11758
| Hivatalos oldal | | | Simtropolis Wiki | | | IGN Wiki | | | Patch infók | | | Manual | |
| SZERVER FIGYELŐ | | | Hasznos link | | | Hasznos link 2 | | | SC Reddit | |
| Modok/Letöltések | |
-
Austin Bailey #759 A cable car nem alsó áramszedős és nem is "villamos" (az viszont igaz, hogy "streetcar"), hanem kötélvasút. A kötél mozog a pályatest alatt, a jármű meg úgy megy, hogy karokkal rákapaszkodik a kötélre, ami elhúzza, aztán ha meg akar állni, akkor elengedi a karokkal a kötelet. Alsó áramszedős villamos manapság nem nagyon van, és ami van, az is új építésű. Az alsó áramszedő a 20. század elején volt népszerű, de nem vált be, mert mindig eltömődött a vájat. Budapesten egyetlen szakaszon hagyták meg az alsóvezetékes pályát, mégpedig az Orczy tértől a Kápolna térig tartó kihúzóban, mivel Budapest első menetrend szerinti villamosa a Baross utcában ment (16-os) és kezdetben az alsóvezetékes volt. Ma például a franciáknál van alsóvezetékes villamos, de már más alapon működik mint a régi. (elektromágnesességgel, ha jól tudom) Pl Bordeoaux Itt nagyon akarták védeni a városképet. Egyébként a felsővezetéket (az oszlopot) hívják még caternarynek is illetve még hallottam úgy is, hogy electric grid (mivel az usában meg talán japánban a villamosított vasutak nem a közhálózatból kapják az áramot, ezért viszik magukkal a saját nagyfeszültségű vezetéküket a saját erőművüktől) -
#758 na meg van, beírtam fb-re meg twitterre is, legalább szem előtt van :D -
#757 köszi -
#756 ööö, nem tudom pontosan, hogy koncepció kép volt-e vagy még ennél is koraibb ingame kép, de azon határozottan szerepelt a villanypózna mint áramvezető eszköz (kérdés h ha az úton mozog az áram úgy is mint agent, akkor van e rá szükség, vagy ha van is akkor esetleg valami bónuszt adhatna ha ezen keresztül közlekedik az áram agent és nem az úton - ugyanakkor ilyen kis városokon belül értelme nem lenne, max régión belül a városok között) -
#755 Overhead line vagy wire -
#754 ha valaki megmondja h mi a pontos angol neve a felsővezetéknek, akkor hajlandó leszek a fb-ra meg twitterre is beírni h azért az a felső vezeték hiányzik, és hogy tényleg olyan alap esztétikai kellék, mint egy villanypózna, vagy egy lámpa -
#753 A klasszikus villamosok közül San Franciscoban a cable car alsó áramszedős, a new orleansi viszont felsővezetékes, troli-szerű (az új külvárosi gyorsvillamosok talán mind felsővezetékesek). Sajnos látványosan nincs se áramszedője, se felsővezetéke a SimCity villamosainak, gondolom trolibusz se lesz - amúgy ezt az oldalt visszanézve áram felsővezetékre sem emlékszem, lehet, hogy régebben volt. -
#752 fostalicska, de legalább van, majd moddal új skin lesz rádobva és kész, úgy is ezek a skin módosítások fognak legelsőnek megjelenni majd járművekhez -
#751 Külön platform, nincs elválasztósáv középen, ami normál utaknál van.
És ugyanaz a zöld zötyögő, mint az eddigi képeken :) -
#750 azért akár hogy is próbálom megemészteni, az a fránya felsővezeték hiányzik, ez kb realitásban olyan szintű, minthogy az utak mentén lámpák vannak - és nem hiszem, hogy amerikában metróhoz hasonló alsó áramszedője lenne annak a pár darab villamosnak ami jár arra felé -
#749 vgére felüljáró, bal szélső ház alapján azt merném állítani h ha van hely akkor végre lehet építkezni alá, mondjuk ezt sejteni lehetett, de így azért jobb róla megbizonyosodni; hmmm villamos, ez most vajon úton megy mint nálunk itthon sok helyen, vagy inkább külön csak simán villamos platform az egész? -
capa07 #748 Google! -
#747 twitter:
-
#746 honnan szedted a képet? csak mert mindig hamarabb raksz be ide képeket mint ahogy kinyomják őket fb oldalra, vagy a játék hivatalos oldalára :D
-
capa07 #745 -
#744 ami még érdekes, hogy a kép jobb szélén lévő ház talaj fakult zöldes, míg a képbeli beállítottság szerint az ezzel a házzal szembenié már megegyezik a körülötte lévő talaj mintázatával.
