4353
-
#752 De mások lehetnek. Egyébként meg mirol beszélunk, 6 emberrel háború, pff. -
ratgab #751 Szerintem lesz itt bőven komplexitás, meg választási lehetőségek és mindez a számtalan döntés miatt lesz így, amire a játék majd rákényszerít.
Nem konzolosodsz, hanem casualosodsz vagy mindkettő egyszerre...XD -
ratgab #750 Az igaz, de ott se tudsz mindenhol ott lenni egyszerre. És bizony áldozatot kell hozni, aminek még a következményei is beláthatatlanok lehetnek. -
lammaer #749 "Tény, ez nem a régi X-COM, de ahogy más is írta előttem, nem is ezt kell elvárni tőle. Egy teljesen új rendszer, felesleges összehasonlítgatni a kettőt."
Azért ez igy kicsit erős, nem véletlenül az a neve ami. Ha úgy hívnák hogy "UfokillerShooter" akkor senki nem várna el tőle Xcom komplexitást :D
De meglátjuk, néha már én is azon kapom magam hogy szeretek egyszerűbb játékokkal játszani mint régen. Konzolosodom :D -
#748 Jah, meg balanszolni konnyen lehet majd, vagyis már most is (csak van pozitívum is). -
#747 Unreal Engine 3?
Gondolom semmennyire, lesz hozzá egy tonna retexture mod, meg fegyver. -
#746 Úgy. Az újat csak azért viszem végig, mert érdekel. Ha a HC jobb lesz, akkor azt is. A nagy kérdés, hogy mennyire lesz moddolható az új. Lehet, hogy pár fanatik feldúlja és mindent megold és visszahoz, ami miatt sírunk. -
#745 nem kell, szerintem ez is jó játék lesz :)
ha úgy nézed legalább lesz egy casual és egy hc ufo is. -
#744 Nem hittem volna, hogy arra kell majd fanyalodni a végén... :( -
Bhalage #743 blaster launcher oO +like -
#742 Hátja, még a grafika is. -
wednes #741 Vajon itt lesz lehetőség arra, hogy élve fogjunk el idegent? -
kHares #740 Igen, a Xenonauts az szinte ua. mint a régi játék. Október közepén lép bétába ha tudják tartani az ütemtervet. -
#739 ott lesz a xenonauts is -
#738 A régiben hány elven működő fegyver volt? Sima lőfegyver kezdésnek, plazma meg lézer, volt más is? -
#737 Hátja, csak az altar féle ufo széria, extraterrestrials, alien invasion meg faszom tudja még mennyi feldolgozás után nem ártott volna már egy normális remake, ha már ilyen néven adják ki. -
#736 Jaja, úgy tunik nem lesz benne tobb ellenség mint amiket videókban láttunk, a kristályokból megjelenok meg az Etherealok. -
#735 Háborút nem 1 db bázisról nyomatnak. -
#734 Összefoglalva a válaszok:
Egyszerre kapsz majd 2-3 küldetést, és Te választasz, hogy melyiket hajtod végre, a többi ország meg ezért "mérges" lesz. Ez a választások játéka, erre már most készüljetek fel. Nem lehet a fennmaradó 2 küldetést is teljesíteni.
A sárga pajzs ikon azt jelenti, hogy nem véd semmi már az ellenség elől, vagy hogy tökéletes rálátása van az emberednek az ellenfélre. Olyan, mint ha nyílt terepen állna. Pl: Beállsz egy láda mögé, kapsz piros fél pajzsot a szemben lévő ellenségekre nézve, DE ha a hátad mögé kerül az ellenség, akkor átvált sárga félpajzsra az ikon, jelezve, hogy már szart sem ér a védelmed :) -
#733 vagy az is logikus lenne, hogy nem a játékosé az egyedüli x-com osztag...ha mész az egyik küldire, a másikra egy másik x-com csapat megy..és azért is nem lehet több bázisod, mert a többi bázisnak más a kapitánya...az igazán faca akkor lenne, ha mindez menne cooperative módban, és egy-egy húzósabb küldire mehetne egyszerre két csapat, összedolgozva -
#732 Mondjuk a több helyszínre megoldás lenne, ha 2,3 csapatot lehetne kiküldeni. -
Bhalage #731 "Azt mondjuk remélem újragondolják, hogy két küldetés közül kellett választani, és csak az egyiket lehetett megcsinálni, vagy a teljesben ritka lesz ez a felállás"
hat ezt en is oszinten remelem!!!
regi xcomban mekkora volt, amikor 3-4 helyen ment az ekson oO egymas utan oO -
#730 Pedig, hogy ha egy-két fedezéknél lejátssza a kinézés animációt mikor odalövök, akkor a többinél is illene neki. Nyilván ez csak kozmetikázás, de attól még nem lenne rossz ha mindenhol működne. Vagy olyankor sérülne a fedezék, ha már egy sorozat átmegy rajta. :) De a félfedezék azért is fél, mert jobban kilátszik a mögötte álló katona, így nem feltétlenül a fedezék vastagsága miatt nyújt kisebb védettséget, hanem azért, mert nem fér be mögé teljesen. Szóval remélem azért valamit tesznek érte, hogy még életszerűbb legyen a lövöldözés.
