4353
-
#672 Na ez, ami tényleg hiányzik. A demoban csak alinenre lehetett célozni. Legmagasabb szinten csak területfegyverekkel dolgoztam és nem alienre céloztam. Romboltam a pályát, ha az kellett. Itt ennek nyomát sem látom... -
Masakari #671 Csak tudnám mi 20 giga ezen.... -
wednes #670 XCOM: Enemy Unknown
ajánlott gépigény:
CPU: 2 GHz Dual Core (Intel Core 2 Duo 2.4 GHz or Athlon X2 2.7 GHz)
RAM: 4 GB RAM
VGA: 512+ MB, NVIDIA GeForce 9000 series / ATI Radeon HD 3000 series or greater
HDD: 20 GB free -
Masakari #669 Régiben a legjobban 2 dolgot utáltam,Az éjszakai harcit és a város felszabadítást.A 2 kombinálása meg maga volt a pokol. Főleg a rohangáló civilekkel akiket a gránátok és rakétavetők előszeretettel pusztítottak el mert mindig ott álltak ahol nem kéne:D A 2-ben lévő hajó terrorizálásról nem is beszélve...Na azok parák voltak mikor csak az ajtónyitást látod és nem tudod hogy civil vagy ufo volt...
Illetve ami sztem tuti nem lesz benne hogy vaktába lősz,1-2ben csomószor ez mentett meg hogy az ufo már rám lőtt mert látott én meg nem láttam de ha közelebb megyek akkor kapom a tartalék TU-ből a pofán lövést,szóval maradt a vaktában lövöldözés ami néha elég hatásos volt. -
KingPunisher #668 Próféta szóljon belőled. De azért lássuk be civilizationba sem sikerült Ai-t programozni a mai napig sem.
Ha meg a nehézségi fok állítása abban merül ki, hogy az alien mindig talál és 1 lövésből öl akkor az elég szánalmas lesz.
Én olyat vártam hogy jönnek bekerítenek, hipnotizálják az emberem, rendesen parázok mikor hol támadnak stb..
De legyen igazatok ez csak demo AI nélkül..
De fura hogy ennyit mertek megmutatni a játékból két scriptes pályát.. -
#667 Ki mondta, hogy 20 gigás a végleges. Erős a gyanúm, hogy a full verziót töltöd le. A vétel egy sima aktiválás lesz. -
Masakari #666 Hát ha gránátra várnak akkor lepd meg őket 1 rakéta vetővel :DDD
Lényeg hogy az AI nekem is érdekes volt.Van 1 olyan érzésem hogy Falling Skyes szintű logikátlan viselkedést fogunk látni az ufok részéről. -
wednes #665 Ezen a demon látszik, hogy scriptelt az egész.
Mikor kiírja, hogy alienek köre, akkor se fog soha történni semmi, ha 100 kört benyomunk. Szerintem egyszerűen hiányzik az AI a demoból (ezért is kötött az egész), lehet így oldották meg, hogy ne legyen több 5 gigánál (ha már a végleges 20 gigás), és pár scripttel helyettesítették. -
Masakari #664 Ha nincs overwatch/nem volt TU betartalékolva az akció reagálására itt se és ott se volt rálövés(szóval itt is van hogy ott táncolnak a pofádban és nem csinál semmit az embered). A különbség csak annyi hogy itt kb alig tudsz valamit csinálni 1 körben mert mozogsz+lőssz vagy lőssz(vagy beállítod overwatchra ami azonnal az embered cselekvését meg is ölte,vagy ilyen extra guard módba állítod több páncélért ami szintén megöli az akciódat) és ennyi volt 1 ember,jöhet a köv ami megint ennyi.Ez elég kevés lehetőség taktikai szempontból.
Játssz a demoval nézd meg és ha a régiekkel te is játszottál akkor látni fogod mik azok a dolgok amik eléggé érdekesen vannak megváltoztatva. -
KingPunisher #663 Hát toltam még 1-et kiprobáltam hogy viselkedik az AI. Meglátta az emberem a két napszemcsis ürge és fedezékbe rohant. Mondom jolvan akkor nem csinálok semmit, nyomogatom a köröket. Hát ketten szépen ott üldögéltek várták a gránátot.. megkapták.
