7978
  • lonvard
    Normális csillagtérképet nem találtam sajnos. Csak a "pipboy" kvantumugrás-eszköze volt meg, arról meg nem tudtam megnézni hol van a Daymaron valami kis outpost, ahol nem érezhetem magam egyedül. Végig akartam repülni a bolygón 20 méteres magasságban, de nem találtam, ezért a Daymar körül keringő cuccot lőttem be célnak, felszállás közben crashelt a játék úgy 1 óra játékidő után. Hát gyerekek, aki a 3.3-al játszani fog, abban nem lesz több kétség, hogy meg fogják csinálni ezt a játékot tisztességesen.

Most nézem, hogy kb. fél óra telt el aközött, hogy megközelítettem a bolygót, és végül leszálltam. Észre se vettem. Ú milyen lesz majd, mikor carrack szintű hajókkal, NPC pilóta viszi le a gépet, mi meg csak ott állunk és élvezzük az utazást. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.10.13. 15:34:59
  • Bucser
    Levski sajnos total broken jelenleg a PTU buildben. Belulrol a garageok es a hangarok lathatatlanok. ugyhogy majdnem lehetetlen a felszallas.

Talan a legjobb megoldas ha kiveszel egy Caterpillart vagy constellationt beletoltesz egy buggyt vagy Motort es ugy mesz bolygora.

Vagy lehet kuldeteseket csinalni.

Tegyuk hozza aki mouse keyboardal jatszik az erzekenysege az egernek el van megint kicsit cseszve.
  • lonvard
    A Sas leszállt. Ez nálam az év Star Citizen élménye. Tulajdonképpen ez az első olyan pillanat, hogy jól érzem magam ebben a játékban. :D Most mindjárt megnézem merre van itt bázis a környéken, mer szar dolog a sivatagbolygó egy kietlen táján egyedül. Még a lélegzést kell kidomborítaniuk szerintem, hogy jobb feelingje legyen annak, hogy sisakban vagyok és abban lélegzem.

• lonvard
    Segédhajtóműveket nem lehet kikapcsolni? Tuti ki lehet.
  • lonvard
    Éppen a Daymar fölött tolom, első holdra szállásom, avengerrel megyek, mer az az én hajóm, most nem fogom az első leszállást valami mással csinálni. Elképesztő baszki. Megvan a Holdra szállás feeling. Ahogy lassan kibontakozott a sötétből ez a hold, hát valami gyönyörűség. És az a poén, hogy online szállok, szóval miközben gépelek, repül a hajó. Készítettem egy rakas screenshotot, persze kit érdekel, mindenkinek megvolt már ez az élmény. De nekem most először! :D
  • Torzonborz
    Erre írtam, hogy a server oldali ocs implementáció még folyamatban van, azzal tehermentesítik a servert is. Aztán jön a server meshing, azzal meg ki tudnak rakni egy teljes rendszert több serverrel, nem eggyel kell megoldani.
  • Diopapa
    A szerver oldalról nem félek, EVE-ben is nagyon jól megoldották a grid systemmel.
  • lonvard
    Hát gyerekek, nálam is életre kelt a játék. Messze nem elég hozzá a konfigom, és nem is fut simán, beszaggat ha megrántom a fejem vagy ha nagyobb nyílt placcokat tölt be, de azért ez már nem az a kínkeserves szint, mint mikor úgy kellett arcon-mellbimbón-térden kicsúszni a kifutópályára, hogy aztán ahogy nagy nehezen felkúszom az űrhajóra, dobjon egy crasht az arcomba. :D Na még itt a végén bolygóra szállok.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.10.13. 13:47:17
  • lonvard
    Jól van, már jön lefelé. Kicsit megizzadtam vele, mer többször rányomtam a copy-ra az oldalon, annyiszor küldött emailt, annyiféle kóddal. Nem értettem miért nem tudok belépni az új kóddal. Mer már nem az volt az új kód. Aki ptu-zik annak innen jelzem, hogy alaposan nézze meg melyik az utolsó email, amit kapott. :)
  • Hogthar
    A hivatalos oldalon a profilodnál, ha aktívvá válik a public test universe, rámész és átmásolja az felhasználó adataid PTU-ba. Erről kapsz egy email egy eltérő belépési kóddal és instrukcióval, miként tudod azt használni.
    Így viszont még egyszer letölti neked a játékot.
    Instabilabb mint a PU és sok rendszer másként működik, de ilyenkor van lehetőség kipróbálni több hajót is, nem csak azt amit te megvettél.
    Például a constellation orra bukást is ki lehet próbálni, nekem már sikerült, én is instabilnak tartom azt a hajót.
  • bazccka
    az lesz az. lelkem mélyén én is erre tippeltem :(
  • Torzonborz
    Várni kell egy kicsit és beenged, jelenleg sztem szét van terhelve.
  • bazccka
    PTU 3.3.0-ban miért nem tudok Universbe belépni? Egyszer sikerült a Hangar-ba, aztán azóta ha ráklikkelek, nem történik semmi :(
  • lonvard
    PTU update-et bárki letöltheti most? Csak mert én nem találtam ilyen opciót. Ki szeretném próbálni, hogy tudok-e végre játszani a játékkal, felcsigáztatok. Linket kérek, ha van ilyen! :)
  • lonvard
    Jaja, heraldot én is akarok. Benne van egy avenger-herald csere még a játék indulásáig, mert bár kevésbé használhatónak tűnik mint az avenger, de olyan tökéletes kívül-belül hogy egyszerűen kell. :)

