7978
-
#3897 Probaltam. Az elitben azert van "sulya" a hajoknak mert a tomegukhoz kepest gyengere vannak allitva a hajtomuvek.
SC fizikaval semmi baj nincsen csak nem mindent talaltk meg ki hogyan legyen megcsinalva. -
MasterMason #3896 Ha már megy valamennyire az angol akkor meg pláne mindig érdemes frissen tartani fejleszteni a tudást, új szavakat tanulni stbstb, clozemaster-t érdemes nyúzni napi jelleggel. -
lonvard #3895 "meg mire kijön a játék addigra meg is tanulsz angolul"
Ezzel a mondatoddal messze túlszárnyaltad a játék megjelenési dátumára vonatkozó összes pesszimista becslést! :-D
Köszi egyébként, kipróbálom. Természetesen alap szinten tudok angolul, ott kezdődnek a problémák, ha nagyobb terjedelmű szövegeket kell értelmeznem. De még az is megyeget, csak szellemileg annyira lefáraszt, hogy nem szeretem. Nem elég angolra az agyamban a RAM, plusz a processzorom is régebbi széria. Tiszta Star Citizen nekem az angol. -
MasterMason #3894 Miért nem tanulsz angolul? Idődbe biztos belefér, elég sokat szoktál itt lógni. Vannak internetes progik is amivel legalább alapszinten meg tudsz tanulni, illetve tudsz velük folyamatosan minden nap gyakorolni szavakat és nyelvtant tanulni, kezd a duolingóval és a clozemasterral. Mind a kettő nagyon jó, napi egy két óra gyakorlás és akkor majd nem kell fordításokra várnod, meg mire kijön a játék addigra meg is tanulsz angolul.
https://www.clozemaster.com/dashboard
https://www.duolingo.com/ -
lonvard #3893 Hú de jó hogy leírtad. Micsoda meglepetés ért volna! :D Miután felfedeztem amit lehetett, azért természetesen ki fogom próbálni. :) -
#3892 Van erre megoldás, Port Olisaron miután felszálsz a kifutóról ne hagyd el a safezone-t. Nincs is értelme, ha el akarsz menni valahova kijelölöd térképről és elugrasz oda a safezone-ból.
lonvard: nem ajánlom, PO környékén megtámadsz egy játékost kapásból kapsz egy vérdíjat a fejedre. Ha sikerül elintézned valakit 3 at kapsz.
3 nál már elkezd rád tüzelni a bázis. Tehát sem a Rest Stophoz se Port Olisarhoz nem tudsz onnantól menni míg a fejeden a vérdíj.
24 óra alatt 1 vérdíj megy csak le a fejedről, vagy mehetsz a security központba hackelni, de ott sorban állás van, szabad fegyverhasználat, és nem restek egyesek rád támadni arra felé. Ha túl is éled lehet több vérdíjjal mész el onnan míg sikerül elintézned.
Saját tapasztalat:
Egy játékos valahogy bevonzott ugrás után Port Olisar környékére egy Catarpillart.
Haverommal azonnal rá is repültünk gond nélkül elintéztük.
Elkezdtük összeszedni a zsákmányt hogy jó pénzér eladjak a pár 100 méterre elhelyezkedő bázison.
Amikor épp letettem az egyik dobozt a Cutlass hajómba a barátom az oldal ajtón repült be, utolsó kérdése az volt miért álok a plafonon.
Amint belebegett a hajóba fejjel lefelé és aktiválódott a Cutlass gravitációja azon nyomban kitörte a nyakát.
Arra nem volt időm hogy tisztességesen kinevessem magam, mert a Port olisar védelmi ágyúi azon nyomban tűz alá vettek.
Először azt hittem játékos, de mint kiderült, mivel a haverom az én hajómon halt meg úgy vette én öltem meg.
Sikerült elmenekülnöm a területről és próbáltam a security központnál leszedni a vérdíjat, sorban állás volt.
Csakhogy megjött pár olyan játékos akik azzal kezdték, hogy szétlőtték a legtöbb hajót. majd jöttek jelenetet rendezni.
Pillanatok alatt elszabadult a pokol, de csodálattal határos módon sikerült túl élnem, viszont ez azzal járt, hogy le kellett lőnöm az utolsó játékost így máris maximális vérdíj lett a fejemen. Utána minden egyes alkalommal Grim hexen ébredtem kb 2 hétig mire sikerült leszedni végleg az összes vérdíjat.
Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2018.10.19. 17:43:35 -
nordan #3891 hát jelentem ez történt :) sztem 2 métert sem mentem a fegyvertilalom után :D -
#3890 Raven/Warlock párosban van most EMP. -
lonvard #3889 Hát ha lenne EMP-s hajóm, tuti azzal szórakoznék, hogy az Olisarról felszállókat lődözném vele. :D Tényleg. Avengerrel is megcsinálhatom. Nem számítanak rá. Ahogy kijutnak a fegyvermentes övezetből, lerohanom őket. Ez az esti program. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.10.19. 15:33:15 -
#3888 Így munkából próbáltam utána nézni, de azt írják, hogy a Sabre Raven-nek van csak EMP egyenlőre.
Nem volt elég időm utána nézni, lehet Constellation is van valami EMP rakéta amiről nem tudok.
Bár azt a forgatókönyvet is eltudom képzelni, hogy összedolgozott a Constellation egy Sabre Raven-nel.
a Raven megbénított, a Constellation szétlőtt. -
#3887 megnézem milyen videókat csinálnak most a tesztelő srácok, hátha mutatják hogy történt -
nordan #3886 épp csak kimentem a Orisis-től mikor elment az összes elektronika, elfeketedett a hajóm és tra tra tra
Cutlass Drake-em van az nem annyira kicsi 19m-es
Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.10.19. 14:48:57 -
#3885 Az, hogy decoupled módban is fogyaszt üzemanyagot a hajtómű szerintem független a fizikától. Inkább általános hiba vagy hajóspecifikus. -
#3884 Úgy tudom a Constellation-nek nincs EMP-je, bár nem ismerem az összes típust.
Viszont a fegyverzete elég erős.
Ha kis hajód van gyenge pajzzsal valószínű pillanatok alatt szétszedett, lehet neked is ütközött, a kis hajók nem bírják a koccanást, ellenben a Constellation-nel. -
nordan #3883 az lehet,hogy egy Constellation rámlő EMP-t és utána szétlő? mert azthiszem ez történt velem az imént :) -
#3882 Vannak most fontosabb tételek amiket fontosabb kijavítani, amikre fókuszál a PTU is, ott van pár upvote.
Ha jól tudom a 3.3.5-val jön a javított fizika, tehát a 3.3 megjelenése után, a PTU főbb tesztjei között lesz a fizika is.
Akkor, ha még aktuális és nem találom róla jelentést nyitok neki egyet. -
kraven54 #3881 Ez szerintem hülyeség. Van olyan napom hogy mindenkinek segítek maga vagyok a jóindulat, másnap meg ölök akit érek és nem nézem épp mit csinál. Nem lehet így általánosítani egy embert, hogy épp mit csinált egy adott pillanatban. És teljesen máshogy játszol egyedül vagy másod magaddal mint mikor összejöttök sokan és jön a "hammertime". Főleg egy teszt környezetben ahol mindent kell tesztelni. Ha nincs Grief nem is tesznek ellene a fejlesztök, így meg igen :)
Utoljára szerkesztette: kraven54, 2018.10.19. 12:48:34 -
#3880 Nézd meg issue councilban fent van e erről report, ha nincs add le. -
lonvard #3879 Ez egy bug lesz, mert ha kikapcsolod a hajtóművet, akkor nincs alapja fogyasztani az üzemanyagot. Plusz semmi értelme akkor ennek a funkciónak. Annyi érteleme van momentán, hogy autopilot mód, fel lehet állni a székből végre, és körülnézni, miközben utazunk. :) -
#3878 Nem teljesen értem a kérdést, de elmagyarázom kicsit máshogy a te példádat is felhasználva.
Az űrben felgyorsulsz például 300 km/ó sebességre, majd kikapcsolod a hajtóművet, akkor a hajód ugyan úgy lebeg tovább 300 km/ó sebességgel mivel nincs lég ellenállás vagy ellenerő.
Star citizenbe viszont amint kikapcsolod a hajtóművet elkezd csökkenni a sebesség.
Decoupled módban viszont igaz megmarad a sebesség, de ott úgy veszi mintha továbbra is hajtanád a hajtóművet, így fogy az üzemanyag is annak mértékével, hogy mennyivel mész éppen.
De ezen kár fennakadni, mert valószínű fogják javítani, vagy ha nem, akkor sem zavaró tényező annyira.
