7978
  • Hogthar
    Akkor érthető miért, vagy ennyire felháborodva, így viszont nyilván őket fogod védeni és személyesnek veszed minden számukra sértő kijelentést, még akkor is ha nem feltétlen nekik van igazuk, szóval erről fölösleges vitázni.

"Egyedül több riportot adtak le mint az itt lévő bagázs összesen"
    Ebben biztos vagy? :D
  • Torzonborz
    Az ugye megvan, hogy pont nem ezt fogják csinálni? Speciel ismerem őket, a videóban lévőkből 3an avokádósok, egyedül több riportot adtak le eddig mint az itt lévő bagázs összesen.
  • nordan
    hát most lehet túl erős lészek,de 1-2 komoly arc volt abban a Hammerban a többség 40kg-s kappan hangu ragequitelő kisgyerek volt......ezek sajnos -- Tapasztalat -- az összes RL hányattatásukat egy online játékban torolják meg a "gyengébbeken"
  • nordan
    ezt jól leírtad, én is úgy hiszem ,hogy az 1-2 személyes hajók messze "OP-abbak" ezeknél a capital hajóknál.......semmilyen előnye nincs egy ekkora hajónak
  • Hogthar
    Az ugye megvan, hogy ezek a tagok valószínűleg ugyanezt fogják csinálni ha megjelenik a játék.
    Ha leakarják tesztelni a hajót írjanak publikra, lesznek jelentkezők rá.
    Viszont a mentalitás, hogy szó nélkül másokra támadnak sok mindent elárul a felfogásról, mások tesztjét teszi tönkre.
    Mondok egy konkrét példát.
    Egy hajóval járművet akarta szállítani A-Ból B-be majd ott használni, tesztelni.
    Járművet bolygón lehet lekérni. Kb fél órámba volt mire leszálltam egy bolygóra lekértem a földi járművet, betettem a hajómba, megindultam B felé. B től nem messze viszont megtámadott egy hasonló mentalitású(kitudja lehet éppen ő) Sabre raven-nek repülő játékos.
    Természetesen időm se volt reagálni szétszedett, Így nem tudtam letesztelni és fél órát veszítettem, ez a mentalitás miatt.
    Lehet a játék még egy alfa, de ugyanúgy paraszt vagy, ha tönkre teszed mások játékát csak úgy szórakozásból.
  • Gilmoor
    Torzi felesleges belemenni morális vitába, tény, hogy nem szép dolog, de végtére is lehet okulni belőle. Ők éppen ezt tesztelték, akiket meg szétlőttek más dolgokat teszteltek. Ez egy ilyen teszt.

