11758
  • Molnibalage
    A terraformálás alatt mit értetek? Azt, hogy nem lehet a terepet megváltoztatni városépítő módban...?
  • ntex
    Shift 1+2-t is jóval többen megvették mint várták, szerintem ehy HC SimCity-t is megvennének ugyanúgy. Nem tudom mi a probléma egy olyan játékkal amiben logikusan gondolkodni is kell, kreativitást használni... Ez a játékok célja eredetileg, valamilyen szinten mindegyik készségfejlesztő. Ennyire nem lehetnek hülyék az emberek hogy ennyire le kelljen mindent egyszerűsíteni.
  • Austin Bailey
    igaziból egy jó játékot is megvennének tömegek, nem csak egy szart
  • Dzsini
    A 366-os hozzászólást ajánlom figyelmetekbe.
  • Austin Bailey
    meg olyan kitalálatlan volt, hogy pl a vasutat meg az autópályát nem lehetett egymással keresztezni. Ugye a NAM előtt nem lehetett áthúzni a vasutat az autópályán egy híddal, az RH előtt meg nem volt elevated highway. Max csinálhattál egy alagutat. De azt is úgy, hogy nem voltak slope modok meg terepelemelő-süllyesztő puzzle eszközök, hanem csak a nagyon használhatatlan terepeszközök a mayor modban.
  • nyirog
    mondasz valamit.... Igazából 4 is csak azután lett kibaszott jó h kijött hozzá a rush hour, az megoldotta a problémák egy némely részét, alapjáték tényleg bugyutának kezdett tűnni huzamosabb játékidő után.
  • Austin Bailey
    ha moddolható, akkor még lehet jó, mint a 4, de ha nem, akkor szerintem sanszos, hogy ugyanolyan szar lesz, mint a 4 a modderek nélkül, ami gyakorlatilag egy hulladék volt. Olyan volt mint egy vírus. Csak olyat csinált, amit nem akartál. Kezdve azzal, hogy mindig ugyanaz az épület épült 10 példányban...
  • donatus13
    Nem tudom majd kiderül, sajnos rendes gameplayt nem láttunk még csak ilyen fosokat meg pár laza bemutatót abból nehéz lenne megmondani mekkora lehet egy nagy város, azért nagyon szar játéknak nem írnám le még.
  • Austin Bailey
    nekem eddig úgy tűnik, hogy ez megint egy bébijáték lesz, mint a societies. Építhetsz 5 utcát, abból 4 felhőkarcoló lesz, az ötödikbe meg importálhatod simed kedvenc házát a majdani ts4-ből, meg fészbúkon küldhetsz turistákat a 8 éves osztálytársaidnak. Szerintem a metróval kapcsolatban 1 lépés választja el őket attól, hogy ez legyen minden idők legszarabb játéka. Ha ugyanis nincs föld alatti nézet (márpedig a vízvezetékek alapján nincs), akkor majd a metró úgy lesz, ahogy nyirog írta az sc4-topikban, hogy lerakhatod a lejáratot, és minden út egyben metróalagút is. Az emberek meg kijönnek ahol akarnak. Végülis nekik ez a föld alatti nézet dolog nem nagyon megy. A 4-ben is a játék többi részétől teljesen idegen módon sikerült megismételni a 2000 óta bevett pontszerű metrómegállót, ami egyben 4 irányú is, és a vonatok derékszögű fordulását feltételezi Ja meg még azt is, hogy 1 vágányra keskenyedik a cső. Ha nem úgy lesz a játékban metró, hogy van egy rendes 3D-s föld alatti terület, ahol variálhatsz a csövek szintjével, és nem pontszerűek a megállók, akkor inkább ne legyen metró, mert csak szar lesz az egész.
  • donatus13
    Szerintem attól még kivitelezhető lenne...
  • Austin Bailey
    kicsit kicsik a városok a metróhoz, nem?
  • Austin Bailey
    Sziasztok, és is benézek ide, várok veletek egy kicsit, bár az SC4-ben már kitárgyaltuk, hogy nincs mit várni annyira. Látom megint sikerült a Brandenburgi kaput belerakni a játékba, olyan Fachwerkhausok közé, amik amúgy soha nem voltak Berlinben, mivel Észak-Németországban és Németalföldön a gótika óta téglaépítészet van, amúgy meg a Pariser Platzon eklektikus házak voltak, most meg historizáló visszafogott modernek vannak. (Fachwerkhaus a Rajna mentén van amúgy). Én csak azt remélem, hogy a zónarendszerből kihozzák a maxot, és lesznek W2W épületek, amiknek a falai ugyanúgy tudnak különböző szögeket bezárni, mint a zónák határa. Akkor legalább majd jönnének a jobbnál jobb moddertermékek
  • donatus13
    Szerintem metro tutira befog kerülni egy fizetős dlc formájában.
  • cataflam02
    lehetne most magyarul ? a felét sajna nem értem :/
  • nyirog
    a videóban látott baseball pályából úgy ítélem h parkok is lesznek - mondjuk ez szerintem nyilvánvaló tény volt eddig is, inkább a mértéke a kérdés h mennyi fajta lesz belőlük, na majd okosabbak leszünk mikor megírják a cikküket a szerkesztők simtropolison, abban remélhetőleg minden részletesen le lesz írva :)
  • nyirog
    simtropolisok szerint (ő szavuknak már azért jobban hiszek mint a marketing dumának):
    "Roads are 3d paths. So you can do all kinds of crazy overpasses and curves and tunnels and bridges. Roads are crazy awesome."
    "Not disappointed by Transportation options so far." (na ez most vajon a tömeg közlekedésre értetődik-e? )
    "Today was info overload. Could spend all day talking about just transportation, but from what we've seen and talked about - very excited." (gondolom ez alapján elég komplex lehet)
    " we were shown a lot if things! While we weren't shown subways - doesn't mean they won't ever be in the game." (hát legalább remény van rá)
    "Zelgadis was skeptical when we first came in, and a lot of his skepticism has been alleviated after the visit." (ez elég pozitívnak hangzik viszont)
    "Road and transportion geeks are going to love the new SimCity." ( HOPPÁ!! na ez most felcsigázott)
    "No subways on release, but lots of boats, buses, streetcars, trains and planes. []"
    "didn't see any evidence of mixed zones so far."
    "densities are now (logically) defined by the road type adjacent to the zone that will dictate the "density" of what grows." (realitás +1 pont)