Én a kezdetet ugy képzelném hogy mondjuk 1 ufo vs 4 ember és csorókám ő is sérült mert meghibásodott valami..
Én most ugy érzem az emberek a szuperhirok az idegenek meg amolyan agyagedények :) ez nem jó.. -
Masakari #662 Incubation az jó játék volt,imádtam!
Molnibalage: én is utálom az igen/nem dolgot. Ahogy KingPunisher írta a butított dolgokat,illetve én a fapados harcot.Nekem nagyon nem jön be az hogy ennyire nem tudom befolyásolni mit csináljon az emberem. TU rendszer jobban tetszett,mikor centiztem hány kockát tudok még haladni/akkor a végén még gugolni is tudjak merre fele forduljon az ember stbstbstb(a gránát időzítésről pl nem is beszélve). Szóval elég KingPunisher szavaival élve elég buta ez a játék is,illik a mai korba,kár hogy régi motorosok vagyunk akkor nem zavarnának ezek a dolgok ennyire.... -
#661 hát, dögöljek meg, de nekem ez tűnik valóságosabbnak, hogy beállnak fedezékbe, és addig lőnek, míg az egyik meg nem hal, nem pedig "kirohanok, rálövök, visszarohanok, és közbe fingom nincs, hogy mit is csinál, de feltételezem, hogy vagy olyan hülye, hogy ott marad, vagy még hülyébb és jön utánam" -
#660 Ráadásul ott a TU arányok és a reakció képesség határozta meg azt, hogy milyen szintű "return fire" képesség volt. Az a fajta skálázás hiányzik. Igen/nem képesség van... -
#659 a sztori meg még nem ismert, ki tudja, lehet értelmesen meg lesz magyarázva a dolog...
pl van egy szuperfaj (teszem azt az Ethereal), amely leigázta és rabigába hajtotta az alantasabb idegen fajokat (pl Sectoid-okat), akiknek a fejlettségi szintje akár az embernél alig lehetett fejlettebb, és csak azért lődöznek plazmafegyverekkel, mert a gazdáik azt nyomtak a kezükbe.. persze ezen rabszolgákat nyugodt szívvel küldik a vágóhídra a mestereik, had fárasszák az ellenálló embereket, s mikor már legyengültek, könnyedén rabigába hajthatóak (gondolják ők, oszt majd a fagyi visszanyal)... akkor lenne igazi a sztori, ha ráadásul több ilyen komolyabb faj lenne, és lenne olyan küldetés, amikor a szemben álló idegen fajok közé keveredünk, két tűz közé, alaposan megszenvedve a túlélésért.. esetleg akár idővel fel is lehetne szabadítani a szolga fajokat, akik csatlakoznak és az oldalunkon harcolnak
ráadásul a multiplayer is tökéletesen meg lenne így magyarázva, hogy miként lehetséges, hogy idegenek és emberek egymás hátát védve küzdenek
egyik előzetes videóból spoiler:
SPOILER! Kattints ide a szöveg elolvasásához!amúgy tán felfigyeltetek rá, az egyik videóban volt egy jelenet, ami alapján a Sectoidok eléggé úgy tűntek, mint akiket rabigába hajtottak, ami csak megerősít ebben az elképzelésben
-
#658 Amúgy ez a mozgási rendszer alapból nem lenne olyan rossz, meg az sem, hogy nem pakolhatod tele ilyen-olyan fegyókkal az embereid hátizsákját (nem mintha lenne), kicsit emlékeztet az incubationra, ami viszont az ufóra hajazott, de ott lehetett lovés után mozogni, ha még volt pontod. -
Masakari #657 Régi Xcom-ban alap volt hogy fedezd a segged 1 tartalékolt kapáslövés/sorozat lövésnyi energiával,Itt is van ilyen dolog csak épp kapásból elveszi minden mozgási lehetőségedet az akció.Viszont legalább itt is csak előre fele látva működik a dolog nincs a sarkamon megpördülök és lelőlek mert "megsejtettem" hogy jössz. legalábbis ahogy feltűnt.
