Star Citizen
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
“Ha meg akarod nevettetni Istent, mesélj neki a terveidr?l.”
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
Jövök be nagy boldogan hogy sok hsz,történt valami,aztán mégse
Utoljára szerkesztette: Caliph, 2017.12.14. 12:51:20
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
"War is hell" Start Citizen Referral kód: STAR-Y7FJ-ZQGX https://www.starcitizen.hu/
CefreTeam™ A valóság olyan illúzió, amelyet az alkohol tartós megvonása idéz el?.
Na állj, most nézem a monitorban van egy DVI-I csatlakozó, amit azért nem használtam, mert az alap vga kábelem megvolt. tehát akkor nekem most egy HDMI-DVI-I csatlakozó kell. Pontosabban kábel.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.14. 11:47:31

Utoljára szerkesztette: MuldR, 2017.12.14. 10:11:17
Save yourself a penny for the ferryman Save yourself and let them suffer
ON
Jogi dolgokkal foglalkozni szerintem felesleges idegeskedéssel jár, túl sok infót kaptunk meg, de ahhoz keveset, hogy sakkozhassunk, persze nem lehet mit tenni, lehet izgulni. Gondolom az a rémkép, hogy a megjelenés utáni napon lekapcsolják a szervereket és Chris bejelenti, hogy 18 év fejlesztés után végre elkészült a játék, de nem szabad vele játszani, sorry! 😄D Na ilyen nem lesz, nyugi.
Tényleg Julian, világéletemben vga kábel ment ki a monitor felől, nem is láttam még másfélét, szal egyszerűen besétálok egy üzletbe a kártyámmal, és megkérem őket hogy találják ki mi kell nekem. 😊
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.14. 10:10:10
Bár használtam már HDMI-DVI átalakítót is és azzal sem volt gondom.
Viszont a te kártyádon is rajta van minden digitális kimenet. Egy normális kábellel jobban járnál, mint egy átalakítóval.
Hacsak nem analógra akarod alakítani a jelet.
De már pontosan nem emlékszem, mely gyártótól vetted, lehet, hogy spóroltak egy kicsit?
Utoljára szerkesztette: RJoco, 2017.12.14. 10:02:01
Warning! Cargo bay open, shields are down!
Az, hogy a szerződésben mi volt talán kiderül.
Ez még csak a crytek álláspontja, az meg...
-koltoi kerdes
szerk: raadasul az volt a szerzodesukben, hogy nem is hasznalhattak (volna) semmilyen mas enginet. lol
crobbo ;(
Utoljára szerkesztette: EFRM, 2017.12.14. 01:56:50
a karosszeg JOCSKAN meghaladja a 75k-t - ez van abban a reszben, ami egyebkent egy leiro resz..
Ez a problémás része, lévén már Lumberyardot használnak ami Amazon tulajdon. Mondjuk CE-ből lett az is de CIG az eredeti CE forráskódot meg '13-ban megvette és a jó részét azóta átírták a toolok nagy része saját. Na akkor hogy? 😄
Ebből lesz egy szép jogi hercehurca, Cryteknek viszont gyorsan kell a pénz szóval szerintem lesz majd vmikor egy peren kívüli egyezség és bezsebelnek CIG-től némi lóvét.
Idézet FB csoportból:
"Röviden, a Crytek perli a Star Citizen fejlesztő CIG-t, mert szerintük nem teljesítették/megszegték az engine felhasználói szerződését.
1 játékra szólt a papír, de a CIG különvette a Sq42 singleplayer részt és külön játékként árulja. Ez nem bejövős a Cryteknek, mert nem kapnak ezért külön sok valutát.
Plusz a CIG szép lassan eltüntette a loading screenekről a Crytek szabadalmi logókat, ez sem melengette meg a szívüket.
Emellett a szerződésben az is volt, hogy csak a CryEngine-t használhatják, de mivel használják az Amazon Lumberyard-ot is (ami amúgy kb a cryengine tuningolt változata), emiatt is morcosak.
