7978
  • lonvard
    Nem fogunk egyetérteni. A Hurston az egy üstökös, és kész! Egyébként pedig megsértődtem és refundolok! Az Elite sokkal jobb játék! Jobb a grafika meg minden! :D

Magyar wikiből:

A Vesta a második legnagyobb égitest a kisbolygóövben. Alakja nagyon közel áll a gravitáció által kialakított lapított gömb alakhoz, de a sarknál található homorú és kidudorodó rész miatt nem kaphatott törpebolygó címet az IAU Resolution XXVI 5 alapján.

A Delamar viszont így fest:

Az IAU Resolution XXVI 5 alapján (akármi is legyen az), ez akkora törpebolygó, mint egy ház! :D

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.11.14. 17:27:49
  • Torzonborz
    Tök8, roid és roid között van különbség. A lore-t meg CIG csinálja, ha azt mondják Levski roidon van akkor azon van. Amúgy is a méretek eltérnek a valóstól, ha jól emlékszem 1:10-hez aránykülönbség van.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.11.14. 17:07:09
  • Hogthar
    A linked tökéletesen leírja mi az a törpe bolygó, és van is egy össze hasonlítás egy aszteroidával.
    Vesta 4 az egyik legnagyobb aszteroida!
    Ez Eléggé hasonlít azért Delamar-ra.
    De szerintem fölösleges folytatni ezt, én nem fogom törpe bolygónak tekinteni, te pedig nem fogod aszteroidának tekinteni.
    Ha kijön a 3.3.5 ott egyet fogunk abban érteni, hogy Hurston egy bolygó, vagy egyet fogunk?
  • lonvard
    Jó de akkor a Szaturnusz is egy aszteroida, csak jó nagy. :D
  • lonvard
    Linkeltem a magyar definícióját is, de az nem hatott kellően, gondoltam berakom az angolt. Az tudományosabb. :) Nincs törpebolygó alakú és méretű aszteroida, tekintve hogy az a törpebolygó, már amennyiben önálló pályán kering a napja körül, ahogy a Delamar is. De persze nevezhetjük akármicsodának is. Aszteroidára épülő bázis az a GrimHex. Szerintem érezni a különbséget.
  • Paladin
    Na most én vagyok az utolsó, akinek baja van az angollal, de ha már ismeretet akarsz terjeszteni, a fszért nem a magyar wiki oldalt linkeled?

Egyébként meg amit Hogthar mond, hogy az SC univerzumban nem feltétlen ugyanazok a terminus technikusok, mint irl.

Mellesleg a Glaciem Ring nap körüli aszteroida öv, szóval simán megfelelhet a törpebolygó három követelményének ez a bigyó ami benne kering.

Különben meg kár túlragozni, a törpebolygó elég új fogalom. Régen ami aszteroida övben volt, az aszteroidának mondták. Aztán rájöttek, hogy vannak nagyok, azokat elkezdték inkább kisbolygónak hívni, mint pl. Ceres. Aztán pár tíz éve megalkottak egy új kategóriát, a törpebolygót, és pár dolgot ebbe soroltak át. Ennyi.
    Utoljára szerkesztette: Paladin, 2018.11.14. 15:42:00
  • Torzonborz
    Mert csak concierge/subscription backerek kaptak invájtot.

Levski meg aszteroidán van, szép nagy mondjuk de az.
    Utoljára szerkesztette: Torzonborz, 2018.11.14. 15:29:48
  • lonvard
    Az Expanse című sorozat helyszínei a Naprendszerben található valós égitestek, a képeket nem a sorozatból vettem. A törpebolygó meghatározásánál a definíció része, hogy gömbhöz közelítő forma. Hogy a fejlesztők minek szánják, meg hogy a játék wikijébe mit írt bele valaki, az nem feltétlen ugyanaz. Ha egyszer törpebolygót csináltak, akkor nem lesz belőle törpebolygó méretű aszteroida. :)

Tessék, olvasd el külföldiül, hogy mi az a törpebolygó.

Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.11.14. 15:24:12
  • Hogthar
    Expanse nem mérvadó nem ugyan az az univerzum.
    Nem tudom, hogy most a forrást mellőzzük vagy sem?
    Ha nem mellőzzük: Glaciem gyűrűn helyezkedik el. Az-az vagy egy bolygó, vagy egy hold aszteroida mezőjén egy aszteroida. Ami konkrétan le van írva többször is.
    Egyértelműen a formájával van bajod.
    De a formája nem biztos, hogy végleges és nem a forma határozza meg, hogy micsoda.
    Például hiába sugallja azt a térkép a földnek is elég esetlen, aránytalan formája van.
    Egy aszteroida és egy törpebolygó között a viselkedése határozza meg melyikről van szó.
    Ha a fejlesztők azt találták ki ez egy aszteroida lesz, hiába szeretnéd(és láthatóan nagyon szeretnéd) nem lesz törpebolygó.
    Lehet a mostani viselkedése alapján nem feltétlen Aszteroidaként viselkedik, de ez azért van mert át lett téve, hogy elérhető legyen a játékosok számára.
    Amint bekerül a helyére a megfelelő módon aszteroidaként fog viselkedni.
  • nordan
    az új PTU-val miért nem tudok játszani? eddig nem volt probléma beengedett a PTU-ra pedig
  • lonvard
    Eros, aszteroida