Hol van már Ionward? neki kéne lenni a főszólalónak, nem akarom átvenni a helyét :)
    Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2018.10.18. 18:50:11
  • Torzonborz
    Az ugye megvan, hogy ez teszt?
  • Gilmoor
    Épp ráérek, akkor kezdjük kicsit szétszedni ezt a koncepciót... Asszonyga hogy van 4 oldalsó tüzér 1 fent egy lent 1 pilóta plusz egy másodpilóta. Az 8 ember. Na most, ha ez a 8 ember 1-1 kisebb hajóban ül, akkor szerény becslések szerint is nagyobb tűzereje van, mint egy hammernek. 8 vs 8... tegyük fel, a hammerlakók összehangoltan dolgoznak, mert nem csak okosak és ügyesek, de mindezt régóta csinálják. A másik 8 aki egymaga ül 1-1 hajóban, nem összeszokott játékos. Csinálják amit tudnak. Szintén szerény becslések szerint, a 8 vadász olyan kiszámíthatatlan káoszt okoz, hogy az akaratuk ellenére is az előnyükre fordul. Eredmény, a mérleg megint a kishajók oldalára billen. Ha teszem azt a kishajók pilótái is ügyesek és okosak, ráadásul régóta azok, akkor az eredmény szinte garantált. Ez mind persze feltételezés.
    na most akkor itt jön a lényeg... valójában nem hajó harcol hajó ellen, hanem emberek csoportja emberek csoportja ellen.. és máris kezd kibontakozni a játék lényege. Ezek persze nyilvánvaló dolgok, és nem is az volt a célom, hogy próbáljak valami újat mondani, csak az, hogy erre rávilágítsak.
    Utoljára szerkesztette: Gilmoor, 2018.10.18. 18:34:06
  • Gilmoor
    Megértem, hogy felháborítónak tartod, én sem érzem tisztességesnek, de ettől függetlenül pár dolog kiderült azért.
    Pár kisebb hajó is ki tud végezni jelenleg egy hammert, a shieldje nem elég erős. Ha a hátsó lövegtornyokat kiszeded, akkor ki lehet véreztetni. Nagy összhang kell a hammer kezeléséhez, hamar kifogy az energiájából. Nem tudsz stratégiát kidolgozni egy ilyen hajó ellen, ha nem tapasztalod meg a gyenge pontjait. Egyéb iránt jó ha felkészülsz arra, hogy nem egy barbie kolónia fogad majd a játékban. És még egyszer szeretném leszögezni, hogy nem osztom a "csak azért lövök szét valakit mert megtehetem" filozófiát
  • nordan
    ne haragudj,de mint egy ovis kiscsoport délutáni veszekedését hallottam volna a homokozóban a lapáton.....sajnos ez jobban megmaradt bennem mint a hajó, nem is tudtam végignézni a videót....nem jósolok nbagy jövőt annak a klánnak ahol ilyen a mentalitás egymás és a többi játékostárs iránt

No offense
    Utoljára szerkesztette: nordan, 2018.10.18. 18:18:50
  • Hogthar
    Engem a mentalitásuk zavar, rátámadnak baráti hajókra, nem haszonból csak erőfitogtatásból.
    Aki készítette a videót sabre raven nevű hajóval nyomult az elején, egy rettentő OP hajó jelenleg és nagyon nehezen és drágán beszerezhető. Csak ez a hajó miatt gondolkoztam már refund-on.
    Néha én is találkozok egy ilyen hajóval, engem, vagy a barátaim ok nélkül megtámadják. Mivel elég erős hajó 1-2 lövésből szét tudja szedni a legjobb hajóinkat. Van egy képessége(EMP)amivel lebénítja a hajót, lemegy a pajzs és mozgásképtelenné válik az egész.
    Eltudom képzelni hogy ez a srác csinálja, valószínű csak azért mert rettentően élvezi, hogy másokat szívat.
  • Gilmoor
    Sajnálom, hogy a lényeget nem láttad benne. Azt pedig különösen sajnálom, hogy figyelmen kívül hagyod azt az eshetőséget, hogy azok is látják a véleményed akik ezt a videót készítették és megosztották azért, hogy segítsenek azoknak, akiknek erre nincs lehetőségük. Ehhez képest elég nyers kritikával éltél.
  • nordan
    hát belenéztem,de szánalmas volt hallgatni ahogy veszekednek, ne mozogj, ezt csináld, azt csináld, nem jó, nemtudok, miért ezt csinálod miért azt....."közös lónak túrós a háta" effekt
  • Gilmoor
    Ionward csak neked csak most. Lesz itt még mit finomítani:
    hammerhead shield management
  • lonvard
    "A megfelelő típusú csillag, plusz négy különösen nagy, emberek számára minimális terraformálással letelepedésre alkalmas bioszféra annyira valószínűtlen, hogy tudatos tervezést sugall. A Stanton négy világának négyféle ökoszférája pedig minden tudós érdeklődésére számot tart."

