Star Citizen

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Az még nem gáz hogy az űrbe nyitja ki, mert a rakteret lehet keszonkamrának is használni. Csak csinálják meg hozzá a keszonos dolgokat, vészvillogás, nyomáskiegyenlítés, oxigén kiszívás, meg ilyenek. De van fejetlenség, egyes kisebb gépeken törekedtek valami keszonfélére, másoknál meg nem. Pl. freelancer ajtaján beszállva van egy gyors keszon, connienál is ha liften mész föl (ha jól emlékszem). Szerintem lehet csiszolgatni minden gépen, a vadászgépeknél a cockpitot is fel lehet készíteni arra,hogy egy rövid ideig ki lesz téve a mínuszoknak. Egy hornetben ülve én tökre elégedett lennék annyival, hogy lenne a műszerfalon egy panel, amit megnyomva megindulna egy rövid kinyitási protokoll, amitől a cockpit keszonfülkévé alakulna át.
Torzonborz
Taglalták, ha jól emlékszem "room system" néven fut, ez figyeli a belső terek nyomását és oxigén szintjét (állomások és hajók esetén is).
Azt is többször mondták, hogy nem véletlenül van megadva minden hajónál a max crew.
Az a létszám az aminek egy ladik elég légteret tud biztosítani, ha több lesz akkor hamarabb fogy el az oxigén.
Külön generátor nem tudom lesz e, keszonozásról viszont szó se volt.
Sztem örülhetünk ha miden mással (pl hajó fizikai tere) együtt ez a room system működni fog.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2017.11.21. 10:41:05

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

nemsok hajón láttam zsilipet btw.....nekem egy fasza űrhajó úgy néz ki,hogy a beszállás zsilipes megoldással történik...itt a legtöbbnek a rakterét, vagy a beszálló ajtaját simán az űrbe nyitja ki......
Most az aktuális izgulni valóm az az oxigéngenerátor megléte vagy nemléte az űrhajókban. Shed összeállításában nem szerepelt a hajók alap felszerelése között, amiket javítani lehet, bár egy mondattal ki volt benne térve, hogy nem minden ilyen felszerelést lett most taglalva, mindenesetre az oxigéngenerátorért nagyon izgulok hogy legyen. Szerintem attól lesz igazán meg a hangulat, hogy látjuk hogy egy szerkezet termeli az oxigént, az nem csak úgy van, ezen kívül kiszívhatja valami vákumhatás, illetve maga a generátor is tönkremehet. A hajók jelenlegi verziója ugye leszarja az oxigént, nincs semmilyen hatása ha nyitogatjuk az ajtókat az űrben, kíváncsi vagyok 3.0-ban ez hogyan fog változni. Hangulatilag is vannak tartalékai ennek, pl. egy ajtó kinyitásánál vészjelzések villoghatnak, hogy az oxigén x százaléka elveszik, esetleg ajtónyitás előtt ki lehet szívatni az oxigént tartályba, hogy ne vesszen el, aztán a keszonozás úgy általában, tehát ez egy komplett kis szekciója a hangulati elemeknek, amit remélem átéreznek és megcsinálják részleteiben.A kérdésem pedig: emlékeztek olyan videóra amiben ezt taglalták esetleg?
macleody
Tökmindegy mire lett kitalálva, lényeg hogy lehessen vele repülni 😊 Gondolom egy DCS-s A10c fasza lehet vele. Mire érted azt, hogy feleslegesnek tartottad a hotast?
Ugyebár nekem is van egy hotasom, plusz mégegy joy. Csak az SC kedvéért nem fogok még több pénzt belefeccölni. Ez persze olyan dolog, hogy lehet annyira jó lesz a játék, hogy soha többet nem játszok semmi mással, és akkor megépítem a kis Connie cockpitemet 😊 Mondjuk addigra nyugdíjas leszek. De egyelőre az autó szimek előnyt élveznek, az idei projekt egy Fanatec kormány lesz.
RJoco
Ez is egy megoldás.
Nem kell neked a jobbos? <#vigyor4>

Warning! Cargo bay open, shields are down!

RJoco
Ezt frankón lehetne használni autózásra is.

