Sajnos nem tartom valószínűnek, hogy a végleges változatot betudják úgy optimalizálni, hogy a jelenlegi konfigurációkon jól el tudjon futni.
A mostani verzióban van 4 hold amire lelehet szállni. Így 50 giga a játék. Már most gondok vannak az optimalizációval.
Tervek szerint év végére bekerül 2 bolygó a holdjaikkal együtt(ez valószínű csúszik). Na már most ez szerintem több lesz mint 100 giga. Ennyi adattal kell folyamatosan dolgozni a memóriának és a procinak.
A másik probléma a hálózati forgalom.
Levski tökéletes példa rá, annyira ki van dolgozva, hogy a legtöbb játékosnak leesik az fps amikor arra felé flangál. Ezt okozhatja a sok poligon is, de szerintem a legfőbb oka, hogy nehezen tudja leszinkronizálni a sok ai-t és játékosok tevékenységeit egy időben.
Levski nem kicsi, de a mérete eltörpül egy város és egy bolygó méretéhez képest. Mi lesz Arc corpnál?
Rengeteg textúrát fog használni nagy felbontásban, poligonból sem lesz hiány. Tehát a videokártyákat garantáltan megizzasztja.
Mivel a sok textúra sok helyet foglal így a memóriát is és a merevlemezt is.
A rengeteg ai kiszámítása és a sok poligon a procit is leizzasztja.
Nem azért írom mert negatív vagyok, de jobb ha felkészülünk arra, hogy bizony ez a játék alá majd komolyabb vasat kell venni.
Szerintem még legalább 3, de valószínűleg lesz 5 év is mire megjelenik a végleges verzió.
Addigra már lesznek megfelelő konfigurációk középkategóriába is, hogy megfelelően kezeljék a játékot.