:-DDD Hát bizony, tudatos tervezés. Tesztnaprendszer. Az istenek voltak! :D Megjegyzem akkor valószínű ez az univerzum legértékesebb naprendszere is, szóval a gonosz alienek kiemelt célpontja kell legyen.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.10.18. 16:21:34
  • Diopapa
    Ajánlom figyelmedbe Paladin kolléga Stanon naprendszer leírását..
  • lonvard
    Nézegetem a lorevilles küldetést, és arra jutottam, hogy itt most 2-3 kiemelt naprendszerre elég tartalmat gyártanak le. Egy naprendszerbe szerintem bőven elég 1 lakható bolygó, és többségben kell legyenek az olyan naprendszerek, ahol egyáltalán nincs lakható bolygó, csak nyersanyag vagy egyéb ok miatt épül oda valami kupolaváros, illetve lesznek rendszerek, amikben alig lesz majd város jellegű beépített terület. Szóval ehhez képest itt van nekünk a Loreville meg az ArCcorp. Két olyan durván megépített bolygó, hogy ezt két naprendszerben kellett volna elosztani szerintem. A Levski a harmadik. És akkor a Microtechen nem tudom mi lesz. Ha oda is felhúznak valami meglepetésvárost, akkor beszarok. Lehetett volna egy olyan koncepció, hogy 3 naprendszert építenek egyszerre, 3 jelentős bolygóval, és akkor nem sírna annyira a közönség szája. Na joh.

Szegény Shednek akkora tartalmat kell most feldolgoznia, hogy a videókkal próbál időt nyerni. :-DD
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.10.18. 13:01:56
  • lonvard
    Há' nem teljesen. Én Shed fordítására várok. :D De bevillant, hogy tényleg volt valami jégkockás dolog, de rohadtul átsiklottam fölötte.
  • Torzonborz
    Te megnézted egyáltalán a cont? :D
  • lonvard
    Ú az mi is pontosan? Valami bug?
  • TokraFan
    Na és mit szólsz a jégkocka/liquid szimulációhóz? :-D
  • lonvard
    Most nézek egy videót amiben repülnek vele. Hm. Nem vettem észre ezek szerint, mikor még ki lehetett próbálni a többi űrhajót.
  • lonvard
    "Pár száz méteres eltérés lehet max"

:-DDD

Nézd, amikor landolásnál szeretném tudni, hogy 10-20-30 méter van-e még alattam, hogy úgy adagoljam a gázt, akkor nem igazán megbízható adat számomra egy pár száz méteres eltérést is mutatható magasságmérő. :D

Pörszö pörszö nordan, tele van a topik hammerheades fazonnal. :D Egyébként a valkyre szerintem még nem repülhető.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.10.17. 21:41:26
  • nordan
    nincs valakinek HAMMERHEAD vagy VALKIRE? elvihetne egy toor-ra
  • Hogthar
    pár szár méter eltérés lehet max, hidd el nem azon fog múlni, hogy úgy csapódj a talajnak, hogy szét is törd teljesen a hajót.
    De mint írtam korábban elviszek Levskire ha gondolod. Csak nézz utána miként működik a játékbeli chat csapatban, hogy azért minimális szinten tudjunk kommunikálni egymással és add meg a játékos neved.
  • lonvard
    Most mit csináljak, ha így is felvesznek a Squadron 42-be. Mondjuk gyanús, hogy minden kezdőt besoroznak, aztán repülj fiam. Golyófogónak küldenek. Mi csapunk össze először a vanduulokkal, mi vagyunk a feláldozható részleg. Te is, Szőrös!

• Torzonborz
    Szerintem meg szimplán bénák vagytok. Vehehehe
  • lonvard
    De a magasságot nem a talajszinttől számolja, hanem amolyan "tengerszint" állandója van, ezért leszállásnál nem jó. Csak két dolog nem stimmel, hogy nem látok magam alá, és hogy nem tudom hány méter van még alattam. :D Persze a segédhajtóművekkel nem bonyolult manőver a leszállás, csak fapados. Na most aurorával még elnézi az ember, hogy fapados, de amikor egy capitalt rak le, akkor nagyon nem fogja szerintem. 100% hogy még finomítják, szóval csak egy kicsit elméláztunk ezen, na.

Egy dolgot mindenesetre minden pilóta fejébe kell verni: bolygó illetve hold gravitációs terében soha ne kapcsold ki a hajtóművet! Soha! Sok kezdő elköveti ezt a hibát, mert nem tudják, hogy pilótának bénák és csak a segédhajtóművek mentik a seggüket a biztos haláltól! Mindenkinél eljön a pillanat, mikor késztetést érez kikapcsolni. Ne tedd, mert meghalsz!