az meg csak szimplán engem érdekelne, h miért zöld a villanyoszlopok alja? valóságban is láttam már ilyen zöldes skálázottságot szélturbinákon, de biztosra sose tudtam az okát. arra tippelnék, hogy az állatok miatt festik fel, mert talán ha nem lenne megjelölve akkor neki menne...passz (elég hülye gondolat, tudom :D) -
#743 a fák alapján az a gyanúm, nagyon erősen, engem inkább a talaj foglalkoztat hogy ez most az őszből visszamaradt avar akarna lenni, vagy inkább a homokos tengerpart?
csak mert a háttérben az ott egy kompkikötőnek tűnik, meg a képhez tartozó leírás szerint a ez sok ember hajón érkezett a városba, ezért sejtem hogy pont az az épület a hajókikötő és hogy a talaj akkor inkább a homokos tengerparti lenne.
"Check out all of these tourists that just came into my city from a cruise ship. Welcome to my city Wayne Blair!" -
Austin Bailey #742 vajop ezen a képen is azt láthatjuk, hogy vannak évszakok? -
#741 képhost.com -
#740 Töltsd fel egy képmegosztó helyre, pl. az eho.st-ra (vagy sok másikra, imgurr-ra ne), onnan nem veszik le / nem korlátozzák a linkelést. -
#739 -
capa07 #738 Inkább többet nem is rakok be képet, mert mindig eltünik az eredeti forrástól! -
Austin Bailey #737 Egyébként nekem a 2000 is eredetiben volt meg (már nincs meg) a 3000 eredetiben van meg kétféle verzióban és a 4 is eredetiben van meg, illetve a Rush Hour is. Eddig még soha nem játszottam olyan Sim Cityvel, ami nem volt eredeti. Ezek után külön kijelentem itt, hogy szakítok ezzel a hagyománnyal, és az új Sim City nem lesz meg eredetiben, hanem először kipróbálom hogy kielégíti-e a városépítéssel kapcsolatos igényeimet. Mivel annak ellenére, hogy az összes sim city eredetiben volt meg eddig nem nagyon érdekel az eredetiség kérdése, hanem azt gondolom, hogy a warez hosszú távon egy népszerűsítő platform, és mint ilyen igenis megéri a gyártóknak. Ha például én nem játszottam volna általánosban informatika órán az ős-sc-vel és nem tetszett volna annyira a kis fehér vonat, akkor soha nem vettem volna meg a többit. Ugyanerre jó a warez. A warezek létének további előnye, hogy kondícióban tartják a fejlesztőket. A warezjáték egy kategória, ami nem elég erős ahhoz, hogy kötődj hozzá, de azért nem rossz. Tipikusan ilyenek a gyenge folytatások. Vagyis szerintem tök nagy álszentség ez a warezes morálkodás. Például nem hiszem, hogy ma sokaknak megvan a Sims 3 teljes eddigi játéktartalma eredetiben az országban. Mivel jelenleg olyan 120 000 forint körül mozog az egész. A kritikák amiket leírtam pedig azért fontosak, mert ebből látszik, hogy a készítők beleszartak a játékosok visszajelzéseibe. Az sc4-ben ugyanezek voltak a kritikák. Kevés fa, fűsáv a városban/hülye járdázási rendszer, ugyanolyan házak, aszfalt színe stb. Nem értem, hogy hogy verhette ki nálatok a biztosítékot pont ez a kép, amikor ez a legrosszabb eddig, amit látni lehetett. A másik álszent húzás úgy beállítani valakit, mintha igaziból mindennel baja lenne. Nektek is volt olyan játékotok, amit figyelemmel kísértetek, de nem voltak tőle elragadtatva. És ez nem azt jelenti, hogy mindegyik ilyen volt, vagy hogy többnyire ilyen volt. -
capa07 #736 -
#735 Nincs igazad. Kit érdekel rajtad kívül, hogy valaki más megveszi-e vagy sem? Egyáltalán mi közöd hozzá? Semmivel sem megalapozottabb egy hozzászólás egy megjelenés előtt álló játékkal kapcsolatban nem lesz senkinek attól, hogy előrendelte vagy sem, vagy jelenleg úgy gondolja-e hogy megveszi, vagy azt tervezi, hogy warezolni fog, vagy egyáltalán csak nézegeti, hogy milyen módon alakul a fejlesztés.
Ha majd megjelent, eltelt pár hónap, és beleölt valaki X óra játékidőt, akkor már lehet különbséget tenni azok véleménye között, akiknek nincs meg a játék, és azok között, akik aktívan játszanak.