Közben azon agyalok, hogy a constellationnak nagyon kellene egy támasztó láb az orr részéhez. Iszonyat zavar az előrenyúló, támaszték nélküli orr rész. Persze meg lehet magyarázni hogy hátul van a súlypont, de én meg nem mernék kisétálni a hajó elejébe, nehogy orra bukjon az egész kóceráj. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.10.13. 10:53:08
  • Hogthar
    SSD nagyon sokat számít betöltés szempontjából.

Idáig a CPU túl terheltség miatt a VGA-t se hajtotta ki rendesen a játék.
    Most már az egész nagyon jól fut.
    De hogy a szerver oldalt hogyan fogják rendbe tenni az egy rejtély lesz számomra, rengetem mindennel kell számolnia.
    Valószínűnek tartom, hogy a szerver fps marad egy darabig alacsony.
    Sőt úgy tartom logikusnak, hogy megjelenés előtt állnak erre csak rá, most úgyis kezd beindulni a processzorok fejlesztése, így lehet erősebb szervereket tudnának biztosítani, arra pedig könnyebb lesz már az optimalizáció is.
  • Torzonborz
    Eddig se a vga volt a szűk keresztmetszet igazából, cpu limit volt elég szépen.
    A töltés meg ssd-n még jobb, fél perc alatt bent vagyok PO-n lancser indítástól számítva. :D

• Hogthar
    Nem rossz a Kraken, személy szerint nekem a Drake gyártó hajói tetszenek a legjobban, semmi díszítés, fényezés csak a lényeg. Számomra a legjobban kinéző hajó például a Herald, kár hogy nem jó semmire egyenlőre.
    De a formája az egyszerűen nagyon hangulatos. Be is szereztem egyet belőle.
  • Bucser
    BTW PTU nyitva all mindenkinek.

Kiprobaltam. Nincs SSD a gepemben es igy is kb 55 FPS Port Olisarban. Eddig ez 8 volt. Mar a client side OCS is rengeteget jelent a performance szempontjabol.