Luke Skywalker parancsnok, az idrisről
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.10.17. 17:51:45
  • lonvard
    Akkor jó! :D
  • Hogthar
    Van még mindig automata leszállás, de csak kifutóra.
    Másrészt én nagyon ritkán landolok külső nézetből, csak nagy hajókkal.
    Nem kötekedésből, hanem segítő szándékból de a fele amit írtatok megtudom cáfolni és van rá megoldásom.
    1. a magasságot kiírja a kijelző bal oldalt amint belépsz a légkörbe.
    2. segédhajtómű erejét nem értem miért akarná állítgatni bárki. a szaggatott mozgást sem értem.
    Szintén baloldalt kijelzi a hajómű erejét, ha 100% akkor 100% megy pl 280-al.
    igaz nekem joyom van és a hajtómű erejét egy analog karral lehet állítani, de alapból úgy van a billentyűzeten, hogyha egyszer megnyomod az "S" gombot levesz egy keveset, pl 98 % lesz amitől máris 278 mész, Az irányítás részlegnél lehet állítani mennyire érzékeny legyen.
    így megtudod azt csinálni hogy egy gomb nyomásra pl 30 % is ugorhat, így ha egyszer megnyomod az "S" 70 % on megy a hajtómű és máris lecsökken a sebesség 196.
    Tehát amikor le akarsz szállni egy holdra, elindulsz egy 45 fokos szögbe a talaj felé bekapcsolod az utánégetőt és nyomod folyamatosan, olyan 25-30 ezer kilométer magasba szépen fokozatosan elkezded csökkenteni a hajtómű erejét, az utánégetőt nyomod tovább.
    Amikor kb 10 ezer kilométer magasba kerülsz, akkor kell elérned utánégetővel és 25 % -os teljesítménnyel a 280 körüli sebességet. Ekkor elengeded az utánégetőt kicsit feljebb viszed a teljesítményt 70-80 körülire, hogy azért haladj és a maradék távolságot szintén folyamatosan csökkentve a teljesítményt, megteszed majd végül finoman leteszed.
    Ez könnyebb mint hangzik. Én kb csak 2 szer törtem össze a hajómat leszállásnál, viszont több 100 leszállást hajtottam végre az elmúlt 1 évben.
  • nordan
    nem, egy streamert néztem
  • Torzonborz
    Jah ilyen volt 2.6-ban, gondoltam keresek róla videót de persze ilyenkor nem találok. :D
  • lonvard
    Neked pont bányászhajód van? Ez igazságtalanság.
  • lonvard
    Biztos, hogy visszarakják akkor. És ha nem, akkor még mindig mehet a refund. :D
  • bladex
    A régi automata leszálló rendszer nagyon király volt. Megnyomtál egy gombot, és átváltozott a radar képe. Mutatta az alattad lévő leszállópálya helyét, és hogy milyen magasan vagy tőle. Vagy megnyomtál még egy gombot és magától letette, vagy finoman te raktad manuálisan. Nem kellett semmilyen külső nézet.
  • nordan
    byányászattal 30-40 ezres köröket lehet csinálni :D minden más küldi szar ehez képest
  • lonvard
    Igen igen. Nem landolásra hanem irányváltoztatásra van belőve.
  • nordan
    túl gyors a hajtómű reakciója még kiengedett futókkal is
  • lonvard
    Igen, valami ilyesmi. Esetleg legyen egy landolási mód a segédhajtóműnek, aminél a sebesség állandó marad. Segédhajtómű erejét nem lehet kalibrálni, ez a probléma.
    Utoljára szerkesztette: lonvard, 2018.10.17. 15:41:07
  • nordan
    elég lenne ha írnának rá egy algoritmust,hogy ha a hajó 3 méterre van a felszín felett akkor a hajtóerő lenegyedelődik vagy ilyesmi ergo nagyon finom manövereket tudnál csinálni és könnyen lehetne leszállás alatt manőverezni