11758
  • Dzsini
    Ha tele van valaki negatív érzésekkel valami iránt, az nem azt jelenti, hogy nem érdekli, nem ezt írtam. De nem tartom építő jellegűnek az egy mondatos "ez szar lesz", "ronda", "úgyis vacak" és hasonló hozzászólásokat, az ilyenek feleslegesek.

A #637-es hozzászólásod ezzel szemben sokkal értelmesebb, érdekesebb, hasznosabb. Hasonlítsd össze azt mondjuk a #618-al, #555-el. Egyértelmű a különbség.
    A cenzúra pedig szerintem mindenkinek önmagában kellene, hogy jelen legyen: nem küldök el egy nyilvános fórumra olyan hozzászólást, amivel tudom, hogy felesleges veszekedést lehet kelteni (és ez nem egyenlő az építő jellegű kritikával).
  • Austin Bailey
    Egyébként a legjobban ebben a grafikában még a new york art deco néz ki, ami a tűzvészes képen van
  • Austin Bailey
    Én azt várnám a grafikától, hogy a különböző városmítoszokat domborítsa ki. Ezt pedig úgy lehetett volna megcsinálni, ha veszik a 19-20 építészeti stílusokat, és keresnek képeket, amiken építésükkor jelennek meg eklektikus historista, art deco,MCM posztmodern stb épület a környezetükben. Így ki lehet érezni, hogy annak a stílusnak mi a viszonya a korábbihoz, mi a program az építészetben. (erről persze könyvtárnyi könyvet lehet olvasni de képen jobban érthető)A városmítoszok leginkább ezekhez az építészeti stílusváltásokhoz köthetők. Mégpedig vagy mint probléma, amire az új irányzat választ akar adni, vagy mint ideál, amit az új irányzat magának megkonstruál. Vagyis a játékhoz készítendő épületeket így kellene szétszedni abba az 5-6 stílusba, ami a 19 század óta jelentősebb és minden stílusnak a textúrájában az őt megelőző stílushoz képesti különbségét kellene felerősíteni (amúgy az a trend, hogy a 20. századi városi épületek felülete egyre simább fényesebb) és kész lenne a jó grafika. Ez közel sem fotorealisztikus, hanem ideáltipikus, és a valósághoz lépest csak redukált (és megfelelően kiválasztott) textúrát igényelt volna. Ilyeneket kellett volna csak megfigyelgetni, hogy mikor mennyire durva a felület, mikor használnak inkább fehér, sárga, vagy kék fényeket, mikor használnak hűvös színeket, meleg színeket vagy sötét színeket stb.
  • Austin Bailey
    miért, szerinted a kritika azt jelenti, hogy nem érdekli az illetőt a játék? Nekem ez úgy hangzik, mint egy hülye erőltetett cenzúraduma. Olyan szabályokat akarsz itt bevezetni, amik a valóságban nem léteznek.
  • nyirog
    egyébként az éjszakai fények végre normális hatást keltenek, utcai lámpák pl most már nem csak kis sugárban szórják a fényt, így azért kizoomolva este egész szép látványt nyújthat majd, meg úgy vettem észre h az éjszaka is sötétebb kicsit és nem annyira világosos (ejj, de szép szó :D ) mint az SC4-ben
  • nyirog
    gondolom ez a négyzetrács elhagyása miatt van, cities xl-ben is előjött ez a hiba, de ott a parkokkal ki tudtad tölteni ezeket az űröket - egyébként ez várható volt, sajnos ha nincs háló akkor ilyennel számolni kell.
    Az pedig h a városok nem egymás mellett következnek, hát kicsit fura, de végül is reális, annyiból rossz h a régiód területét nem tudod maximálisan kihasználni - amúgy sejtésem és reményem ezzel kapcsolatban az, h régió nézetben majd lehet építeni autópályát meg ilyeneket, annak nagyon örülnék, de eddig még nem hallottam erről a megoldásról, sőt amennyire én tudom ezek már alapból meg lesznek adva ami kár, mert speciel nagyon élveztem volna a városaim összekötögetését minden félével :)
  • Molnibalage
    Szerintem szép és hangulatos. Ha a szokásos SC zenét melléképzelem, már el is olvadok.
  • nyirog
    nem is fotórealisztikusságra gondolt, egy szóval se írta és még nem is utalt rá hogy az lett volna
  • Molnibalage
    És az előzőeknél nem zavart? Egyik sem volt fotorealiszitkus...
  • Kit--Kat
    Nekem is ez az érzésem, hogy olyan mesterkélt, mű az egész. Pont az jutott eszembe tegnap nézegetve a képeket, hogy számomra a 4. rész grafikája mennyire komolyabban hat. Valamiért az realisztikusabb, hihetőbb, mint ez a Barbie baba házakból álló izé. És én úgy gondolom, hogy van helye annak is aki kritikával akar élni a játékkal szemben,elvégre ez nem egy fan club, ahol csak dicsérni lehet, másrészről nagy valószínűséggel aki negatív kritikával is illeti a játékot valószínűleg a sorozat fanja, nem csak azért jön, hogy leoltsa a játékot.