Videóból még annyi kiderült h terraformálás úgy nem lesz mint a 4. részben hanem ahogy építkezünk úgy tudjuk majd alakítani a tájat, tehát ha sűrűn egymás mellé húzom az utakat akkor előbb vagy utóbb eltűnik a domb,vagy hegy :D. Összességében ezek alapján én valamennyire pozitívabban látom a dolgot, metró és terraformálás hiánya azért fájó pontok számomra, de ha az alap játék tényleg annyira jó lesz h még a simtropolis szerkesztőinek is orgazmusa lett tőle akkor valahogy csak túl élem ezek hiányát. Azért egy évszakokról szóló kiegészítőt simcity 5-be is el tudnék viselni, elég érdekes lenne :), bár erről nem volt szó a videóban és a chat falon.
  • nyirog
    twitter nézni srácok, simtropolis szerkesztői ott vannak a maxisnál, elvileg a podcastben is szerepeltek Kis olvasgatni való
  • donatus13
    simcity 5 nagyon tetszik, azt nem tudom mezőgazdasági város lesz e ? mint cities xl ben.
  • Ironman2
    Akkor nem érted a játékot
  • donatus13
    Remélem lesz új is, ezt a videót is csak 1000 szer láttuk :D
  • Dzsini
    Ha nem neked szól, ne foglalkozz vele - minek pazarolod rá a gondolataid és a billentyűzeted?
  • donatus13
    Hát most őszintén, már 3 ára adják el ugyan azokat a kiegészítőket, néha megváltoztatják a nevet is, és hatalmas újdonság ,hogy kiadják ugyan azt...
  • Ironman2
  • donatus13
    Kár ,hogy ezzel a szar sims 3 al kezdték, sosem értettem ,hogy ez a játék miért van...
  • Ironman2
    Még fél óra és kezdődik a Maxis élő Live showja.Mindent megtudunk a Simcityről,és a Sims3 Évszakokról.Lehet chatelni is közben,kérdéseket felrakni

http://www.origin.com/maxis-live
  • Carlos
    Sem sréhen?
    Mind1. Mi igy használtuk.
  • Motoroj
    „derékszögben nem köthetted be csak így shréhen

Srégen. Németül schräg.
  • nyirog
    jól emlékszel, ahhoz össze tudj kötni két egymásra amúgy merőleges sínt, ivvel el kellett tolnod a becsatlakozót, derékszögben nem köthetted be csak így shréhen, ferdén; derékszög akkor játszott amikor csak simán keresztezte egymást 2 vasút vonal, de azon csak átmenet volt, egyik vonalról a másikra nem tudott a vonat lekanyarodni mint egy autó a kereszteződésben és ez így volt jó, mert egy volt reális, nem pedig úgy mint a lenti videóban...
  • ntex
    Ezt azért csak nem hagyják így, ha jól emlékszem még a Sim City 4-ben is sokkal normálisabban volt kivitelezve
  • nyirog
    ne is mond..., ezt és a többi ehhez hasonló hibát\valószerütlenséget februárig már tuti nem fogják kijavítani
  • ntex
    8:00-nál az a vasúti "kereszteződés" azért brutál...
  • Dzsini
    A régi videók alapján oda épülnek a nagy, városközi dolgok, pl. repülőterek.
  • LeWyTy
    Azé remélem valamivel ki lehet tölteni a városok közti teret is.
  • Borg
  • LeWyTy
    Kéne má hogy játszunk vele.
    A multira nagyon kíváncsi vagyok!
  • Carlos
    fap-fap-fap!
    Nagyon tetszetős!
  • bruna #403
    új videó itt :)
  • Motoroj
    Körülbelül.
  • LeWyTy
    Kajakra úgy néz ki mint a SIMS3 város nézet módban.
  • donatus13
    Itt egy rövid kis bemutató cikk ha esetleg valaki még nem látta volna.