4353
XCOM: ENEMY UNKNOWN

• tugyiti
    Így van,vagy viszel magadnak másodlagosnak egy spas-15-t aztán mivel a fegyver csere nem kerül cselekvés pontba ,csak gyors csere és rotty :DDD
  • tugyiti
    Jogos,én itt speciel megint az Altar-os vonalra gondoltam :)
  • Agamemnon
    Arra meg pont ott van neki a pisztoly :)
  • Carmang
    Mondjuk ebben van logika, mert ha előtted hat méterre elkezd ugrálni valaki, azt rendesen, távcsövön keresztül célozva le nem szeded soha az életben :)
    Ilyenkor a csípőből tüzelés a helyénvaló.
  • Carmang
    Az eredeti X-Com-ban meg nem is volt a katonáknak specializációjuk...
    Szerintem nem baj az, hogy most csak ennyi lesz. Én inkább attól fázok az ilyen skilles/perkes dolgoknál, hogy nem tudtak értelmes (balanszolt) opciókat kitalálni, és lesz egy "best build", minden egyes végigjátszásnál azzal fogom tolni, a többi meg csak dísznek van --> az egész perk rendszer dísznek van.
  • ShaiHulud
    snipernel irjak, mondjak stb hogy minnel kozelebb van a target annal szarabbul talalja el.
  • TreDoR
    Szerintem meg szimplán fos a grafja, azért 2012-ben, egy mobil bongészos graffal osszehozni, már muvészet.
  • TreDoR
    Az a fo probléma ezzel, hogy ha onmagában nézzuk, mint játékot, akkor se sok taktikázási lehetoseg van.
  • Micsu
    mondjuk a xenonautsal az a bajom hogy az a graf engine nem igazán illik az ufohoz, nem hozza azt a parás/darkos érzést mint az ext vagy a régi ufo részek
  • tugyiti
    Így érzek én is,remélem tényleg ,hogy jó lesz,ha nem akkor pedig ott az Ext2 valóban,én a xenonauts anyagokat nézegetve nagyon jó megvalósításnak tűnik ,ha az kapná ezt a graf enginet és a kettő ötleteit mixelnék öröm bódottá lenne :DD
  • Sheltem
    Hát de legalább annál jobban örülünk néha 1-1 kivételnek...igazi unikum néha a kivétel :)
  • Micsu
    megmondom őszintén nekem absz nincs gondom az újragondolt xcomal de azért vannak fenntartásaim, azzal sincs gond hogy jobban belenyúltak a gémbe, ha eredeti ufora vágyom ott lesz még a xenonauts meg az ext2
  • tugyiti
    Ebben részben ,de van igazság ,nem vitatom.
  • Molnibalage
    Nagyon ritkán volt olyan, hogy a katona ereje lett volna a korlát. Az erős katonák a fél terror pályán is átdobták a kicsit. A HE dobálása az már tényleg neccesebb volt.
  • Micsu
    ez erős téved, nem a konzolok miatt olyanok a játékok amilyen hanem azért mert ilyenre van igény, sajnos
  • Sheltem
    ***off***

Én pontosan így érzek a company of heroes2 vel kapcsolatban, vannak félelmeim erősen egy csodálatos első rész után , de hátha vannak csodák és nem lesz leegyszerűsítve hülyegyerekszintre...

***on***
  • zorrobomber
    Én pont hogy a demó alapján azt az élményt és hangulatot fogom visszakapni mint régen, csak 'zanzásítva". Lehet hogy ebbe nem fogok 100 órákat ölni, de manapság már nem is nagyon van rá időm, szóval nálam ez lehet még előny is.
  • Sheltem
    Én csak annyit mondok, hogy a negatív vélemény is vélemény.

Személyszerint az ufo1-2t időről időre elővettem/előveszem és aki úgy emlékszik, hogy azokban is ilyen messzire lehetett csak eldobni a gránátot azoknak jelzem nagyon tévednek.

Engem amúgy ezek a dolgok nem fognak zavarni, ha elkap a hangulat akkor engem ezek a részletek nem érdekelnek, ha meg nem érzem a késztetést, hogy újra és újra elővegyem(mint a régieket + az extraterrestrialst) akkor tökmindegy ki mennyire dicséri kuka és nem veszem meg.