Ami nekem nagy csalódás eddig a látottak alapján még, a térkép kiosztás. Azon még túl tudnék lépni, hogy nagyon kicsik a térképek, de, hogy egymástól elvannak vágva, azt nagy blődségnek tartom. Alapból már az nevetségesnek hat, hogy, ha felfejlesztünk egy várost, akkor egy kis koncentráltságú területen lesznek a felhőkarcolók és utána egyből kezdődik a legelő meg az autópálya ami a másik városba visz át. Wtf. ÉS akkor ez majd azzal jár, hogy kis kockákkal lesz tele a térkép a teleépített kis területek lévén, mint valami kolóniák. ?!

A másik amin szörnyülködtem az utcák és a házak közötti részek semmilyensége. Borzasztóan steril az egész és hülyén is néz ki. Ez annak fényében csalódás, hogy ezt az előző részben nagyon jól oldották meg. Mondjuk ezen még talán javítanak, mert idő az van rá.

• nyirog
    persze, ezzel tisztában is vagyok, azért írtam inkább csak az anyag hatást, nem hinném h akkor was ist das ráhúzni egy kicsit kopottasabb kő textúrát. Város méret alapján pedig szerintem elbírna egy város ilyen külalakkal ellátott házakat.
  • nyirog
    Anélkül h vitát robbantanék, vagy vitába szálnék és hozzászólásom nem is kimondottan a te személyednek szól hanem inkább a témának (szó karate távol áll tőlem): nem is kimondottan a fotorealizmus a cél, nyilván nem lehet olyan, de mivel szimulátor ezért bizonyos dolgokban szerintem nem ártana törekedni a valóságra - értem én h ez a rész most ilyen művészeti tendert követ, kicsit meseszerű, kicsit stilizált; ugyanakkor ellenérve pedig az h még a nyári kezdeti interjúkban is azért csak csak megemlítették h SC, már hobbi, terepasztal, stb, izlések és pofonok, de szerintem terepasztalt se úgy csinál aki csinál h abszolút eldobja a valóságot és disney wonderlandet épít (kivéve ha eleve ez a terepasztal típus a cél). Biztos hülye példát hoztam fel és biztos lesz okosabb aki emiatt belém köt, mert szimplán okosabbnak hiszi magát és a saját véleményét védi, de azért elmondom h egy lego vonatot is olyan elemekből és matricákból rak össze, ami reálissá teszi.
  • Dzsini
    Ritkán fogod ilyen közelről nézni, a távlati képeken nem tűnik fel, hogy egy-egy házfal nincs agyontextúrázva.
    Hasonlóan gondolom egy Starcraftos, Civilizationös vagy Total Waros model sem néz ki túl részletesen közelről, viszont elfér belőle több száz egyszerre a képernyőn komoly teljesítménycsökkenés nélkül - itt pedig ez fontosabb, minthogy az ereszcsatornán megfelelő legyen a tükröződés :)
  • nyirog
    és valóban, mondjuk a recék, meg törések még okék, gondolom a teljesítmény miatt olyan amilyen... anyaghatás már jobban aggaszt, kicsit gyurmaszerű az egész; legutóbb mass effectekben volt idegesítő ilyen gyurmás helyszíneken küldetésezni, teljesen elveszett tőle a játék a varázsa. Persze áttextúrázással ezt is orvosolni lehet sufni módon akár, de akkor is...
  • Dzsini
    Ezzel nincs is semmi gond, de ahogy régebben és máshol is rengetegszer le lett írva (és igaz az internetes kommunikáció nagyobb részére): ha valami nem érdekel / nem tetszik / nem fogok vele játszani / nem fogom megvenni, akkor nem megyek oda, és írom le ezt, hanem hagyom a fenébe. Az ottani közösség azért gyűlt oda, mert őket érdekli / tetszik / fog vele játszani / meg fogja venni, aki nem így van vele, az minek jár oda? Mit akar elérni vele azon kívül, hogy maximum idegesíti azokat, akik beszélgetnének a pozitívumokról? Hadd veregessék egymás vállát.