Ceres, törpebolygó

Döntsd el, hogy a Delamar melyikre hasonlít inkább. Hold meg nyilván nem lehet, mert az meg bolygó körül kering.
  • lonvard
    Összekevertem a kettőt, törpebolygóról volt szó, ha olvastad a korábbi szöveget.
  • Paladin
    A kisbolygó az kb szinonímája az aszteroidának (nyilván a nagyobbakat szokás csak annak hívni).
    Amit viszont szépen körülírsz, az a törpebolygó, ami megint más.
  • Hogthar
    Nem tudom miért ragaszkodsz ennyire a kisbolygó elméletedhez.

Levezetem racionálisan még egyszer.
    Van egy forrás, ami azt mondja aszteroida, ami aszteroida mezőbe lesz található.
    A verzió: elfogadjuk a forrás tartalmát ebben az esetben konkrétan le van írva mi, hol lesz található és miért.
    B verzió: nem fogadjuk el a forrást, ebben az esetben én akkor már azt mondom hold, mert kisebb mint a játékban található holdak, és abban az esetben ha a forrás hamis valószínűnek tartom, hogy egy bolygó körül fog keringeni.

Én minden esetre elfogadom a forrást és aszerint egy aszteroida épp úgy mint grim hex, csak nagyobb méretben.

Nézem az Expanse-ot és olvasom is. Amit ott látsz fölösleges készpénznek venned.
    Egyszerűen minden Sci-fi teli van szűrrealitással, saját fizikával és törvényekkel rendelkezik.
    Ez igaz az Expanse-ra és a Starcitizenre is, annyira más szabályok vonatkoznak a világukra, hogy ilyen szempontból összehasonlíthatatlanok.

Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2018.11.14. 14:18:07
  • lonvard
    Csak aki ezt írta, az nem tudta mi a kisbolygó. Viszont aki tervezte a Delamart, az pontosan tudta micsoda, mert csinált egy klasszikus kisbolygót. Már felvette a gömbhöz közelítő alakot, körülötte aszteroidamező, és nap körüli pályán kering önállóan. Az hogy aszteroidaövben lesz majd a helye nem jelenti azt, hogy aszteroida lenne, hiszen a mi naprendszerünk aszteroidaövében is vannak kisbolygók. Ha nézted az Expanse sorozatot, ott játszódik. :)
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.11.14. 13:31:19
  • Torzonborz
    :D :D
  • nordan
    excell táblázatkezelő szimulátor, két táblázat között 3 perc repüléssel :P
  • TokraFan
    Van topikja az Elite-nek. Egyebekben semmilyen szinten nem hasonlítható össze. Egy masszív A-ból B-be ugrálás az a játék, semmi más. Nézz meg pár videót, de ne a trailert, mert azt ügyesen úgy vágják össze, mintha tele lenne tartalommal a game.
  • T800
    Van itt valaki aki játszik az ELITE nevű játékkal is ? Az mennyire hasonlítható össze ezzel? (tudom, hogy ez százszor mélyebb, komplexebb lesz) de mégis, kinek mi a véleménye erről?
  • Hogthar
    A következő szerepel a "starcitizen.tools/Delamar" oldalon.
    "Delamar is a natural dwarf planet-sized asteroid hidden deep in the Glaciem Ring in Nyx System."

Ez szó szerinti fordításba a következőt jelenti: Delamar egy semleges törpebolygó méretű ASZTEROIDA mélyen rejtve a Glaciem gyűrűn a Nyx rendszerben.

Ugyebár azt tudjuk, hogy ideglenesen át lett helyezve a játékosok számára ebbe a rendszerbe, de nem ez lesz a véglegesben az eredeti helye, hanem a Glaciem gyűrű.
    Nézz utána mi az a "Glaciem ring" és onnantól szerintem számodra is egyértelmű lesz a dolog.
  • lonvard
    Daymar viszont simán eladható bolygóként, szóval ha bolygóélmény kell valakinek, akkor oda menjen. Zabáltam ahogy a sötét oldal felől érkezve 30 percig még csak mentem, vártam hogy "felkeljen a Nap".
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.11.13. 19:48:46
  • lonvard
    Törpebolygó meghatározása wiki szerint: Olyan égitest, amely a Nap körül kering (azaz nem egy másik bolygó holdja), elegendően nagy tömegű ahhoz, hogy kialakuljon a hidrosztatikai egyensúlyt tükröző alak, vagyis alakja a gömbéhez közeli, és nem söpörte tisztára a pályáját övező térséget.