Viszont itt az van, hogy beáll a 2 fél a fedezék mögé és addig lövik egymást amég valaki meg nem hal.Semmi Tredor féle említett lő és vissza az ufoba/másik szobába dolog. -
#656 Nekem nem, eloteszeretettel kijottek az ufoból, lottek, aztán visszamentek. -
#655 Erre én már nem is emlékszem. -
#654 lehet, bár nekem inkább az rémlik, hogy meglátott, és addig lőtt, míg el nem fogytak az akciópontjai, vagy amíg ki nem nyírta az emberemet -
#653 "amúgy meg gondoljatok bele, ha ezt meg lehetne játszani, és elég intelligens lenne az AI, hogy meg is csinálja, akkor meg azon anyázna mindenki"
Az eredetiben így volt. -
#652 Az eredeti UFO spec. pont nem volt hulyeség, mert ott kajának hoztak létre minket. -
#651 Reload - a régibe volt töltény, ott pláne újra kellett tölteni
"mi az hogy meglátnak az Alienek és az ÉN!!! körömben fedezékbe rohannak???!!!!"
a régi X-COM -okban csak arra volt lehetőségük, hogy ha meglátnak a TE körödben, akkor rádlőnek.. most miért ne lehetne olyan lehetőségük is, hogy fedezékbe rohannak... még nem játszottam a demoval, de gondolom lehet majd olyan képességet választani, amivel a te katonád hasonlóan fog reagálni, ha az idegenek körében meglátja egy élien, s hálás leszel, hogy nem lőtték szét a hátsóját
"mozogni és lőni lehet, lőni és mozogni nem"
az mondjuk tényleg hülyeség, hogy ahhoz külön képesség kelljen.. az előzetes alapján nekem úgy tűnt logikusnak, hogy a következők közül lehet választani:
"mozogsz és lősz, lősz és mozogsz, 2x mozogsz, 2xlősz"
illetőleg adott akció helyett valami más spéci képesség használata..
azt meg ügye előre mondták, hogy a sniper lövése lényegébe 2 akció, külön képesség kell neki, hogy mozoghasson és lőhessen is
a "kifutok a fal mögül, rálövök az élienre, visszafutok a fal mögé, hogy ne tudjon rám lőni" dolog meg a körökre osztott játékok sajátossága, viszont minden csak nem reális... amúgy meg gondoljatok bele, ha ezt meg lehetne játszani, és elég intelligens lenne az AI, hogy meg is csinálja, akkor meg azon anyázna mindenki
a "rámlő, mikor fedezékben vagyok" dolgot meg fel lehet fogni úgy is, hogy ha real time vagy valóság lenne, akkor megvárja a kellő pillanatot, mikor kidugod a kobakodat körülnézni, és úgy pumpál tele plazmával..
hogy a fedezéked átlövi, az még hihető is, egy dobozt vagy ajtót még egy sima lőfegyver is átvisz, egy nehéz-gépfegyver tudomásom szerint a vékonyabb falakat is átlövi, akkor egy idegen fegyver miért ne lőhetné át... persze sejtenie kell az idegennek, hogy ott vagy, és ha egyszer látta, hogy oda vágódtál be, vagy hogy ki-kikukkantasz, akkor miért ne próbálhatna meg fedezéken keresztül lelőni..persze lényegében vaktában tüzel, hacsak nincs egy társa, aki rád lát, és rádión vagy telepatikusan ad neki instrukciókat, hogy "dikkmá, alul célozd, a faltól balra 1 méterre, ott lapít a kis bennszülött..."
-
Masakari #650 Mai időkben nemigen tudok 1 élvezhető komplex játékot mondani,pedig nem voltak olyan régen a "régi szép idők".....
A teljes demoval egyet értek:) nekem is kell még 1 kis tesztelés mert ez a demo nem volt meggyőző.
(Falling skyes szerintem jó sorozat :D bár haverral mindig fogjuk a fejünket milyen égbekiáltó logikátlanságok vannak benne.)
A mai idegenek már csak ilyenek,szeretik megadni az esélyt az embereknek hogy védekezzenek és a végén még nyerjenek is:D -
#649 Ilyen szempontból az egész UFO koncepció hülyeség. Te úgy kezdenél egy inváziót, hogy néhány alien meg bohóckodás? Ugyan már. Mindent bele, neki az elején. Leszáll 200 hajóval, aztán hajrá... -
KingPunisher #648 Egy faj ami átutazza a galaxist, évszázadokkal megelőzve a mi technológiánkat, nekik létszámbeli fölényre van szükségük hogy esélyük legyen.. Brrrr.. ÁÁÁ :) nekem ez nem tetszik.