Szal meglátjuk.
    (halkan jegyzem meg, hogy az extraterrestrials 2.részénél egyszerűbb a helyzet, ott az 1. rész után a 2. rész is látatlanul instant első napi vétel lesz nálam)
  • tugyiti
    Félreértés ne essék srácok :) én kívánom mindenkinek hogy élvezettel és elégedettséggel eltöltött órákat nyújtson a játék,de az az érzésem ,hogy akik az elődökkel játszottak nem fogják azt az élményt kapni amit várnak !Persze ez egy fórum és jó mások véleményét olvasni ,hiszen ezért van ,de a konzolok miatt láttunk már sok felkenődést a közelmúltban ,ezért vagyok én is kicsit pesszimista ,na de peace puszi :D
  • Agamemnon
    Azt, hogy csak 6 katonád lesz, miből gondolod? Lesz 30-40-50 akárhány katonád, annyi csak, hogy max 1 küldetésre 4-6-ot vihetsz magaddal.
  • KingPunisher
    Akkor most mi lesz? Lesz 6 féle Alien 6 féle fegyver 6 katona 6 szint és GG ? Esetleg 6 kikutatható dolog..
    Eleve furcsa volt nekem hogy a kutatásnál, nem konkrét dolgokat kutat ki, hanem amolyan általánosságban fogalmaz. Jobb páncél, jobb fegyver.
  • Micsu
    engem absz nem érdekel a negatív vélemény de pont abba a részébébe kötöttem bele ami az előző xcomokban is pont ugyanúgy volt ergo miért is van a rinya?
  • Micsu
    a remake pont az jelenti hogy újraértelmezett nem ugyanaz feljavítva 2012es grafikai színvonalra ha tetszik ha nem

az meg hogy 2 méterre dobnak el meg szarul céloznak az embereink pont az eredeti ufora volt jellemző, sokszor még előttem 1 kockára lévő alinet se találtam el
  • Sheltem
    Én meg azt imádom amikor egy nagyon várt játékot csak dicsérni szabad demó alapján.

Miértne lehetne negatív véleménye valakinek?

Tőlem kapott egy pluszt, mert nem csak érveket hozott fel még képekkel is alátámasztotta.
  • Agamemnon
    A levegőben lévő dolgok alapból védelmi bónuszt kapnak, nehezebb is eltalálni őket stb... ezt elmondták előre. Az, hogy a mesterlövész hibázott, egy sajnálatos dolog, a játékelem része :)
  • TreDoR
    Majdnem jobban lo géppuskával a heavy mint a sniper :D
  • tugyiti
    Ha 100% realitást várnék 4 oldalon keresztül olvasnád a kommentet a kisebb hibákról, ezek csak skiccek voltak arról ,hogy miért ne várjon senki remake feelinget :)
  • tugyiti
    "modellezésről" beszélni itt erős túlzás ,de ha már mesterlövész akkor kb. ugyanolyan távolságról mint a support ne hibázzon ,azt még meg is értem hogy szór ,de snipernél nem indokolja semmi megegyező távnál.
    Gránátra visszatérve egy F1 gránátot átlagos katona 30m-re dobja (egy veterán mint akikről a játékban is szó van 45m is dob) ehhez hozzá jön még a ~30m hatókör tehát a demo-ban lévő map házának végéig dobjunk már el :) egyezünk meg ennyiben.
  • Micsu
    Inadom mikor egy jatektol 100% realitast varnak el, foleg egy scifitol
  • Avenger
    Érdekes, ahogy átszaladnak, meg átlőnek az ufo "ablakán". Minek van akkor ajtaja? :D
  • ZSOOLT2
    Gametrailers.com játékmenet video: egy leszállt UFO megszállása
  • Molnibalage
    Azért itt megint az van, hogy efelejted azt, hogy mit modellez. Ha sniperben gondolkodunk, akkor 2 km-es pálya kellene, mert egy átlag katonai sniper álló alakot 1 km-ről le kell, hogy szedjen.