Torzonborz
Keresel valakit akinek a jobbos kell és felezitek az árát. <#hawaii>

"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/

Azé' gyönyörű ez a hotas-os cucc, meg kell hagyni. De kell hozzá még egy joy. 😊 Meg kell hozzá egy speciális asztal, amire ezek elférnek. Van egy asztalos ismerősöm, szerintem tervezek és csináltatok hozzá egy fapados űrszimulátor riget fából! 😄

update:

Na jó, pontosan egy ilyen kell. A két joyhoz magam elé egy kinyitható asztalka, bal felől egy kis asztalka a gázkarnak, jobb felől meg egy nagyobb asztalka a klaviatúrának, illetve ha nem repülök akkor a joyokat oda pakolászom.

rig

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.11.20. 17:48:11
RJoco
Pont erre gondoltam, de nem értem, hogy miért nem találok egyedüli bal kezes verziót belőle.
Meg 60 eurót most nem akarok kiadni érte. Annyit jelenleg nem játszom velük.
A kettő 115 lenne.

lonvard: én gondolkodtam, hogy a hotas mellé teszek egyet. Akár a régi logitech-kemet, csak próba gyanánt. A hotas-szal közlekedem, a másik joy-jal meg harcolok. Jelenleg a hotas mellett egy G13 van. Az is jó szolgálatot tesz.

Én akkor is inkább ennek a hotas változatát választanám (vagyis választottam 😊 ). Oké, hogy a gázkaron egy mini joy nem olyan precíz, de lateral thrusterhez szerintem pont elég. A kézre álló sokkal több gomb pedig bőven kárpótol ezért.
Torzonborz
Nyilván nem Mo a célpiac.

RJoco:
Amúgy van olcsóbb megoldás is. Inkább ezt választanám mint azt az extreme "pro" nevezetű förmedvényt amit linkeltél.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2017.11.20. 08:34:32

Úgy is az lesz, hogy veszek egy gázkar + joy kombinációt, és ahhoz veszek még egy joyt, és kitesztelem hogy jobb nekem. Az is lehet mind a hármat alkalmazom, hogy billentyűvel repülés közben ne is kelljen nagyon vacakolni. Látott már valaki olyat, hogy úgy játszottak, hogy hotas + 2 joy? 😄 Plusz veszek egy pedált is bzmeg! 😄 Majd lesz egy fő joystick, és a bal oldalinak meg veszek egy egyszerűbbet, egy botszerű valamit. De majd kiérlelődik ez, most csak úgy fantáziálok.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.11.20. 08:28:44
Warthog nem Űrszimhez van kitalálva főleg nem Hotas-al.Mint volt Warthog tulaj írom ezt.Precíziós Joy azzal még nem volt gond de Hotas-t feleslegesnek tartottam.Mech.game meg szintén felejtős.Ráadásul kapcsolókat dupla műveletként kell használni Hotason..
Xplane-t is inkább Szarvkormánnyal
RJoco
Tuti.
De ehhez akkor már egy SimPit-es legalább 180 fokos vászon kellene 2 projektorral. 3000 euróhoz képest az a 600 már semmi a joy-ért.
Bár lehet, hogy még egy 980 Ti elférne a gépben a szép grafikáért. Akkor már jó lenne 6+ magos proci, hogy mind a 16 szál ki legyen használva mind a két kártyán. De akkor már rakhatnék bele 2x1080 Ti-t is.
De ennyiért már vehetek egy Mustang-ot is. Vagy bérelhetek valami csúcsszuper sportautót és mehetek pár kört a Nürnburgringen.

Azért remélem majd lesz olcsóbban is, mert foglalkoztat a téma.

macleody
És ki fog ezért 190 ezret kiperkálni? Akkor inkább egy Warthog.
Torzonborz

RJoco
Én ezt néztem próbának.
Bármely kézre jó és olcsó is. Mondjuk én a Hotas mellé gondoltam, csak 1-et kell venni belőle.

Ha jól tudom, akkor a Thrustmaster 16000-ből van még bal kezes verzió. Legalábbis az egyik ismerős mintha ezt találta volna az ED megjelenésekor.

Egyéb komolyabb márkákról nem tudok. Sajnos a legtöbb jobb kezesre készül. Van is egy Logitech Extrem Force-om elfekvőben, de bal kézre nem igen passzol. Ahogy a Hotas sem.