(LOL! 😄 ) -> Azt is aláírták, hogy a CIG fejleszti a Cryteknek a CryEngine-t a Star Citizen során és ezeket a fejlesztéseket meg bugfixeket elküldik nekik. Úgy tűnik nem kaptak sok ingyenmelót.
Aztán arról is szól a papíros, hogy nem adhatják ki a kódot 3rd partynak, de egy CIG-s videósorozatban (Bugsmashers) mutogatták a kódot a jútúbon a plebs-nek és ezért is csapkodják az asztalt.
A bűnös jutalma pedig 75ezer dolcsi + még pár bíróság által kiszabott bünti + a CryEngine-től való eltiltás."
Nézd, mások a kondícióink, a régi kártyámat már nagyon le akarom cserélni, mert kezd szó szerint tönkremenni, ugyanakkor a hardver többi alkotóeleme kb. 2011-es széria, és nem indokolja csúcskategóriás kártya megvételét, egyszerűen nem annyira jó a gépem, hogy érdemes legyen, plusz nincs is pénzem 150 ezres vga-ra télvíz idején, mikor bejöttek a gázszámlák. 😊 Teljesen elégedett leszek ezzel a kártyával, nyugodjatok meg, egyszerűen képtelen gondolat, hogy ne legyen létjogosultsága az 50-60 ezres árkategóriának. VR-ra nem jó, de VR-ra úgy sincs pénzem, illetve óriástévékre meg hipergiga beállításokra biztos gyenge, de a monitoromra jónak kell lennie, vagy megeszem a kalapom. Tehát az én igényeimnek meg kell felelnie.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.13. 22:28:56
FHD-4K: vajon, ha egy FHD monitoron nézek egy 4K-s videót (összehasonlító videót), akkor az kiadja a különbséget?
Szerintem nem. De ki tudja.
Sokáig a digitális képre is azt mondtam, hogy minek?! Kb. nincs is különbség. Aztán melóhelyen a TV-nek volt PIP funkciója és baromi nagy a különbség. De, ha nem teszem a két jelet egymás mellé, akkor nem is igazán tűnik fel.
Nekem a 980 Ti visz mindent max/ultra beállítással, 2K felbontáson. De a monitorom sajnos nem tud többet 60 Hz-nél. Viszont a játékok ez alá meg nem mennek.
Szóval nem muszáj a legújabb technológiát megvenni. Lehet régebbit venni, olcsóbban. Az 1080 Ti csak 50%-kal jobb, mint az enyém, ezért nem fogom lecserélni. És elvileg még húzni is tudom, ezért van a GPU-nak vízhűtése. Meg a procinak is, ha kell, akkor tudjam tuningolni. Így pár évvel meghosszabbítom a gép életét a jó minőségű játékért.
A SC-t meg azért kell optimalizálni, mert optimalizálatlan. A későbbi fejlesztések során ezt párszor még el fogják játszani, mire kiadják a végleges verziót. Az optimalizált meg jó eséllyel el fog futni gyengébb gépeken is jobban, mint most.
A kérdés majd az lesz, hogy mire optimalizálják. Intel (Nvidia) vagy AMD (Ati) vonalon? A tulajoknak ez nem lesz mindegy.
Jelenleg:
Full HD majdnem full 1060 3GB
Full HD max: 1060 6GB
Full HD ultra gondolva a jövőre is: 1070
4K 30-60FPS közepes: 1080
4K 30-60FPS full: 1080Ti
Igen, hála a bányászoknak full HDhez a közepes kategóriájú kártya 150 000 ft.
Alatta ne vegyél. Én ezért tologatom a vásárlást fél éve. Várom, hogy az a rohadt bitcoin beszakadjon.