Én is járjak be az összes FPS játék témájába, hogy ez milyen igénytelenség már, meg mennyi X meg Y baj van vele? Úgysem veszem meg, úgysem fogok játszani vele, akkor minek? Volt már más olyan játék is, ahol az előzetesek alapján elment a kedvem tőle, akkor ott kell hagyni a topicot az érdeklődőknek, de nem ottmaradni és rontani a hangulatot.
  • Austin Bailey
    Ez a grafika egyszerűen igénytelen. Az épületek csak színezve vannak anyaghatás nélkül, és például a kaszinós képen látszik hogy a kaszinó boltívei egyenesekből meg törésekből vannak összerakva. Mintha egy közepes modder csinálta volna. Ilyeneket például ts3-hoz le se töltök.
  • Austin Bailey
    és melyik részét nehéz elfogadni annak, hogy akkor sem írhatod elő, hogy mi tetszik a másiknak?
  • Dzsini
    Ahogy a realisztikus építkezési modell sem (időben, finanszírozásban), mégis olvastam itt rá panaszkodni hozzászólót :)
  • Molnibalage
    És melyik részét nehéz felfogni annak, hogy a fotorealisztikus ábrázolás nem feltétlenül cél...?
  • akyyy
    Nagyon mű ez a játék
  • Dzsini
    Nagyon szép ez a játék
  • Austin Bailey
    Nagyon csúnya ez a játék
  • Kit--Kat
    Igen, utánuk néztem és most a mobilra fejlesztenek. Ez azért mindenképp visszalépés látva a potenciálét a korábbi autósjátékaik alapján.
  • capa07
    még egy kép dr Vu ténykedéséről!
  • capa07
  • Carlos
  • capa07
  • capa07
  • capa07
  • Carlos
    Nem tűntek el, csak nem PC-re fejlesztenek.
  • Kit--Kat
    Húú most, hogy megnéztem a videókat. Emlékeztem, hogy azért szerettem nagyon a CRC-t mert jól lehetett vele zúzni, de arra nem, hogy ennyire ütős törésmodellje volt. Nem rossz. Az Invictus jól kezdett az Insannel, a CRC is jó volt, kár, ogy azóta eltűntek.
  • Austin Bailey
    nekem van egy pályám a Caesar III-ban, a mai napig nem tudok megcsinálni. Desert pálya, nincs mezőgazdaság, 6000 lakos kellene 60 prosperity meg 80-as favour. Általában a lakosszám megvan, de mire elérem vele a 60-as prosperityt, addigra a favourom lemegy 30-ra, és nagyjából 15000 pénzem van ajándékozásra, abból meg csak max 50-ig tudom felvinni. Utána persze megint elkezd lefelé kúszni. Ráadásul a 60-as properity is csak folyamatos ellátási gondokkal tartható, mert fegyvert márványt és bútort tudok exportálni egy bogyó illetve kettő bogyó mértékben, viszont agyagot, olajat és búzát rendelnem kell (halat tudok egyedül termelni, de a 60-as prosperityhez minimum kell grand insule), és vagy a búza vagy az olivabogyó állandóan bedugítja az importot (vagyis addig kb nem hoznak mást, amíg importálom), ráadásul a 6000-res városnak csak egy pontjára hoztak, így meg kell oldani a szétterítést is, valamit nem csak a búza meg az olaj importját kell ki-be kapcsolgatni, hanem időnként kell rendelni kész cserépedényeket, mert a két bogyóval jövő agyag nem elég elég 6000 lakosnak. Viszont a cseréprendeléssel már negatív a külkereskedelmi mérlegem. És az épületekkel sem lehet spórolni, mert leviszi a prosperityt meg a culture-t, amiből meg 65 kell.
    Amúgy nekem a pharao-cleopatra nem megy a gépemen. Valami baja van 32 bites windows-zal.
  • LeWyTy
    Caesar III
  • Carlos
    Pharaoh örök kedvenc.
  • Dzsini
    A Caesar - Pharaoh - Master of Olympus sorozatot szerettem még régen, azok korrekt kis városépítős játékok voltak.
  • donatus13
    Settlers-t és az anno sorozatot imádom, de köze nincs ehez a játékhoz, max a Cities XL nek de az meg olyan üres volt nekem.
  • Dzsini
    ezen a listán az ismertek a Cities XL, az Anno és a Tropico sorozat - esetleg a Settlers, de az szerintem nagyon más kategória (az Anno-ból is csak a nagyon régieket ismerem).
  • Carlos
    nem. Csak városépítgetősök.
  • LeWyTy
    Azok meg csak a pénzért készültek.
  • Dzsini
    Nem ismerek egyet sem, azok szimulációk? (mondjuk legalább Sim City 2000 szinten?)