A rep szimes esszmefuttatásról eszembe jutott, hogy igazán pedál sincs kitalálva az űrre.
Vannak a rudder pedálok, Logitech-ben is elég borsos az ára csak egy pedálért és, mint írja, rudder.
De ahogy nekem sem, úgy sok más pilótának sem jön be a fordulva ráfordulás. Ezt tapasztaltam gamescom-on. Jobban szeretem én is, ha oldalra húzom a kart, akkor oldalra fordul a hajó, ha tekerem, akkor dönt.

Ha mondtok nekem olyan Joy-t amit lehet kapni és balkezes akkor én megveszem SC-t és Dual Joy-t.Pontosabban kérném a segítségeteket,hogy ajánljatok nekem Dual Joy-t😊
RJoco
Anno én meg ilyen videókat láttam ED-ről, csak ott az állomás elemeit kerülgette az illető kikapcsolt repülési asszisztenssel.
És nem 2 joy-jal irányított.

A manőverezéssel alapvetően nincs gond a kis pöckön, de, ha olyan a fegyvercsoport beállítás, akkor vagy manőverezel vagy lősz. Ja igen, én még az ED-ről beszélek, abban több a tapasztalatom.
És ennek sem különbözik igazán az irányítása, csak még nem egészen egyértelmű, hogy mi mit jelent a konfigban és nincs felkonfigolva a Hotas. Alapbeállítással már kipróbáltam, sajnos egérrel jobban megy a célzás.

Torzonborz
Nekem is X-52pro van, teljesen jó a játékhoz, vígan elvagyok vele.
De pont az a jó, hogy van bőven választási lehetőség, bill+egérr, 1 joy, 1 joy+egér, hotas, hosas.

Nincs ennek azért ekkora jelentősége. Itt egy X55 HOTAS setup SC-hez. Mint láthatod, felkonfigolható a strafing a gázkar HAT switch-ére vagy ministick-jére is. Nem annyira precíz, de kis rutinnal már nem veszel észre különbséget a gyakorlatban.
Kár, hogy a Saitek-et megvette a Logitech, mert azóta teljes kuss van az egyébként dedikáltan az SC-hez tervezett HOTAS-ról, melynek gázkarján elvileg helyet kapott (volna) egy negyedik tengely is.

Macleody
Semmivel sem leszel hátrányban egy HOTAS-al...Bőven jó.
Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2017.11.19. 20:42:10
macleody
Én tuti nem fogok két joyt venni, most van egy X52-es hotasom, plusz egy Ravcore Javelin. A Javelin-t fogom használni az X52 gázkarjával és a G27 pedálját. Vagy a Fanatec pedálját, attól függ melyik opciót választom majd a kormány vásárlásánál. Nem hinném, hogy bármi hátrányom lenne a két joyosokkal szemben.
Szerintem amilyen technikával csináljuk, az meghatároz egy irányítási filozófiát. Ha 1 joy + gázkarok, akkor repülősdit akarunk játszani az űrben, és még ha ott vannak az irányítási lehetőségek az összes tengelyre a gombokon, akkor se nagyon használjuk, mert repülőzünk. Ha meg rászokunk a két karos irányításra, akkor fogadjuk el, hogy nem repülővel játszunk, hanem egy minden tengelyen mozogni képes űrhajóval,és ezt begyakorolva egészen más dimenzióban játszhatunk majd. Plusz aki repülősdit játszik, annak hiányérzete lesz,mert nem úgy viselkedik majd a gép, mint ahogy szeretné, mert a segédhajtóművel kiegyenlítik a mozgást, ellenben a két joyosok elfogadják és kihasználják a segédhajtóműveiket. Tehát egyenesen hibának tűnik nem két joyjal játszani, mert élmény és irányítás szempontjából is kevesebbet kap a hotas-os. De persze még ki kell ezt tesztelni nekem is, lehet nem úgy van ahogy írom, csak engem a két joy-os videók nem csak meggyőztek, de meg is nyugtattak, hogy ki van szépen találva az űrben az irányítás, nem kell szorongani. Csak mert pár évig azon is aggódtam, hogy ezt is elbasszák.😄
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.11.19. 19:42:56
RJoco
Szerintem egy jól konfigolt Hotas-szal is el lehet lenni. Bár tény és való, hogy a két joy több tengelyt ad, ami kényelmesebbé teszi a manőverezést, mint a kis pöcökkel a joy tetején.
Bár ilyen szempontból, ha valakinek van kormánya, akkor a pedálokat felhasználhatja kis kiegészítésre. Legtöbbet a fel/le irányú haladást használom, ritkán oldalazok. Két pedálra meg szépen be lehet állítani a dolgot.

