11758
  • Austin Bailey
    igen, nem is tudom, hogy hogyan lehet valami ennyire jó, mint a posta BHV, hogy lefestették kék-sárga-pirosra, aztán festettek rá fecskét, és közben még a fűtést is megjavították. Egyébként míg a magyarok megcsinálták ezt a csodálatosan felújított vonatot, addig a románok kicsit máshogy újították fel a sajátjukat:

• Austin Bailey
    Na akkor most felsorolom azokat az európai országokat, ahol van emeletes vonat és a magyarral megegyező nyomtávot (tehát nagyjából űrszelvényt is) használnak: Románia, Szlovákia, Ausztria, Csehország, Lengyelország, Dánia, Németország, Svájc, Hollandia, Belgium, Luxemburg, Franciaország, Olaszország. Európában gyakorlatilag a Balkán kivételével mindenhol van emeletes vonat, a felsorolásból kimaradt Ibériai félsziget meg pl Finnország vagy a volt SZU mert ott más a nyomtáv. Vagyis belefér az űrszelvénybe. Olyannyira, hogy a Bombardier egyszer hozott is emeletes vonatot Mo-ra reklámcélból. (Néhol amúgy tényleg át kellene szerelgetni miatta a vezetéket, de gyanítom, hogy ott amúgy sem szabványos a megoldás) Általában ott van emeletes vonat, ahol a vasút jó, vagy jó akar lenni. (próbálkozik) Az emeletes vonat tök jó, mert egyszerre tudod hosszabb távra meg városi forgalomra is használni. Hogy Magyarországon miért nem akarják az még nem derült ki, de gondolom a szokásosról van szó. Ha valami újfajta megoldás lenne, akkor attól tartani kell, mert biztos van benne valami átverés.
  • LeWyTy
    KI beszélt itt olyanról hogy itt is legyen emeletes?

A képen volt emeletes, és arra mondtam.
    A MÁV színvonal meg csak a bónusz off volt
  • Dzsini
    A párizsi RER-en vannak kétszintes kocsik normál űrszelvényben:
  • akyyy
    és, hogy náluk emeletes, nálunk miért kéne hogy legyen? igy is sokszor tele van üres helyel a vonat. de építsük át az egész villamositást, hogy emeletes vonatok járhassanak:D lol (perpip igy is vasútfejlesztés zajlik mindenhol ahol csak lehet, hogy gyorsabban tudjanak menni a vnatok, illetve jobbak tudjanak menni egyes helyeken (flirt vonat)

2. az első osztály, ic-ken, de máshol is tényleg van különbség nem csak sima helyjegy. ( az már valóban igaz, hogy előfordult, hogy sima személyen az első osztály olyan, mint másik vonalon a sima másodosztály)

off vége. de ti is offoltok állandóan.
  • LeWyTy
    2 külön világ.
    Az amcsik kapásból emeletes személyszállító vagonokat használnak.
    És vasúti téren minden szabványuk sokkal nagyobb.

(És náluk az elsőosztály az elsőosztály... nem csak helyjegy a másodosztályon)
  • V43 1105
    Tudom.. ez jobban tetszene..

• Austin Bailey
    szerintem lehet hogy csak annyi az egész, mint a 4-ben volt, hogy a alacsony telekértékű környékeken gettós térbútorzat lesz, aminek a villanypózna is része.
  • Austin Bailey
    a vonat is elég nyomi
  • nyirog
  • nyirog
    Közbe ráakadtam a villyanpóznára ebben a videóban 0:37-nél. Rendes gameplay videóban bukkan fel, elvileg akkor benne kell majd lennie ha csak azóta ki nem vették.
  • nyirog
    karácsonyi ajándék a fejlesztőktől, olvsasás formájában
  • LeWyTy
    Lehet még nincs kész.
  • nyirog
    Ááá basszus; reménykedtem h karácsony alkalmával egy téli képet adnak majd ki, amin lehet majd látni h mire is képes a játék évszakok generálása címszó alatt :\
  • Carlos
  • capa07
  • nyirog
    ja, hoppá, ez már régi, benéztem...
  • nyirog
  • Kit--Kat
    A kritika, nem feltétlenül fikázás.

Miért szerinted jó az, hogy az ami a 4-ben rendesen megvolt csinálva, itt nagyon hülyén néz ki?
  • Austin Bailey
    nem hiszem, hogy a kis fasznak van előnye. Tehát nincs mindennek előnye. Arról nem s beszélve, hogy némely dolgok előnye egyszerűen nem kompenzálja a hátrányait, ezért van az, hogy ezeket a dolgokat szar dolgoknak nevezzük
  • Austin Bailey
    bármikor?
  • Motoroj
    Télen?
  • Austin Bailey
    a kis fasznak mi az előnye?
  • Austin Bailey
    Vajon hány pár vonat/nap az a sűrűség, amikor még fenntartható egy szintbeli kereszteződése gy többsávos úttal?
  • nyirog
    vonatnak nincs kivilágítása, ez már egy kis pluszt jelenet erőforrásilag :P
  • nyirog
    majd nem építesz közművet :D
  • Dzsini
    Az egy egyiptomi piramis
  • LeWyTy
    A jobboldali hegy elég érdekes.
  • Dzsini
    Ennyi fényforrás fel fogja törölni a padlót a gépemmel...

A vasút hosszú és piros, a villamos rövid és zöld :)
  • nyirog
  • Motoroj
    Mindennek megvan a maga előnye és hátránya.
  • Nohab
    Jogos. 15kV 16 2/3Hz akart az lenni.
  • Austin Bailey
    ebből is látszik, hogy a németek az osztrákok meg a svájciak széttrollkodják európát :D
  • Motoroj
    ÖBB, 16kv 2/3Hz

Gondolom csak elírás.
  • nyirog
    természetesen ez csak egy eszmefuttatás.
  • nyirog
    én se értem igazán, szerinte mikor elnevezték akkor eleve a car mint szó nem igazán a gépkocsit jelenthette, hanem inkább a gépiesen mozgatott, utazásra alkalmas járműveket, viszont így meg adott a train mint kakukk tojás, ennyi erővel az is lehetne valamilyen fajta car.
  • Nohab
    Mindenhol saját erőmű van, ahol a hálózati áram nem egyezik meg a vontatáséval. Speciel az osztrákok (ÖBB, 16kv 2/3Hz) is saját erőművet kénytelenek használni. Nálunk megegyezik (25kv 50Hz), hála Kandó józan gondolkodásának.

Európa
  • Dzsini
    Jogos, csak az alsó vezetékkel foglalkoztam - köszi a javítást.
  • Austin Bailey
    de miért car? Én biztos inkább cable cab-nak hívnám.
  • nyirog
    én egyébként úgy emlékszem h a lanofkát (vagy libegőt) is szokták cable carnak hívni