az arena? 12bol minimum 7tet kell nyerjel hogy visszahozza az arat, a pro gamereknek van kb 70%os winratejuk.. Ha sokaig igy fog maradni, szerintem senki nem fog arenazni mert veszteseges.
  • DarkHorSe
    Ja enis toltam egy arenat multkor magel, 0 polimorf, 0 flamestrike, 0 fireball, elmeny volt :D
  • kabel15
    Murlock warlock?
    Azt ki akarom majd próbálni. Csak hiányzik hozzá 1 murlock még. Azt meg kell várnom még kiesik. Vagy le craftolom, még nem tudom.
    Tegnap sikerrel mentem egy 0-3 at egy gyenge mage paklival. Nem tudom miért de ha nem kapok framestrike ot magel akkor nem megy a játék. Sámival valahogy meg tudom oldani arénán. Lehet mégse fogok teljesen ráálni erre a mage aréna dologra. inkább sámit választom ha lehet. vagy paladint. azzal még jobb.
  • csonttika72
    Hát, én nem tartom magam egy komoly játékosnak, meg a warlock deck-em is tök átlagos, de most nyomtam egy sima 8-0-ás kanyart ranked-ben, úgy, hogy egy warrior izzasztott meg egy kicsit (7 hp-ig le tudott vinni), de a többi rém sima volt. Ja, viszont warlock nem jött szembe, lehet ezért...:-)
  • Pio
    Na, jó lett a net, gyorsan mentem még párat, csak nyertem, win streakkel mentem rank5re.

Az utolsó momentumot el kell mesélnem, mert az hatalmas volt. Aggro hunter volt ellenem, 1 lap volt a kezében, alig volt HPm, neki egy panthere kint. Következő körre lethalom volt alakir+rockbiter és doomhammerrel, de féltem tőle, hogy nem élem meg azt a kört. Mivel a saját körömön nem volt mit agyalnom, lényt nem tehettem ki unleashtól való félelmemben (alakirt nem tudtam, mert overload volt), spellem pedig csak 1 hex volt, amit a stealthelőjére nem tehettem rá, ezért elkezdtem az ő lapjaival matekozni.
    Nem részletezek mindent, már nem is emlékszem pontosan, mert nagyon sok dolog volt az asztalon, de a lényeg, hogy kiszámoltam, hogy 2 kill commanddal, unleash+timberrel biztosan megcsapna, azok ellen nem tehetek semmit, de unleash + abusive serg.-el pont 0-ra vinne le. Lehexeltem hát a SAJÁT flametongue totememet, hogy legyen +1 tauntom és.... valóban az a 2 lap jött és túléltem és megnyertem, így lett meg win streakben a rank5. :)
  • Pio
    Ma egész nap szakadozik a netem, úgyhogy minden 3. meccset buktam azért, mert nem értem vissza 1 percen belül, de nem érdekelt, menni szerettem volna párat, ha már végre volt időm, és sikerült 2 csillaggal feljebb is vánszorognom enne kellenére.

Valami eszméletlenül sok warlock van így rank6 környékén, 5 meccsből 3-4 lock ellen megy, volt, hogy zsinórban 6 lockot kaptam. És az a baj, hogy teljesen változó, hogy épp reynad aggro deck, murlock vagy handlock, szóval nem tudja az ember, mit tartson meg a kezében a meccs elején... Legközelebbre elhatároztam, hogy fel fogom írni a nickeket, így ha sokat játszom, már tudni fogom, hogy ki kicsoda. :)
    Ja és a druidák teljesen, totálisan eltűntek, gondolom a Tinkmaster nerf hatására.
  • DarkHorSe
    Komolyan olyan szar kartyakat nyitok allandoan, ha fizetnek erte teljesen fel lennek haborodva :D
  • Pio
    Igen és a nerf ellenére hagytam is benne Pagle-t, olcsóbb, mint a mana tide és több HPja van, sokszor nagyon jól jön, ha tudok neki adni egy tauntot és így egy 5 HPs fal védi a 6ot sebző fire elementaljaimat vagy segít egy rush reck megállításában. De azért még mindig gondolkodom a cserén.
  • ProGabe #2045
    Ez a #1992-es pakli? Azt hiszem kipróbálom :)
  • Pio
    Végre jutott egy kis időm megint játszani és rank6 lett a sámán deck, sőt, win streakben is vagyok (rank9-ről streakben mentem rank7re, ahol buktam 2 meccset, de utána megint streakben rank6ra), szóval szerintem nagyon jól sikerült az a deck, mindenkinek ajánlom.