Ja egyébként megvettem a kártyát, itt nézegetem a szép nagy dobozát, rajta a felirat: GAMING, és most azon agyalok, hogy ide kellene hívni egy fejlesztőt, és megkérdezni, hogy egy 2016-os szériára hogy merészelik ráírni, hogy GAMING, mikor eldöntötte a társaság, hogy a kártya nem lehet jó semmire. És akkor a fejlesztő elővenne egy CD-t Half Life felirattal, és odasúgná, hogy ezt elfuttatja. Mellé meg csúsztatna egy Tetrisz játékot. :-D
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.13. 20:34:41
A Star Citizen-t, 2012ben amikor CR beszélt róla hogy miért csak PC-re tervezi, már akkor elmondta, hogy kiakarja aknázni a high-end hardware-eket. Szóval SC esetében bele fog kelleni nyúlni a pénztárcába..
Más: Crytek perli a CIG-et szerződésszegésért
Általában valami ilyesmitől megjön az eszük 😊 (De jelent esetben nem vennék rá mérget.... )
Utoljára szerkesztette: Paladin, 2017.12.13. 20:18:21
Node tényleg messze hajóztunk a támától, ezeknél az aranykpéseknél már úgyis nehéz lejjebb menni 😄
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Én kiszálltam, feladom... Most ez a bullshit még mindíg szilárd tény egyeseknél 2017-ben? 😄
Max képeket nézegetve nincs különbség, jajj nemár...
\"Say \'what\' again. Say \'what\' again, I dare you, I double dare you motherfucker, say what one more Goddamn time! \" Uplay: Mekee85 Steam: psn_mekee85 Origin: Mekee85
Az otthoni 80-as régi Sony Bravia-nak gyönyörű képe van a számítógéppel, pedig csak HD Ready. A sógor 100-as Samsungján bizonyos játékokkal nem tudok játszani, mert a színeket egyszerűen nem képes jól visszaadni. A PS jól elmegy neki rajta, azzal nincs gond.
A minap kipróbáltam egy 60 körüli Koenig-et, tudja a FHD-t. Gondoltam jó lesz rajta versenyezni. Borzasztóan jelent meg rajta a kép. Gépre egyenlőre nem lesz jó.
A monitorom 2K-s és általában ebben futnak a játékok. De FHD-ban is gyönyörűen megjelennek a játékok. Van amit abban játszom, főleg, ha ablakos módban van.
A pixelek száma a képátló miatt fontos. Ha van egy nagy kijelződ, ami csak FHD, akkor ott nagyok a pixelek is. És egy pixel csak egy színt tud megjeleníteni. Ha 4K-s, akkor abban a sorban kb. 4 pixel/4 szín fogja adni azt az egy színt, mint FHD-ban.
Sőt azt is olvastam, hogy nem is minden megjelenítő alkalmas a számítógépekre. Talán pont az OLED az, ahol valamit variáltak a pixelekkel és játékra nem annyira jó. De ennek utána kell nézni.
Én nemrég néztem az ütemtervet a 3.0 teszt szakaszáról és az alapján még nagyon sok van hátra. Asszem 5 fázis van és még csak most zárják/zárták a 2.-at.
Idén biztos, hogy nem kell rá számítani.
Úgy látom ebből se lesz 3.0 az idén a népnek. Elég gáz már ez az örökös delay.
A korai hozzáférésű játékokkal meg rengeteg teljesítmény gond van és ezt jó sok éven át képesek húzni.
A Space Engeneers olyan, hogy hiába a csúcs gép, egyszerűen a játék nem képes kihasználni és mégis lassul ahogy nő a birodalom. Viszont csúcs gépen sokkal élvezhetőbb, mint egy 5-7 évesen. Illetve nagyobb dolgok építhetőek.
Sokáig nézegettem én is a játékoknál, hogy a minimumot megüti-e a gép és sok játékból ki is maradt emiatt.
Utoljára szerkesztette: lonvard, 2017.12.13. 12:36:36
Ráadásul évente jönnek ki újabb kártyák. Mire kész lesz a játék, a te kártyád már rég elavult lesz. De lehet, hogy az enyém is.
Akiknek meg van pénzük top kártyákra, azok nem is akarják megtudni, hogy más milyen "gagyi" beállításokkal játszik. Mert azoknak nem is FHD monitoruk van, hanem 4K. Vagy esetleg projektoros kivetítő rendszer. VR.