Na tehát a Delamar az a törpebolygók címerállata. :)
  • Hogthar
    Sajnos még nincs benne, akkor még úgy volt, hogy csak egy bizonyos pontra lehet leszállni egy bolygón belül, most már viszont szinte akárhova. Ez miatt át kellett kicsit alakítani a rendszereket.
    Idővel, a sivatagi bolygó is be fog kerülni később a szörnyével és a hozzá tartozó küldetéssel.
  • T800
    Szuper, köszi a választ mindkettőtöktől!

Amúgy volt 2 éve, szintén egy citizencon keretein belül egy "sivatagos" bolygóról való bejelentés, talán valami óriás kukac szörny is volt benne.
    Az még megtalálható a játékban? Szóval folyamatosan bővül a világ?
  • Malibutomi
    Amiben mar benne van az a kuldetes meg a varos es a bolygo az most teszt szerveren (PTU) van, valoszinu decemberre live lesz, szoval a valasz igen.
  • Hogthar
    A jelenlegi verzióban nagyon egyszerű küldetések vannak még, ráadásul még vannak bőven hibái, tehát arra jó, hogy teszteld a játékmenetet kiismerd a helyszíneket az irányítást és a hajókat, de ha masszívan napi szinten akarnál küldetéseket csinálni arra egyenlőre nem túl alkalmas.
    Az mostani hónap végén érkezik az a bolygó ami benne volt citizconon. Ebbe benne lesz az a küldetés is amit végig játszottak.
    Jelenleg is van 2 feladatadó NPC akik tudnak jobb küldetéseket adni az átlagnál, de szerintem ezek sem kiemelkedőek még.
    Ráadásul ezek száma is csekély, tehát ne úgy képzeld el, hogy minden sarkon van egy küldetés adó.
    Ezen a bolygón ez az egy fickó lesz először és tőle felvehetsz egy vagy két küldetést jobb esetben.

A Multiplayer kérdés problémásabb.
    Ha barátokkal felmentek tudtok partiba menni és ebben az esetben látjátok egymást kijelezve a hudon.
    Küldetéseket is tudtok együtt csinálni, de vannak küldetések amik egy ember számára szólnak.
    Ha te felveszel egy ilyen küldetést, a barátaid végig tudnak kísérni és támogatni, de ők nem fogják látni, hogy mi a küldetés, hova kell menni és nem is kapnak érte jutalmat.

Persze vannak küldetések amiket többen is felvehetnek, ott mindenki kap jutalmat a végén.
    Úgy tudom később lesz lehetőség felvenni küldetést az egész parti számára.
  • T800
    Srácok most ami év végén megjelenik verzió, abba végigjátszható a citizencon-on bemutatott "vonatos" küldetés is? (Multiban?)

Vagy hogy kell elképzelni a mostani verziót?
  • Torzonborz
    Jah levski nem stanton része, csak teszt miatt van bent. Ha nem kapsz engedélyt akkor várni kell, pl levskinél mostanság tumultus van shipshop miatt.
    Amúgya 3.3.5-öt kiment ptu-ra, első wave kapott invite-ot. Ebben meg már benne van Hurston ami egy szép nagy bolygó.
  • Hogthar
    Utána néztem én is. Annyiban igazad van, hogy ideglenesen át tették ebbe a rendszerbe és nem hold.
    De nem törpe bolygó, hanem egy aszteroida aminek a mérete akkora mint egy törpebolygóé.
    De ha lesznek benne törpe bolygók, akkor ennél nagyobbak lesznek szerintem.
    Amúgy ránézésre például Daymar nagyobb mint Delamar. Szóval remélem a törpebolygók nagyobbak lesznek a holdaknál.
  • lonvard
    Delamar külön pályán kering, nem holdja a a Crusadernek. De most olvasom, hogy csak egy anomália a Stantonban, mivel nem ebben a rendszerben lesz majd a helye, csak a Levski miatt rakták bele. És törpebolygó!! :D
  • Hogthar
    Nem mindig oda kapsz leszállási engedélyt ahova szeretnéd, ha megkapod lesz a helyén egy kulcs jel, ha közelebb mész és kiengeded a futóművet, megjelenik a leszálló pálya körül egy zöld keret, arra teheted le a géped.