Van itt olyan amúgy, aki már elérte a legendet?
  • kabel15

Ez mennyire mondható jó aréna deck nek?
  • kabel15
    [IMG]http://kepkezelo.com/images/1xhia5dkpsjt953n4dmm_thumb.png[/IMG][/URL]]Ez mennyire mondható jó aréna deck nek?
  • HunnernesKonge
  • kabel15
    Rájöttem miért kapok ki mindig 4-5 győzelem után :D
    Ha mondjuk én 5-2 vel álok. akkor olyan ellenfelet kapok aki szintúgy 5-2 vel áll.
  • Pio
    Remélem alkalmazni fogja a srácot a Blizzard, szerintem nagyon jó ötletek vannak benne
  • Negritis
    én most nyitottam Golden AlAkirt :D
  • Pio
    Molten giantet főleg 3fajta pakliban szoktam látni:

1. handlock, ő végig csak húzza a lapokat és félig-meddig kontroll alatt tartja az asztalt, aztán ha jó sok a lapja, akkor elkezd kijönni a twilight drake-ekkel és a giantekkel, esetleg ancient watcherrel és adja is nekik a tauntot. A HPra egyfajta resource-ként tekintesz, amit 2 okból is csökkentened kell: hogy olcsó legyen a giant és hogy húzhass új lapokat. Ha veszélyesen alacsony a szaturációd, akkor vagy Alexstrasza vagy Jaraxxus jön. Nagyon drága pakli, az összes kulcskártya rare, epic vagy legendary.

2. control paladin, ő azért meri hagyni lemenni a HPját, mert utána úgyis visszacincálja magát holy lighttal, lay on handsszel, guardian of kings-szel. Erről a paklimról már írtam régebben.

3. frozen giant mage, ennek a paklinak az a koncepciója, hogy az elején csak ímmel-ámmal szól bele a meccsbe, utána pedig amikor elég manája lesz a keményebb lapokra úgy húzza az időt, hogy befagyasztja az összes ellent vagy ice blockol és amíg ezek kitartanak, addig agyonvágja az ellent molten giantekkel és/vagy pyroblastokkal, fireballokkal.
  • Pio
    Nekem is a warrior control deckemben van Baron Geddon és szerintem oda is illik. Illetve nem tudom, hogy ezt controlnak mondják-e, de úgyis mindenki össze-vissza használja ezeket a szavakat. :)
    Nálam control deck az, ami a játék elején kontroll alatt akarja tartani a boardot, hogy ne szaporodjon el az ellen és a végén a 8-9 manás lényekkel bedarál mindent.

Szóval a lényeg a lényeg, hogy van ez a warrior deck, amiben olcsó lény kizárólag armorsmith, acolyte of pain és esetleg frothing berserker szokott lenni, ezeket kiteszi laphúzásra, armornövelésre, vagy hogy 1 veszélyesen nagy sebzésű olcsó lényt összehozzon és ezen felül csak sebző spellekkel (whirlwind, cleave, slam, shield slam ( + shield block), cruel taskmaster, inner rage) dolgozik, illetve melákokkal (alexstrasza, ysera, ragna, grommash). Ide nagyon passzol geddon, mert az aoe-je proccolja az armorsmith-t és az acolyte-ot is, de egyiket se öli meg, plusszsegít kontroll alatt tartani az asztalt. Ezzel a paklival olyan is volt már, hogy egyenesen 2 baront csináltam faceless manipulatorral és ez volt a győzelmem kulcsa.