A küldetésválasztás mondjuk logikus. Ha nagyjából egyszerre támadnak be akkor mire az egyik helyen végzel, a másikon már rég végeztek az idegenek. -
ratgab #729 Az, hogy félfedezéken átlőhetnek, míg teljes védettségen nem szerintem logikus dolog és nem hiszem, hogy bug.
Választási kötelezettség meg szerves része lesz a játéknak, erre készülj fel! Nem tudsz majd minden feladatot elvégezni. Döntenek kell majd és ahogy mindnek meglesz a pozitív eredménye, úgy a bukott küldi negatív dolgokkal fog járni. A háború már csak ilyen! -
#728 Átlőnek a falon, de szerintem a karakteranimáció hibás olyankor. Ha az én embereimre lőttek, akkor általában a dobozon, ládán keresztül történt, mivel nem rakta be abba a mozgásfázisba az emberemet, amikor éppen kikukkant. Ha viszont én lőttem idegenekre akik fal mögött álltak, akkor egyből beállította őket abba a mozgásfázisba a program, amikor épp kinéznek a sarkon, és úgy is tartotta őket, amíg az emberem lőtt. Ezeket simán ki lehet javítani a teljesben, remélem ki is fogják. Bár az is lehet, hogy ládáknál, fél fedezékeknél bugos, és teljes fedezékeknél jól működik. Annyira nem figyeltem meg így elsőre.
Azt mondjuk remélem újragondolják, hogy két küldetés közül kellett választani, és csak az egyiket lehetett megcsinálni, vagy a teljesben ritka lesz ez a felállás.
Sárga pajzs nálam akkor volt, amikor kapott egy sorozatot az emberem, szóval vagy megnövelt vagy lecsökkentett védelmet jelent szerintem.
Forgatás is vicces, 90 fokonként lehet, de sosem oda fordul be ahová jó lenne. :)
Amúgy jó lesz ez, csak tényleg el kell vonatkoztatni a régitől kicsit. -
Tyucsev #727 Tegnap este én is kipróbáltam a demót, de nem vagyok csalódott. Tény, ez nem a régi X-COM, de ahogy más is írta előttem, nem is ezt kell elvárni tőle. Egy teljesen új rendszer, felesleges összehasonlítgatni a kettőt. Szerencsére a sok előzetes láttán felkészítettem magam, hogy nem a régit fogjuk kapni, úgyhogy én várom a végleges játékot.
Nekem némileg a kamerakezeléssel volt gondom, valahogy komplikáltnak tűnik a forgatás és a zoomolás. Egyszerűbb lenne ha egy gomb+egérrel ez megoldható lenne.
Mikor az idegenek nem pirossal, hanem sárga ikonnal jelennek meg, az azt jelenti, ,hogy nem vettek észre engem? Én ezt következtettem ki. Ugyanígy a saját embereimnél: sárga pajzs vajon azt jelenti, hogy ő nem vette észre az ellent?
Ezt a fedezék dolgot is teljesen reálisnak tartom. Ha te tudsz valakire tüzelni, akkor rád is tudnak, teljesen logikus. Csak nem ehhez szoktunk hozzá. Ezt a falonátlövős kérdést majd megnézem én is, ha újra játszom.
A jó hír még az, hogy a magyarítás egyszerű lesz, a nyelvi fájlokba egyszerű szövegszerkesztővel is bele lehet nézni. Elég sok infó van bennük. 5 perc nézelődés után annyit megállapítottam, hogy három küldetés lesz tutorial gyanánt (az első kettő benne van a demóban), amit új játéknál át is lehet ugrani. Ezért teljesen scriptelt a demó. Azt is láttam, hogy lesz majd idegen bázis támadás. -
#726 Itt mondjuk nincs időzített gránát, amit vissza lehetne dobálni. :) Leginkább mondjuk az xcom 3-ban volt jó a brainsucker podokat felkapkodni, hogy ne keljenek ki. :)
Kutatásról/gyártásról tudunk már valamit? Lesznek egyesével legyártandó fegyverek, vagy mindenki megkapja a legfejeltebbet? Ufopedia lesz benne jó kis leírásokkal? Vagy majd kiderül ha megjelenik? :D -
Bhalage #725 hat lofasz van, regi xcomba mennyi gomb volt a kezelofeluleteken mennyi lehetoseg es ebben mennyi van.
latszik hogy a konzolos degeneracionak keszult akik keptelenek lennenek tobb bazis epitesere fenntartasara es a akciojatek bonyolitasara
instant ekson kell oszt csa (de azert vegig fogom nyoni ezt a szart :D) -
#724 Miért kell tárgy? Mert pl. tudom már használni az alien fegyvert, akkor szeretném tőle felvenni. Vagy mert pl. nincs az egész csapatra modern fegyver, akkor a halott társtól elveszem.