Igaz GTX 1080 van a gepben de csak 16 GB memoria es egy oreg [email protected].
  • Running
    Techdemo-t írni egy olyan prezentációra amit a következő frissítés fog tartalmazni, kb netto agyhalál. Ha ennyire nem érted a lényeget, minek követed ezt a játékot, van ezer másik.
  • Torzonborz
    Tudnám minek reagáltok az ilyen állatkákra.
  • lonvard
    Igen, ha megvannak a legjobb felszerelések, akkor meghal a játék, ha csak ennyi a játék. Az már nem motivál, hogy a legjobb űrhajóval a legjobb cuccokban csak úgy gyűjtsem a pénzt, mikor már nincs szükségem a pénzre. Most oké hogy izgalmas, ha felfedezünk valami újdonságot, de minek fedezzem fel, ha már nincs szükségem a profitra? Ha már csak esetleges kalandokban akarok villogni a felszerelésemmel, az már nem az a szint, mint amikor még napi szinten küzdöttem azért, ami végül meglett. Hogy lehet elérni, hogy idáig ne vagy csak nehezen juthassunk el? Sokrétegű motivációs rendszerrel, amiben mindig van mit fejleszteni, mindig van mire költeni. Ezért fontos hogy lehet majd a Star Citizenben építkezni és NPC-ket irányítani, mert ez azt jelenti, hogy az egyéni képességek és felszerelések fejlesztése után/mellett lehetőség lesz saját "birodalom" menedzselésére. Ez egy magasabb szintje lesz a játéknak, ami első pillanattól motiválni fogja a gamereket. Lehet hogy csak évek múlva érik el ennek a magasabb szintnek a kezdő állomását valami saját bázis létrehozásával. Addig ez hajtani fogja őket. Utána pedig ennek a kis privát birodalomnak a felépítése, fejlesztése fogja lekötni a gamert. Ezen kívül több féle karrierlehetőség adódik, ugyanazt a "birodalmat" össze lehet majd rakni törvényenkívüliként. És amikor idáig eljutunk, akkor hirtelen megjelennek a játszható fajok, és akkor meg azokkal akarunk majd valamit alkotni. És amikor már mindenek voltunk, akkor a Star Citizen világába megérkeznek az űrzombik, Chrisék felrúgják a sakktáblát és kicsit másként rakják össze, és lehet megint talpra állni. :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.10.12. 21:00:02
  • TokraFan
    "Még mindig üres sivár bolygó rajta egy nagy üres várossal,"

Te ugyanazt az adást nézted mint én? Mert az a város minden volt, csak üres nem! A bolygó szintén, volt ott növényzet is, hullanak a levelek stb. Ráadásul ez csak egy bolygó a sok közül, nyilván lesznek még kietlenebbek is, és lesznek olyanok, melyek gyakorlatilag egybefüggő városként funkcionálnak.
  • TokraFan
    De sajnos a játék hibája, mert az nem cél, hogy legyen egy nagyobb hajóm! X-ben is kellett grindelni, de ott eleve a tudat, hogy építem a saját gazdaságomat, saját gyárakat, saját flottát, mindegyikhez kiépítem a védelmi rendszert, az áruszállítóknak én állítom össze az útvonalát és még a védelmükről is gondoskodnom kell kísérő vadászok formájában, az önmagában annyi motiváció és cél, hogy azt egy lapon említeni sem lehet az Elite-el. És akkor még ugye nem beszéltünk a számos fajról akikkel külön viszonyt kell ápolni, a Xenonok elleni taktikákról, kalózokról stb.
    Elite-ben meg vég nélkül repülök A-ból B-be, ugrálok vég nélkül a rendszerek között, majd nézegetem az Excel táblát, mindezt nagyjából csak azért, hogy legyen egy nagyobb hajóm, amivel majd mehetek kicsit erősebb ellenfelek ellen a HazRes-ben és ennyi. Community Event is kimerül abban, hogy megint hozok-viszek hatezredszerre valamit A-ból B-be, szóval az egész játékban semmi motiváló nincsen. De még a játékosok is leírták anno, hogy elindultak valahova és közben megnéztek egy sorozatot a TV-ben, mert a játékban amúgy semmit nem kellett csinálni, a vég nélküli jump-olásokon kívül. Na mindegy, tudom ebben nem értünk egyet, és elfogadom, hogy van akinek ez így is élvezhető, de fentiek sajnos tények, semmi valótlant nem állítok. Nincs tartalom abban a játékban, rosszul van felépítve az egész, egy darab izgalom nincs benne. Az egyetlen amit tud, az a végtelen űr szimulálása és érzékeltetése. Csak szerintem ez baromi kevés egy játékban...Ha ilyesmire vágyom, akkor tolok egy kis Space Engine-t, ott aztán van proc.gen univerzum meg végtelen tér.... Star Citizen pedig sokkal többet fog adni az X-nél is, az más kérdés, hogy egyelőre messze a késztől.

Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.10.12. 20:25:12
  • lonvard
    A bemutatóban a 3.3 lehetőségeit láthattátok. Ezzel pár héten belül játszani lehet a nagyközönségnek. Benne van több égitest, több város, bázis, rakat űrhajó, mind bejárható. Nyilván nincs kész, tekintve hogy fejlesztés alatt áll, de a 3.3-as állapotból eljutni arra a szintre amit vázoltam már messze nem akkora ugrás, mint idáig volt eljutni.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.10.12. 20:21:20
  • Diopapa
    Vágod, hogy még nem jelent meg?
  • nordan
    de ez egy DEMO pajtárs, az a baj

olyan mint amikor bemész a Merci szalonba, ott beülsz, beindítod mész egy tesztkört,de nem tudod megvenni :P
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.10.12. 19:52:43
  • nordan
    :D
  • Roodie76
    Mondj TE egy ilyen játékot... ne techdemót, ami majd egyszer kész lesz :-D
  • lonvard
    Mondj még egy játékot, amiben egy ilyen minőségben beépített bolygóról beszállsz egy ilyen minőségben legyártott full bejárható akármilyen űrhajóba, és aztán felröppensz, te irányítod a hajót az űrben, aztán leszállsz egy másik bolygón, előrántod az űrkarabélyt, elkezded lőni a banditákat. , aztán visszamész a űrhajószimulátorodba és hazaröppensz, levetkőzöl szépen, csinálsz magadnak egy kávét, oké crashelsz :D, de visszalépsz a játékba, befekszel az ágyadba, és bámulod a falat, de közben oldalra pislogsz mer megy valami a kijelzőn és érdekel. Tudtommal ilyet semelyik játék nem tud. A full bejárható nagy űrhajók , az irányítható NPC legénység, a hajókba épített javítható rendszerekkel, meghibásodással, üzemanyagtöltéssel, a rossebb tudja még mennyi mindennel meg aztán annyi de annyi olyan újszerű dolgot pakolnak bele pusztán azért, mert a fejlesztő magának is csinálja a játékot, és mindent bele akar pakolni, amit a többi hasonló játékból kispóroltak. Ez a játék fogja megmutatni, hogy mennyire leszarják a gamereket azzal, hogy nem használják ki a technológia adta lehetőségeket. Lagzi Lajcsi mulatós játékok készülnek a Mari néni agyú gamer gyerekeknek, miközben össze lehetne rakni magas szintű játékokat, csak se kedvük se érdekük. A Star Citizen erre azt mondja, hogy kapjátok be, megcsináljuk.

