7978
  • Running
    Az mondjuk érdekelne, hogy jelenleg mennyi embert, hajót képes a játék megjeleníteni egy területen, illetve mennyi a cél. Csak azért, mert tök jó dolgokat csinálnak, de ha kvázi néptelen területek lesznek (npc-ket nem számolom) akkor szopóroller lesz.
  • Hogthar
    lonvard írta korábban, hogy azért hoz fel ilyen témákat amiket te értelmetlen "flame"-nek tartasz, mert így legalább pörög a topik.
    De ha felmerül egy komolyabb téma, rögtön vált is a hangnem.
    Ha érdekel valami komolyabb Star-Citizennel kapcsolatban nyugodtan hozd fel és akkor számodra értelmes témákról beszélünk végre.
  • kraven54
    Delamar is a natural dwarf planet-sized asteroid. (Classification: Single Asteroid) A lore szerint aszteroida, ha csillag alakja lenne akkor is aszteroida és ha banán akkor is, mert a lore szerint az. És valószinű azért gömb jelenleg mert egyelőre egyszerűbb volt így megcsinálni ez később változhat és fog is szerintem
    Utoljára szerkesztette: kraven54, 2018.11.20. 09:26:15
  • Running
    Szerintem meg plüssmackó az a valami, erről is lesz 50 hsz?
  • Hogthar
    Néző pont kérdése.
    Aktív topik, alapvetően Star citizenről és a hozzá tartozó dolgokról van szó.
    Ha kérdez valaki star citizennel kapcsolatban és tudunk segíteni segítünk.
    Mit hiányolsz?
  • Running
    Ennek a topiknak van még valami értelme?
  • Hogthar
    Hát nem tudom, szerintem pont úgy néz ki mint egy aszteroida.
    Linkelted korábban a törpebolygó wiki változatát, de elolvastad az aszteroidára vonatkozó részt is?
    Mert személy szerint én erre várok egy ideje, nem tudsz szubjektív véleményt formálni, ha nem ismered a teljes képet.

Kicsit segítek, korábban volt szó Ceresről. A legnagyobb méretű aszteroidának számít.
    Mielőtt még ebbe is bele állnál, nézz utána mi is az az aszteroida.
  • lonvard
    Törpebolygónak meg vannak a kritériumai egy aszteroidához képest.

Majdnem gömb alak, vagy gömb alak. (elsősorban ez különbözteti meg a common aszteroidától)
    Önálló pályán kering a napja körül. (ez a holdaktól)
    És nem söpörte tisztára a pályáját övező térséget. (ez a bolygóktól)

Mert, idézem: "A bolygópálya tisztára söprése a Nap körül keringő égitestek egyetlen olyan tulajdonsága, amivel a legújabb definíció szerint elkülöníthetők a bolygók a törpebolygóktól."

Na most akkor vegyük szemügyre ismét ezt a képet, és döntsük el.

• Hogthar
    A fejedben van egy jó nagy üstökös!

Szeretném látni azokat a csillagászokat és asztrofizikusokat akik ide állnak és azt mondják, hogy a star citizenbe az az aszteroida amit a fejlesztők aszteroidának állítanak be, az egy törpebolygó.
    Ne mások nevében beszélj, egy forrás van csak a Delamarra vonatkozóan ami szerint aszteroida.
    Nem a csillagászok és asztrofizikusok állítják, hogy ez törpe bolygó, hanem te.

A logikádról meg oké logikus csak nagyon nem racionális, mondok egy példát, a logika típusodra:
    A függöny fekete színű, tehát csokiból van.
    Logikus nem? Az, csak nem racionális.
    Szóval az efelé következtetéseidet ne ruházd rám.
    Utoljára szerkesztette: Hogthar, 2018.11.20. 07:22:12
  • lonvard
    Hurstonnak a növényzete miatt van egy kis üstöke, emiatt üstökös. Mindenki láthatja, aki berepül a légkörébe! :)