Az első részben számtalanszor cipeltem el eszméletlen társamat vagy ha nagy volt az alien túlerő, akkor felkaptam amit tudtam és vissza a gépbe és spuri. Vagy az eldobott világító cuccokat felvettem és dobtam át máshova.
Egyszerűen fájdalmas, hogy hová butították vissza. -
#723 steam alatt bármilyen game-ben működik az f12 képmentésre, ha kilépsz a játékból ott lesz egy ablak ahol fel tudod tölteni őket cloudba is. -
#722 Printscreen-t nyomkodtam neki bőszen, de akkor lehet, hogy az eredménytelen volt :D
És hová menti őket?
Meg akartam nézni a katonák későbbi fejlődését (hogy milyen képességeket kapnak magasabb szinten), de sajnos nem volt eredményes a demo ini-jeinek manipulálása, vagy rossz helyen írtam át, vagy annyira scriptelt a demo, hogy nem veszi ezt figyelembe... este majd ránézek a hivatalos fórumra, hátha írnak még valamit...
Jah, az 5 gigából 3,7 giga videó :)
-
#721 lammaer,
2 mozgás, vagy 1 mozgás és 1 lövés/gránát/akármi - vagy mondhatjuk, hogy 2 db akciópont van, és a legtöbb cselekvéshez 1 db kell.
katonák 5-6 szintig fejlődnek (most nem tudom fejből a rangokat...)
Csak 1 bázis lesz, de interceptorokat lehet kihelyezni minden kontinensre.
4-6 fős csapatok lehetnek max. a pályák meg pont erre meg 6-20 idegenre vannak tervezve (Multiban bemutattak egészen nagy pályákat is)
Nincs testhelyzet.
Nem lehet felvenni tárgyakat, mert mit is vennél fel? A civileknél nem lesz sem gránát, sem fegyver. Amikor meg meghal egy idegen, akkor a fegyvere valamilyen oknál fogva szétesik (ezt sem titkolták el, sőt közölték is).
Nincs forgolódás, mint ahogy az emberek nagy része érzékeli maga körül a teret, illetve az animációkon is látszik, hogy mindenki körbenéz, és nem csak előre lát 155°-ban...
-
#720 F12 -
KingPunisher #719 Nem bizony. Pedig borítékolható a tucatnyi DLC...
Hol vannak már a 90-es évek :P grafikán kívül minden csak visszafejődik. -
#718 Hát az már nem ugyanaz... -
wednes #717 Majd jön a DLC áradat. :D -
#716 Printscreen-eket hová teszi, nem találtátok meg? Már ha készít egyébként.
Látva a demo-t, illetve belenézegetve az ini-ke én csak egyetlen dologtól félek, hogy nagyon-nagyon rövid lesz a játék. Megnéztem, hogy hány fajta fegyver lesz, hány fajta alien és nagyon elszomorodtam... -
#715 A demóba amúgy simán azt a két pályát kellett volna betenniük, amit annyiszor mutogattak, választható nehézségi szinttel és akkor mindenki kicsit elégedettebb lenne, kivéve persze azokat, akik azt hiszik, hogy az eredeti ufo-t kapják 2010-es grafikával. -
#714 Asszem nincs, most próbálkoztam az átugrást megoldani, de csak annyit sikerult elérni, hogy a végén már nem adja hova menj, de így nem lehet megcsinálni a pályát.
4-es (impossible) szinten már azért nem olyan konnyu veszteség nelkul megoldani a mapot. -
KingPunisher #713 Én várom, mióta feltettem a nehézséget elégedett vagyok..
Ott az izgalom hogy mikor ölnek meg, tényleg minden idegen iszonyat halálos, egyenként is óriási veszélyt jelent.
A zene valami állat, a hangulat sötét, jó lesz ez.
Majd ha megszeretjük egy egy emberünk, micsoda élvezetes lesz óvni fejleszteni.
Ahogy én láttam 10 szintet lehet fejlődni, gondolom a végén már elég kemény bonuszokat kap a katona.
Kicsit egyszerű kicsit instant, de lehet lesznek modok, patchekben hallgatnak a régi rajongokra stb..
Sok körökre osztott játék amugy sincs, szóval becsülni kell ezt is.
No meg a multira leszek igen kíváncsi..