Chris ha olvasod, itt jelzem, hogy ezért a kis monológért kérek valami LTI-s cuccot. Olyan szenvedélyes tudok lenni, ah. :)
  • Ainz
    Hát én nem ájultam el ettől a műsortól
    Kb semmi olyat nem mutattak amit 6 évig tartana lefejleszteni (tudom mindent nulláról kezdtek blabla)
    Még mindig üres sivár bolygó rajta egy nagy üres várossal, (ezt már a beyond good and evil 2-be is láttam) ami szép és jó, de kb úgy szaggatott valószínűleg két 1080ti alatt is, hogy pofám leszakad.
    Na meg teleportáló egymásba menő npck és crash etc
    Én ezt láttam ebben a csodás előadásban : D
    Ja meg a szokásos lehúzós űrhajókat
  • Torzonborz
    De azért mert nálad nem jól fut, nem jelenti azt, hogy másnál ne futna jól. Nálam pl 3.2 stabil volt, nem is tudom mikor crashelt. Nemrég váltottam configot (cpu, ram, lap) mert már 6 éves volt, utána meg már az fps problémák is gyk megszűntek létezni (most meg pláne).
  • lonvard
    Itt a cél a folyamatos fejlődés, és azért most már a krakennel van benne potenciál rendesen. Kraken köré felhúzni egy flottát meg egy kalózkolóniát, a géppark és NPC hadsereg fejlesztése. Egy kalózbázis építése. Flottával csapásmérés, portyák a különböző fajok uralta naprendszerekben. És millió variációs lehetőség, ahogyan idáig eljutunk. Ez most egy pillanatnyi helyzet, valszeg még meg fognak lepni minket ilyen potenciállal bíró hajókkal, és akkor majd lehet elgondolkodni, hogy mit is akarunk csinálni hosszútávon.
  • RJoco
    Elvesztetted a célt. Ez nem a játék hibája. Én sem játszom már a Reunion-nal, mert nem motivál. Van rengeteg nagy hajóm, HQ-m, kis hajók, Otas hajók, jó sok Q-t is foglaltam, meg K-t is, szóval igazán most nincs benne célom, hova tovább.
    Az Elite-ben is volt egy jó nagy kihagyásom. Sokszor nem tudom, merre tovább. Tennivaló lenne, csak mindennek utána kell nézni, mert a játék elég minimális adatot szolgáltat. És sokszor az Alt+Tab-tól elmegy a kedvem. Leülök a Joy elé, akkor nem az egeret akarom fogni.
    De az SC akkor is más. Leülök, hogy repüljek egyet és a hajó lekérésénél kifagy a játék. Már újra is lett telepítve, de semmi javulás.
    Eleve kiegyensúlyozatlan, ha esetleg valami csoda folytán mégis futna. Ha harcra kerül a sor, akkor NPC-k ellen esélytelen.
  • Torzonborz
    Ezt tudom :D De ez még csak kliens oldali ocs, a server side ocs még hátravan.
  • Hogthar
    PU-nál nekem is jobb az fps mint fél éve.
    A PTU azért érdekes, mert bekerült a "Object Container Streaming" rendszer.
    Ennek köszönhetően jóval optimalizáltabb lesz a játék, kb 20% teljesítmény növekedés várható minimum.
    Az a lényege, hogy csak azokat az objektumokat jeleníti meg ami közvetlen a közeledbe vannak(eddig a világ másik felén lévő npc-vel is számolt a géped).
  • Torzonborz
    Nekem POnál volt 60+ fpsm-em kivéve amikor HH-k keringtek tömegével :D Elmentem rest stophoz ott is jó volt az fps. Stabilitás gondok vannak jelenleg, ezt megoldják jó lesz ez.
  • Hogthar
    Egy fórumon találtam korábban 20-30 Fps most a PTU 3.3-ban 100+ Fps GTX 1070 kártyával fullhd-ban.
    Videó
  • Gilmoor
    ...a hiba bennem van... értem
  • TokraFan
    Én nagyon sokat játszottam vele, de a játékidő 80%-át valójában nem élveztem, csak vitt előre az érzés, hogy márpedig szeretni akarom ezt a játékot. De az egész játék egy teljesen céltalan, élettelen katyvasz, ami meg sem közelíti az X széria által nyújtott élményt. Nem a grindeléssel van baj, hanem azzal, hogy ebben a játékban semmi értelme grindelni mert veszek egy nagyobb hajót, de minek? Mit kezdjek vele? Menjek HazRes-be, ezredszerre is? Dögunalom az egész... Sajnos. Pedig mennyire vártam anno 4 éve.