Azért vonatkoztatom rád, hogy a Hurstont is aszteroidának tartod, mivel a törpebolygónál úgy döntöttél, hogy nem leszel az égitestekre vonatkozó definíciók rabja, és nem fogod annak tartani, annak ellenére, hogy a meghatározás szerint az. Megkérdőjelezted, a csillagászok és asztrofizikusok által felállított definíciókat, innentől kezdve minden égitest az, aminek tartod, te már egy külön szabályrendszerbe tartozol. A logika szerint, ha egy törpebolygót aszteroidának tartasz, akkor egy bolygót meg óriásaszteroidának kell tartanod. Mint ahogy az is. A Föld egy szép nagy kerek vizes aszteroida, csak valami marha úgy döntött, hogy elnevezi bolygónak. Mér, az aszteroida nem bolyong? Naugye. Én is annak tartom mostantól! :D
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.11.19. 15:14:22
  • nordan
    akkor jó :) szerettem volna venni egy Hammerhead-et ,de annyi pénzt nem adtak a kis mocskok :)
  • Hogthar
    Naa azért ne legyünk pofátlanok kérem szépen.
    Én sosem állítottam olyat, hogy a Hurston aszteroida még csak utalást sem tettem rá, a nevemben meg majd beszélek én(vagy írok).
    Hurston mindig is bolygó volt.
    Ellenben te írtad korábban hogy üstökös...
    Amúgy feltűnt már, hogy az összes holdnak van egy minimális légköre?
    Viszont Delamarnak nincs. Még szerencse, hogy nem törpe bolygó, botrányos lenne ez a viselkedés tőle
  • Torzonborz
    Csak lorvilleben rossz az fps most, de ez nem csoda. Azon kívül rendben van. Új FM meg 3.5-ben jön.
  • lonvard
    De ez ad értéket a légkörnek. Ami most 1-2 holdon van, annak nem sok értelme van, de nyilván a kisebb égitestekhez ez passzol, mert ha van is légkör, biztosan nem földi sűrűségű, szóval az hogy lényegében olyan mintha nem is lenne, nem számít. Viszont egy Föld-szerű bolygón illik valami Föld-szerű légkört szimulálni. Attól féltem, hogy letudják valami kis hülyeséggel, de ezek szerint jó combos légkörünk lesz. :D Én még nehezíteném is a fel és leszállást, hogy csak bizonyos szögben és bizonyos sebességgel lehessen. Azért mert nekem legalábbis olyan feeling kell, hogy tartsak az űrtől, és tiszteljem azokat az embereket, akiknek az a feladatuk, hogy a naprendszerek közt pilótáskodnak. Tehát amikor a Hurstonon felnézek az égre, akkor ne arra gondoljak, hogy aurorával 2 perc alatt azon a hülye Rest Stopon lehetek, hanem inkább egy kicsit megborzongjak, hogy nemsokára el kell hagyni ezt a szép bolygót, és ki tudja mi lesz, nem szeretnék megdögleni.

Hoghthar, hagyjál már, nálad a Hurston is aszteroida, csak gömb alakú és benőtte a növényzet! :D ;-)

• TokraFan
    "Flyt modell"

• nordan
    na ma megkaptam a PTU engedélyt _:) hát ez kegyetlenül low FPS pedig az előző verziók gyönyörűen futottak! A Flyt modell még mindig botrányos, a hajódnak semmi súlyérzete nincs, iszonyatosan gyors a reakció gázadásokor és ezt nem jó értelemben mondom, 8000g/sec :D
  • Diopapa
    Így is rossz, hogy sokáig tart elhagyni a légkört az ugráshoz... Mondjuk jobb mint a No Man's Skyban.. :)
  • Hogthar
    Jó nagy üstökös nem igaz?
  • lonvard
    Beszarok, ha tényleg ennyi. Én olyan 20 kilométerben reménykedtem, és attól féltem, hogy csak 10 lesz. :D
  • nordan
    igen sajnos az szürke :S pedig a 3.3 nál kaptam hozzáférést
  • Diopapa
    A weboldalon ezt nézted?

• Torzonborz
    Ha jól emlékszem 100km.
  • nordan
    hmm nekem még mindig szürke a PTU pedig 180 USD-m van a gameben
  • lonvard
    Tényleg, Hurston légköre hány kilométeres?
  • Diopapa
    Jah, lehúztam újra az egész PTU-t, most fut... Igaz "Best" régiónál nem tölt be, de US-re állítva működik rendesen.
  • Brakerton
    Lényegtelen, de maga a Hurston bolygó nem forgott, mikor elsőre betették a 3.3.5 PTU-ba, csak egy újabb patch után jött be a forgása, erre utaltam a videó leírásakor. A korábbi holdak tényleg forogtak már régebb óta.