-
#3877 Számítógépes játékprogram amiben alap newtoni fizikai van, azért írta azt amit. -
lonvard #3876 A cockpit-élmény növelése az egy cél, és ebbe beletartozik, hogy elrugaszkodnak a valóságtól. Jelenleg a segédhajtóművek nagyon árkádosítják a repülési modellt, biztos hogy ezen finomítani fognak. -
nordan #3875 jótanács: próbáld ki az ELITE-ben a repülést ! bár az egy táblázatmanager program,de sokkal jobban érzed a hajódat -
lonvard #3874 Össze fogják ezt a részt rakni, mert egyértelmű hiányosság. Star Citizen-ökölszabály, hogy ami kényelmetlen, fapados, vagy béna, ahhoz még hozzányúlnak. Például itt vannak az űrhajómodellek. Nekem egy csomó nem tetszett. Amikor meg kijött a retaliator, azt meg belülről cseszték el szerintem. A cockpitok se tetszettek. Kezdtem idegeskedni, hogy bazmeg, mi fog itt egyáltalán majd tetszeni? A játékélmény? :D És akkor egyszer csak látom, hogy átalakítják a gépparkot. Elkezdtek kijönni olyan hajómodellekkel, hogy tátva maradt a szám. A cockpitot is megcsinálták. Amikor kijöttek az első űrmotorral, akkor is az volt az érzésem, hogy szép szép, de olyan ordenáré nagy csövei vannak, most ez nekem nem tetszik. Erre megcsinálták a vagányabbik verziót, aminél megint leesett az állam. Amikor kijött az ursa terepjáró, akkor megint fanyalogtam, erre elkezdték kidobálni a vagány terepjárókat, meg belengettek tankot, meg minden egyebet. A hajók közül hiányoltam a hordozót, azt is megkaptuk, a csapatszállítók közül hiányoltam az Aliensben látott típust, erre azt is megcsinálták. Van ilyen hiányérzetemből még 100, amit megcsináltak. Ezt a légköri vergődést is meg kell emiatt csinálniuk. :) -
nordan #3873 őőőő az ugye megvan,hogy sem az űrhajók sem a rendszerek sem a fegyverek nem léteznek,mert ez csak egy számítógépes játékprogram...............
szarkazmus off
"tanulmányozz fizikát" édes jó Istenem
Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.10.19. 11:32:40 -
#3872 Az urben se drag se gravitation nincs mint a legkorben. ergo nem lesz sulya semminek hacsak nem egy gravity wellben van.
Kicsit tanulmanyozz fizikat. -
nordan #3871 azűrben:P is lehetne egy súlyérzet, ez a papírrepülő feeling nem jön be....bár elvileg lesz még repülési fizika változás
pl. ha War Thunderben húzom a gépet ott érzem,hogy van súlya és jól megvan oldva,hogy ha kicsit kanyarodsz könyebbnek érzed ha viszont 600-al húzol egy full balost akkor érzed ahogy iszonyat súlya lesz a gépednek
oké,hogy nincs légkör azűrben:P ,de mégis kell a súlyérzet! -
nordan #3870 :DDDDDDDDDDDD -
lonvard #3869 De hogy fogyhat az üzemanyagod? Ha kikapcsolod a hajtóművet és a segédhajtóműveket is, akkor mi fogyasztja? -
lonvard #3868 A coupledet már tudod? Ne vagánykodj fölöslegesen! Ha nem tudod a coupledet, akkor előbb kérdezd meg azt, vagy mindkettőt kérdezd meg egyszerre! :D -
lonvard #3867 Légkörben való repülés még nagyon fapados. Nincs légellenállás érzékeltetése, nem érzem a légteret, ez szépen kijön amikor kikapcsolom a hajtóművet. Nincsenek szélhangok, nem rázkódik a gép, nem úgy mozog a gép ahogy kellene egy ilyen szituban, satöbbi satöbbi. No de emiatt én nem idegeskedem, mivel tuti meg fogják csinálni, csak egyelőre ezer más dolguk van.
-
nordan #3866 mi az a decoupled mode? -
#3865 Viszont az üzemanyag fogy decoupled módban is, mintha teljes erővel haladnék. -
#3864 2. pontra: talán mert nem decoupled módban van a ladik. Szóval ez nem hiba, csak nem tudsz róla. -
#3863 Az irányítás számomra egyébként megfelelő, csak egykét logikai bukfenc zavar.
1. Ha egy holdon belül vagyunk, ahol van légkör és gravitáció, simán megállok a levegőbe anélkül, hogy hattással lenne rám. Ezt persze lehet magyarázni azzal, hogy automatikusan érzékelik a műszerek mekkora a gravitáció és kiegyenlít neked így nem kellene trimmert állítani, viszont ilyen helyzetben erőteljesen megváltozik a hajó fizikája, billegne és instabilabbá válna. Szóval jelenleg olyan érzés hold felszínen repülni, mintha nem lenne gravitáció.
