4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• Sir Quno Jedi
    Az agyaknál is mindég asszongyák, hogy ugyanmá vigyé pszichos emberkéket, meg erősítőt és te is kontrollálj stb. Peeeersze... Két automata tank kimegy, azt nem lehet irányítani pszivel, megsejted, hol lehetnek agyak (látni nem kell, az már késő), arra a szintre kipucolás megindít robbanófegyókkal, miközben tankokat visszavon fedezésre. Vége és kész. Nem kockáztattam soha egyetlen emberem életét sem és nem bíztam magam a kétes idegen hókuszpókuszokra.

Persze az is működik, kipróbáltam, vicces, trükkös, de nem az én stílusom, az oldschool az nekem való.
  • Micsu
    jó az irányított rakéta ok volt ellene bár azt is jól bírta de a lobsterek már akkor megérkeztek mikor irányított rakéta még a kanyarban sem volt
  • Sir Quno Jedi
    Amúgy itt is azzal kezdtem, első harci cselekdetem az volt, hogy amint a két ufó összelinkelte magát, kaptak egy rakétát kettőjük közé a tetőről indítva. Ollá! Mint a régi szépi időkben. Utána meg röpködtek a gránátok végig... :DDD
  • tugyiti
    :DDDDD (Y)
  • Sir Quno Jedi
    Hátbalőtted irányított rakétákkal párszor, tutira meghalt, nekem elhiheted. Igaz a program szerint termikus lance-ekkel kellett volna odarohanni gyorsabb embereinkkel és jól megbackstabelni, de tudod ki szórakozik ezzel. Kipróbáltam, működik, de köszike, nekem ez túlontúl kockázatos. Biztosra kell menni, a jól képzett ember túl nagy érték.
  • Sir Quno Jedi
    És ki nem szarja le??? Én nem szeretem a veszteségeket és szvsz. senki nem fog 3.5-7.5%-os találati aránnyal (mert ilyen bénák eleinte a nyomorultak), kezdő zöldfülű karikkal odakeménykedni az ismeretlen ellenfélhez és egyeslövésekkel megpróbálni leszedni a hót gyenge kézi lőfegyverekkel. Mit csinálnak ma kommandósok, ajtó kivág, gránát bevág, hullák/testrészek összeszámol. Korrekt. A másik, hogy mindig a sorozatvető képességeket használtam, mivel az egyeslövések nagyon kockázatosak és keveset is sebeznek ahhoz, hogy tutkóra behaljanak a genyók.

Később, mikor lesznek jobb páncélok, jobb fegyók és az embereink is tapasztaltabbak, illetve többet tudunk az ellenségről, akkor meg lehet próbálni élve elfogni őket és egyben megszerezni a berendezéseket, de addig a legbrutálisabb taktika a legcélravezetőbb szvsz.

Én sem mernék ott fikcsózni, miközben majd beszarok az ismeretlentől, hanem mindent bevetnék amim csak van. Idéznék az Őrült Stone-ból: "..nagyobb fegyverek kellenek. KIBASZOTT NAGY FEGYVEREK KELLENEK!!!"
  • Micsu
    játszottam, nekem absz nem jöttek be

ott telisírtátok a topikot hogy nem körökre osztott hanem pause rendszerű?
  • Micsu
    a lobster ellen a robbanó cuccok elég hatástalanok voltak, gránátot is nagyon birta, gauss meg sonic fegyókkal lehetett iktatni
  • Csacsi
    Azért ez egy eléggé brutál taktika volt, ami nem volt mindig kifizetődő, mert értékes Elirium 115-től estél el :)
  • lammaer
    Az összes afterrel játszottam - mellesleg jó véleménnyel is vagyok róluk, nem titulálom altaros szarnak :D
  • Bhalage
    sztem erdemes megnezni, h kialakitsd a sajat velemenyed
  • botyika
    heló! tényleg csak 10 perc a konkrét játék a demóban? valaki írta ezt egy fórumon, gondoltam azért nem töltök le 5 gigát. ufo 1-2 nagy kedvenceim voltak anno.
  • Dzsabba
    köszi
  • Bhalage
    nekem az volt a taktikam hogy a blaster launcherrel csinaltam egy kort a raksival az enemy korul aztan bang :D latvanyos <3
  • zorrobomber
    Ez volt a taktikád, most majd más lesz :)
  • Sir Quno Jedi
    Gondútam vaze, de az én taktikám az elejétől az volt mindég, hogy közembereknek sorozatlövő karabély (pontatlan leszarom, de olyan zárótüzet kap az ellenfél, hogy beszarik), plusz tárak és rakéták/torpedók, a teherbíróbbaknak rakétavető/torpedóvető.

Ezek után könnyű felderítés odamegy, ajtó kinyit, rakéta/torpedó beküld hátulról, bent mindenki meghal, minden szétrobban, még falak is kirobbannak, bemegyünk köv. körben összeszedni a hullákat.

Ha nem elég az első töltet, mert mondjuk lobsterman az illető és előlről szinte sebezhetetlen, akkor kap a háta MÖGÉ szemből pár rakétát/torpedót, mígnem tulajdonképpen leromboljuk körülötte az épületet/ufót és ekkor már a lobi fejében is megfordulhat, hogy faszom, ezek a humánok nem is oan tök hülyék, de ezzel együtt meg is döglik a gennyedék, mert ő sem bírja ha a hátába robban az emelet párszor egy körön belül! :D

Ennyi. Később ezt lehet automata tankokkal és irányított rakétákkal kombinálni, hogy a emberi veszteségeket csökkentsük és akár a bázis másik végéről is kitakaríthassunk bármit (agyszívók szokták beszopni nagyon velem :D).
  • Shiwo
    hogy van amúgy? van X képesség, amiből szintenként választhat a katona, vagy minden szinten két opció közül kell választani? utóbbi esetben minek kell búcsút mondani, ha a "lép és lő" lehetőség mellett dönt az ember a snipernél? vagy ezt még nem tudni?
  • Csacsi
    A sniper később tud lépni és lőni is. Rakétából meg később lesz majd több is nálad. Ahogy fejlődik a karakter úgy tud egyre több dolgot.
  • Sir Quno Jedi
    Nekem pl. nagyon nem tetszik, hogy a sniper-rel csak kempleni lehet. Mivel általában nekünk kell ugye támadni és előrenyomulni, ez felettébb gázos így. Nem tud mozogni és lőni is WTF?! Okés, csak egy kör alatt kidash-elnek még a többiek is a körzetéből.