A gránát dobása élőben meg tényleg nem nagyobb 20 méternél főleg, ha nincs nyele. Keress egy negyven dekás követ, aminek nincs rendes fogása. Ha eldobod 30 méterre, fizetek egy sört.
  • ZSOOLT2
    <div style="background-color:#000000;width:520px;"><div style="padding:4px;"><iframe src="http://media.mtvnservices.com/embed/mgid:arc:video:gametrailers.com:ff9eb83c-279b-49ff-8bfe-cf82c2ec571c" width="512" height="288" frameborder="0"></iframe><p style="text-align:left;background-color:#FFFFFF;padding:4px;margin-top:4px;margin-bottom:0px;font-family:Arial, Helvetica, sans-serif;font-size:12px;"><b><a href="http://www.gametrailers.com/games/tcwtdj/xcom--enemy-unknown">XCOM: Enemy Unknown</a></b></p></div></div>
  • ZSOOLT2
    Remélem működni fog:

• tugyiti
    Demo többszöri végig játszása után vélemény:

Sajnálatos dolog ,hogy sokan remake-ként emlegetik ,semmi köze az eredetihez, de még csak a genre-hez sem.Ez egy konzolos ,végtelenségig elbutított,casual,taktikainak látszó izometrikus lövölde lett.Én személy szerint már rühellem a Unreal engine-t,az elnagyolt textúrák miatt,de üsse kő még ez se vet vissza a pozitív hozzá állástól.Nem hiszem ,hogy túl sok élvezeti pontot adna akár a fejlesztés, akár a gyártás a játékmenethez ,ahogy a konzolosok miatt érzem az is olyan egyszerű lesz mint egy pohár víz.
    Részletekbe menve kicsit(képek felett a hozzájuk tartozó komment):

Nem egy Elder scrolls értem én ,na de azért ez igen karcsú lesz, ha a véglegesbe sem lesz több szint vagy specializáció.

Perkhez kötjük a fegyvert -.- gondolom persze lesznek kutatás után kapott újabb jelen esetben support fegyverek és azokat lehet cserélgetni ,de nekem jobban tetszett (jelzem én Altar-os series fan vagyok) ha tehettem a hátizsákba mission előtt még mást is és helyzettől függően cserélgethettem a fegyverek között.

A karakterek kinézetét lehet állítani ,tyhhhú ez aztán kúrva fontos volt :D még a nevet meg nick-et ok ,ha valaki akarja hívja gedeonnak ,de hogy hajszín stb. ,számomra értelmetlen ,kutya nem nézi.

Lesz szép laborunk is :D remélem az elszeparált részbe lehet majd vallatni sectoid-okat.

Lövések találati aránya remélem javulni fog - szintlépéssel - 6 méterről mesterlövésszel mert ez így röhej.

És személyes kedvencem ,max. távolság gránáttal.:DDD komolyan a szomszéd 5 éves kislány el tud dobni a ház végéig.

Konklúzió: Amennyiben így marad sikerült elcseszniük és egy casual szart csinálni,ha kb. 3000x ennyi feature lesz a teljesben talán elégedettek lesznek azok akik a műfaj elődei miatt várták a játékot.

• torma1
    Na azért nem naponta vannak a küldik. A régiben is sokszor heteket kellet várni a küldik között. Annyi idő elég nekik. :) :P
  • Bhalage
    hany katona kell a haboru megnyeresehez?

regi xcom :
    tankrobot kikuld, alient eszrevesz, skyrangeren katona mindprobe, alien fegyot eldob, odmegy a skyrangerfeljarohoz, katona lelovi, repeat
    takeoff
    victory
  • TreDoR
    Rotációs rendszer az lesz, lesérulnek a katonáid, mást kell helyettuk kuldeni.
  • wednes
    Tényleg, lehetne benne olyan (vagy van/volt is ilyen?), hogy terhelhetőség. Nem lehetne a végtelenségig ugyan azokat a katonákat terhelni bevetésekkel. Jó ne sokat kelljen pihenniük, de így rá lennék kényszerítve, hogy egy rotációs rendszert fenntartsunk katonákból. És ha sok az áldozat, akkor borulnak a beosztások, a "műszakok". :D
  • wednes
    Miért? Simán megállít 6 ember egy idegen inváziót. :)))
    Ezek terminátorok, az se zavarja őket, ha folyamatosan bevetésre lesznek vezényelve, és sz@rni se mehetnek ki a WC-re, pihenés meg luxus.