Írásaid alapján te sem tudhatod, hogy milyen is lehet egy top gépen játszani, top cuccokkal. És mégis így alkotsz véleményt? Először tapasztald meg a különbséget. Aztán lehet folytatni a beszélgetést. Addig értelmetlen, mert nem tudod, hogy miről beszélsz.
Nem tojhatják le. Azért készítenek játékot, hogy eladhassák, és nem azért mert ez a hobbikájuk, és tökmindegy hogy hányan képesek futtatni és ezáltal mekkora a potenciális piaca az adott terméknek. Tól-ig kategóriára készítenek játékot, hiszen ezért lehet skálázni a beállításokat. Ez a tól-ig pedig nem azt jelenti, hogy 100 000 forintos kártyáktól kezdve. Játéka válogatja, de általában a sok évvel ezelőtti, mára elavultnak számító kártyák is játszanak ilyenkor, a friss videokártyák kábé összes szintje játszik ilyenkor. Itt inkább az van, hogy vannak sláger videokártyák, és aki azokkal tolja, az nem tudja elképzelni, hogy fele annyiért vásárolt kártyával ami 40-50 fps tud, kábé érzékelhetetlen a különbség az ő kártyájához képest full hd-ben, átlagos monitoron.
A lényeg a piac fenntartása, legyen mindig kereslet/kínálat és dőljön a lé. És ezt pont jól csinálják a felhasználók kárára.
A kártya gyártók nem csak játékosoknak készítik a kártyákat. Rengeteg mindenhez kell még grafikai teljesítmény. Valamihez kevesebb, valamihez több. Ezért van ennyi kártya a piacon és nem azért, hogy low-ban játszhass.
A játékfejlesztők letolják, hogy nincs pénzed csúcskategóriás gépre. Ők arra fogják készíteni, ami a legjobb. Értelmes keretek között. Különben nehezen lesz időtálló. Nézz csak meg egy ColinMcRayRally-t. Milyen jó volt az anno és most hol tartunk ahhoz képest.
Most is az kell, hogy top gépre csinálják és a többiek majd gyengébb grafikával játszanak max. Ha nagyon tetszik nekik a játék, akkor motiválni fogja őket, hogy jobb kártyát, jobb gépet vegyenek. Úgyis elavult lesz egy idő után és az újabb játékok vagy még nehezebben vagy már nem is fognak rajta menni. Így marad a piac fenn.
Értelmes keretek: Mindenből csak 1, de a "legjobb". Ez azért fontos, mert a gamer alaplapokra nem csak dísznek rakják a 3 PCIe slotot. Tehetsz bele 3 videokártyát. És akkor a több procisról, 4+ memória slotosról még nem is beszéltünk.
A mai felbontások és bővíthetőségek mellett meg van is értelme. Több monitor, 4K felbontás, VR, stb.
Láttam komplett gépet 5000 euróért is. Ennyiért vettem a kocsim...
Az, hogy te elvagy 30fps-sel, örülj neki. Az agyad mindenképp érzékeli a különbségeket.
25 fps-nél már folyamatosnak látjuk a képet. Én viszont 30 fps alatt rövid idő alatt fejfájást, majd hányingert kapok. Hiába látom folyamatosnak a képet. Szóval a határon semmiképp sem jó mozogni, mert könnyen alá mehet az ember.
A kártyád valószínű jó lesz 2 talán 3 évig. Az új technológia belépője a high end kategóriában. Kis összehasonlítás.
Viszont ez egy kőkemény kompromisszum is a teljesítmény rovására, az ár javára.
Én úgy vettem 2 éve a gépem, hogy 7 évig lehetőleg ellegyek vele. Ezért került bele egy mocskos drága kártya, de még mindig, minden ultra grafikán fut és nincs gond az fps számmal. Korábban közép-felső kategóriás kártyáim voltak csak. A különbség élményben érzékelhető. Nem bántam meg, hogy ezt vettem.