Az is vicces, hogy miért csak egy rakétát lehet egy csatában használni?!?!? Régen vittem plusz rakétákat/torpedókat, mindenki azt cipelte, újratölt = 1kör, aztán banzai újra.
  • Csacsi
    Nah most vittem végig legnehezebb fokozaton is a Demót. Bár könnyű dolgom volt, mert ismertem a pályát, de sérülés nélkül csináltam meg.
  • zorrobomber
    lesz
  • Dzsabba
    Sziasztok.

Lesz multi vagy online része?
  • KingPunisher
    Vigasztalj csak vigasztalj..
    Talán tényleg nem lesz ez olyan rossz.. No meg a DLC áradat, remélhetőleg köztük sok ingyenes :) LOL..
    Patchekkel is lehet majd operálni..
    Én nem tettem le róla a hangulat jó, a többi meg kiderül.
  • vaakuum
    Hát a kutatás az sokszor olyan, hogy keresünk valamit, és találunk valami...tök mást :)
  • Molnibalage
    Akkor nekem sem fog, mert én is ezt használom. Kár. :(
  • Csacsi
    Valami olyasmi, de nekem nem indul (win7/64bit)
  • Tono34
    Nálam az UFO ET megy egy ideje.
  • Molnibalage
    Ez csak grafikai ráncfelvarrás és újabb Win-hez kompatibilitás?
  • Csacsi
    Ezt a változatot próbálta már valaki?

Nagyon ki vagyok éhezve már az UFO-ra, gondoltam ez talán jó lehet.
  • TreDoR
    Játszottál te az Afterlighttal, vagy azt se tudod mirol kommentelunk?
  • Tyucsev
    Én is leginkább attól félek, hogy a képességek nem lesznek rendesen kiegyensúlyozva. Bár ezeken még egy patch segíthet majd. A másik problémám, hogy fullon nálam már kissé akadozik a játék :-)
    Mellesleg honnan vettétek ezt a 6 faj dolgot? Én többről tudok: sectoid, floater, thin man, muton, berserker, cryssalid, cyberdisc, sectopod, drone, ethereal. Plusz vannak még ilyen variánsok: floater heavy, muton elite, sectoid commander. Ezeket a játék fájljaiból néztem ki, de nagy részével találkoztunk már a videókban is. Az régiben pedig összesen 11 féle faj-szerkezet volt. Ez se kevesebb.
    Kutatás is csak azért ilyen általános, mert még az elején vagyunk a demóban. Logikus, hogy egy tök idegen technológiát nem tudunk ripsz-ropsz lemásolni, előbb általánosságban kell többet megtudni róla. Pl. az egyik videóban már kikutattak valami nanopáncélt, ami az idegen anyagok jobb megismerése után vált csak lehetségessé (ugyan én mondtam, hogy ne példálózzunk, de hát a régiben is az idegen fémek kutatása után tudtunk páncélt gyártani).
  • TreDoR
    Az ilyenek miatt meg az olyan elbaszott remakek mint az after széria, és a demó alapján ez is.
  • tugyiti
    Az ilyenek miatt készülnek a casual szarok (Y) grat...
  • TreDoR
    A számuk igen, de hol kellett az elso UFO-ban skilleket osztogatni a mérnokoknek?
  • Sir Quno Jedi
    Egen, de ha belegondolosz efféle HR menedzsment ma már nyűgös, lassító funkció csupán (pediglen én is szeretek vele pöcsölni, hogy hova mennyi kutató és mérnök kell éppen, rohammunka, aztán átcsoportosít ééés). Ilyeneket tennének bele, átlagvériván öngyi lenne első órában.

Bár az tetszett, hogy mivel Európába tettem a bázisomat a demóban és máris olcsóbb lett a kutatókomplexumok fenntartása stb., plusz első USA küldiből kaptam még 4 tudóst. Lehet lesz ez még bonyolultabb később.

Pl. rakhatnénak bele (fél)automata kutatást/fejlesztést/fejlődést a dumpkopfoknak és mélyebb, részletes fákat a profiknak.
  • Botond #837
    Van UFOs fps is, de ez nem az.
  • lammaer
    Ezek szerint az első résszel se nagyon játszottál.... ugyanis nem az Altarosok találták ki hogy legyenek mérnökök és tudósok is... ez is eléggé szerves része volt a játéknak, hogy nem tudtál egyszerre pl mindent gyártani, zsonglőrködni kellett a mérnökökkel hogy ki min dolgozzon.
  • TreDoR
    Hol érdekelnek engem a mérnokok? Az UFO nem roluk szólt, csak az Altarosok próbáltak minden fost beleeroltetni a bughalmaz, sarokcsiszolós, szamuráj kardos izéikbe.
  • TreDoR
    De lehetne a bázis takarítóit is menedzselni, és ha szar munkát végeznek a tudósok nem lennének hajlandóak dolgozni, és lelassulna a kutatás.
  • tugyiti
    Szerintem igen,de persze ez ízlések és rokonok dolga.