A jelenlegi állapotban nincs olyan bolygó amire le lehetne szállni. Port Olisar mellett van ugyebár Crusader ami egy gáz bolygó. Yella, Daymar, Delamar és Cellin mind ennek a holdjai.
    A Delamar is csak egy kisebb hold, csak távolabb helyezkedik el a bolygójától.
    Attól, hogy van a holdon egy bázis még nem lesz bolygó. Szóval ne aggódj a bolygók ennél jóval nagyobbak lesznek.
    Persze megpróbálhatod ezt is körbe autókázni és rájössz majd nem is olyan kicsi ez.
  • lonvard
    Nem engedett leszállni. Fullnak jelezte a leszállóhelyek töltöttségét, miközben nem is volt full. Mindegy, leszálltam. Korábban azt bénáztam el, hogy a C-t nyomtam a CTRL helyett, és nem csökkent a magasságom. Azt hittem azért nem, mert nem enged a játék leszállni. :D Na de utána elröppentem a Delamarra, mer akartam egy bolygót látni végre, és baszki ez egy törpebolygó. Ez kisebb mint a holdak. Kvantumban kiszálltam a székből és befeküdtem az ágyba, áhh! :)
  • lonvard
    Köszi, akkor valamit elnéztem. A mobiglass-on próbáltam csatornát találni, meg is találta a restit, nyomkodtam, de nem reagált rá. Lehet valamit elnéztem, megpróbálom mindjárt, ha felenged.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.11.12. 18:25:52
  • Hogthar
    Kell leszállási engedély minden leszálló pályára, még port Olisar-ra is.
    A hajón a kommunikáció részlegen is kérheted ha megtalálod, csak át kell kapcsolnod az egyik monitort rá.
    Ha ezt nem találod a Mobiglass-on belül is van kommunikáció részleg ott is kérhetsz leszállási engedélyt.

Ui. engedély nélkül is leszállhatsz, csak ebben az esetben kapsz egy büntető pontot és elég hamar letakarítják a leszállópályáról a hajód.
  • kraven54
    Pre-alfa állapot, még a core elemek sincsenek benne. Nem úgy kell felfogni még mint egy játékot inkább egy teszt "naprendszer". Lehet repkedni, landolni holdakon, jelenleg 3 hold 1 aszteroida, de 1 hónapon belül 7 hold és egy bolygó. Van benne kezdetleges kereskedés bányászat és küldetések, de ezeket nem igazán lehet partyban csak 1-2őt. Multiplayer leginkább felfedezni és pvp-zni meg hülyülni. Ja és van benne minimális fps npc elleni harc. De minden változni fog még az elején vagyunk. Ha nagyon space fan vagy belelehet már most vágni, de mondom játékot azért ne várj, az még idő.
    Utoljára szerkesztette: kraven54, 2018.11.12. 12:05:13
  • T800
    Sziasztok!

Nagyon érdekel a játék már rég óta, lehet be is nevezek rá.

Jelenleg milyen tartalom van, amit multiban lehet játszani?

Csak néhány mondatban... Ha valaki el tudja mondani jelenleg milyen fázisban van a játék, illetve hogy halad, miket lehet várni tőle belátható időn belül (mondjuk fél év) azt megköszönném!

Szevasztok!
  • lonvard
    Jah, de hirtelen azt hittem, hogy a 3.3-al az is kész lett.

Rest Stop: nem engedett landolni. Piros négyzetet jelez a leszállópadon, de nem jöttem rá mi a gond. Gondoltam hátha leszállási engedélyt kell kérni, de nem találtam ilyen opciót. Illetve még az lehet, hogy valaki beszáll alám, de valamiért nem látom. Mindegy, űrsétával sikerült taknyolnom egy nagyot a bejárat előtt, bebasztam a fejemet a fedélzet talajába, szerencsére sisak volt rajtam. A belső tér nekem nagyon tetszik. Kompakt, sárga fények, érzem szinte az áporodott, száraz levegőt. Olyan igazi rideg űrbázis feeling, nem olyan mint az Olisarnál, hogy az egy szép nagy terekkel összerakott luxusbevásárlóközpont. A Rest Stop lobbijában elkezdtem fázni, mer szerintem takarékossági okokból még a hőmérsékletet is leszedik 18 fok alá. :D
  • Diopapa
    Másik fórumon linkelték Hurstont, Poe, gondolom láttad. (Avokádó teszten van)
  • lonvard
    Ja aha. Mer üzemanyagilag már engedné. Most engedett be a játékba először, gondoltam indulok a Hurstonra. Elfelejtettem a joy-t rákötni, így ki kellett lépnem, mondom benyögöm, hogy még sokkal optimalizáltabb a játék, és indulok a bolygóra. Erre tessék! :D Üzemanyagilag a Microtechet is engedi. Igaz arra nincs válasz, hogy mi van akkor ha odaért valaki, és nincs naftája a visszaútra. Ja és kábé fél perc alatt töltötte be a Stantont. Még pár hete is percekig tartott.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.11.12. 10:17:34
  • Hogthar
    Ebbe még nincs benne Hurston. csak a 3.3.5 be lesz és az várható november 20.-án, bár én számítanék csúszásra.