Azért egérrel irányítani egy űrhajót ebben a játékba istenkáromlással egyenértékű. 😄 Számomra legalábbis az egyik cél, hogy eggyé váljak az űrhajómmal irányítás közben, tökéletesen uraljam és minden irányba villámgyorsan nézelődhessek. Ami miatt nem szerettem játszani a mostani PU-t az ennek hiánya miatt volt, nem volt megfelelő felszerelésem amivel nézelődhettem volna, és az egy darab piaci joyomra meg billentyűzetre nem tudtam úgy összerakni az irányítást, hogy élvezzem. Ugyanez egérrel azt hozná magával, hogy egyszerűen utálnék repülni. Pl. II.világháborús vadászszimben hajdanán volt egy hosszú tanulási folyamatom, amíg megtanultam repülni, pl. nagyon finom mozdulatokkal kellett irányítani, hogy a gép ne essen át, ne érjen akkor erőhatás a fordulatoknál, meg ilyenek, de a végére csata közben úgy manővereztem, hogy rutinból mindig pontosan olyan szögben döntöttem a gépet, ahogy azt kellett, oda se kellett már figyelnem, és csak bámultam magamon, hogy bazz ez régen mennyire nem ment. Na most a Star Citizenben ahogy a két joyos irányítással lehet uralni a gépet, az valami olyasmi feeling lehet, amit repszimben átéltem, tehát én most erre hajtok. 😊
Én a joy-os iírányítás mellett teszem le a voksomat, egyértelműen! A szimulátor érzéshez hozzátartozik a joy, egy repülőben vagy akár űrsiklóban sem egeret huzigálnak a pilóták. Emellett, a gázvezérlés sokkal precizebben oldható meg egy HOTAS gázkarral. Kb. úgy kell elképzelni, mint egy autós játéknál. Azt is irányíthatod egér+bill kombóval, de rendes kormány+pedál szettel lesz az igazi élmény. Rep/űr szimekhez meg a joy passzol.
Torzonborz
Oké, de attól miért kéne itt is olyannak lennie? Az elite az az elite, ez meg nem az.
Itt az irányítás joy-al sokkal precízebb, a célzás meg egérrel.

na ne bassZ!!

tudod példának hoztam fel ahol hasonló az irányítás és az már egy sokszázezer emberke által kipróbált játék ergo van hasonló reláció a két játék között
Torzonborz
Ööö oké, de ez az SC 😄

ELITE-ben sokkal precízebb az irányítás egér+bill-el
Torzonborz
Semennyire, kb egálban van mind a két irányítás.Sőt, gimbal miatt egér+bill. még talán jobb is.

Játékban mennyire lesz előnye a joy-t használóknak, a hagyományos egér+bill használókkal szemben?
kurvajól tolja! magamról nem tudom elképzelni,hogy így tudnék-e játszani......hotasX-el szeretek játszani
Na de mi a különbség a kettő között a tolóerő-szabályzás tekintetében?
Ez attól függ, hogy coupled vagy decoupled módban vagy-e. A pro-k decoupled-ben nyomják...
Nem világos, hogy a két joystickos irányításnál az egyik joyon az előre-hátra az az előre-hátra hajtóművek, az egyben a tolóerő szabályzó is? Tehát ha előre akarunk menni, akkor folyamatosan előre kell tolni az egyik joyt, mint mozgásnál a W-t? Nagyon remélem, hogy nem.
Lesz mit balanszolni, nyilván összerakják majd,de pl. ha elveszik az áru, csökken a reputációja a karakternek és csökkennek a kereskedelmi lehetőségei, és szerintem a biztosítás összege is emelkedhet, talán nem lesz mindegy hány hajót kell kifizetnie a biztosítónak egymás után. Csak annyira összetett kérdés ez is, mert vannak hajók amiknek az a feladata, hogy kockára tegyék az épségüket, vannak hajók amik elhagyják az összes biztosítási zónát mert felfedezők, és vannak hajók, amik kizárólag biztosított szektorokban tevékenykednek kereskedelmi, békés célokkal. Most akkor csináljunk ebből egy kibalanszált biztosítási rendszert. Ha nekem adná ki Chris feladatba, átforgolódnám az éjszakát, aztán másnap felmondanék. 😄
Caliph
lehet biztosítást kötni a hajóra,a felszerelésre és az árúra is elvileg

CefreTeam&#8482; A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.