Aki szereti az ilyen témát nézze meg a Falling skies sorozatot, tetszeni fog neki. -
#647 Az meg kulon vicces, hogy az ajtó mogott álló emberem nem tudja kinyitni az ajtót, csak aki az ajtó mellett áll. -
KingPunisher #646 Megmondom én mi a baj. A Diablo 3!! :) Nézzétek meg miket lehet eladni a mai világban, végletekig leegyszerűsített bugyuta játékokat. Pl. Skyrim is milyen szinten le lett egyszerűsítve karakter fejlődés szempontjából.
Kis 10 éves gyerekek voltunk mikor kijött az x-com (szerencsére magyarul) iszonyat összetett dolgok voltak ehhez képest, de meg tudtuk tanulni és élveztük.
Most minden végletekig le van egyszerűsítve, tanuld meg 5 perc alatt a játékot, hangulata legyen és ekkor lehet széles rétegeknek eladni.
Ennek ellenére azt mondom hogy utóbbi idők legjobb játéka lesz, de az x-com trónját nem veszélyezteti.
Viszont egy jól eltalált multival nálam nyerő lehet, nem egy klikkbajnokság végre..
Meglátjuk, én nem futok előrendelni, majd kijön a teljes "demo" és akkor döntök. -
Masakari #645 Tényleg,ez hirtelen fel se tűnt annyira elvonta a figyelmem a többi dolog :DDDD -
#644 Persze ez így, hogy, kettesével jonnek az ellenfelek még mókás, de amikor majd 5 jelenik meg egyszerre, 3 meg másik irányból kozel sem lesz az. -
#643 Jaja, ez így most hogy? Az ok, hogy százalékos rendszer van (legalább azt meghagyták), de ha nem találod el az ellent, esélyes, hogy o talál el a korében, teljesen szerencsejáték az egész, max. azt tudod eldonteni, hogy most e mogul a fedezék mogul lojj, vagy a másik mogul... -
#642 Na ez viszont így tetszik. Egyébként én féltem kicsit ,hogy nem fog elkapni a hangulat és ez a körökre osztott dolog ma már lassú lesz nekem de szerencsére, vagy sajnos hát nézőpont kérdése de úgy fest tévedtem :) -
#641 "Reload, direkt került bele, hogy ne lehessen minden körben lőni."
Hamár végtelen toltény van... -
Masakari #640 "Fedezékből lövés, vagy "falon át", ha Te ki tudsz nézni a sarok mögül, akkor el is találhatnak téged is."
Értem tehát az ha Falon(totális blokk köztem és az idegen között) és fedezéken át lelőnek az ugyanolyan reális mint az hogy újra kell tölteni...erre mért nem gondoltam eddig...
"Bázisodat a támogató országok területére rakhatod le. Nem mintha akkora jelentősége lenne (max a bónuszok miatt)"
Az elején kontinens választás volt nem országválasztás.Remélem teljesben tényleg én rakom le a bázist és nem a program(Mert bizony azért az is feeling ha te döntöd el hol van az a bizonyos bázis).
A mozgás rendszer akkor is elbaszott,ez nem lehetőség hogy vagy mozgok+lövök vagy lövök és ennyi.
(nézegettem a videokat korábban,de akkor nem volt ennyire feltűnő a dolog,legalább van demo ahol kiderülnek az ilyen dolgok,saját tapasztalat többet ér mint amit videoban láttatni akarnak veled.) -
#639 *medkit...