Más pakliba én se érzem úgy, hogy passzolna.
  • DarkHorSe
    Nalam is amugy, multkor pont ezen gondolkoztam hogy miert lehet. Szerintem csupan azert mert sok jatekos az elejen hulladek lenyeket rak le, amik ugyan megsebeznek de kesobb mar tok hasznalhatatlanok.
  • REALista
    Szerintem meg kifejezetten jó lap.:)
    Mondjuk nálam gyakran előfordul hogy 10-15 hp körül veszem át az irányítást és olyankor elég jól jön...:)
  • DarkHorSe
    Hmm 20 hpnal mar le tudom rakni 10 manaert? lehet nemis olyan rossz :D
  • DarkHorSe
    Na enis nyitottam egy molten giantet, szerintem nem vmi jo kartya :/
  • Murmur
    Geddont talán warrior pakliban láttam eddig, de nem igazán használható lap.
  • REALista
    Na a sok szar után végre jött egy Molten Giant.Ment is a mage-es paklimba.:)
  • DarkHorSe
    Na majd otthon enis megnezem, hatha kapok valami ultra gold legendaryt. Mellesleg azon gondolkodtam, hogy nem is eri meg annyira ladderezni ugyis csak a napi kuldeteseket csinalom meg, azokhoz meg minel hamarabb kell nyerni. Szoval maradok a legalso ligaban, aztan nonrankedet tolok a kezdok ellen :D
  • REALista
    Nincs bug nekem jöttek a szokásos silány lapok...:D
  • Dreadshade
    3. Legendary-t nyitom már most sorozatban egymásután :D valami bug van? :DD vagy most tényleg rám mosolygott a szerencse :D Baron Geddon-t adta most bár nemtudom, hogy milyen decket lehetne rá építeni, priest esetleg? vissza healelem amit sebez folyamatosan, de lehet hülyeség és nem éri meg :D
  • DarkHorSe
    Eddig csak azokat a kartyakat tortem be amikbol 2 darabnál több volt. Szerintem megmaradok ennel az elvnel, meg a goldokat nem fogom meg tartani mert a simak sokkal jobban tetszenek :)
  • kabel15
    Valahogy nem megy nekem ez az aréna. 4-5 győzelemnél több nem jön össze :(
    Az eleje mindig jól indul és a 2. meccs után jönnek a gondok.
    Nem tudom miért van így. Pedig ugyan úgy csinálom. Most mentem 3 kört mage el. Mindegyik 4-6 win es volt. De nem tudok 7 fölé menni. 12 meg egy álom egyenlőre. Pedig jó lenne már keresni is aranyat vele. Mivel érdemes gyakorolni? Még van 6 meccsre elegendő aranyam. Elkezdtem ranked ezni. Hátha egy kis pihi jót tesz majd.
  • TBTPumpa
    Yep. Már töltődik az új update és már a Béta jelzőt is eltávolították, szóval "tényleg" megjelent a játék.
  • Pio
    Én a magam részéről soha semmit nem törnék be, ha nem 100% jár vissza érte. Túl nagy a veszteség és ki tudja, lehet, hogy pár hét vagy hónap múlva pont jól jönne.

Persze az is teljesen megérthető, ha valakinek nagyon unszimpatikus egy class és biztos benne, hogy nem fog vele játszani, akkor betöri a lapjait.
  • DarkHorSe
    Ti betornetek a king krusht? Amig nincs vmi jo reward, en ugyis csak csinalom a napi questeket azt ennyi :D Huntert meg nem szeretem annyira
  • Pio
    Zickler: szerintem zúzd be mindenképp, ráérsz akkor felhasználni a dustot, amikor csináltál egy paklit, amibe hiányzik még 1 legendary és kitaláltad, hogy melyik legyen az. Akár Natot is újra tudod gyártani majd belőle, ha úgy döntesz egyszer.

Dreadshade: Black Knight nagyon jó legendary. Legrosszabb esetben is egy yeti (igaz 1 manával drágább), de a legtöbb pakliban valamiféle taunt elő szokott fordulni, még a rush deckekben is van általában Defender of Argus, tehát azért a +1 manáért kapsz egy kompromisszumok nélküli removalt.
    Malygosszal pont az a helyzet, amit mondasz, soká játszhatod ki és akkor is alig marad manád, következő körre meg úgyse marad meg vagy ha igen, akkor már úgyis nyerésre álltál. Azért nem haszontalan, jól tud az jönni, de tényleg nem tartozik a jobb legendaryk közé.