Két hete vettem a környéken egy gáztűzhelyt párezer forintért, megbeszéltem haverrel, hogy a főnöke kisteherautóján elhozzuk. Az egyik kereszteződésben oldalról belénk koccant egy másik autó. Mi voltunk a hibásak, kijött a számla a teherautó javításáról, 120 000 forintocska,amit én fogok fizetni, mert én kértem a szívességet. És mi jutott erről az egészről az eszembe? Hogy ezt a kockázatot fizetem ki lényegében, mikor egy áruszállítással kapcsolatos céget bízok meg. Többet a büdös életbe nem kérek ilyen szívességet. Ezzel párhuzamosan a Star Citizen járt az eszembe, hogy amikor elvállalunk majd egy fuvart, akkor abban masszívan benne lesz a hajó és az áru elvesztésének kockázata. És hosszútávon lehet nem is profitábilis. Többet vesztünk, mint nyerünk,ha mittudomén 10 sikeres útból 1-ben szétlövik a hajót. Lehet kalóz leszek. 😄
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.11.14. 18:57:34
Torzi, szerintem kimaradt két atv fordítás Shedtől, ami a páncélokkal foglalkozik, és emiatt elég speciális ahhoz, hogy érhetetlen legyen miért ugrotta át. Van erre valami magyarázat? Kvantumot elkezdte, páncélokat kihagyta. Vagy vak vagyok megint?
Jaj nagyon sokat várok az oxigén megjelenésétől, szerintem onnantól alapvetően más lesz a hangulata az űrsétáknak, mert benne lesz ugye a fulladás kockázata. Majd figyeljük, hogy hány százalékon áll, aaaah! 😊
Ja eleg bugos meg es keves dolog van benne, de tenyleg lenyugozo par helyen.
En mikor eloszorxkileptem a platformrol a semmibe, meg eloszor tettem ursetat, azoktol teljesen kesz voltam 😊
Remelhetoleg bem olyan sokara itt lesz a 3.0 ami nagyban atalakitja/kiboviti a jatekot.
Hexex86
Jaaa most olvastam vissza amit írtál nekem. Délután melóztam xD De nem bántam meg mert gondoltam nagyjából, hogy tényleg csak "teszt" szerű a dolog még. 😊

Discord | https://discord.gg/JnaAPcB Twitch | https://www.twitch.tv/hexariusofficial Youtube | http://www.youtube.com/c/Hexarius

Jól van. Én meg majdnem lebeszéltelek róla.😄
Hexex86
Na kipróbáltam a játékot és nagyon jónak néz ki! Még próbálgatom majd és várom a 3.0 <#vigyor2>
Milyen részletesen és szépen vannak megcsinálva a dolgok. A fegyverek megnézhetőek vásárlás előtt ahogy a ruhák is. Nagyon meggyőző volt!

Discord | https://discord.gg/JnaAPcB Twitch | https://www.twitch.tv/hexariusofficial Youtube | http://www.youtube.com/c/Hexarius

Nem önmagában lehet ez prioritás, hanem amikor eljutnak odáig, hogy meg kell tölteni lélekkel a játékot. Például elkezdik legénységgel együtt tesztelni az olyan nagyobb dögöket, mint az idrisz, és akkor majd ki kell találni, hogy milyen elemektől tevődik össze az atmoszféra, amitől olyan érzésünk lehet, mintha ott lennénk a mittudomén Battlestar Galactica zászlóshajón pilótaként. Na akkor jön majd el az ideje az ilyen önmagában fölösleges időrabló izéknek, amiket én hangulatfokozó lehetőségeknek hívok. 😊