Molnibalage, itt sem Te, sem az ellenség nem megy el lövés után :) -
#638 Másképpen foglamzava. Az X-COM UFO-ban lövés után, ha maradt TU, akkor épület vagy bármi mögé el lehetett funi. Most, az megy, hogy sarokra mész és lősz. Utána viszont nem mehetsz sehova. A köv körben, meg ha lősz, akkor SEHOVA nem mehetsz ---> nem tudsz fedezékbe menni. Ez egész egyszerűen brutálisan szar. Persze lehet, hogy később skillekkel (?) bővülnek a képességek, de alaphelyzetben nézve ez egy rossz vicc... -
#637 Az a baj, hogy nem néztétek meg a videókat, amiket kiadtak korábban, hogy bemutassák milyen is lesz ez a fajta UFO újragondolás:
Bemutatták a mozgást is, vagy kétszer van lehetőséged mozogni, vagy egyszer mozogni és utána lőni. (Az, hogy a lövés után tudj mozogni, ha azzal kezded a körödet, az külön skill kérdése)
Bázisodat a támogató országok területére rakhatod le. Nem mintha akkora jelentősége lenne (max a bónuszok miatt)
Reload, direkt került bele, hogy ne lehessen minden körben lőni.
Fegyverválasztás, elmondták az elején, hogy milyen képességű katonák lesznek, és azok milyen fegyverrel fognak futkozni. De azt, hogy milyen egyéb cuccot viszel magaddal, az rajtad ál: scope, megkit, gránát, bénító...
Fedezékből lövés, vagy "falon át", ha Te ki tudsz nézni a sarok mögül, akkor el is találhatnak téged is.
Igazából el kellene csak fogadni, hogy NEM, ez nem az UFO 1, és nem is az UFO 2. Akinek az kell, játsszon azzal. -
Masakari #636 Igen erre gondoltam részben,Illetve az nem baj ha a sarok mögött álló katonára lehet lőni mert ha olyan a szög természetes hogy láthatják.De mikor Totál nem lehet látni akkor hogy a francba lőnek rá??? pont ez volt mint írtam a fal és doboz esete hogy 2 "fedezék" is takarta és mégis rám lőttek/megmérgeztek meg minden.Szóval elég érdekes. -
#635 Az valszeg csak "extra" reward. A csatánál még az a fura, hogy ugyebár a sarokra kell állni és úgy lő ki a katona. Viszont a sarok mögött álló katonára is lehet lőni. Szóval egyelőre picit faramuci az egész... -
Masakari #634 Fejlesztés&gyártás:Közben beugrott hogy mért van rossz előérzetem,ugye az Amerikai küldetésnél 4 tudóst kapunk.Régen azokat is "venni/sorozni" lehetett mint a közkatonákat.Nos ha ezentúl így lehet csak kapni őket akkor eléggé el van cseszve a menedzselés ezen része is,hogy nem én fogom tudni szabályozni a dolgot,de mivel ez csak a demo volt és nem lehetett normálisan látni marad a falon a "remélem nem így lesz" szekcióban. -
Masakari #633 Csatlakozom Kingpunisher-hez és Molnibalage-hez,ez kevés számomra.
Felszerelés: Nem választhatom meg magamtól ki mit vihet magával???WTF???
Fejlesztés&gyártás:Erről nem sokat láttunk,de rossz előérzetem van.
Bázis:nem én helyezem le???WTF????(remélem ez csak a demo miatt volt így)illetve magára az építésre és bázisharcra is kíváncsi leszek(már ha lesz ilyen).
Harc:ez mi???fapados verzió??a fele lehetőség nincs meg mint ami az UFO 1-2ben volt,nem lehet kapáslövés/sorozatlövés-t leadni. A mozgás rendszer elég elbaszott ezzel a 2 mozgásod van dologgal és kész.(az overwatch ok,kb ugyanaz mint amikor a régiben energiát hagytál meg hogy tudjon reagálni az embered ha történik valami). Akkor mi az hogy meglátnak az Alienek és az ÉN!!! körömben fedezékbe rohannak???!!!! Illetve másik kedvenc a KingPunisher által említett gránátdobáson kívül,falon át lőnek az egységek???ejha nem mondom elég fejlettek vagyunk mi is meg az ufok is(főleg hogy azt se kéne tudniuk hogy ott áll az egységem hátul a fal mögötti doboz mögött). Illetve a következő,nincs felülnézeti térkép akción belül???mivan????
Ja igen és ami külön mókás volt,Reload...régibe hol volt ilyen???ok értem valóban kell a fegyvereket újra tölteni de..ah na mind1,eléggé össze van ez kuszálva.Teljesre vetek majd 1 pillantást de nekem ez eddig nemigen gyere be(a hangulat megvan de semmi más).