Amúgy pénteken már tuti liveon lesz a 3.3.5 és akkor mindenki a Hurstonon próbálgathatja ki ingyenesen az összes hajót 1 hét alatt.
  • Torzonborz
    Wave 4-ig van nyitva ptu. Az meg, hogy megsérül a p4k file pech. :(
    Én 3.2 óta mozgatom live-ptu között a p4k-t, mindig lefrissíti aztán működik szépen.
  • Diopapa
    Így van.
  • lonvard
    Egyébként nagyon inspiráló levél, leírj a benne azt, amit én is szoktam hajtogatni, mikor ajnározom a projectet. Mondjuk lehet csak beszoptam a propagandát. :D

És a PTU szigorúan csak addig megy, amíg ki nem jön a verzió live-ra?
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.11.18. 14:22:05
  • Diopapa
    Nekem azt írja a PTU oldal, hogy nov 30-ig fog menni a PTU... BTW a wave 2-eseknek már nyitva áll a PTU, én is kaptam invite-ot.. Az már kérdés, hogy valami patch probléma miatt hibás egy file és nem tudok belépni... :/
  • lonvard
    Az én 50 dollárom is vastagon benne van. Ha nem raktam volna bele, akkor ez a levél 1 perccel később érkezett volna meg. :)

Holnap akkor ismét kerül egy nagyobb adagnyi tartalom a játékba? Hurston?

• TokraFan
  • Diopapa
    "Dear Citizens,

Two Hundred Million Dollars.

Wow.

The amount is the highest total for any project in the history of crowdfunding and is beyond anything I could have imagined in my wildest dreams."

Ding.. :)
  • TokraFan
    +1
    Kifejezetten jó ötlet a metro. Városon belül -főleg egy sűrűn beépített városban- felszíni járművel nehéz, vagy egyenesen lehetetlen lesz haladni, hangár/dokk meg nem lesz minden sarkon, hogy hajóval odarepüljön a delikvens, de ha lenne, akkor is idétlen lenne minden 5-10 "utcányi" távolságra hajóval átrepülni.. Hangár nélkül pedig még csúnyább lenne a város közepén random leszállni egy bármilyen hajóval. Ez a metro nagyon is kell és hasznos lesz!
    Utoljára szerkesztette: TokraFan, 2018.11.18. 03:01:51
  • Torzonborz
    A metró egy régi ígéret volt. Megmondták anno, hogy a városrészeket metróvonalak fogják összekötni és azzal lehet közöttük közlekedni.
    Használni meg fogják, mert egyszerűbb és gyorsabb mint a ladikokkal állandóan fel le szállni.
  • lonvard
    Kell egy biztos megoldás arra, hogy egy akármilyen anyagi helyzetben lévő gamer egy nagyvárosban belátható időn belül el tudja érni a fontos csomópontokat. Metró nélkül egy ilyen sci-fi nagyváros átgondolatlan grafikai maszturbáció, mert használhatatlan lesz, egyszerűen nem lehet megközelíteni a mittudomén 90%-át gyalogosan. Olyan mintha a Witcher 3-ban elszedték volna a lovat, meg a gyorsutazás lehetőségét. Aztán mászkálj Novigrádban. :D
  • MasterMason
    Senki nem fogja használni, mindenki vagy kocsival vagy a lebegő mocival fog furikázni a városokban, már ha lehet és vannak-lesznek utcák is stb. Amúgy is kicsit idegenül hat az, hogy ekkora csúzlikkal meg páncélokban metrozni kell.

Csak nem díszletnek lesznek ilyen hatalmas városok, bár gondolom az erősen korlátozva lesz, hogy mely részeken lehet bemenni az épületekbe, illetve nyilván nem minden házba lehet majd bemenni. Az milyen menő volna, ha minden házban lennének lakások emeletek stb... Lehetne adni venni a lakásokat is, meg építeni hatalmas irodaházakat, jó jó tudom, ez nem a cities skylines.
  • lonvard
    Én csak a haverja vagyok. Ezek a citizenek felhánytorgatják, hogy U alakú és gyér a kihasználtsága, meg villamos kellett volna az olcsóbb. Na és? Metro azér kell, mer készülünk a Loriville-i olimpiára! :D
  • macleody
    Csak nem te vagy a főpolgármester? :)
  • lonvard
    Évekig hallgattam, hogy nem kellett volna megépíteni a 4-es metrót, ne kezdjük el ugyanezt a Hurston nevű bolygó Loreville-i beruházásával kapcsolatban! :DD