Máskor a véleményt bíráld, ne az embert mögötte, mert ahhoz senkinek semmi köze, és semmilyen módon nem tartozik a témához, hogy ki fogja egyáltalán megvásárolni a játékot. Ezt értsd meg. Itt vagy a topicban régóta, biztosan olvastad te is a régebbi hozzászólásokat, pl. #510 -et. Nem olyan bonyolult ám elvonatkoztatni az embertől, és a hozzászólással, a játékkal kapcsolatban beszélgetni.
Nem pedig arról, hogy szerinted ki fog warezolni és ki nem. Mert ennek semmi köze a játékhoz. -
#734 Igen. Tudom. És általában igazam van és igazam lesz most is.
Kellemes meglepetésként fogom megélni, hogyha a kolléga beposztolja a képet a játék dobozáról, vagy csatlakozni akar a játékomhoz.
Erre jelen esetben kb 5% esélyt látok.
De majd visszatérhetünk erre márciusban, hogy kinek volt/lesz igaza. -
#733 Nem, te beszóltál a kritika írójának - nem a játékkal foglalkoztál, hanem személyeskedtél.
A játékkal szembeni kritika (normálisan megfogalmazva, ezzel kapcsolatban Austin Bailey-vel volt már beszélgetés) ide való, a személyeskedés és warezzal gyanúsítgatás nem, arra a privát üzeneteket találták ki. Több, mint 10 éve itt vagy a fórumon, nem kellene ilyen módon viselkedned, tudod te is, hogy mi lesz a vége. -
#732 Áhá...értem...
"a járdamegoldás még mindig nagyon béna"
"a házak beton kocsibeállója hülyén néz ki"
"Egy kertvárosban sokkal több a fa"
"egyébként pontosan ugyanezt a látványt meg lehetett csinálni a 4-ben is"
Mi ez ha nem tömény fikázás?
Amúgy meg énis véleményt/kritikát írtam. -
#731 Már jó ideje senki nem írta, hogy szar lesz, csak kritikát fogalmazott meg. A hangulatkeltést kérlek vidd máshova. -
#730 Ha rá lehet mondani egy játékra majdnem minden másnap, hogy szar lesz, mert nem kék, hanem piros a ház és mert a kocsinak az 1 milis füvön kell átmennie az úthoz, akkor én rámondhatom ezekre az emberekre, hogy warezolni fognak. -
HM #729 azért szépen megbesezéltétek, hogy akinek negatív véleménye (kulturáltan leírja) van, az csak warezolhat... -
#728 Meg lehet ezt kultúrmódon is beszélni, meg is tettük már, ha visszaolvasol.
Ezen a képen látványosan kijönnek azok a problémák, amik a játékengine korlátait jól mutatják (és lesz ilyenből bőven az ívelt utak és a derékszögű falak miatt - parkolót se fognak 193 félét csinálni attól függően, hogy milyen ívelt utak közé kell beférjen), így érthető, hogy több kritikát kap.
Az autók pedig tényleg a járdán és a füves részen keresztül fordulnak a főútra, elég igénytelen megvalósítás. -
#727 Szerintem ez "önigazolás" a warezolás mellett.
Előre beállítom szarnak, hogy ne "kelljen" megvenni. Aztán ha tényleg nem tetszik neki, akkor kiabálja, hogy ő megmondta, ha meg tetszik neki, akkor elkezd értelmesen fórumozni és talán (!) megveszi eredetiben is. -
#726 mindenhol ez van!:)
Akármilyen megjelenés előtt játék forumában benézek mindenhol előre megy a fikázás, így szar úgy szar, sokaknak semmi sem jó....játszanak a pöcsükkel a homokozóban:D -
#725 Azt tényleg nagy csinnadrattával reklámozták, hogy a moduláris épületösszerakás miatt nem lesz két egyforma ház, ezen a képen pedig rövid keresés után elég sok, ilyen távolságról (ami a normál nézet nagyjából) teljesen egyforma épület tűnik fel, még közvetlen egymás mellett is.
Sok mindenben vitáztam (vitázok) Austin Bailey-vel, de ebben tényleg igaza van, ez csalódás ahhoz képest, amit reklámoztak (reklámoznak). -
#724 az a gáz, hogy az ilyen megmondóemberek majdnem mindig a warezzal tolósok. -
#723 Végül is senkinek sem kötelező megvennie a játékot, ha viszont csak warezolni fogod akkor nincs semmi jogod kritizálni. -
#722 bakker hogy csak a hiszti megy, ez szánalmas. -
Austin Bailey #721 mellesleg ezen a képen van egy csomó ugyanolyan ház. Ennyit a modularitásról -
Austin Bailey #720 a járdamegoldás még mindig nagyon béna, a házak beton kocsibeállója hülyén néz ki ahogy az árokszáli susnyába torkollik