2. Űrben nincs lég ellenállás. Tehát ha miután elérem a végsebességet és leveszem a gázkart 0 ra miért csökken a sebesség? Ezt légkörben érteném, de űrben nincs értelme. persze ilyenkor tudatosabban kellene tervezni, nekünk kellene szabályozni az ellenerőt is. Viszont így kevésbé lenne üzemanyag fogyasztás is.
Nem annyira zavaró dolgok ezek és valószínűleg javítani fogják (vagyis én örülnék neki ha figyelnének erre) szóval nem akadok fenn rajta csak feltűnt.
Trimmer rendszernek is örülnék, de az tudom sok játékost elüldözne.
Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2018.10.19. 08:29:15 -
lonvard #3862 Nah, tök jó. El is mentem a közeli aszteroidacsoporthoz. Aztán dobott a játék egy errort. Tök félelmetes kvantumugrás után magunkra maradni néhány aszteroida sötét oldalán. Rohadtul messze vagyunk mindentől, és csönd van (zenét kikapcsolom). Alig várom már, hogy egy carrackban ismeretlen naprendszerek aszteroidamezejében szorongjak, körülöttem az npc legénység, és akkor juj együtt vagyunk, odakint pedig olyan hideg van. Fűtés bekapcsolva, és akkor a létfenntartó berendezés pittyegését hallgatom, és arra gondolok majd, hogy ha ez beszarik, akkor igen gyorsan elég nagy szarban leszünk. Majd kinézek az ablakon és akkor juj beszaladok a parancsnoki kabinba és fal felé fordulva elalszom. :D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.10.18. 21:31:47 -
TokraFan #3861 "Lehet a játék még egy alfa, de ugyanúgy paraszt vagy, ha tönkre teszed mások játékát csak úgy szórakozásból. "
Na igen, én pl. ezért utálom a multi játékokat. Sajnos SC is MMO lesz, tehát kénytelen leszek elviselni a vér istiket, de jódarabig inkább az SQ42 lesz a barátom.
Nagyon idegesítő tud lenni, amikor leülsz egy jót játszani, és pár bunkó miatt a szórakozásból, stressz lesz. -
lonvard #3860 Nem is értem, hogy mi a probléma, teljesen jó bemutatót toltak, magyarul ráadásul. Exkluzív tartalom. :) Az hogy összeverődik 4-8 ember akik össze akarnak dolgozni, már önmagában tök jó dolog. Ennél sokkal összerakottabb csapat nem nagyon lesz egy átlagos estén szerintem.
Hammerhead:
Capitalokat én két kategóriára osztanám, az egyik az a típus ami lényegében egyszemélyes nagy hajó, a másik az igazi capital. Az egyszemélyes nagy hajóra példa a reclaimer, meg a hammerhead is. A cockpit mérete miatt, meg a szükséges legénység miatt. De ilyenek lesznek a HULL-ok, meg bármi, amit 5-10 NPC-vel üzemeltethető. És ha van egy ilyen hajója az embernek, akkor kénytelen lesz vezetni, mert mint parancsnok, egyszerűen nem csináltak neki helyet. :D Meg nincs is rá szükség, mint külön parancsnok, mert nincs akkora munka a legénységgel. Hammerhead tehát szerintem úgy fog kinézni, hogy 1 ember vezeti, bepakolja a tornyokba a skillezett NPC legénységet, és szépen csak ráforog a hasával az ellenségre. Az igazi capital szerintem az idris és fölötte lesz. Amelyik hajónál van egy tisztességes parancsnoki híd, és van egy 50-100 fős legénység, na az a capital. Az 1 személyes zsebcapitalok meg nyilván a nagyobb potenciál miatt értékesebbek, szóval nagyobb tűzerő, nagyobb távolság megtétele, több felszerelés, nagyobb raktár, NPC legénység felbérlése, ilyesmi.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.10.18. 20:39:51 -
#3859 Na de hogy legyen on téma is, a starmap most nagyon jó lett sztem. Ezen már végre rendesen látható minden.
-
#3858 Nem felháborodásnak mondanám, csak most éppen pont olyan embereket ócsároltok akik tényleg tesznek azért, hogy ez a szar kevésbé legyen bugos. Mivel máshogy nem megy, hát úgy, hogy tesztelnek mindent amit tudnak és ha hibát találnak le is adják.
Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.10.18. 19:28:15